Hra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire
Hra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire
Napsal(a) Alek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Napsal(a) Alek
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Třeba v dění v Astaporu střídalo skvělé momenty se slabšími. Valyrijština v podání Dany supr, opečenej Kraznys taktéž o odchodu z města nemluvě, ale jak už tu někdo zmínil: Astapor není pět baráků. Kolik lidí se tam přišlo podívat na živého draka? 20? A to pobití pár vojáků, když měli v celém městě osvobodit otroky... chjo, to byl docela průser. A přitom to šlo udělat do minuty, nic zas tak náročného na finance...
Linka Brana je výrazně osekaná, dění za zdí (Jonova linka) téměř vypuštěna. O deformování charakterů ani nemluvě. Možná vám přijde, že jen kritizuji, ale já byl s většinou spokojen. Prostě ale toto je diskuse, tak diskutujme o tom, když se nám třeba něco nelíbí... Každopádně jedno vím jistě. Až skončí třetí série, dám si celou knižní sérii opět celou od začátku a jsem si jistý, že opět budu chrochtat blahem :-)
I ta Pěst Prvních lidí se dala natočit zajímavě, aniž by to byla epická bitva.
Mohli si našetřit čas a plat jedné štětky, například.
To samé Varys + Tyrion - on už by asi nebyl čas, přidat později scénu, kde Varys vypráví Tyrionovi o svém neštěstí. Ten dodatek "na každého jednou dojde" už je jen třešničkou na dortu.
Opravdu nevím, která scéna tam byla zbytečná.
Docenila v čem? Copak Tobě nevadí, že tím z mistra manipulátora Malíčka dělají ještě větší pako?
od Poricka = pro nečtenáře důkaz, že opravdu nic nevyzradil
Mohla bys mi tohle vysvětlit blíž, prosím? Já to nechápu.
Mimochodem jsem přesně na tu otázku nedávno odpověděl, ale zjevmě to tvým obranným valem proti realitě neproniklo.
na druhou stranu někteří z těch, kterým se seriál líbí, jaksi nepobírají, že se to někomu může nelíbit, a z nějakého důvodu se mi dostalo té cti být touto protistranou zvolen do pomyslného čela jakési reakční kliky. Nevím, čím jsem si tuto poctu zasloužil, ale jsem-li vyzván pomyslnou rukavicí ve tváři, volím šavle :)
Jo, kdyby snad někdo byl příliš líný hledat onu odpověď, která předcházela otázce, nalezne ji zde
(kdybych náhodou měl pocit, že ti to natíraj, tak bych se připojil, páč jsem také člen kliky "nechte nám náš názor na váš smradlavej seriál")
Jsem jediný, kdo u té závěrečné scény pořád jen myslel na to, jak tohle Dany udrží při životě stran zásaobování? :-) Já vim, kravina, co se v seriálech neřeší, ale třeba by to mohli drobně zachytit...
A hodnocení za mě ve zkratce: třetí řada má velmi slušný trend, díl od dílu lepší, snad to vydrží. A už tradičně, nechápu, jak ten seriál může nabírat stále nové a nové diváky (čísla oproti předchozím řadám stále slušně rostou), pro nečtenáře knih musí být ty konverzační scény např. s Varysem docela nuda (já si samozřejmě chrochtám blahem).
Brienne (k Jaimemu): "You sound like a bloody woman."
Theon: "My real father lost his head in King's Landing."
Asi nejsou doslovně přesné, ale nevadí.
Jsem jediná, kdo má pocit, že ve většině fanfiction pisatelé lépe zachycují charaktery postav než tvůrci seriálu? Theon a Brienne by tohle prostě neřekli, imho. :(
A i kdyby ne - ta Theonův výlev byl druhou nejlepší scénou v tomto díle (po Dany).
Jo, a dneska jsem dokonce na hildinu výzvu uvedl i co se mi líbilo, takže padá i ten argument, že "pouze kritizuji" :D
Nebo když v 2x10 slibuje Sanse (v chodbě hned vedle trůnního sálu plného lidí), že ji zachrání a odveze domů, aby pak v 3x01 dělal drahoty, že neví a že se uvidí. A taky tím, že se se svými nejtajněšími touhami, city a plány svěřuje děvce, která přitáhla sotva před rokem odněkud ze severu. A ještě ji povýší na svoji osobní asistentku. Mně se prostě příčí, že by se Malíček chlubil svými plány na potkání. Že by dal takovou důvěru někomu, koho lze tak snad zlákat pro špehování. Ale to už se zase dostáváme k diskuzi o kurvení knižních charakterů a to už jsme taky bezvýsledně řešili.
Přeskakovat lorda velitele bych si nedovolila, lorde veliteli!
Teda viděl jsem to zatím jednou, ale měl jsem pocit, že to nebyla „náhoda“. Jaime byl tak zbídačenej, že se chtěl napít i z tý louže. Proto mě to následně přišlo docela ok.
Schválně se na to znovu zaměřím až budu dělat korekce, ale nepřipadlo mi to tak. Nicméně se nehádám.
@Anvil to by mě zajímalo, jestli se nějak dramaticky ta míra mezi sériemi mění. Fakt nevím a netroufám si sudit, byl by to jen dojem. Jedna věc je celkové pojetí, tam je jasné, že 1. řada byla tomu poskládání děje nejvěrnější, druhá věc jsou citace - u nich mám dojem, řekl bych, stále dost intenzivní, stále tam, v dobrém, slyším šustit ten papír.