Hra o trůny 4x03 - Zbaveni okovů - Ice & Fire

upraveno 19. května 2014 v 4. řada
«134567

Komentáře

• lol ten proslov Deanerys byl strašnej :D
  • Chybí mi tam Silný Belwas...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @DanielSvatoš Ne že by se na ní lidi dívali kvůli proslovům ;-)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 21. dubna 2014
    @malejman proč pláčeš, když vidíš Podricka? Mně příjde dobrej.

Jinak díl mi přišel poněkud utahanej a ten proslov Dany patrně nikdo na hradbách neslyšel...
  • @Everett_Young ne že by byla tak dobrá aby se to dalo poslouchat :D
  • Vy tu len kritizujete,ja pridám názor napr mne sa zdá byt natahovanie v knihách a postáv neurekom tam to je taká natahovačka jak mraky kdežto v seriáli to má spád a hlavu a patu v knihách má pán martin v tom už bordel s prepáčením!A si myslím že scenáristom seriálu podáva a radí to celé skracovat a zámerne vynechávat postavy a niektoré scény z kníh!!Ps: neukrižujte ma za názor ale myslím že je tu vela fanatikov do kníh:DD
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @DanielSvatoš +1 :twisted:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Cha, Daario má své nožíky.

Že si to rozdaj u Joffa mi bylo jasný hned jak mu v prvním díle dala košem. Doufal jsem, že se to nestane. No nepřekvapili mě.
  • Tenhle díl tak 70% za mě, skvělé scény s Tywinem a Tommenem a Tywinem a Oberynem. Potom zbožňuju seriálovou Shireen, je mnohem zajímavější než knižní Shireen. V pohodě mi přišla i scéna Sansy a Malíčka, Margaery a Olenny, i scény na zdi. Scéna s Davosem a Stannisem - no dejme tomu, oproti tomu, co vyváděli se Stannisovou postavou minulou sérii se tohle ještě dalo přežít. Hodně se mi líbila scéna Tyriona a Podricka, to bylo prostě dojemný, oba to zahráli skvěle. Linka Aryi a Ohaře taky ušla. Co se mi nelíbilo byl závěr s Dany. Jako ten proslov mi přišel fakt trapný a navíc bylo zkrátka divný, jak oni všichni stáli hrozně vysoko na těch hradbách a tam dole si maličká Dany něco pokřikuje, vždyť by ji ani neslyšeli. No a scéna Jaime a Cersei - no nevím, takhle to vypadalo, že ji znásilnil a přitom v knihách to bylo tak, že s tím souhlasila, ne? Já nejsem žádný knižní purista, naopak jsem pro změny, pokud je to nutné, ale nelíbí se mi, když mění charaktery postav a tohle mi prostě přišlo jako něco, co by Jaime neudělal. Ale jinak dobrý díl.
  • mě se taky líbila scéna s Tommenem i když mu je o dost víc než by mělo a s koťátky si už asi hrát nebude
  • Petyr povedal Sanse: nie je čudné že chalapec ktorý ti zabil otca a ROKY ťa týral zomrel?

To už prešlo niekoľko rokov odkedy zomrel Ned?
  • @brbr Thorne a vlezdoprdelka Slynt jsou perfektní
  • @DanielSvatoš Ale já jsem thorna chválila, jak si dobře vede. Fakt :-)
  • Epizóda v pohode, veľa sa toho neudialo ale atmosféra a postavy dobre zahrané takže sa to vynahradilo. Tmavé obočie s blonďatou parchňou vie stále len kriviť pery a pri rozhovore kde sa snaží vyzerať cool pozerať do blba. Ešte že je v každej časti len pár minút takže sa to dá prežiť.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @brbr nevim jestli jsi chválila nenbo ne ale jsou dobrý
  • Dyť Emilia Clarke je strašná. S každou sérií jí mám rád míň. A to jsem jí v první sérii považoval za jednu z nejlepších postav. Neni chyba v postavě, ale v herečce. To se neumí tvářit? Nebo proč furt ten poker face alá "Já jsem teď drsná vůdkyně" ?
  • Asi jsem divnej, ale za mě dobrá epizoda. Dobře střižená, žádný velký skoky, únosný množství dějových linek. Trochu mi chyběla výraznější hudba, ale to je už klasika. A děj mě bavil, ne-znásilnění si musím nechat ještě rozležet v hlavě. Jak píše GRRM, ta scéna měla být znepokojující a tak se i stalo, sic trochu jinak než dle GRRM... U Dany jste mě tak vyděsili, že jsem nic moc nečekal a hle, nepřišlo mi to nijak křečovitý. Ani ne moc burcující, ale asi tak jako celá epizoda, 4/5.
  • Nemozem si pomoct, ale mne celkom vadi, ako si Arya ten vylet uziva. Tie jej pobavene uskrny by mi skor rezali, ak by isli spolu na huby.
  • @alek Tak celkově bych epizodě dala 7/10, Daenerys mi taky přišla v pohodě, ale ten Jaime se Cersei... Četla jsem ten komentář od GRRM a souhlasím s tím, že obě postavy v tu chvíli byly v jiné situaci než v knížce. U Cersei mi to přišlo dokonce realističtější (přišlo mi přehnané, že by si to chtěla "rozdat" nad tělem svého mrtvého syna), ale Jaime? Ne prostě... :-/ To je podobnej přešlap jako když ve dvojce zabil toho svého bratrance.
  • @sveva Ale diváci ho budou zbožňovat, ačkoliv zabil bratrance a de facto znásilnil sestru. Divné je, že některým lidem přijde znepokujující to, že ji znásilnil, než to, že jsou bratr a sestra :roll:

Celkově průměrný díl a nemůžu si pomoct, že Martin zkrátka postavy vystihuje líp než ti dva umělci. Čestný bod dávám za akci Daaria, ta byla aspoň efektní, na rozdíl od proslovu Daenerys.
  • V knížce je taky ta příhoda, jak Ohař okradl sedláka? Nějak si ji nevybavuju. Akorát mě zarazilo, že pak Ohař a Arya odchází pěšky. Jo a Arya má takovou papulku, že se ji to vyhladovění blbě věří :-)

Daario je fakt dobrý, akorát mi bylo líto toho koně.
  • @MissUtahraptor To ano, znásilnění je hnus, ale jsme na něj zkrátka zvyklejší. Incest mě osobně znepokojuje víc.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.