Ja si skôr myslím že Syrio proste nebol cvičený bojovať s mečom, ktorý používali Západozemci. Zároveň keby sa Syrio zohol po meč a znova zaujal postoj tak by sa Trant celý čas len pozeral? :/
Takže první šermíř braavosu, který pořád mele o tom "být mrštný jako kočka, rychlý jako tohle zvíře, silný jako tohle..." nedokáže obětovat vteřinu na to sebrat ze země jeden meč? Určitě by to dokázal. A rozhodně by bylo lepší použít meč s kterým nejsem zvyklý zacházet než kus dřeva. A stejně pochybuju že by s ním neuměl zacházet.
Ano urobil by 2 saltá piuretu otočku s doskokom na jednu nohu lebo druhá by bola pod mečom ktorý by kopol Trantovido krku... Neviem šermoval si už niekedy s reálnymi mečmi? Ak by aj nejaký meč bol blízko pri nom, a nebol by zľahnutý telom tak zohnúť sa a podvihnúť taký ťažký meč a dostať sa do postoja z ktorého sa dá braniť alebo útočiť niečo trvá... a určite nie sekundu. Trant nebol ani taký hlúpy ani taky čestný aby to jeho zohnutie a natiahnutie sa po meči nevyužil..
@Petr489@JoeGyry má pravdu, barva očí se většinou ustaluje až po půl roce. U vlasů to trvá ještě déle, obzvlášť když po narození někter dítko vlasy téměř nemá. :-)
Tak nějak začínám chápat proč je o tom většina z vás tak přesvědčená, nějak jsem zapomněl na to že GC podporovala hlavně Blackfyry. Ale tak pořád je to nepotvrzená teorie, a jedna z těch kterým se mi nechce věřit. Ale uznávám, je tu možnost že to je Blackfyre, ale doufám že ne, protože by to vyvracelo jednu mojí teorii které jsem nějaký čas věřil.
Všetci stále prízvukujú, že drak má tri hlavy. Možno Varis a Ilirio plánovali Viserisa, Dany a Aegona. Veď mali tri vajcia pre troch "pravých" následníkov - troch jazdcov. A že Dany vydali za Khala? No veď vo vhodnej chvíli mohol zomrieť a Dany by sa vydala za brata alebo synovca kôly zabezpečeniu následník s čistou krvou. Plán čo nevyšiel a oni museli improvizovať. Jednoducho mali viac "želiezok v ohni". Mňa skôr zaujíma motív pre ktorý sa snažia udržať Targarienov na tróne. Čo z toho budú mať oni dvaja?
@brbr@Petr489@JoeGyry@Nevada Já myslím, že to Martina, stejně jako 95% lidí, ani vůbec nenapadlo. Pokud o tomhle chcete spekulovat, tak Ned stejně neměl na výběr a musel to risknout. Pokud by měl stejně nakonec po půl roce fialové oči, tak ho kdykoliv mohl někam zašantročit a hodit to na Cat, že ho prostě nesnesla. Tohle je slepá ulička.
Mám otázku, když je zima týká se to i svobodných měst a jiných východních oblastí nebo je to střídání léta a zimy pouze záležitost západozemí a na východě je to s podnebím nějak jinak?
Napadla mě další věc o které debatit, myslíte že ta Danina "zrada pro lásku" bude mít něco společného s Mormontem? Já jsem o tom přesvědčen už od té doby co jsem tam tu věštbu přečetl.
@JoffreyWater To mě napadlo po přečtení třetí knihy, že je to Jorah, ale po Tanci si myslím, že to bude Selmy. Dany chtěla udržet město v míru a on nakonec místo ní vstoupí do války. Udělá to pro ni jako svou královnu z lásky, ale Dany to tak nepochopý.
Čakajú nás ešte dve knihy. Prečo si myslíte že tie zrady sa už museli stať? A čo ak pre lásku zradí niekto niekoho iného a nie Dany, ale jej sa ten čin v konečnom dôsledku dotkne najviac?
Mám otázku ohledně teorie, která tu padla, že Daario je Jaqen. Jakým kouzlem ho dosadili na pozici kapitána Druhých synů? To odstranili pravého a poté si vzal jeho tvář a zbylí kapitáni to nepoznali? - To proto je tak rychle podrazil? :D
Komentáře
Neviem šermoval si už niekedy s reálnymi mečmi? Ak by aj nejaký meč bol blízko pri nom, a nebol by zľahnutý telom tak zohnúť sa a podvihnúť taký ťažký meč a dostať sa do postoja z ktorého sa dá braniť alebo útočiť niečo trvá... a určite nie sekundu.
Trant nebol ani taký hlúpy ani taky čestný aby to jeho zohnutie a natiahnutie sa po meči nevyužil..
A že Dany vydali za Khala? No veď vo vhodnej chvíli mohol zomrieť a Dany by sa vydala za brata alebo synovca kôly zabezpečeniu následník s čistou krvou.
Plán čo nevyšiel a oni museli improvizovať. Jednoducho mali viac "želiezok v ohni". Mňa skôr zaujíma motív pre ktorý sa snažia udržať Targarienov na tróne. Čo z toho budú mať oni dvaja?
Dany chtěla udržet město v míru a on nakonec místo ní vstoupí do války. Udělá to pro ni jako svou královnu z lásky, ale Dany to tak nepochopý.
Jakým kouzlem ho dosadili na pozici kapitána Druhých synů?
To odstranili pravého a poté si vzal jeho tvář a zbylí kapitáni to nepoznali? - To proto je tak rychle podrazil? :D
Až dočtu Malaz, tak si to znova přečtu, protože Vichrů se jen tak nedočkáme :(