!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1129130132134135243

Komentáře

• Já nevím, možná by Cersei vadilo, že by se museli zbavit Tommena... =D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Zcela určitě. Ať je to fena jaká chce, své děti má ráda.
    Navíc by přestala být regentkou a to by ji taky zrovna nenadchlo :)
  • Cersei zabije Jaime, nějak se vykroutí z pasti kterou na něj přichystalo bratrstvo a vrátí se do KL na poslední shledání. A sám by mohl spáchat sebevraždu, přeci jen jim bylo souzeno aby "umřeli spolu".
  • Aegon je velmi vzdělaný mimo jiné v historii a že by si nepamatoval co udělali Lannisterové jeho předkum se mi zda hodně málo pravděpodobný.. Netvrdim, že bude po Kings Landing lovit Lannistery jako Oberyn, ale v lásce je mít nebude. Ikdyž Tyriona si asi celkem oblibil, tak fakt nevim :d Vezme si Sansu a tečka bude krásnej Happy end a pak se všichni probudí :d
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Já hlavně doufám v setkání Jaimeho s Branem, mohlo by to být zajímavé.
    Bran: "Zmrzačil jsi mě!"
    Jaime: "A ze mě je teď taky mrzák, jsme si kvit."
    Ikdyž je to asi nepravděpodobné, tihle 2 už nejspíš nebudou mít čas se shledat.
  • upraveno 11. června 2014
  • Prosil bych o objasnění jedné věci, když při Tyrionovo druhém božím soudu rozhodli "bohové" o jeho vině, tak proč ho nepopravili hned ten den? Jeho "vina" byla prokázána, tak proč ho zavírali zpátky do cely a rovnou ho nepopravili? To mi nejde do hlavy. Hlavně Cersei která ho chtěla mít mrtvého co nejdřív, a Tywin to určitě taky nechtěl protahovat. Děkuji za vysvětlení.
  • @JoffreyWater Obchod. Jeden den je boží soud, přitáhne to spoustu diváků, prodá se cukrová vata, taková akce naláká turisty a pohnou se obchody. Poprava bude další pěknou atrakcí a tak je lepší ji udělat pár dní po souboji, ať lidi přijdou znovu.
  • Cersei si je vždycky moc jistá sama sebou a vždycky na to dojede - tím že mu přidá 24 hodin+ tak si to trýznění může vychutnat o něco déle..
  • Nebylo to spíš kvůli tomu, že se ještě nerozhodlo o jeho osudu? Přeci jen Tywin chtěl Tyriona poslat na zeď, druhý soudce ho chtěl asi nechat popravit a třetí soudce byl po smrti
  • @Sural pokud se nepletu, tak Tywin nabízel, že Tyrion půjde na zeď, pokud proběhne normální soud. Když si ale skřet zvolil souboj bohů, tak tam to prostě je buď nevinen nebo smrt. A krom toho i Tywin tam sám vyhlásil, že je odsouzen k smrti....
  • Taky myslím že Zeď už není řešení, Tyrion se měl přiznat a v souladu se zákonem požádat, aby byl poslán na Zeď. Místo toho požádal o rozsudek soubojem.
  • Je to jednoduché: před soubojem měl jít Tyrion na Zeď, po souboji měl jít Tyrion ke zdi. Proč byla poprava odložena je nejasné. Asi proto, aby ho mohl GRRM nějak zachránit.
  • IMHO popravu po rozsudku vykonával snad jen Charles Lynch :D. Nemyslim, že by bylo v západozemí povinnost ex lege se po tomto rozsudku odvolat k vyšší instanci :D. BTW: Ned byl trošku něco jiný případ :). Obecně byla poprava ve středověku vítaná show a ta se musí připravit... Hl. důvod je samozřejmě, že Jaime (v CZ dabingu Chajme ty voe a to si dovoli ted prohlasovat, ze delaj umeni..) musí Tyriona zachranit :d
  • @Rickon V češtině jsem viděla jen pár dílů, ale Chajme mě natolik zaujalo, že už to používám taky.
  • upraveno 13. června 2014
    :-o v českým dabingu je to Chajme? Nevěřim! :-@
    a jak je Jorah? Juráš?
    upraveno 13. června 2014
    Prosím vás pěkně, s tématem výslovnosti v překladu seriálu (na fóru už 100x probraným) v knižním vlákně o teoriích jděte laskavě do Koviru. Dík.
  • a pozdravte tam Esterada Thyssena :-)
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    @Gepeto Teorie zajímavá, vždycky mě udiví co koho ještě nenapadne (myšleno v dobrém :D ) A troufnu si říct že ve světě GRRM ani 60 letý Egg nemusel být nutně bez dalších potomků (viz W. Frey - jestli mu teda ženu nanašťouchnul nějaký vnuk či pravnuk). Nevím, ale proč by zakládal další Targ. linii za mořem, která by v podstatě ohrožovala jeho vlastní následovníky na železném trůně. Leda by ji založil nechtěně.
    PS. jestli jsem dobře pochopil tak Aegon Young Griff by mohl být synovec Varyse a syn Illyria ?
    upraveno 13. června 2014
    @Tergas No to mám pravda nedomyslené. Možno len chcelžiť v pokoji zrazu a nezakladal líniu oficiálne. Len tak chcel žiť a až Varys možnosarozhodol ich navrátiť.

Áno, Varys by bol tak jeho strýko.

Tu ma napadá vtípek: Škoda, že nepomenovali toho syna Richard. Varys možno neklamal, iba Ned rozumel že slouží Říši zatiaľčo povdal, že slúži "Ríši/Ríšovi".
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.