Hra o trůny 3x08 - Druzí synové - Ice & Fire

upraveno 20. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3x08 - Druzí synové - Ice & Fire

Napsal(a) Alek

Read the full story here

1356789

Komentáře

• Joffrey byl geniální na té svatbě...že prej "Tvůj otec tu není..." a ten úsměv typu 'vymažu ti z ksichtu ten tvůj' :D
  • Tak pocity z dnešního dílu mám docela rozporuplné, ale klady asi nakonec převáží zápory...

Svatba v King's Landing byla zvládnutá dobře. Joffrey, Tywin, Olenna byli skvělí. Jsem ale trochu na vážkách u Tyriona. Konečně jsme viděli i jeho "odvrácenou" tvář, ne jen dokonalého, galantního a vtipkujícího Tyriona (ale Tyriona zlitého jak dogu, který byl někdy až nechutný), ale musím říct, že na mě to bylo místy až moc. Scéna se Sansou už ovšem byla "v pořádku" a to jeho "and now my watch begins" mě rozesmálo. :D

Melisandra a Gendry... no já to fakt zakřikla. V posledních dílech se zase š**á o sto šest (a dneska fakt zbytečně), jestli takhle budou pokračovat dál, tak to začne vadit i mně. :D Jinak Carice podle mě Melisandru nestvárňuje úplně dobře. Nevím, čím to je... možná tu postavu nepochopila, možná to scénáristi takhle chtěli. Ale herečka to určitě není špatná, hraje v každým druhým holandským filmu, a většinou velmi dobře (De gelukkige huisvrouw, Komt een vrouw bij de dokter, Zwartboek). Jo, a taky se tam většinou dost svlíká... :D

Sam a Jiný... mělo to skvělou atmosféru, ti havrani byli dobrý nápad. Ale asi preferuju to "roztavení" jako v knížce, oproti "roztříštění". Přeci jen, oheň by měl led rozpustit, ne roztříštit. Ale to je maličkost... A tu dýku měl Sam samozřejmě sebrat!!! :)
  • Tywin "vytrhnu ti jazyk análem a pověsím tě za vlastní střeva nad bránu" byl v tomhle díle taky geniální :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 20. května 2013
    Kolikokoli napsal(a):

Tak ten Sansin plášť mi tam nechyběl. Stejně jsem nechápala, proč to bylo v knížce - pochybuju, že by Tywin dovolil, aby nějakého Lannistera ověšovali Starkovským pláštěm.

Je to tradícia. To je skoro ako nechápať, prečo by sa Tywin modlil k Siedmym na verejnosti pri pohrebe, keď nemá problém nemilosrdne zabíjať ľudí - vedeli by sme povedať pár nepríjemných prípadov, ktoré Matkino srdce a Otcovu spravodlivosť nepotešili - či už Tywin verí a či nie, je to tradícia. Hádam teraz Tywin nepribije 77 kritík na dvere Najvyššieho septona a nevytvorí protestantskú cirkev.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 20. května 2013
    Tak a je tu opět pravidelné shrnutí:

1) Hodně se mi líbí herecké výkony Aryi a Ohaře.Hodně jim to spolu jde a ta linka vypadala skvěle. Doufám že tak spolu budou pokračovat. Snad jen jedna chyba je že Sandor neřekl to jeho dvojsmyslné
    bloody wedding

2) Daario je vůl. Špatně vybraný, naprosto změněný vůl. Nevěřím tomu že by ty dva zabil, pokud je tedy nepodřízl ve spánku. Navíc vypadá jako úchylný pedofil. Dovedl bych si na jeho místě představit Raye Stevensona. Jorah a Barristan zase vedou, Daenerys už se tu probírala.

3) Gendry a Mel. No, myslím že ta část se sváděním byla naprosto zbytečná a producenti jen plnili limity, ale ty pijavice byly ďábelské (o co že uhádnu která z nich byla pro Joffreyho? :D )

4) Da...Dav...Davos se nau..na...naučil číst a Liam je v jeho roli naprosto skvělej.

5) Rozhovor Tyrion-Sansa mi přišel vtipný, ale celkově to vypadá tak že Sansa si myslí že Tyrion je jen nejmenší zrůda z Lannisterů.

6) Bububu, Cersei ti dá přes hubu. Co to mělo znamenat?
    Že by se Cersei ukázala otevřeně jako neschopná paranoidní kráva už teď?

7) Jack Gleeson je boží herec. A jak sebral Tyrionovi stoličku a děsně se u toho bavil... to bylo prostě super. A Sansa má Lannistery nesnášet, ne si před Tyrionem klekat. Říkejte si že je to dojemné jak chce, tohle se prostě nemělo stát. :evil:

8) Ollena a její rodinné vztahy mě bavily neuvěřitelně. Charles se zase jednou předvedl.

9) Danny si asi potrpí na profesionální únosce a Stalkery. No, jak jsem říkal, každej máme něco...

10) Samwisewell ZabijákoSkřepelka dokázal že zabít Jiného je je celkem namáhavá práce. Tady, pokud místo vám raději nevěnuje svojí pozornost malému dítěti =D A pohozená dýka bude asi chyba producentů.
  • Phoebea napsal(a):

@Marci pan
    K Jonovi a jeho trpitelskému výrazu: No já kdybych byla sestrou v řádu jenž chrání říši a poslali by mě jako špijónku za zeď a tam by na mě vybafl nějakej takovejhle chlap a zamiloval se do mě, pak mě ojel a tvrdil mi, že spolu budem až do smrti ... ufff!!!! A potkala bych spoustu v pohodě lidí, co se snažej uniknout jisté smrti z rukou Jiných a já bych věděla, že je musím zradit a zase se přidat ke svým sestrám! No .... asi bych měla taky hodně trpitelskej výraz.
    Možná bych se ani nevrátila k sestrám =D

môj sladký boh, toto je chlap! toto už len modro doladiť a bola by som pouši v tom! :D tak áno, je mi jasné, že sa nemôže usmievať ako slniečko na hnoji a tá zima a tak :D

@Dreamer nuž tu sa zhodneme. Mance bolí a bolí. Predstavovala som si ho ako herca, čo hral Benjena. tak v najlepších rokoch, krátko po 40, atletická postava a hudobný nástroj v paprčiach a dlhé vlasy (tak poplecia) a nie penzistu (nie je zase penzista ako penzista, tento by mohol byť napr majster niekde ale nie Mance, čo zlepil divokých... tomu to neverím, ani keby mal dostatok izolepy a sekundového lepidla. jednoducho nein, no, net)
    Mellisandra detto. A tu sprznili aj dejovú linku, tu je so Stannisom v otvorenom vzťahu, v knihe sa len pošuškávalo...
    Emila no, to už je spomínané.
    Áno, Kit je fešák ale to nie je všetko.
    Súhlasím s každým, koho si vyzdvihla. Jack je úžasný. Ollena sa vydarila aj Tormund!! Aj Ygritte aj Brienne. To sa vydarilo.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Málem bych zapomněl. V tomto díle mě nejvíce pobavil Velmistr Pycelle
  • upraveno 20. května 2013
    Nejlepší epický moment byl stejně v 7. díle, když si Ygritte na začátku sundá botu a má to vidět podrážku od Merellů a vršek je móc historickej, to jsem se fakt smál. Schválně na to koukněte.
  • Daario měl být Ashur ze Spartaka, to mě nikdy nevymluví,tady ten prostě nemá nic co by dělalo Daaria Daariem..
  • Toto dnes dakto vycapil na FB, myslím, že môžme byť radi za súčasného Daaria. :D
    image
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. května 2013
    Blackfish napsal(a):

Daario měl být Ashur ze Spartaka, to mě nikdy nevymluví

ANOANOANOANO!!! :applause:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Dneska, hmm, vydržel jsem 20 minut. Bylo to utrpení. Tak jo, vzdávám to.

Oh-a-oh, video killed the reader's star

@flanker.27 Srabe :P (Já to ještě neviděla)
    @Krisa Měl jsem na výběr: buď to nebo tlouct hlavou o zeď. Možná někdy umřu, můj život teď pro mě zas takovou cenu nemá, ale když už bych měl umřít, tak aspoň z nějakýho pořádnýho důvodu.
  • @flanker.27 Slabá vůle :D
    @flanker.27 Takže až tě budu chtít brutálně mučit přivázanýho Tesou k židli, mám se vybodnout na elektrošoky, lechtání, řezání, ale pouštět ti dokola 8. díl třetí řady GoT?
    @Askia Já jsem si tu doma nedávno vymaloval. Přece to teď nezacákám svým mozkem :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Konečně mám taky nějakou úctu k tomu chudákovi, co by to po mně musel vytírat...

@Krisa Jo. Kam se hrabe vogonská poezie...
  • Arutha2321 napsal(a):

Toto dnes dakto vycapil na FB, myslím, že môžme byť radi za súčasného Daaria. :D
    image

a stále lepšie ako to, čo je v seriály. a nehanbím sa za to. Johnny by bol ale iná pálka, nie ? :D
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 20. května 2013
    Blackfish napsal(a):

Daario měl být Ashur ze Spartaka, to mě nikdy nevymluví,tady ten prostě nemá nic co by dělalo Daaria Daariem..

jo tak ten by byl dobrej !!! Úplně ho vidím, jak hladí ty jílce svých zbraní ... :D

image
  • Takže shlédnuto -
    Závěr spolu s hudbou byl skvělý
    Sam je roztomile neškodný pro ženy a Fialka raději rozdělala oheň, než by si ho pustila k tělu.
    Tywin, Tyrion, Joffrey, Ollena a Davos jsou zahraní skvěle a propůjčují postavám dobrou chemii.
    U Stannise a Mel je cítit bezradnost jak vystihnout jejich charakter, ale zde bych to hodil spíše na režiséra než na herce.
    A líbily se mi detaily - úsměv Šae při úklidu postele a špína za nehty u Aryii
  • Tak ten Ashur se mi teda moc nelíbí. Prostě obyčejný americký "modeloherec". Současný Daario je... :dance:
  • A zapomněl jsem.. Daarioe je teda pěkný slizák a hnusí se mi stejně jak v knížce :spike:
  • Pro mě osobně zatím asi nejlepší díl série. Možná spolu s čtyřkou. Svatební hostina na mě zapůsobila mimo jiné i proto, že jsem tam viděl v pozadí řadu známých tváří, díky čemuž ta scéna působila jaksi "úplným" dojmem.
    O to víc mi je líto RW bez (marného) opíjení Great Jona Umbera.
  • Hmm, tak Daario sto bodov :dance: Ale zase mají tvůrci mínus, že ustoupili z jeho knižního vzhledu, si myslím, že to klidně navařit na tohoto týpka a pořád by byl fešák. No, ale tak aspoň nějaký světlý bod na podívání tam je, když to jde jinak zase dějově do kytiček... :wall:
  • @skelet na tú špinu za nechtami by som bola zabudla, za to majú +
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mně se to dost líbilo. Až na Melisandru a Gendryho.
    Nemůžu uvěřit tomu, že ten Nádherys je stejně nechutný, jako v knize - i bez modrých vousů a zlatého zubu. Klobouk dolů... ;)
    A taky mě mrzí, že Daario zabil i Titánova bastarda, když už ho napasovali k jiným žoldákům.
    Ten souboj mohli Selmymu pořád dopřát, jen by byl v ději dřív. Asi se báli, aby se ser Dědeček s mečem neztrapnil
    :(
  • @skelet nemyslím si, že by Fialka raději rozdělala oheň než si připustila Sama k tělu. Vždyť na něj furt kouká jak na svatej obrázek :roll:
  • nj, * " :twisted: " sa skrýva v detailech, jak sa vraví, a dnes si na tie detaili sú "obzvlášte vypečené" :dance: napr. úplne perfektný joffreyho zlomyselný úškrn, po tom, čo Tyrionovi zobral štokrlu :o
    (mmch výborný nápad + navyše aj skvele technicky urobený záber -detail zaostrený v dialke - pohlad ponad,/pomedzi plecia Tyriona a sansy na joffov úškrn v pozadí :idea: )
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Plusy Mínusy
    Aryina scénka sa mi zdala zaujímavá. Arya si rýchlo uvedomila, kade pre ňu fúka vietor a skvelo ukázali aj to zmätenie z rieky.

Sansa a Tyrion sú skvelí. Sansa musí mať zase na hlave to osie hniezdo, čo mi vadí, ale budiž. A Šain úškrnok bol zaujímavý. Takisto celá svatba zahraná ako zo strany týchto dvoch, tak aj z Danceovej a Joffreyho. Olenna bola vtipná.

Cerseine odpichnutie a vysvetlenie Dažďou vzhľadom na nadchádzajúcu epizódu bolo zaujímavé, ale aj tak sa mi nepáči, že Margaery vidí rivalstvo už teraz aže Cersei sa s ňou nehrá. Urazení Cersei je ale vtipná.

Daenerys sa mohla pohybovať pri vychádzaní z vane pomalšie. Niektorí z nás nestíhali pozorovať. Načo sú konverzácie, keď polovicu scénky zahrnie len Dany vychádzajúca z vane.

Daario je Legolas. Celkom dobre vystihuje a hrá toho slyziaka, ktorý uznáva ženský pôvab, zároveň to nie je žiadny mäkkúš a hovorí hrubo. Ale z jeho spôsobu chovania a výzoru je to stále elegantný Loras, nie nevychovaný a špinavý žoldnier. Daario mi bol v knihách vrchne nesympatický, no tam to bola taká charakterová nesympatickosť, tu je to nesympatickosť zo stránky podivného castingu. No, ale budiž, nech to teda ten herec odohrá.

Tie dve hlavy boli odveci. Mohli sa s tým vyhrať. Konkrétne ukázať scénku, ako sa dohadujú, on povie, že sa mu tento plán nepáči a oni mu povedia, že ak to nespraví, zaplatí životom. On prehodí čosi akože si svojho života váži viac než nejakej sliepočky a uškrnie sa a vtedy sa scéna končí, akoby sa rozhodol rezignovať a napriek tomu potom ukáže tie hlavy. To by som bral viac.

Samwell a Fialka boli skvelí, aj Jiný bol skvelý, zabitie Jiného bolo veľmi zaujímavé, aj s hudbou v pozadí. Havrani perfektní. Ale nič by sa im nestalo, keby objasnili, že Divokí pomenúvajú svoje deti až neskôr. :roll:

Ta sexscéna s Melisandrou slúžila len na ukázanie nahého Gendryho. Síce tá debata o tom, že podrezala veľa jahniatok bez toho, aby si všimli nôž bola zaujímavá, no keď Gendryho nezabila, nemalo to efekt - nie, nehovorím to preto, pretože ho chcem mŕtveho. A navyše ten strach z pijavíc. Ako ja sa nejdem na nič hrať, ani mne by to nebolo príjemné, ale takto vyvádzať z troch pijavíc?

Debata Stannisa a Davosa bola skvelá.

Za mňa - malo to pekné momenty, ale zato veľa iritujúcich kravín. A bola to tak trocha nuda. Hoci ma to aj tak minule bavilo - asi silné opory typu Jaime, ktoré tu neboli - a sám som hovoril, že je to riziko konverzačnej drámy, tu to bola dosť nuda. Snáď je to len ticho pred búrkou a posledné dva diely budú troška vzruchovejšie.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.