Vy tu len kritizujete,ja pridám názor napr mne sa zdá byt natahovanie v knihách a postáv neurekom tam to je taká natahovačka jak mraky kdežto v seriáli to má spád a hlavu a patu v knihách má pán martin v tom už bordel s prepáčením!A si myslím že scenáristom seriálu podáva a radí to celé skracovat a zámerne vynechávat postavy a niektoré scény z kníh!!Ps: neukrižujte ma za názor ale myslím že je tu vela fanatikov do kníh:DD
Tenhle díl tak 70% za mě, skvělé scény s Tywinem a Tommenem a Tywinem a Oberynem. Potom zbožňuju seriálovou Shireen, je mnohem zajímavější než knižní Shireen. V pohodě mi přišla i scéna Sansy a Malíčka, Margaery a Olenny, i scény na zdi. Scéna s Davosem a Stannisem - no dejme tomu, oproti tomu, co vyváděli se Stannisovou postavou minulou sérii se tohle ještě dalo přežít. Hodně se mi líbila scéna Tyriona a Podricka, to bylo prostě dojemný, oba to zahráli skvěle. Linka Aryi a Ohaře taky ušla. Co se mi nelíbilo byl závěr s Dany. Jako ten proslov mi přišel fakt trapný a navíc bylo zkrátka divný, jak oni všichni stáli hrozně vysoko na těch hradbách a tam dole si maličká Dany něco pokřikuje, vždyť by ji ani neslyšeli. No a scéna Jaime a Cersei - no nevím, takhle to vypadalo, že ji znásilnil a přitom v knihách to bylo tak, že s tím souhlasila, ne? Já nejsem žádný knižní purista, naopak jsem pro změny, pokud je to nutné, ale nelíbí se mi, když mění charaktery postav a tohle mi prostě přišlo jako něco, co by Jaime neudělal. Ale jinak dobrý díl.
Epizóda v pohode, veľa sa toho neudialo ale atmosféra a postavy dobre zahrané takže sa to vynahradilo. Tmavé obočie s blonďatou parchňou vie stále len kriviť pery a pri rozhovore kde sa snaží vyzerať cool pozerať do blba. Ešte že je v každej časti len pár minút takže sa to dá prežiť.
Dyť Emilia Clarke je strašná. S každou sérií jí mám rád míň. A to jsem jí v první sérii považoval za jednu z nejlepších postav. Neni chyba v postavě, ale v herečce. To se neumí tvářit? Nebo proč furt ten poker face alá "Já jsem teď drsná vůdkyně" ?
Asi jsem divnej, ale za mě dobrá epizoda. Dobře střižená, žádný velký skoky, únosný množství dějových linek. Trochu mi chyběla výraznější hudba, ale to je už klasika. A děj mě bavil, ne-znásilnění si musím nechat ještě rozležet v hlavě. Jak píše GRRM, ta scéna měla být znepokojující a tak se i stalo, sic trochu jinak než dle GRRM... U Dany jste mě tak vyděsili, že jsem nic moc nečekal a hle, nepřišlo mi to nijak křečovitý. Ani ne moc burcující, ale asi tak jako celá epizoda, 4/5.
@alek Tak celkově bych epizodě dala 7/10, Daenerys mi taky přišla v pohodě, ale ten Jaime se Cersei... Četla jsem ten komentář od GRRM a souhlasím s tím, že obě postavy v tu chvíli byly v jiné situaci než v knížce. U Cersei mi to přišlo dokonce realističtější (přišlo mi přehnané, že by si to chtěla "rozdat" nad tělem svého mrtvého syna), ale Jaime? Ne prostě... :-/ To je podobnej přešlap jako když ve dvojce zabil toho svého bratrance.
@sveva Ale diváci ho budou zbožňovat, ačkoliv zabil bratrance a de facto znásilnil sestru. Divné je, že některým lidem přijde znepokujující to, že ji znásilnil, než to, že jsou bratr a sestra :roll:
Celkově průměrný díl a nemůžu si pomoct, že Martin zkrátka postavy vystihuje líp než ti dva umělci. Čestný bod dávám za akci Daaria, ta byla aspoň efektní, na rozdíl od proslovu Daenerys.
V knížce je taky ta příhoda, jak Ohař okradl sedláka? Nějak si ji nevybavuju. Akorát mě zarazilo, že pak Ohař a Arya odchází pěšky. Jo a Arya má takovou papulku, že se ji to vyhladovění blbě věří :-)
Daario je fakt dobrý, akorát mi bylo líto toho koně.
Komentáře
Jinak díl mi přišel poněkud utahanej a ten proslov Dany patrně nikdo na hradbách neslyšel...
Že si to rozdaj u Joffa mi bylo jasný hned jak mu v prvním díle dala košem. Doufal jsem, že se to nestane. No nepřekvapili mě.
To už prešlo niekoľko rokov odkedy zomrel Ned?
Celkově průměrný díl a nemůžu si pomoct, že Martin zkrátka postavy vystihuje líp než ti dva umělci. Čestný bod dávám za akci Daaria, ta byla aspoň efektní, na rozdíl od proslovu Daenerys.
Daario je fakt dobrý, akorát mi bylo líto toho koně.