Mimochodem - plánuje někdo z angličtiny znalých dělat potom titulky? Nepochybuji, že na titulky.com se nějaké objeví, ale za titulky od někoho znalého předlohy bych byla tuze vděčná.
To mi nemůžeš dělat, já jsem celoživotně radši příjemně překvapený pesimista než věčně zklamaný optimista. A proto tu hodlám jakékoli náznaky optimismu důsledně potírat :-)
Když já už jsem si právě tímhle vypěstoval takovou paranoiu, že jakmile jde něco docela dobře a vypadá to slibně, podělá se to. Proto při prvních náznacích tahám za brzdu :-)
Tyrion vypadá příznivě, s tím souhlasím, nicméně tmavé obočí u blonďáčků (sama jsem přírodně Lannisterovitá, co se týče vlasů, a mé obočí skutečně nemá barvu lejna) a stříbrovlásků jim neodpustím, stejně jako vousatého Jona (Je mu čtrnáct, bohové a tvůrci!). Pro Neda bych si představovala někoho s užším obličejem, možná trochu mladšího, ale to už přes svou nitrohrudní dutinu přenesu...
Vzhledem k diskutovanému stáří postav mě napadla otázka, do jaké míry bude v seriálu zmiňována podstatná minulost - tj. jak Robert přišel k trůnu, kdo byla Lyanna, pád Targaryenů, Rhaegar, Jaimeho královražda atd. Některé věci jsou pro pochopení motivace postav dost důležité, ale na papíře se sdělí jednodušeji než na plátně. Navíc pak hrozí určité nesrovnalosti i kvůli vizáži herců. Např. když Jaime zabil Aeryse, Jon se v té době přibližně narodil. Asi není dobré, když Jaime vypadá jen tak o 8-10 let starší než Jon.
Komentáře