Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale v hojném počtu vraždí ty vedlejší a ty hlavní zraňuje a vyřazuje různě ze hry. Vtip je taky v tom, že se nedozvíš, které postavy jsou hlavní, dokud nepřežijí několik dílů :D
@Nevada taky jsem nad tím přemýšlela :)
Mimochodem, tak sem si zkusil další lahůdku od Vládi Šlechty. Orcigard. A musím říct že sem byl zklamaný. Na Plotíky z kostiček to prostě nemá. :-D
Erickson zďaleka nie je tak dobrý spisovateľ (schopnosť písať postavy a príbeh) ako Martin. Má však veľkú fantáziu, zaujímavú tému a chuť písať. čo nie je málo.
avšak jeho postavy zväčša šuštia papierom, obrovský prekomplikovaný vesmír ukazuje množstvo nápadov, zároveň však trochu maskuje, že tie námety zostávajú trochu nedotiahnuté.
z tých cca 6 kníh sa mi žiadna nepáčila úplne. Všetky majú dobrý záver, ale snáď iba dve fungujú dobre väčšinu celého deja. inak je to čakanie na pointu. a to čakanie je občas celkom nuda.
paradoxne prvá kniha, kde celkom odvážne vtrhne do vecí bez vysvetľovania a sťažuje čitateľovi situáciu patrí k tým naozaj lepším. celkovo mám pocit, že keď sa venuje armáde ako celku (nebohým paličom napr.) tak to je lepšie.
Žiadna z jeho kníh sa nepribližuje podľa mňa kvalite Hry a Búrky. Dokonca by som povedal, že okrem prvej knihy Hostiny sú všetky ostatné Piesne lepšie ako najlepšia časť Malazu.
ale to je samozrejme môj pocit. každopádne malaz spolu s Menom Vetra, Mievilom a Gaimanom sú svetlé výnimky v trochu šedivej aktuálnej fantasy....