Tora Tora jsem ještě neviděla (stydím se). Ale Tmavomodrý svět, který je hodně PH podobný (dokonce i s tou romantickou linkou) je milionkrát lepší než PH. Je to trochu jako Armageddon vs. Drtivý dopad - Armageddon má lepší hudbu, ale jinak DD je mnohem povedenější, protože jak DD, tak TS nejsou "Hollywoodské blockbustery pro americké publikum". I když Armageddon nepovažuji za úplně marný snímek.
@asenad1 no nevim jak se HBO postaví k Arye. Na jednu stranu HBO = krev a sperma, na druhou stranu aby z dítěte v televizi udělali vraždící stroj neni zrovna politicky korektní.
To je stejně vtipné, jak má někdo starosti se zabíjením Aryi, ale u jiných postav to je politicky korektní jenom proto, protože jsou dospělí :D Myslím, že s tím problémy mít nebudou, když už v prvním díle měli pokus o vraždu dítěte. Bryn Cogman už říkal, že z Aryi udělají asasínku, jenom trochu pomaleji.
V mém případě se pořadí oblíbenosti postav v průběhu vyprávění mění. V prvních knihách byl mojí nejoblíbenější postavou z vysokým náskokem jednoznačně Tyrion, následován Aryou Stark. V posledních dvou dílech se pořadí tohodle pomyslnýho žebříčku změnilo a na první místo mojí oblíbenosti se dostal Jaime. Posun způsobu vykreslení týhle postavy od odsuzujícího popisu jeho nepřátel k vhledu do pohnutek postavy samotné, považuju za jeden z mistrovských prvků práce autora. A především přirozenej vývoj v reakci na události příběhu z něj dělaj jednu z nejživotnějších postav Písně. Ze stejných důvodů mám taky dost rád postavu Sansy.
Na začátku pro mě byli za oblíbence Ned, po jeho smrti Robb. Zajímavým mi přišel i Tyrion. Jak moji oblíbenci umírali, tak mi zůstal Tyrion, kterému hodně fandím. Samozřejmě Jon a čím dál tím více sympatií má u mě i Jaime.
@Everett_Young Tak sa pochval :) Moja uchylarina spociva v tom, ze ak neviem nieco najst (kocku z lega, dvojrocnu pohladnicu z Kanady, zelenu voskovku) a viem, ze to tam malo byt/bolo, prepadam panike, prehadzem cely byt a ked to nenajdem, cely den mam pokazeny. Ale liecim sa :). Mat dieta je ohladom tohto velka terapia :)
Komentáře
2. Tyrion.
Coooool :roll:
Moja uchylarina spociva v tom, ze ak neviem nieco najst (kocku z lega, dvojrocnu pohladnicu z Kanady, zelenu voskovku) a viem, ze to tam malo byt/bolo, prepadam panike, prehadzem cely byt a ked to nenajdem, cely den mam pokazeny. Ale liecim sa :). Mat dieta je ohladom tohto velka terapia :)