!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
19394969899243

Komentáře

• No mě najvíc ze všeho zajímá jest-li přežil Jon
  • @Branislav_Gepeto Na to čekají i v seriálu. A tam nám ukážou ještě víc než GRRM =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Tak toto je ten materiál na dve série, ktorý spomínal :D
  • flanker.27 napsal(a):

you will definitely hear more of Jeyne Westerling
    Tohle je to co mě zajímá.
    Taky bych o ní chtěla ještě slyšet. Nechci, aby čekala dítě, protože to by byl jenom další miniStark do sbírky a klišé, ale přála bych jí lepší zakončení než "ok, mamka ví všechno líp, teď drž hubu a krok".
  • @svoa00 Vypije mnoholičný lektvar, změní se v Talisu a uteče za svojí novou rodinou do Volantisu :roll:
  • @Everett_Young Nemyslím, že se Jeyne v knížkách ještě osobně objeví, ale nejspíš uslyšíme, co se stalo po cestě na Casterlyovu skálu. A prosím žádné vtipy, že celou partu povraždilo Bratrstvo :-$
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. července 2013
    A prosím žádné vtipy, že celou partu povraždilo Bratrstvo
    @svoa00 Catelyn se nesměje :twisted:
  • A já se zrovna na tu Chatayu a Alayayu těším. Byly pro mě jedny z těch "malých" sympatických postav. :)
  • Alayay bola kto? uŽ som aj zabudol? :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Chata a alej :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Gardien
    Děvka v Králově přístavišti. Přes jejich bordel chodil Tyrion za Šae.
    you will definitely hear more of Jeyne Westerling
    Tak to já doufám, že jen ve smyslu, že někdo oznámí Cersei, že Jeyne dorazila v pořádku do Skály, kde byla promptně ubytována v hezké komnatě, kde si rok počká do svatby pod stálým dozorem strážných, případně nějaké septy...
  • @Nevada Krčím rameny. Pokud to Martin plánuje takhle, tak nemá smysl Jeyne vůbec zmiňovat, protože ten plán už známe a nic, co jsme četli, mu neodporuje.
  • @svoa00 Myslím ale že pre dosť ľudí by to bol šok že sa niečo podarilo...
  • Pokud je pravda, co jste říkali, že v posledních dvou knihách půjde hodně o Jonův původ, pak nemá moc smysl, se dohadovat o tom jak to dopadne.Protože pokud by Jon byl Targaryen a nakonec by Targeryeni byli poraženi, Jonův původ by nám mohl být tak trochu jedno. Proto si myslím, že Targaryeni vyhrají, nejspíš 1-2 zemřou (tipoval bych Aegona + přiženěnou Arienne), ale vyhrají.

• @JanZeman Aegon nemůže umřít, už protože pokud mají Targaryeni vyhrát, tak to Danny nezajistí :D
  • @Tom co je víc pět nebo jeden?
  • @Phoebea to záleží na tom, jak moc naše "otrokářka" přestane být pipinka a začne být královna
  • já jí věřím :)
  • Včera večer jsem konečně dolouskal Tanec s Draky. Moje nynější teorie (nebo spíš ve které doufám) jsou takové:

Jon bude znovuzrozený Azor Ahai a zároveň třetím drakem (drak má tři hlavy) jako syn Rhaegara Targaryena a Lyanny Stark (Nedův slib Lyanně).

K Daenerys se přidá khal Jhaqo a pomůže jí dostat se k Meereenu (nevím, jaký mají Dothrakové vztah k drakům, ale předpokládám, že kladný a podvolí se Dany) kde Neposkvrnění a spol. odrazili a zahnali Yunkajce. Daenerys při svých osamocených toulkách Mořem možná zmoudřela (viz. imaginární rozhovor s Jorahem a spol.) a opustí Meereen s Victarionovou flotilou (posílenou nejlépe o tu Volantiskou nebo jiné lodě potřebné k přepravě) a armádou Neposkvrněných a khalasarem Jhoqa.

Aegon obsadí Bouřlivý konec a odhalí se. Do Dorne by z Meereenu mohla dorazit zpráva o Quentově smrti a zpráva o návratu Daenerys → tzn. Dorne se přidá k Aegonovi a budou držet Lannistery a spol. v šachu. Bude druhý drak.

K Ramsaymu a Boltonům mě nic nenapadá, snad jen, že se pokusí napadnout Noční Hlídku a divoké, tedy pokud se nejakým způsobem nezlikvidovali po odstranění Jona.

Věřím, že je Stannis mrtvý.

Také mě napadá otázka, kdo bude vládnout říši, pokud Cersei, Margaery a děti popraví? Kevan je s největší pravděpodobností mrtvý, znamenalo by to někoho z Robertovi linie, ale Renly se Stannisem jsou mrtví a Edrik Bouře a ostatní bastardi nejspíše vládnout nebudou, to by šlechta nedovolila. Mace Tyrell si přivlastní trůn pro sebe? Každopádně by poprava Cersei a dětí napomohla Targaryenům.

Tyrion se odhalí Daenerys ještě před jejím odjezdem domů a přidají se k ní i Druzí synové, za cenu Casterlyovy skály. Celkem velká armáda se vším všudy, že :)

Sansa se provdá za Malíčka a budou vládnout na Orlím hnízdě.

O Aryi mě nic nenapadá.

Snad jsem na nic nezapomněl a dočkám se Vašich dotazů a reakcí :)
  • @Vláďa to sú priania nie teórie.
  • @Vláďa ad Daenerys a Jhaqo - konečný výsledek bych tak taky tipoval, akorát bys spíš čekal, že se přidá Jhaqův khalassar poté, co z Jhaqa zbyde hromádka popela :-)
  • @Vláďa Daenerys se vyspí zase s Daariem na nějaký Westeros se úplně vyprdne, to je moje teorie :D
  • @Vláďa Ďalší snívajuci... toto sú sny a nieteórie keďže tam nemaš jediný fakt a vyzerá to akoby si poku katopil preskočil
  • Stavis žije viz přeložená kapitola z Vichrů zimy zde na stránkách.
  • @PrdeliNakopavac Neni určite kedy sa odohrala
  • @Gardien No celkem zjevně ještě před bitvou
  • @Norvos97 Ano, ale to neznamená vůbec nic. Ohledně stannise jsou téměř veškeré možnosti otevřené.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.