Hra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Třeba v dění v Astaporu střídalo skvělé momenty se slabšími. Valyrijština v podání Dany supr, opečenej Kraznys taktéž o odchodu z města nemluvě, ale jak už tu někdo zmínil: Astapor není pět baráků. Kolik lidí se tam přišlo podívat na živého draka? 20? A to pobití pár vojáků, když měli v celém městě osvobodit otroky... chjo, to byl docela průser. A přitom to šlo udělat do minuty, nic zas tak náročného na finance...
Linka Brana je výrazně osekaná, dění za zdí (Jonova linka) téměř vypuštěna. O deformování charakterů ani nemluvě. Možná vám přijde, že jen kritizuji, ale já byl s většinou spokojen. Prostě ale toto je diskuse, tak diskutujme o tom, když se nám třeba něco nelíbí... Každopádně jedno vím jistě. Až skončí třetí série, dám si celou knižní sérii opět celou od začátku a jsem si jistý, že opět budu chrochtat blahem :-)
(kdybych náhodou měl pocit, že ti to natíraj, tak bych se připojil, páč jsem také člen kliky "nechte nám náš názor na váš smradlavej seriál")
Brienne (k Jaimemu): "You sound like a bloody woman."
Theon: "My real father lost his head in King's Landing."
Asi nejsou doslovně přesné, ale nevadí.
Jsem jediná, kdo má pocit, že ve většině fanfiction pisatelé lépe zachycují charaktery postav než tvůrci seriálu? Theon a Brienne by tohle prostě neřekli, imho. :(
A i kdyby ne - ta Theonův výlev byl druhou nejlepší scénou v tomto díle (po Dany).
@Anvil to by mě zajímalo, jestli se nějak dramaticky ta míra mezi sériemi mění. Fakt nevím a netroufám si sudit, byl by to jen dojem. Jedna věc je celkové pojetí, tam je jasné, že 1. řada byla tomu poskládání děje nejvěrnější, druhá věc jsou citace - u nich mám dojem, řekl bych, stále dost intenzivní, stále tam, v dobrém, slyším šustit ten papír.