Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

upraveno 5. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.

Read the full story here

1679111219

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ale to nic nemění na tom, že by to neměla být nelogická splácanina, kde je fuk co tam dají, hlavně že se to jmenuje Hra o trůny a jsou tam stejnojmenné postavy...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Amyee Zrovna u té poloviny armády nejde o to, že to je v knížce jinak, ale o to, že když má Karstark větší armádu než Stark, proč je Stark králem a nejvýznamnějším rodem Severu?
    Osobně mi to žíly netrhá a dokážu to překousnout, ale je to divné.
  • upraveno 8. května 2013
    @Nevada Je to DETAIL. Naprosto nevýznamný detail. Je úplně jedno, jestli je to půlka nebo čtvrtka armády. Je úplně jedno, kdyby to bylo pět nebo tisíc nebo pět tisíc mužů. JE TO JEDNO. Nikoho takové blbosti nezajímají.
    Zvlášť když do dvou dílů všichni chcípnou.
    Nic to neovlivňuje ani to nic nemění a každej na to zapomene v momentě, kdy to bylo řečeno. Prostě má velkou armádu. Nazdar. Nějakej Karstark je všem ukradenej. Je to jen zkratka pro "jo, tak teď musí jet zase k tomu dědkovi, co má ty manželky a hodně děcek". Jestli někoho bude zajímat víc, tak si to přečte. Nazdar.

edit: vlastně jo, jednu skupinu lidí to zajímá: hnidopichy, co považují Martinovy knížky za jediné pravé Slovo boží a cokoli, co z nich bude interpretováno jinak, je blbě a špatně a pomalu si to nezaslouží další existenci.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Amyee napsal(a):

Řešit takové drobnosti, jako že Karstark měl polovinu Robbovi armády mi přijde dost přehnané... bože, lidi, je to inspirované knížkou, to znamená, že by se k tomu mělo přistupovat trochu s odstupem a né handrkovat se o každou věc, která je jinak v knížce a v seriálu.

Ako prehnané by mi prišlo riešiť to, že Margaery má slabší odtieň zelenej než je na oficiálnej vlajke. Toto mi príde ako normálna komunikácia toho, čo Páni scenáristi prehnali. A za to si môžu sami oni, nie my. Ako som už čítal, kritika, často vtipná, sa číta lepšie než nudné "Jižiši jak skvělá byla tahle epka" desaťkrát po sebe.

A že si zrovna použila príklad Kartsarkovej armády? Ak použiješ príklad riešenie toho blata tak ešte chápem - síce som proti tomu nič nemal, ale bol to prehliadnuteľný detail -, ale povedať, že nejaký vazal má polovicu armády celého kráľovstva? To je troška väčší detail, nie? :) Ale tak Theonovi muži v druhej sérií našli a zbasli Rodricka bez problémov, asi predsalen tá Robbova armáda je taká biedna...
  • Jde o to co bereš jako vnímají stejně konzervativně. Já vidím rozdíl v tom, že konzervativní radikální křestan nepůjde podříznout krk autorovi karikatury. Taky nevím jak vypadá výraz jsme nekonečně lepší než ty, ale milostivě ti ukážeme cestu k osvícení" :-) Celkem by mě to zajímalo.
    Obecně bych taky řekl v dnešní době židé s křesťany a naopak zásadnější problém nemají
  • Kolikokoli napsal(a):

@Nevada Je to DETAIL. Naprosto nevýznamný detail. Je úplně jedno, jestli je to půlka nebo čtvrtka armády. Je úplně jedno, kdyby to bylo pět nebo tisíc nebo pět tisíc mužů. JE TO JEDNO. Nikoho takové blbosti nezajímají.

Nic to neovlivňuje ani to nic nemění a každej na to zapomene v momentě, kdy to bylo řečeno. Prostě má velkou armádu. Nazdar. Nějakej Karstark je všem ukradenej. Je to jen zkratka pro "jo, tak teď musí jet zase k tomu dědkovi, co má ty manželky a hodně děcek". Jestli někoho bude zajímat víc, tak si to přečte. Nazdar.

edit: vlastně jo, jednu skupinu lidí to zajímá: hnidopichy, co považují Martinovy knížky za jediné pravé Slovo boží a cokoli, co z nich bude interpretováno jinak, je blbě a špatně a pomalu si to nezaslouží další existenci.
    Kolikokoli : pre ludi ako ty tvoria v USA filmy a preto to tak vo filmovom priemysle vyzera :)
  • @Branislav_Gepeto Tak tedy příště použiju jiný příklad, nějaký výstižnější... ale jinak souhlasím se vším, co napsala Koli... prostě je to drobnost, scénáristé se utli, tečka, víme jak to je, tak to můžeme nechat být ;) :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Amyee napsal(a):

@Branislav_Gepeto Tak tedy příště použiju jiný příklad, nějaký výstižnější... ale jinak souhlasím se vším, co napsala Koli... prostě je to drobnost, scénáristé se utli, tečka, víme jak to je, tak to můžeme nechat být ;) :D

Keby sa neutínali troška často, bolo by to v pohode. V OUaT sa utli nejedenraz a odpúšťam im to, pretože kvalita OUaT akosi predčuje GoT. Viac sa teším na ďalšiu epizódu OUaT než GoT, čo ma moc neteší.
  • Zapomínáte, že tvůrci ten seriál netočí pro vás - pečlivé hnidopišské čtenáře. Točí to pro průměrného amerického diváka, který si hned po GoT přepne někam jinam, aby koukal na Policajta ze sámošky. Kdyby to točili podle knih (přesně podle knih), tak by se na to nedívalo tolik lidí => nižší rozpočet => konec seriálu nebo žádní draci, Jiní a vlci už vůbec ne.
    Pán prstenů je hodně volně - vydělal spoustu prachů, byl velmi úspěšný, Hobit je skoro přesně podle knížky (s přidanou linkou navíc) - není tolik úspěšný, protože byl prý dlouhý a nudný. Tak... a vidíte, proč se točí tak, jak se točí...
  • @derfel Co furt máš s tím podřezáváním krků? Nikdo nic takového neříkal. Jediné, co jsem řekl, když ti to tedy zopakuji jinými slovy je, že katolíci se, stejně jako muslimové nejsou schopni povznést nad jakékoli vtipy o jejich víře. Židy do toho nemotej, o těch jsem nic neříkal a problém se židovským pojetím Nového zákona by měli hlavně katolíci (to bylo původní téma, než jsi se začal ohánět muslimským zabíjením a podobnými kravinami o kterých vůbec nebyla řeč)
    A byla to jen jedna narážka, tak už za a) přestaň mlít kraviny b) se přesuň do jiného topicu, k tomuto určenému.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Kolikokoli Já nejsem hnidopich a seriál jsem bránila zuby nehty, ale některé věci jsou moc už i na mě. Netvrdím, že seriál je debilní, ale některé věci v něm debilní jsou a basta.
    A nechápu, proč se to muselo po první sérii změnit, když už ta byla veleúspěšná a byla pěkně podle knížek s rozumnými změnami.
  • GoT rovnako ako Pan Prstenov bol najsilnejsi tam kde sa drzal knihy. Hobit ma k kniznej predlohe dost daleko.Naviac dej Hobita je i v knihe o dost slabsi ako Pan Prstenov cize porovnavas neporovnatelne.
    Kolikokoli napsal(a):

Je to DETAIL. Naprosto nevýznamný detail. Je úplně jedno, jestli je to půlka nebo čtvrtka armády. Je úplně jedno, kdyby to bylo pět nebo tisíc nebo pět tisíc mužů. JE TO JEDNO. Nikoho takové blbosti nezajímají.

No, jak tady vidíš, tak zajímá. A nejen tady. Už jsem podobné poznámky četla i jinde. Není to samozřejmě nic životně důležitého, ale to není ani celý seriál. Prostě to některým kurví zážitek ze sledování. Ale nejenom tohle. Je to prostě další kapka do poháru, který už přetéká. Nechápu Tvoji neustálou potřebu zdůrazňovat jak to máme a nemáme vnímat. Já Tě taky nekomanduju, že plácáš nesmysly typu "je dobře, že tuhle linku předělali, protože mě v knížce nebavila".
    @Krisa Od tebe to beru, protože když se ti něco nelíbí, tak to napíšeš, ale když se ti něco líbí, tak napíšeš, že se ti to líbilo. Mluvím o jiných haterech... I když na flankera si zvykám, ten má prostě zvláštní vkus :D.

Jinak 3. série je mnohem úspěšnější než ta 1. A osobně se mi taky líbí víc. Ona i první knížka byla podle mě nuda (až na Danyiny kapitoly).
    upraveno 8. května 2013
    Kolikokoli napsal(a):

Z toho vývoje a požadavku na svatbu do 14 dnů mám pocit, že k Freyům na svatbu pojedou jen Edmure, Robb s Catelyn a pár zbrojnoši. Že se celá svatba scvrkne na drobnou epizodku o 10 lidech...
  • A já jsem se ti snažil napsat, že většina katolíku je schopna se povznést nad vtipy o víře.
    b) já jsem s tím tady nezačal
  • @derfel Nevermind :) jak vidíš, tak katolíci nejsou schopni se povznést ani nad jednu ubohou narážku proti nim (jsi-li jedním z nich) jak jsi nám všem právě dokázal, takže nevěřím, že s vtipy o víře by to bylo jinak. Děkuji ti za živoucí důkaz.
  • @Nevada
    No a, že tam bude jen pár lidí? Budou to ti hlavní, které diváka (jo, průměrného amerického diváka) zajímají. Samozřejmě doufám, že to provedou co nejlépe, ale chápu, že tam nemůžou mít víc postav, kterých by ostatní (diváci) litovali. Vždyť spousta lidí se přestala dívat už po Nedově smrti! Kolik lidí skončí po Robbově smrti? (asi důvod, proč ho teď dělají "horším" - aby ho lidi tolik nelitovali a nechtěli se seriálem skončit).
  • Kolikokoli : ja serial nezatracujem,vela veci sa mi paci,ale vyslovene ma stve ak tvorcovia nieco menia bezucelne a zbytocne...a bohuzial po prvej serii dostali obvahu toho menit viac ako je zdrave.
  • @Kolikokoli Takže obhajuješ tvůrce, že to celé dělají jenom, aby udrželi diváky = tržby?
    No to je super argument. Takže prostě zku*** předlohu, aby se to divákům líbilo a dají tomu stejné jméno jako předloze, aby se to prodalo. Stále se ještě ptáš, co proti tomu, jakožto původní fanouškové, máme?
    @Riv A proč myslíš, že to dělají? Samozřejmě, že jde o prachy... To je přece jasné. Kdyby nešlo o prachy, tak by nevznikli ani Avengers. To, že jde o prachy, neznamená, že je to špatné. Prostě se ale musí podvolovat tomu, aby se na to dívalo co nejvíc lidí.
    A jestli můžeme věřit wiki, tak vidíš, že jen tak měnit nepřestanou (sledovanost - modrá=1. série, červená=2. série, zelená=3. série).
    image
    upraveno 8. května 2013
    Kolikokoli napsal(a):

No a, že tam bude jen pár lidí? Budou to ti hlavní, které diváka (jo, průměrného amerického diváka) zajímají. Samozřejmě doufám, že to provedou co nejlépe, ale chápu, že tam nemůžou mít víc postav, kterých by ostatní (diváci) litovali. Vždyť spousta lidí se přestala dívat už po Nedově smrti! Kolik lidí skončí po Robbově smrti? (asi důvod, proč ho teď dělají "horším" - aby ho lidi tolik nelitovali a nechtěli se seriálem skončit).
    No, že to bude zase další zkažená scéna (by mohla být, netvrdím předem, že to tak bude). Neemotivní, bez tragických důsledků. Mění Robba, aby to tolik nebolelo. Osekávají mu armádu, aby to tolik nebolelo. Z Catelyn dělají krávu, aby to tolik nebolelo. Nechtěli by z RW udělat tradiční veselku, ze které Robb odjede na opožděnou svatební cestu do Volantisu, aby to tolik nebolelo? Na to, že chtěli točit primárně tuhle scénu, to dělají prostě hodně divně.
  • @Kolikokoli Ale jistěže není špatně se trochu přizpůsobit, ale tohle je už hodně přehnané a hodně mrví předlohu. Jak vidíš, tak druhá série, kde začali s úpravami tak oblíbená nebyla, dokud nepřišla bitva a pak se to zvedlo. Diváci chtějí hlavně akci a třetí série stoupá ve sledovanosti díky tomu, že se stále něco děje, ne kvůli nějakým stupidním úpravám, "aby se jim to líbilo"
    Z čehož vyplývá opět to, za co nás odsuzuješ.
    DĚLAJÍ ZBYTEČNÉ ÚPRAVY
  • Dokud se bude stále něco dít, tak bude sledovanost stoupat, i kdyby byl Robb všemi milovaný.
  • @Nevada
    Robb se možná chová jako vůl, ale stejně ho mají lidi pořád rádi. A spíš mu odpustí chybu z bláznivého zamilování, než kvůli cti. Na čest už se (bohužel) moc nehraje a (bohužel) nevyznělo by to mnohým tak věrohodně. A už prakticky počítám s tím, že bude díl končit tím, jak Talisa drží umírajícího Robba v náručí a o kus dál umírá Cat a kouká Talise do očí, zatímco pomalu ztratí vědomí. Tohle (bohužel) na Amíky platí, takže to tam nejspíš bude. Nebudu to kritizovat, protože to rozhodnutí chápu. Je to seriál, ve kterém se točí spousta prachů. Musí tam být takovéto "blbé změny". Takže když budu chtít "pravou" RW, tak si o ní přečtu a budu spokojená. Jinak budu hodnotit to, jak natočili to, co natočili a ne to, jak moc se to liší od knihy. Nevidíme jim do hlavy a nevidíme, co chystají, ergo je blbost to shazovat nebo na to nadávat.
  • Knižní předlohy se mrví pořád, to je prostě fakt a tak 1 ze 100 adaptací je lepší než originál. To ale neznamená, že se chci nějak zastávat seriálu - připadá mi, že z něho tak nějak vyprchalo to původní kouzlo (Viserys k sežrání, zlovlci, malá Sansa a Arya, tvůrci se prostě míň krotili), ale teď je to prostě jenom o násilí, o sexu, případně o Marginých výstřizích (neměla to v knížce být celkem hodná holka).

Nevím, na co konkrétně tady nadáváte, protože poslední tři díly jsem neviděla, ale zbytečné úpravy dělají, to je pravda.
  • Ano vacsina serialov sa toci koli beznemu mainstream divakovi,ale v pripade ako je GoT sa prihliada na fanusikov kniznej predlohy ktori su serialu verny i ked vacsinovy divak prestane serial sledovat.Su to prave fanusikovia ktori serial spopularizuju a ak to tvorcovia nezvladnu a fanusikovska obec ich produkt zavrhne ,spravidla je s serialom koniec.
    Kolikokoli napsal(a):

Musí tam být takovéto "blbé změny".
    Nemusí. Ne takhle blbé.
    Kolikokoli napsal(a):

Jinak budu hodnotit to, jak natočili to, co natočili a ne to, jak moc se to liší od knihy. Nevidíme jim do hlavy a nevidíme, co chystají, ergo je blbost to shazovat nebo na to nadávat.
    Ale já taky doteď hodnotím to, jak to natočili. A hodně věcí se mi tam od druhé série nelíbí. Že to někteří nejsou schopní pobrat a uznat, že můžu mít takový názor, za to fakt nemůžu. RW zatím neshazuju. Jen jsem psala, že z toho mám zatím takový pocit. Pokud ji zpracují dobře, nebudu mít sebemenší problém ji pak pochválit.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sveva Napsal dobrou knihu, podle které se točí špatný seriál. Narozdíl od strážců písma svatého nevyzývám k jeho pálení, zakazování a podobně. Pouze říkám, že je daleko pod úrovní své předlohy a to dle mého zcela zbytečně. Je to mnoho vyplýtvaných sil talentovaných lidí, kteří podle mého mají na to to natočit podstatně lépe.

@derfel Nemyslím, že bych poučoval o zjevném. Pochopitelně mluvím o Ježíši jako takovém. Mimochodem když jsem to psal, zvažoval jsem, že napíšu nikoli "Nový zákon", ale "Život Ježíše", ale pak jsem si řekl, že nikdo přece nebude mít problém s tím, jak je to myšleno. Inu, vyvedl jsi mě z omylu. Blahopřeji, je to úspěch :D
    Otázka též je, co považuješ za "křesťana"? Starou babičku z Horní dolní, co jde panu faráři zapálit svíčku, že jí kráva dojí, nebo Americký talibán? A právě v Amícku párkrát veřejně pálili třeba korán. To jsou dvě dost podstatně odlišné skupiny křesťanů a nedá se říct, že by ta druhá byla nějaká okrajová, naopak. A v minulosti bylo třeba v mnoha obdobích křesťanství podstatně násilnější a agresivnější. Źe jsme na tom zrovna teď líp, je daný nikoli tím, že by křesťanství bylo o tolik víc super, ale díky tomu, že jsme prošli osvícenstvím a aspoň trochu dali šanci rozumu. I když poslední dobou...

Takže větu
    většina katolíku je schopna se povznést nad vtipy o víře
    Bych bral s hóóódně velkou rezervou.

@Kolikokoli Není to naprosto nepodstatný detail. Je to hloupost a hloupost má být označena, nevím, proč bych k ní měl být shovívavý.
    Točí to pro průměrného amerického diváka
    Ano, to jsem si všiml. A v čem je prosím průměrný americký divák obhajobou? Proč má neprůměrný český divák klesat na úroveň amerického průměrného a ještě nadšeně jásat? Že se točí pro průměrného amerického diváka přece není argument, že je to dobrý seriál. Spíš naopak tím připouštíš, že vlastně kvalitou moc neoplývá :)

P. S. Hobit není příliš věrně podle knížky, což už jsme tu řešili, ale ať je nebo není, jeho nižší úspěšnost je dle mého daná především tím, že zdaleka není tak dobrý. Mně se líbil o dost méně bez ohledu na to jak odpovídá knížce.
    Moc nechápu místní obsesi cudností a odsuzování nahých scén, děvky Ross (či jak se jmenuje v seriálu) atd. Přeci: More nudity more fun! :dance: Teď jsem se odhodlal k (snad) dočtení ADWD a tam jsou zase takový vepřárny, že kdyby to dali do seriálu, tak se tu místní puritání propadnou hanbou :-P

Taky moc nechápu nářky ohledně Robíčkova chování k Edmurovi. Že to neni fér a bla bla bla. Kurňa je to snad král ne (nebo si to aspoň myslí), tak si může dělat co chce a nemusí se nikomu omlouvat nebo ospravedlňovat! :king: Odehrává se to v prostředí pseudostředověku a ne na americký highschool, aby se někdo furt omlouval, nebo řešil někoho pocity. :roll:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.