Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ak si chces urobit vlastny nazor, najlepsie si je najst vhodny "rusacky" hotel a vyskusat to na vlastnej kozi. Ja to robit nebudem. Neslo o tento jeden clanok. Uz som to davno pocuvala a skusat to nechcem.
A co sa tyka mna, moje meno je Judita, co znamena Zidovka, tak hadaj, kde by som skoncila ;)
Ked uz hovorime o tom kdyby - tak keby Nemci znasilnovali, znasilnili by moju babku....a v konecnom dosledku by som sa nenarodila ja :)
Já tu v žádném případě nechci obhajovat Němce, nebo hůř, to jak se chovali a jaké s námi měli plány, jen jsem narážel na jinou stránku. Neříkejte, že neznáte staré "kam šlápne Rus, tam 100 let tráva neroste" Ale to je fuk, o to nešlo. Němci válku nevyhráli, na kdyby se nehraje, ještě že tak...
Viz ten vtip, už jsem ho sem dával:
Přijede bolívijský velvyslanec za druhé světové do Německa. Recepce, Goebbels ho posadí vedle maďarského velvyslance. Bolívijec se s ním dá do řeči.
"Tak vy jste Maďar...jaké je u vás vůbec zřízení?"
"Království."
"A jak se jmenuje váš král?"
"Nemáme krále, vládne admirál Horty"
"Aha, tak vy jste námořní velmoc!"
"Ale kdepak, my ani nemáme moře..."
"Hm, hm...a že prý vedete válku se SSSR? Máte na něm asi územní požadavky, že?"
"Nikoli, územní požadavky máme na Slovensku."
"S tím také válčíte?"
"Kdepak, Slovensko, na kterém máme územní požadavky, je náš spojenec v boji proti SSSR, na kterém územní požadavky nemáme."
Bolívijec se nenápadně otočí na Goebbelse a povídá: "Nemohli bychom si přesednout? Jsem si naprosto jistý, že ten člověk vedle je blázen!"
Tiso nato: "Tak já vám jeden dám."
Hitler zařve: "Co jeden?"
"No tak vám dám dva."
Hitler celej rudej. "To mi chcete dát dva tanky!" Tiso: "Snad nechcete všechny tři?"
Ale evidentne sú aj takí slováci, ktorí by radšej dneska hovorili po poľsky, nemecky či maďarsky... Ja osobne mám taký pocit by som bol poliak... Až na to, že by Hitler zničil Poľsko, ale neva...
Uz asi x-ty krat hovorim, ze som vystudovala matematiku odbor pravdep, statistika a poistna matematika. V ramci odboru som mala programovanie v C++. Ale kedze ma to tahalo k historii, urobila som prijimacky na UK (vybrali 20 zo 400 uchadzacou), tak som isla studovat obe vysoke naraz. Bohuzial logisticky sa to stihat nedalo, tak som po dlhom uvazovani a zvazovani, ci pracovat napr ako Gepetova ucitelka historie alebo matematik, siahla po druhej moznosti. Dufam, ze zahada je teraz objasnena ;)
K rodakom sa spravame trochu inak, takze vysvetlovanie tvojej ucitelky chapem.
"Vraj, či je to kresťanské, čo sa robí. Je to ľudské? Nie je to rabovka? Ale pýtam sa ja: Je to kresťanské, keď sa národ slovenský chce zbaviť svojho večného nepriateľa, Žida? Je to kresťanské? Láska k sebe je príkazom božím, a tá láska k sebe mi rozkazuje, aby som od seba odstránil všetko to, čo mi škodí, čo mi ohrožuje život. A že Slovákovi židovský živel ohrožoval život, myslím, o tom nikoho netreba presvedčovať... A urobili sme tak podľa príkazu božieho: Slovák, shoď, zbav sa svojho škodcu!"
No ved hovorim, kazdy si urobi nazor sam. Ja som si urobila na zaklade toho, co Tiso robil a ako sa vyjadroval.