!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
19394969899243

Komentáře

• No mě najvíc ze všeho zajímá jest-li přežil Jon
  • @Branislav_Gepeto Na to čekají i v seriálu. A tam nám ukážou ještě víc než GRRM =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Everett_Young Tak toto je ten materiál na dve série, ktorý spomínal :D
  • @svoa00 Vypije mnoholičný lektvar, změní se v Talisu a uteče za svojí novou rodinou do Volantisu :roll:
  • @Everett_Young Nemyslím, že se Jeyne v knížkách ještě osobně objeví, ale nejspíš uslyšíme, co se stalo po cestě na Casterlyovu skálu. A prosím žádné vtipy, že celou partu povraždilo Bratrstvo :-$
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. července 2013
  • A já se zrovna na tu Chatayu a Alayayu těším. Byly pro mě jedny z těch "malých" sympatických postav. :)
  • Alayay bola kto? uŽ som aj zabudol? :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Chata a alej :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada Krčím rameny. Pokud to Martin plánuje takhle, tak nemá smysl Jeyne vůbec zmiňovat, protože ten plán už známe a nic, co jsme četli, mu neodporuje.
  • @svoa00 Myslím ale že pre dosť ľudí by to bol šok že sa niečo podarilo...
  • Pokud je pravda, co jste říkali, že v posledních dvou knihách půjde hodně o Jonův původ, pak nemá moc smysl, se dohadovat o tom jak to dopadne.Protože pokud by Jon byl Targaryen a nakonec by Targeryeni byli poraženi, Jonův původ by nám mohl být tak trochu jedno. Proto si myslím, že Targaryeni vyhrají, nejspíš 1-2 zemřou (tipoval bych Aegona + přiženěnou Arienne), ale vyhrají.

• @JanZeman Aegon nemůže umřít, už protože pokud mají Targaryeni vyhrát, tak to Danny nezajistí :D
  • @Tom co je víc pět nebo jeden?
  • @Phoebea to záleží na tom, jak moc naše "otrokářka" přestane být pipinka a začne být královna
  • já jí věřím :)
  • Včera večer jsem konečně dolouskal Tanec s Draky. Moje nynější teorie (nebo spíš ve které doufám) jsou takové:

Jon bude znovuzrozený Azor Ahai a zároveň třetím drakem (drak má tři hlavy) jako syn Rhaegara Targaryena a Lyanny Stark (Nedův slib Lyanně).

K Daenerys se přidá khal Jhaqo a pomůže jí dostat se k Meereenu (nevím, jaký mají Dothrakové vztah k drakům, ale předpokládám, že kladný a podvolí se Dany) kde Neposkvrnění a spol. odrazili a zahnali Yunkajce. Daenerys při svých osamocených toulkách Mořem možná zmoudřela (viz. imaginární rozhovor s Jorahem a spol.) a opustí Meereen s Victarionovou flotilou (posílenou nejlépe o tu Volantiskou nebo jiné lodě potřebné k přepravě) a armádou Neposkvrněných a khalasarem Jhoqa.

Aegon obsadí Bouřlivý konec a odhalí se. Do Dorne by z Meereenu mohla dorazit zpráva o Quentově smrti a zpráva o návratu Daenerys → tzn. Dorne se přidá k Aegonovi a budou držet Lannistery a spol. v šachu. Bude druhý drak.

K Ramsaymu a Boltonům mě nic nenapadá, snad jen, že se pokusí napadnout Noční Hlídku a divoké, tedy pokud se nejakým způsobem nezlikvidovali po odstranění Jona.

Věřím, že je Stannis mrtvý.

Také mě napadá otázka, kdo bude vládnout říši, pokud Cersei, Margaery a děti popraví? Kevan je s největší pravděpodobností mrtvý, znamenalo by to někoho z Robertovi linie, ale Renly se Stannisem jsou mrtví a Edrik Bouře a ostatní bastardi nejspíše vládnout nebudou, to by šlechta nedovolila. Mace Tyrell si přivlastní trůn pro sebe? Každopádně by poprava Cersei a dětí napomohla Targaryenům.

Tyrion se odhalí Daenerys ještě před jejím odjezdem domů a přidají se k ní i Druzí synové, za cenu Casterlyovy skály. Celkem velká armáda se vším všudy, že :)

Sansa se provdá za Malíčka a budou vládnout na Orlím hnízdě.

O Aryi mě nic nenapadá.

Snad jsem na nic nezapomněl a dočkám se Vašich dotazů a reakcí :)
  • @Vláďa to sú priania nie teórie.
  • @Vláďa ad Daenerys a Jhaqo - konečný výsledek bych tak taky tipoval, akorát bys spíš čekal, že se přidá Jhaqův khalassar poté, co z Jhaqa zbyde hromádka popela :-)
  • @Vláďa Daenerys se vyspí zase s Daariem na nějaký Westeros se úplně vyprdne, to je moje teorie :D
  • @Vláďa Ďalší snívajuci... toto sú sny a nieteórie keďže tam nemaš jediný fakt a vyzerá to akoby si poku katopil preskočil
  • Stavis žije viz přeložená kapitola z Vichrů zimy zde na stránkách.
  • @PrdeliNakopavac Neni určite kedy sa odohrala
  • @Gardien No celkem zjevně ještě před bitvou
  • @Norvos97 Ano, ale to neznamená vůbec nic. Ohledně stannise jsou téměř veškeré možnosti otevřené.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.