Hra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire

upraveno 20. dubna 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3x04 - A nyní je jeho stráž u konce - Ice & Fire

Napsal(a) Alek

Read the full story here

135678

Komentáře

• Mi ta vlajka přijde ok. On by ten naháč podle mě tak dobře (na dálku) nevynikal.
  • @Kolikokoli A mně zase ne, já se těšila na ŽŮŽOVOU... :D
  • upraveno 22. dubna 2013
    Waw !! Sledovať tento diel bol úžasný zážitok !! Dozvedeli sme sa, že Podrick bol v posteli fakt taký skvelý :D priznanie Varysa a pekné ukázanie, že každý sa svojej pomsty dočká len nie tak skoro ako čaká... stará Tyrellová bola super keď povedala tej čo vyšívala že "Winter is coming, to je motto !" :D a teda jediné čo mi vadilo bolo že Margeary povedala Sanse že by si mohla zobrať Lorasa čo je úplna kravina keďže ako člen kings guard k tomu nemôžem nikdy dojsť...

Bolo krásne sledovať všetky tie nové exteriéry a interiery v tomto dieli. Myslím, si že tento diel musel zatial najviac stáť z 3. série...

No a nakoniec ten záver !!! To čo bolo ?!! lepšie ako finále 1. a 2. série si myslím !!! Dokonalosť !!!! Teraz chcem počuť názory všetkých tých čo pindali, že v predošlých dieloch neukázali, že Daenerys vie po valýrsky... Jednoducho seriál si ide stále svojou cestou a robí to dokonale !!!
  • @FireAndBlood Loras v seriálu není v Královské gardě, takže zrovna tahle zkratka imho dává docela smysl. Jen bych chtěla vidět jeho reakci, až se dozví, že ho dávají dohromady se Sansou. :D
  • Ono je to stejně jedno a nic to neznamená. Je zbytečné začít povídat o nové postavě, když to stejně je k ničemu :D.
  • ad Sansa
    taky mi ten Loras přijde jako dobrá zkratka. Na co přidávat nepodstatnou postavu, když to můžou sehrát stejně i s Lorasem. A do Královské gardy ho švihnou před svatbou ségry a je to. :-)
  • tak právě stahuju, dost jste mne navnadili, doufam že to bude takova pecka jak to zni .... a jsem zvedav jestli bude flanker potěšen .... a hlavně jestli já
  • @sveva jaj jasné :D som to bral z pohladu knihy, že v tom čase bol už v královskej garde a v seriály tam neni :D tak potom dokonalý diel ! :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    FireAndBlood napsal(a):

No a nakoniec ten záver !!! To čo bolo ?!! lepšie ako finále 1. a 2. série si myslím !!! Dokonalosť !!!! Teraz chcem počuť názory všetkých tých čo pindali, že v predošlých dieloch neukázali, že Daenerys vie po valýrsky... Jednoducho seriál si ide stále svojou cestou a robí to dokonale !!!

:-s Ehm...
    V seriáli to bolo rovnakým štýlom ako v knihe - otrokári nevedeli, že ona vie po valyrijsky do onoho dňa. Akurát som povedal, že mohli dať Jorahovi a jeho prechcanosti (ktorú som minimálne ja ocenil) aspoň chvíľku. Ale verím, že to chceli uhrať na prekvapenie.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tý jo, tenhle díl se mi líbil! A to tak, že značně.

Mně je tak líto Theona! Já vím, že to takhle v knize nebylo, ale to s otcem byla síla! Iwan Rheon a jeho šílený výraz byl taky perfektní.
    Moc se mi líbí scény Joff+Margaery, jak se Joffánek na začátku smál ostatkům bylo super.
    A už vím, že jíst u GoT broskvovej kompot nebyl dobrý nápad (nejdřív Jaimeho přívěšek a pak Varysova historka).
  • upraveno 22. dubna 2013
    @Krisa jo přesně :D já měla lupínky s mlíkem a nějak mě přešla chuť. Ale bylo to spíš z toho koktejlu, co Jaimemu podali po dopadnutí do bláta, chci věřit, že to bylo jen čisté bláto :)
    Dreamer napsal(a):

chci věřit, že to bylo jen čisté bláto :)

No ty bláho! Ještěže mě tohle nenapadlo - broskvový kompot jsem zapíjela horkou čokoládou =D
  • Souhlasím, že zatím nejlepší díl serie, i když ta atmosféra první řady se už asi nevrátí, nicméně i tak to bylo hodně dobré.
    Konečnou scénu zvládli na jedničku, ale to byla očekávaná podívaná, líbily se mi snad všechny scény, i když nesdílím nadšení z Olleny, ale mě nenadchla ani v knize, takže to je spíš můj problém.
    Nejsilnější scéna pro mě jako fanouška Theona, jednoznačně vzpomínka na jeho pravého otce a chybnou volbu. To bylo silný kafe.
  • Já u GoT běžně snídám (ráno), i večeřím (večer s titulkama). =D

Jediná věc, která mě na tomhle díle naštvala - navnadili mě v ukázkách z minulých dílů na Jojena a pak tam skoro nebyl... :(
    Ale zase bylo hodně Varyse, což se mi moc líbilo (a poměrně brzo odkryli i jeho, ehm, temnější stránku).
    Septum vypadá úžasně a docela jsem se pobavila u Joffreyho hodiny dějepisu. :) Natalie Dormer jako Margaery byla skvělá volba, teď už to vidím. Jsem ráda, že jí dávají víc prostoru.
    Zase hrozilo, že mi bude Theona líto, fakt jsem k tomu při jeho "zpovědi" neměla daleko, ale ustála jsem to. Když pak Ramsay hodil (asi první z mnoha) úchylných úšklebků, vzpomněla jsem si hned na Krisu... :D
    Poslední tři scény, Hlídka - Bratrstvo - Daenerys, byly hodně hodně dobrý, takhle už mě konec epizody dlouho nenadchnul. Kéž by jim to vydrželo...

Štve mě, že další díl uvidím až za 14 dní, uteče mi celá debata o Ygritte políbené ohněm. :D
    sveva napsal(a):

Když pak Ramsay hodil (asi první z mnoha) úchylných úšklebků, vzpomněla jsem si hned na Krisu... :D

Přesně takhle se běžně tvářím =D
  • Krisa napsal(a):

sveva napsal(a):

Když pak Ramsay hodil (asi první z mnoha) úchylných úšklebků, vzpomněla jsem si hned na Krisu... :D

Přesně takhle se běžně tvářím =D
    Nee, tak jsem to nemyslela, ale to ty jistě víš. :D Pomyslela jsem si: tady u toho Krisa určitě vykvíkne blahem. =D

• Branislav_Gepeto napsal(a):

:-s Ehm...
    V seriáli to bolo rovnakým štýlom ako v knihe - otrokári nevedeli, že ona vie po valyrijsky do onoho dňa. Akurát som povedal, že mohli dať Jorahovi a jeho prechcanosti (ktorú som minimálne ja ocenil) aspoň chvíľku. Ale verím, že to chceli uhrať na prekvapenie.

Ale myslel som to tak že diváci (nečtenáři) nevedeli, že vie tak plynule po valirsky :D a tým pádom sa dovtípili, že rozumela všetko predtým :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. dubna 2013
    Viděno.

1) To jak s Jaimem vytřeli podlahu bylo super. Konečně ten parchant trpí a může začít přemýšlet o tom co provedl.

2) Don Podrick Chuan překvapuje (což bude Flankerovi vadit a je to děsně klišovyté) ale je to prostě zábavné.

3) Edd začíná po nepovedené druhé sérii konečně dostávat prostor pro svoje černohumorné hlášky a je bezvadný stejně jako v knize.

4) Ross 007 zdá se povýšila a přidala si do smlouvy dodatek o své nešlapkoidnosti a já doufám že brzy umře protože jí nemám rád a ta postava tam jenom překáží.

5) Moc se mi líbí jak lehce manipuluje Margaery s Joffem. Natalie Dormer už zjistila že se nejmenuje Anna.

6) To, že je Rheon rozený psychopat nám předvedl už v Misfits. Ale ten nadšený výraz když zavírali Theona "where he belongs" je nezapomenutelný.

7) Nechápu proč Cersei pobízela Tywina aby Joffa srovnal. Vždyť ona má jeho svéhlavost bránit, ne proti němu štvát Tywina.

8) Scéna Ollena x Varys byla ĎÁBELSKÁ

9) Sansa asi brzy chytne Kašovitý mor. :roll:

10) Rast je idiot ale bezejmenný komparzista č.1136 který řekl Krasterovi do očí že je bastard (dvakrát 8-O ) působí jako slušný tvrďák a to jak ho vyprovokoval byla skvělá scéna.

11) Fňuk fňuk, děda Mormont mi bude chybět :'-(

12) Ohař je prostě borec a v téhle epizodě to jenom potvrdil. Berick mohl klidně zůstat ten původní z první řady, ale tenhle taky není špatný. Thoros je celkem dobrý ale ten Anguy, to je blbeček nade všechny :(

13) A každopondělní pořad Drogonovy Dobroty tentokrát nezklamal. Když nemáš citron tak tam dej limetu a když nemáš limetu tak tam dej Kraznyse. Nejvíce se mi líbili výrazi ve tvářích Mormonta, Selmyho a Kraznyse když zjistili že Dany mluví Valyrijsky.
  • Nejvíce se mi líbili výrazi ve tvářích Mormonta, Selmyho a Kraznyse když zjistili že Dany mluví Valyrijsky.
    A potom, když Neposkvrnění začali bouchat kopím o zem... Jak se na sebe podívali: "Uff, vsadili jsme na správnýho koně..." =D
    Chudáci ještě nevědí...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 22. dubna 2013
    Tak já nějak nevím. V téhle sérii zatím nejlepší díl, ale k první sérii to má pořád daleko.

Varys vychutnávající si svou pomstu. Jak zbytečná scéna.
    Ros a Varys tlachající o úspěchu Podricka v bordelu. Tak zbytečné.
    Ano, Coster Waldau vypadá dobře i když je špinavý a otrhaný, ale fakt ho museli vyválet v blátě? Jsme na základní škole či co?
    Theon si vyplakává srdíčko. WTF?!
    Brana mohli vynechat a raději se jeho snům věnovat teda později a propracovaněji. Tohle bylo taky o ničem.

Vynechávají oba starší bratry Tyrellovy? Fňuk! (To není výtka, jen čtenářovo povzdechnutí.)

Ze scény Cersei-Tywin mám smíšené pocity. Sice ji Tywin odkázal do patřičných mezí, ale na druhou stranu to bylo - bez šťávy (lepší výraz mě teď nenapadá).

Potěšilo:
    Joffrey vypráví Margaery něco málo o historii Targaryenů. Škoda, že nečtenáři to v podstatě nic neřekne. Přitom takhle podobně šlo od začátku vyprávět minimálně historii Robertovy rebelie.
    Rozhovor Varyse a Olenny. Sice jeho závěr trochu podkopává vychytralost babizny, ale celkově to patřilo k těm lepším scénám. Na druhou stranu se mi příčí, že by Varys věděl/měl vědět o jeho plánech ohledně Sansy.
    Arya a Bratrstvo fajn.
    Převzetí Neposkvrněných. Výborné. Perfektní. Pohled mezi Mormontem a Selmym stál za to. Kdyby byla Daenerys na koni celou dobu, bylo by to ještě o chlup lepší, ale to je jen detail. Znovu se mi potvrdilo, že nejvíc se mi na seriálu líbí ty části, které jsou i v knihách.
  • Jakkoliv jsem ze třetí série měl zatím dost rozpačité pocity,tak tenhle díl to napravil.Či spíš posledních 5 minut to napravilo.Nějak jsem si uvědomil jak úžasné budou v seriálu určité tragické a dramatické scény.
    Jinak se seriálovými odchylkami knižní dějové linie jsem spokojený.Podle mě jsou jen pro dobro věci.
    Docela by mě zajímalo jak se vyvine Podrickova bordelová línie.Jestli je to jenom vtípek a názorná ukázka rozsahu Varysových znalostí nebo za tím bude něco víc....
  • wow čím dál tím lepší. moc se mi líbil konec s Dany a získání armády. (jinak modrá jí hrozně sluší) už se těším na příšte.
  • jop a na začátek velice lehká otázka =) pokusí se soutěžit s HBO ale při mém štěstí stejně nevyhraje.
  • Everett_Young napsal(a):

10) Rast je idiot ale bezejmenný komparzista č.1136 který řekl Krasterovi do očí že je bastard (dvakrát 8-O ) působí jako slušný tvrďák a to jak ho vyprovokoval byla skvělá scéna.

BEZEJMENNÝ KOMPARSZISTA?! 8-O :evil: 8-O. Je to Sexy Owen Všichni se s ním chou vyspat Harper z Torchwoodu! (Burn Gorman) :dance:
    @Kolikokoli Každopádně je skvělej a jeho YOU ARE A BASTARD nemělo chybu.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Konečně nějaká pořádná titulková. Po té minulé hrůze to bylo hodně třeba.
    Nikdy jsem si nemyslel, že tohle řeknu, ale Joffrey je prostě super. :spike:
    upraveno 22. dubna 2013
    @Kolikokoli Jen pro jistotu, mluvíme oba o tom chlápkovi co
    vrazil Krastrovi nůž do krku?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Víceméně se shoduju s Nevadou. Nicméně pár drobností:

1) Jaime v blátě: všimli jste si, jak byla všude okolo krásně zelená travička? A uprostřed jedna loužička, do který zrovna Jaimíček hapá. Šíleně umělý.

2) Varys na začátku - proč? Neskutečně stupidní scéna, přesně taková ta na odiv, aby to bylo děsně kůl hnusný. Zbytečný.

3) Scéna s neposkvrněnými byla dle mého vyloženě ubohá. Jako kdyby se všechno odehrálo před branami, odneslo to pět lidí a nazdar bazar.

4) Největší problém mám s tím, jak a kolik času kde postavy tráví. Mormont. Má ho bejt diváku líto, ale co z něj viděl. Nejdřív divák vidí Hlídku celou druhou sérii nečinntě trčet na Pěsti prvních lidí, pak se na dva díly v třetí sérii beze smyslu uprdelí u Krastera. Bez plánu, bez čehokoli. A tak to platí skoro u všech. Všichni někde seděj nebo sice někam jdou a konverzujou, ale pokud možno o něčem co nesouvisí s dějem.
  • WOW!!! Skvělý díl!!! Asi nemá cenu to vypisovat, fakt bomba... Jeden z nej dílů vůbec snad.
    Musím říct, že tentokrát se mi líbilo úplně všechno. Všechno mělo smysl, všechno bylo dobře napsané.
    Ještě jeden moment, který tu snad nikdo nezmínil: Když Cersei mluví s Tywinem o Jaimem.... Úplně jsem měla husí kůži, když říkal, že pro Jaimeho udělá víc než pro Tyriona a přitom pečetil ten dopis... Že by se chystal obeslat Boltona? Fakt mi to přišlo jako "schválnost" pro knižní čtenáře.... Prostě náznak k RW.
  • Přes veškerou iluzi je seriál celkem bezdějový...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.