Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

17879818384144

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Hildegarda Přitom Angelika je naprosto nevinná, to by u nás zůstalo nepovšimnuto :)
  • ked budu ostatne casti malaz kvalitne ako prvy diel tak malaz je jednoznacne u mna na 1 mieste ako napisal askia hostina a tanec boli slabe skoro nic sa tam nestalo moc ma to nebavilo a bohvie ci to martin vobec dopise
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Čárky a tečky ve větách jsou prima věc. Neboj se je používat, neublíží Ti ;)
  • Nevada : staraj sa o seba

• @zaklinac Jako je to tvoje věc, ale ostatním se potom v textu lépe orientuje. Pro příště. :-)
  • ked sa nevies orientovat tak si kup kompas
  • jen jestli by v tomto případě pomohl...
  • @zaklinac Jsem rád, že se mnou souhlasíš ohledně literatury, nicméně bych tě rád vyzval, ať se chováš slušně a neurážíš ostatní účastníky diskuse.
    @zaklinac
    Starám. Je to pro pohodlí lidí, kteří to po Tobě čtou. Tudíž i pro mne :)

(A i když je tam dáš špatně, tak to pořád bude lepší, než vůbec žádné.)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    zaklinac napsal(a):

Nevada : staraj sa o seba

Garnier
  • @zaklinac Kompas doma mám. :-)
    Problém tvých textů není ten, že by to nešlo přečíst, ale ten, že souvislej text bez čárek se nikomu číst prostě nechce, takže když budeš psát normálně, zvýší to počet lidí, kteří si to přečtou (proto skoro nečtu dlouhatánské komentáře na čsfd, ale tam to není vina přispěvatelů, že nejdou dělat pořádné odstavce). A prosím ber to jako přátelskou radu a neurážej se.
    Vzhledem k počtu reakcí dotyčného přesvědčujete o opaku...
  • @flanker.27 To jenom jak Nevada začala, no. :-)
    Přiznávám vinu v plném rozsahu obžaloby :spike:
  • @flanker.27 Naopak, Nevada ho upozornila a on svou drzou reakcí vyprovokoval další reakce od nás, na vině není Nevada, ale první odpověď zaklínače.
    Tí, čo ste čítali Meno vetra - aké je to? Nie je to až moc hrdinské - rozumej, hlavný hrdina sa zhodou okolností dostáva do deja, kde je zhodou okolností dôležitý a zhodou okolností musí spraviť toľko dôležitých vecí, ktoré zhodou okolností napĺňajú dej bez toho, aby to bolo menej okaté? U mňa to prešlo len Tolkienovi a Rowlingovej.
  • @Branislav_Gepeto Autor má velmi pěkný jazyk a styl, hlavní hrdina je talentovaný krasný vtipný super chytrý outsider :D První část mě velmi bavila, bylo naznačeno tajemné pozadí příběhu, slušná atmosféra i zajímavé prostředí, ale pak to začalo trošku Potterovatět, když hlavní hrdina zkejsnul na jakési univerzitě (kde je z něj typický průserář, co záhy potká pár super kámošů, ale najde se samozřejmě i nějaký ten Malfoy a Snape, kteří chudáčkovi neustále ztrpčují život :roll: ). Zasekla jsem se a na měsíc knihu odložila, teď se snažím se opět znovu přimět ke čtení, ale je to opravdu hodně pěně napsáno, takže věřím, že se nakonec překonám a dám to :)
  • Autor má velmi pěkný jazyk a styl, hlavní hrdina je talentovaný krasný vtipný super chytrý outsider
    @Dreamer Pokud má všechny tyto vlastnosti, pak je trochu nelogické, že je outsider.
  • @Everett_Young Všichni mu jeho superschopnosti závidí a pomlouvají ho, takže nakonec zůstane sám. Doufám, že se zjeví nějaká hodná a milá dívka bez předsudků, která mu jeho trable pomůže vyřešit :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 17. května 2013
    @Lady_Seans Shane West? 8-O :D
  • @Everett_Young To hlavně kvůli tomu "originálnímu a neokoukanému příběh", jenom mě rychle nic nenapadalo. Ale toho Shana Westa neznám, možná naštěstí :-)
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Tí, čo ste čítali Meno vetra - aké je to?

Hrdinské to rozhodně není, spíš naopak. Obě (nebo všechny 3, záleží jak to bereš) zatím česky vydané knihy jsem přečetla jedním dechem, fakt mě to hodně bavilo. Dokonce uvažuji, že si to pořídím podruhé, abych měla oba typy obálek...a takový věci já moc nedělám :-) Ale je to úplně jiný než třeba Píseň, není to ani zdaleka tak dospělý, i když to neznamená, že by to bylo sluníčkový. Je to prostě jenom...zábavný. Jestli jsi četl Lockeho Lamoru, tak mi to dost připomínalo
    @Askia Já taky Nevadu (a ostatně ani nikoho jinýho) z ničeho neobviňuju. Ono když někdo nedá dohromady ani jednoduchou větu, je to k pláči. Ale když se dobré rady míjí účinkem, je na místě přísloví "neházejme perleť sviním."
    upraveno 18. května 2013
    @Dreamer
    ,,Autor má velmi pěkný jazyk a styl, hlavní hrdina je talentovaný krasný vtipný super chytrý outsider"

Aha. Ja som čítal na Martinuse ukážkovú kapitolu a hneď po prvom odstavci som si uvedomil dve veci - prvá je, že hrdina sa nebojí v myšlienkách pochváliť, ako krátko mu trvalo prevedenie nejakého kúzla, ktoré trvá naučiť sa týždne ( :roll: ); druhá je, že je to písané ICH-formou, ktorú tak desne nenávidím ( :wall: ). Ak sa k tomu pridá ešte toto.... :) Ale vďaka za zhodnotenie, uvidím, či mi to stojí za ten pekný jazyk a štýl...

@esed
    Vďaka, ale Lockeho Lamoru som nečítal :)
  • Já mám s ich-formou taky problém, ale zrovna u téhle knihy mi to vůbec nevadilo :)
  • flanker.27 napsal(a):

@Askia Já taky Nevadu (a ostatně ani nikoho jinýho) z ničeho neobviňuju. Ono když někdo nedá dohromady ani jednoduchou větu, je to k pláči. Ale když se dobré rady míjí účinkem, je na místě přísloví "neházejme perleť sviním."

V Cechach sa hadze perlet? Ci to je zase nejaka narazka na Cerveneho trpaslika, co nemam sancu pochopit?
  • @Hildegarda Házet perly sviním je velmi staré moudro, pocházející z čech proto, že máme sviní hodně.
  • upraveno 18. května 2013
    nuš, tú prvú knihu :twisted: :dance: konečne ;D
    ale tak (aspon zatial je to takmer rovnobežné so seriálom I.sezona, kopia takmer 1:1 8-O,
    takže zatím žiadne prekvapenia
    Oproti první knize je v seriálu změn málo. Odklánět se to začne lehce až cca v poslední třetině, ale pořád ne moc výrazně.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.