Kritika Písně jako takové (Obsahuje nezakryté spoilery)
Narazil jsem na několik událostí, kdy autor velmi nelogicky překrucuje charakteristické rysy svých postav, které byly předtím neměnné a postavu charakterizovaly (Robbův úlet, Jonova záchrana "Aryi" a určitě sem přispějete i jiné, které mě zatím nenapadly, protože jsem knihy četl už před lety) a tak jsem chtěl založit topic, kde bychom se ve vší slušnosti věnovali objektivní kritice celého díla, pro mě třeba velké nestabilitě charakterů (je pěkné, když se charaktery v jakékoli knize vyvíjí, ale Martinovy charaktery se ve velké většině projevují buď jako monstra nebo blázni a postrádají tím trochu na reálnosti) nelogickým změnám, přemíře neobvyklých sexuálních aktivit (bratři, sestry a taky kdokoli s kýmkoli, nepřekvapilo by mě, kdyby Loras s někým otěhotněl) a podobně. Zaměřme se prosím na toto téma, tedy výhrady k Písni, a ne na hejtování názorů zúčastněných, včetně mého.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
@Askia Chápu, já jsem přečetla první část prvního dílu a trvalo mi dva roky než jsem začala číst další a to jen, protože do mne kamarád hučel...
GRRM nikdy nebyl v mém top ten fantasy ani dřív.
Jinak Brana mám ráda, ale se štítivým pocitem očekávám, co z něj udělá autor dál :(
Dále mi vadí spasitelská mise Daenerys, kterou mi Martin do té doby poměrně oblíbenou postavu naprosto znechutil a nechápu, proč se uchýlil k tomu, že některé svoje postavy nechá desítky stran tvrdnou v různých zapadákovech, sedět na zadku, popřípadě ležet v posteli :roll: ) plantá uzly, které pak nemůže rozuzlovat a dění stagnuje a neposouvá se nikam, tohle mi vadilo v druhé polovině Bouře, někdy v Hostině ale především pak v Tanci, jen doufám, že v posledních dvou dílech se ukáže, že to mělo alespoň nějaký smysl.
@Askia Cosik podobného je snad tady: http://www.icefire.cz/forum/discussion/51030/kdy-to-mistr-prehnal/p1