@Gepeto Jako že Egg/Aegon V. přežil Letohrad a radši odjel přes moře do Essosu? No nevím, proč by to dělal... leda že by ho kralování už přestalo bavit. :-D
Jestli je Mladý Griff potomkem někoho z povídek, tak možná Aeriona, ten byl několik let ve vyhnanství v Lysu, mohl tam vyrobit několik bastardů.
Že měl Varys sestru, která si vzala Ilyria, je pro mě dost schůdná myšlenka - ale já si spíš myslím, že Varys a sestra by mohli být Blackfyrové. To je moje pracovní teorie, dokud nevyjdou Vichry. :-)
Aegon je prostě Rhaegarův syn, stejně jako Jon Snow. Do Lyanny se Rhaegar zabouchnul kvůli tomu "drak má tři hlavy", protože měl nějakou vizi nebo tak něco že s ní zplodí tu třetí dračí hlavu. První hlava je Daenerys (úplná Targaryenská krev), druhá Aegon (napůl Targaryenská, napůl jižanská krev) a třetí Jon (napůl Targaryenská, napůl severská krev). Jsem si jistý že to bude takhle, cítím to.
Ja viem, že Blackfyre sa tam hodí asi viac, len sa tak zamýšľam, že neviem prečo im nemôžem prísť na chuť :D A už nad tým dumámdlho. Začiatok o udelení meča Blackfyre tejto vetve je zaujímavý, ale to ako furt rebelizovali mi príde akési nezaujímavé. Asi by ma viac bralo, keby sa zoskupili niekde v Essose, založili nejaký kruh a hľadali čosi magické nakonečné porazenie Targaryenov (napr. niečo z Valýrie) a potom by sa truimfálne vrátili. No to by bolo asi moc magična a GRRM tak zrejme toľko osudovostí nechce.
@Nevada Snílci,možno. Ale kam ich to doviedlo? K záhube tak či tak :D Aspoň teda yslím, že oficiálne by mali byť vymretí od nejakej vojny (tej grošovej?)
@Petr489: Chápeme oba stejně význam slova "pokud"? Neříkám, že Rhaegar třetí hlavou myslel Jona (ale ano, myslím si to), ale potvrzuji myšlenku, že pokud ano, tak druhou hlavou myslel spíše svou žijící dceru, než nenarozenou sestru... ... i když říkal-li to už u Aegonovy kolébky, tak těmi hlavami mohl být on a jeho papá... :king::onfire:
Třeba myslel že jedna hlava bude on (přeci jenom se o něm říkalo že je to drak) ale pak je otázka kdo měly být ty zbývají 2 hlavy. Mohl to být Aegon a Jon, Rhaenys a Aegon, Jon a Rhaenys... ale já se spíš přikláním k tomu že další hlava měl být Jon a kvůli tomu unesl Lyannu.
Ale jinak, zajímalo by mě jestli nakonec Arya oddělá někoho ze svého bitchlistu :D mě napadlo že by si mohla podat Meryna Tranta nebo Ilyna Payna, případně oba. Cersei přeji Jaimemu nebo Tyrionovi.
Napadlo mě něco k valonqarovi... spíš taková úvaha než teorie. Když Maggy Žába řekla Cersei zamlada, že ji stiskne hrdlo valonqar, myslela tím přímo jejího "malého bratra" nebo prostě obecně "malého bratra"? Většina z nás (i já) asi chce, aby Jaime byl ten, kdo ukončí Cerseiin život, ale "malými bratry" jsou přece i jiní: Ohař, Theon a jeho strýcové, koneckonců i Stannis nebo Bran s Rickonem (i když u těch je šance asi malá) a plno plno dalších.
Může to být naprosto kdokoli a pravděpodsobně to ví jen Martin, nebo se o to možná nestará ani on. Napadlo vás,, proč píše knigy tak dlouho? Třeba už ho to nebaví..
@Mellien Tebe by to po sedmnácti letech bavilo? Obzvlášť když bys měl zajištěný příjem od HBO a lítal si po světě na po různých Conech a chodil do televize na rozhovory?
@Mellien Já bych to tak černě hned tak neviděl. Jak známo, mezery mezi posledními 3 knihami byly 5 a 6 let, takže i kdyby to vyšlo až v roce 2017, tak to bude podle normálního Martinovského tempa. Navíc to pravděpodobně budou vůbec nejtěžší knihy k napsání, vzhledem k tomu, že uzavírání zápletek je mnohem těžší, než to nekonečné expandování (aka prokrastinace), které předvedl v posledních dvou knihách.
Mě něco ohledně té věštby napadlo. Ona říká něco o tom, že přijde "mladší a krásnější královna a o všechno jí připraví, pak přijde valonqar a stiskne jí hrdlo". Myslíte že onou královnou je opravdu Margaery nebo to může být někdo jiný? Mě totiž napadlo, Tyrion hledá Daenerys, tak by jí mohl najít, společně se vrátit do westerosu, kde by "mladší a krásnější" Daenerys sesadila Cersei a pak by si jí Tyrion zabil. A Tyrion by mohl zabít obě dvojčata, v jednou rozhovoru říká "Jaimeho a Cersei si zabiju sám". Tak by se z něho nakonec mohl stát vrah celého úzkého rodinného kruhu. Ale nevím, někde tady na fóru jsem četl že Martin říkal něco o tom že se Daenerys a Cersei nikdy nepotkají, ale že by se to nemělo brát vážně.
Komentáře
Jestli je Mladý Griff potomkem někoho z povídek, tak možná Aeriona, ten byl několik let ve vyhnanství v Lysu, mohl tam vyrobit několik bastardů.
Že měl Varys sestru, která si vzala Ilyria, je pro mě dost schůdná myšlenka - ale já si spíš myslím, že Varys a sestra by mohli být Blackfyrové. To je moje pracovní teorie, dokud nevyjdou Vichry. :-)
Začiatok o udelení meča Blackfyre tejto vetve je zaujímavý, ale to ako furt rebelizovali mi príde akési nezaujímavé. Asi by ma viac bralo, keby sa zoskupili niekde v Essose, založili nejaký kruh a hľadali čosi magické nakonečné porazenie Targaryenov (napr. niečo z Valýrie) a potom by sa truimfálne vrátili. No to by bolo asi moc magična a GRRM tak zrejme toľko osudovostí nechce.
... i když říkal-li to už u Aegonovy kolébky, tak těmi hlavami mohl být on a jeho papá... :king: :onfire: