Tak pocity z dnešního dílu mám docela rozporuplné, ale klady asi nakonec převáží zápory...
Svatba v King's Landing byla zvládnutá dobře. Joffrey, Tywin, Olenna byli skvělí. Jsem ale trochu na vážkách u Tyriona. Konečně jsme viděli i jeho "odvrácenou" tvář, ne jen dokonalého, galantního a vtipkujícího Tyriona (ale Tyriona zlitého jak dogu, který byl někdy až nechutný), ale musím říct, že na mě to bylo místy až moc. Scéna se Sansou už ovšem byla "v pořádku" a to jeho "and now my watch begins" mě rozesmálo. :D
Melisandra a Gendry... no já to fakt zakřikla. V posledních dílech se zase š**á o sto šest (a dneska fakt zbytečně), jestli takhle budou pokračovat dál, tak to začne vadit i mně. :D Jinak Carice podle mě Melisandru nestvárňuje úplně dobře. Nevím, čím to je... možná tu postavu nepochopila, možná to scénáristi takhle chtěli. Ale herečka to určitě není špatná, hraje v každým druhým holandským filmu, a většinou velmi dobře (De gelukkige huisvrouw, Komt een vrouw bij de dokter, Zwartboek). Jo, a taky se tam většinou dost svlíká... :D
Sam a Jiný... mělo to skvělou atmosféru, ti havrani byli dobrý nápad. Ale asi preferuju to "roztavení" jako v knížce, oproti "roztříštění". Přeci jen, oheň by měl led rozpustit, ne roztříštit. Ale to je maličkost... A tu dýku měl Sam samozřejmě sebrat!!! :)
Nejlepší epický moment byl stejně v 7. díle, když si Ygritte na začátku sundá botu a má to vidět podrážku od Merellů a vršek je móc historickej, to jsem se fakt smál. Schválně na to koukněte.
@Krisa Měl jsem na výběr: buď to nebo tlouct hlavou o zeď. Možná někdy umřu, můj život teď pro mě zas takovou cenu nemá, ale když už bych měl umřít, tak aspoň z nějakýho pořádnýho důvodu.
@flanker.27 Takže až tě budu chtít brutálně mučit přivázanýho Tesou k židli, mám se vybodnout na elektrošoky, lechtání, řezání, ale pouštět ti dokola 8. díl třetí řady GoT?
Takže shlédnuto - Závěr spolu s hudbou byl skvělý Sam je roztomile neškodný pro ženy a Fialka raději rozdělala oheň, než by si ho pustila k tělu. Tywin, Tyrion, Joffrey, Ollena a Davos jsou zahraní skvěle a propůjčují postavám dobrou chemii. U Stannise a Mel je cítit bezradnost jak vystihnout jejich charakter, ale zde bych to hodil spíše na režiséra než na herce. A líbily se mi detaily - úsměv Šae při úklidu postele a špína za nehty u Aryii
Hmm, tak Daario sto bodov :dance: Ale zase mají tvůrci mínus, že ustoupili z jeho knižního vzhledu, si myslím, že to klidně navařit na tohoto týpka a pořád by byl fešák. No, ale tak aspoň nějaký světlý bod na podívání tam je, když to jde jinak zase dějově do kytiček... :wall:
nj, * " :twisted: " sa skrýva v detailech, jak sa vraví, a dnes si na tie detaili sú "obzvlášte vypečené" :dance: napr. úplne perfektný joffreyho zlomyselný úškrn, po tom, čo Tyrionovi zobral štokrlu :o (mmch výborný nápad + navyše aj skvele technicky urobený záber -detail zaostrený v dialke - pohlad ponad,/pomedzi plecia Tyriona a sansy na joffov úškrn v pozadí :idea: )
Komentáře
Svatba v King's Landing byla zvládnutá dobře. Joffrey, Tywin, Olenna byli skvělí. Jsem ale trochu na vážkách u Tyriona. Konečně jsme viděli i jeho "odvrácenou" tvář, ne jen dokonalého, galantního a vtipkujícího Tyriona (ale Tyriona zlitého jak dogu, který byl někdy až nechutný), ale musím říct, že na mě to bylo místy až moc. Scéna se Sansou už ovšem byla "v pořádku" a to jeho "and now my watch begins" mě rozesmálo. :D
Melisandra a Gendry... no já to fakt zakřikla. V posledních dílech se zase š**á o sto šest (a dneska fakt zbytečně), jestli takhle budou pokračovat dál, tak to začne vadit i mně. :D Jinak Carice podle mě Melisandru nestvárňuje úplně dobře. Nevím, čím to je... možná tu postavu nepochopila, možná to scénáristi takhle chtěli. Ale herečka to určitě není špatná, hraje v každým druhým holandským filmu, a většinou velmi dobře (De gelukkige huisvrouw, Komt een vrouw bij de dokter, Zwartboek). Jo, a taky se tam většinou dost svlíká... :D
Sam a Jiný... mělo to skvělou atmosféru, ti havrani byli dobrý nápad. Ale asi preferuju to "roztavení" jako v knížce, oproti "roztříštění". Přeci jen, oheň by měl led rozpustit, ne roztříštit. Ale to je maličkost... A tu dýku měl Sam samozřejmě sebrat!!! :)
Oh-a-oh, video killed the reader's star
Konečně mám taky nějakou úctu k tomu chudákovi, co by to po mně musel vytírat...
@Krisa Jo. Kam se hrabe vogonská poezie...
Závěr spolu s hudbou byl skvělý
Sam je roztomile neškodný pro ženy a Fialka raději rozdělala oheň, než by si ho pustila k tělu.
Tywin, Tyrion, Joffrey, Ollena a Davos jsou zahraní skvěle a propůjčují postavám dobrou chemii.
U Stannise a Mel je cítit bezradnost jak vystihnout jejich charakter, ale zde bych to hodil spíše na režiséra než na herce.
A líbily se mi detaily - úsměv Šae při úklidu postele a špína za nehty u Aryii
(mmch výborný nápad + navyše aj skvele technicky urobený záber -detail zaostrený v dialke - pohlad ponad,/pomedzi plecia Tyriona a sansy na joffov úškrn v pozadí :idea: )