!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1162163165167168243

Komentáře

• @Nevada: To co napsal @Everett_Young je jedno vysvětlení,... druhé možné zní (a teď sorry, genetiku zas tak v malíku nemám... Nějak mám za to, že aby si dvě děti byly k "nerozeznání" podobné je v jiném případě než u jednovaječných dvojčat dost nepravděpodobné... a ´pak ani nemusí hrát roli, jestli jsou příbuzní... říká se tomu náhoda :o)) - já takhle na vejšce měl problém s dvojicí vyučujících - Studený a Mráz,... oba slováci a navíc ta jména... :o)
    Mimochodem, kdo ví, jak moc je kdo schopný posoudit "podobnost" - použiji "hloupý" příklad, ale třeba rozeznat dva asiaty může být pro evropana problém... a pokud tyrellovci nosí domácí účesy, módní doplňky (nehledě na to, že některé mohou tvarovat vzhled, jako africké "žirafí krky") a podobné oděvy (látka/střih/design),... říkám, může být problém.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Jay Z toho textu som nepochopil - čo je to druhé možné?
  • JayJay
    upraveno 10. prosince 2014
    @Gepeto: To že je to prostě náhodná podoba nad rámec příbuzenských vztahů...
    ... a třetí, že si ve skutečnosti nějak "extra" podobní nejsou, jen jsou tak vnímaní (například na základě stylu odívání atd.). Jedna věc je fakt, druhý jak je vnímaný... jestli se nemýlím, ta podobnost je tam zmiňovaná "ještě výraznější než u Jaimeho a Cersei... o nichž se zas jiní vyjadřují, že jo, oba jsou blond a oba pravé Tywinovy děti"... zjevně dvouvaječná dvojčata, takže podobnost zas zásadní být nemusí...
  • @Jay jednovaječná dvojčata nemohou mít rozdílné pohlaví.
  • na margo Tyriona ako Targaryena je ešte jeden postreh - zatiaľ sa zdá byť odolný chorobám (mor v tábore žoldnierov), čo samozrejme môže byť náhoda a nemusí.
    ak by bol, tak by spätne jeho stretnutie s aegonom (blackfyre)bolo vtipné. špeciálne aj pre magistra...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Everett_Young Když pomineme, že ne každý syn je takový trouba, za jakého ho matka má, tak Jay Margaery pasuje na ukrytou Targaryenku. Že by si Rhaegar zaskočil do Vysoké zahrady odpočinout si od Elie ještě před Harrenovem?

@Jay Tolik nesmyslných výmluv kvůli spekulaci, pro kterou v sáze není jedna jediná opora. To se musí umět :)
    Nicméně, nechtěj mě rozesmát argumentací s genetikou v Západozemí. (Ale pleteš se, v některých případech jsou si sourozenci s rozdílným datem narození skutečně silně podobní.) Argumentace s rozeznáním Asiatů a vůbec ten druhý odstavec jako odpověď je k popukání ještě víc. Prosímtě, už to nepij ;)
    Tris napsal(a):

Mňa by celkom zaujímalo, odkiaľ autori Světa ledu a ohně berú tie časové údaje. Mám pocit, že niečo z toho v ságe ani nie je. Áno, v knihách je strašne veľa textu a niektoré súvislosti si človek všimne až na druhý, tretíkrát, ale konkrétnych časových údajov má Martin v knihách málo a veľakrát pôsobia protichodne. Mne napríklad strašne vadí, že niektoré postavy "zostarli" počas piatich kníh o 2 roky, ale napr. Arya a Tomen len o rok - aj keď Arya najprv, keď bola s bratrstvom, tvrdila, že ochvíľu bude mať "deset a jeden rok", ale v Braavose má stále 10. Myslím, že čas nemá Martin úplne do detailov premyslený a to je škoda.

Čo sa týka Tyriona, nejde mi do hlavy, že by človek ako Tywin ostával v úrade pobočníka, ak by mal čo len najmenšie podozrenie, že mu kráľ znásilnil ženu. Z úradu aj z KL nahnevanýodišiel, keď mu Aerys zobral Jaimeho do KG, a sprznenú manželku by strávil v pohode?

Můžeš mi napovědět, ve které části v Braavosu je Arye jen 10?
    Jinak z knížek se dá vyčíst překvapivě hodně časových údajů. A další doplnil Martin pro Svět ledu a ohně. On tam dopsal hodně textu a u hodně postav a událostí tentokrát doplnil i rok.

Tywin toho musel snést od Aeryse hodně. O znásilnění vědět nemusel, mohl mít jen podezření, případně aspoň podezření ohledně nevěry manželky. Přímo obvinit krále, nebo si na něj nějak vyskakovat nemohl.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 10. prosince 2014
    @Nevada No jo, pak má dvě děcka s touhle, další dvě děcka s tamtou (a ještě jedno dítě s tou kvůli které umřel :twisted: )... Když viděl jak se mu to vymklo z rukou tak radši spáchal sebevraždu Baratheonem :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    A hodně se snažil, aby to vypadalo jako nehoda.
  • @Nevada v kapitole Arya 2, kde je už novicka a s dívenkou sa učia navzájom spoločnú reč a reč Braavosu. Tam sa jej dívenka opýta, koľko má rokov, a Arya povie 10 a ukáže 10 prstov (aspoň myslela, že má stále 10) Dobre, je to decko, neuvedomuje si tak dobre čas, lenže v hostine niekomu hovorila, že onedlho bude mať 11. To som tiež skúšala nájsť, nenašla som, ale pritom som objyvila ďalší časový nezmysel - pri rozhovore s Edrikom Daynom:
    "Už si někoho zabil?"
    Edrik: "je mi teprve 12"
    "Já zabila kluka, když mi bylo 8" vyhrkla málem....
    Na začiatku Hry mala 9, chlapca zabila pri úteku z Rudej bašty, tak minimálne 9 mať musela.
  • Dreamer napsal(a):

@Jay jednovaječná dvojčata nemohou mít rozdílné pohlaví.

To vím, proto jem psal, že jsou zjevně dvouvaječná...

• JayJay
    upraveno 11. prosince 2014
    @Nevada: Tak to zas prrr - o nějakém odpočinutí před Harrenovem jsem nemluvil... dokonce by to ani časově nutně nevycházelo PŘED turnaj (Harrenov 281, Loras narození 282)
    Jinak jeden z "důkazů" je třeba rok narození Margaery - narodila se zhruba jako Jon,... a víme, že náš drahý Mace rok obléhal Bouřný konec...
    Tak jako kdo umí, umí... :o)
    Ale na rovinu - já vím, že M jako Jonovo dvojče je teorie hodně přitažená za vlasy... ale je pro mě přijatelnější Margaery Targaryen než Tyrion Targaryen - a důkazy jsou nepřímé v obou případech - co se dělo u ToJ nevíme (víme jen co vzpomínal Ned a ten to utnul cliffhangerem jak prase - tři mrtví KG... stejně mrtví, jako třeba Ohař? Neda zachránil Reed... tím že zavolal slovo jako Brienne?), ale příležitost byla, důvod taky a volba loayalistických Tyrellů (rodinně spřízněných s velitelem KG) by byla více než logická (i tím, že byli blízko)... a jestli Olenna byla "Malíček v sukni" už tehdy, tak to i zapadá. Ale opakuji, nepovažuji to za něco tak průkazného jako L+R=J, jen říkám, že se mi to líbí a že to považuji za věrohodnější spekulaci než A+J=T (oboje jsou jen spekulace bez závažných důkazů)... Já v té své vidím příležitost, motiv a dává mi rozumně smysl odpovídající motivaci jednotlivých postav. U Tyriona je příležitost nejistá, motiv "byl král a chtěl si vrznout" mi přijde na hraně a představa šíleného Aeryse jak tutlá, že Tywinovi vojel ženu a Tywina, který by si nedal dvě a dvě dohromady mi přijde naivní. Jak říkám, Tywin podle mě nikdy nepochyboval, nepochyboval, že je Tyrion jeho, jen jej neměl rád a dal by cokoli za to, kdyby tomu tak nebylo, nebo kdyby to mohl alespoň nějak "dokázat" (třeba kdyby měl černé vlasy... což by mohl mít i jako jeho syn, jen by to bylo nepravděpodobné...) EDIT: Dle wiki ty vlasy měl mix blond a černé... ale třeba to nebylo tak zásadní... ostatně mezi Aerysovi předky poslední černovlasý byla asi Black Betha.
    Nicméně zde jsem mluvil ještě o fous obecněji - myslím, že něco jako "Margaery není Maceova" - což bylo jednak popíchnutí tou mojí praštěnou teorií, jednak upozornění, že nevěru by ututlala spíš manželka takového ňoumy jako je Mace (... což samo o sobě je nekanonické s Margaery Targaryen, protože o její matce jsem netvrdil, že je Maceova manželka)
    A ano, upozorňoval jsem, že vše (i to, že Loras a Margaery jsou si podobné) je jen něčí pohled - objektivně to tak může být a nemusí (v seriálu to tak není, takže nepřekročitelné dogma to pro Mistra není). Asiaty jsem zmínil jako příklad, že spoustu věcí vidíme zkresleně - ať už proto, že pro výraznou odlišnost od "běžného" nevidíme vzájemné odlišnosti, tak proto, že často vidíme to co předpokládáme že vidíme (ne, nejsem Douglas Adams, abych popsal problém PNJ tak vtipně jako on). Jestli to to přijde k popukání, tak se směj, prodlužuje to život :o).
  • Jay napsal(a):

@Nevada: ...a Tywina, který by si nedal dvě a dvě dohromady mi přijde naivní. ...

Dovoluji si připomenout, že Tywin pravděpodobně nebyl schopný si všimnout incestu mezi svými dětmi, který měl přímo před nosem. :)
    Ale souhlasím, s Tyrionem je to pravděpodobně mimo.
  • @Denebola Tywin si incestu mezi dětmi nejspíše všiml, ale celou dobu mlčel, protože co jiného měl asi tak dělat? Měl přijít na veřejnost s tím, že Stannis má pravdu a jeho děcka vládnoucí vnouče je incestní zrůdička? To by byl sám proti sobě.
  • @Everett_Young: Já myslím, že to byla dobrá poznámka... Jinak J a C začli brzo, protože je načapala služebná, která informovala matku (zemřela při narození Tyriona a to těm dvěma bylo max 8, spíše 7), takže v takovém věku nevím, jestli to Tywin řešil/věděl ... a jestli mu případnou nevědomost lze vyčítat. Za jejich dospělosti si toho ,myslím , byl vědom a snažil se je držet od sebe... což byl ovšem problém, když Cercei byla královna, Jaime v KG a Tywin na Skále.
  • @Everett_Young @Jay No nevím, pokud by o tom věděl, pravděpodobně by udělal všechno možné na světě aby je od sebe oddělil a maximalizoval by úsilí, aby to nikdy nevyšlo najevo. On by už nějaký způsob našel - byl to přece Tywin Lannister! Ale jeho chování na to teda moc nevypadalo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jay napsal(a):

Jinak jeden z "důkazů" je třeba rok narození Margaery - narodila se zhruba jako Jon,... a víme, že náš drahý Mace rok obléhal Bouřný konec...

Tudíž je taky zhruba stejně stará jako Robb, přičemž Ned bojoval ve stejné válce. Inu, Mace se prostě stavil doma předtím, než vyrazil na turné po Bouřlivých krajinách. V počátcích války stejně vedl jeho vojska Randyll Tarly, takže je možné, že v první části války ani Vysokou zahradu neopustil.
    Jay napsal(a):

Ale na rovinu - já vím, že M jako Jonovo dvojče je teorie hodně přitažená za vlasy... ale je pro mě přijatelnější Margaery Targaryen než Tyrion Targaryen - a důkazy jsou nepřímé v obou případech - co se dělo u ToJ nevíme (víme jen co vzpomínal Ned a ten to utnul cliffhangerem jak prase - tři mrtví KG... stejně mrtví, jako třeba Ohař? Neda zachránil Reed... tím že zavolal slovo jako Brienne?), ale příležitost byla, důvod taky a volba loayalistických Tyrellů (rodinně spřízněných s velitelem KG) by byla více než logická (i tím, že byli blízko)... a jestli Olenna byla "Malíček v sukni" už tehdy, tak to i zapadá. Ale opakuji, nepovažuji to za něco tak průkazného jako L+R=J, jen říkám, že se mi to líbí a že to považuji za věrohodnější spekulaci než A+J=T (oboje jsou jen spekulace bez závažných důkazů)...

Jenže pro Margaery Targaryen (i bez dvojčete Jona) žádné důkazy, ani náznaky nejsou. Na rozdíl od toho Tyriona.
    Jay napsal(a):

Já v té své vidím příležitost, motiv a dává mi rozumně smysl odpovídající motivaci jednotlivých postav.

Byla skutečně příležitost? A hlavně vůle? U tak opatrného/váhavého člověka, jakým se Mace Tyrell jeví... Zase, nic tomu nenasvědčuje.
    Jay napsal(a):

U Tyriona je příležitost nejistá, motiv "byl král a chtěl si vrznout" mi přijde na hraně a představa šíleného Aeryse jak tutlá, že Tywinovi vojel ženu a Tywina, který by si nedal dvě a dvě dohromady mi přijde naivní. Jak říkám, Tywin podle mě nikdy nepochyboval, nepochyboval, že je Tyrion jeho, jen jej neměl rád a dal by cokoli za to, kdyby tomu tak nebylo, nebo kdyby to mohl alespoň nějak "dokázat" (třeba kdyby měl černé vlasy... což by mohl mít i jako jeho syn, jen by to bylo nepravděpodobné...) EDIT: Dle wiki ty vlasy měl mix blond a černé... ale třeba to nebylo tak zásadní... ostatně mezi Aerysovi předky poslední černovlasý byla asi Black Betha.

U Tyriona naopak příležitost byla. Martin návštěvu Joanny v hlavním městě zrovna v inkriminované době nejspíš nezmiňuje náhodou. Král po Joanně toužil dlouhodobě. A sám Tywin řekl Tyrionovi: Lidské zákony ti dávají právo nosit mé jméno a honosit se mými barvami, protože nemohu prokázat, že nejsi můj.
    Tyrionova černá barva vlasů je momentálně asi bezpředmětná, protože tohle mohl mít jak od Targaryenů, tak od svých lannisterských předků. Vždyť nevíme, z jakého rodu byla třeba Joannina matka.
    Jay napsal(a):

A ano, upozorňoval jsem, že vše (i to, že Loras a Margaery jsou si podobné) je jen něčí pohled - objektivně to tak může být a nemusí (v seriálu to tak není, takže nepřekročitelné dogma to pro Mistra není). Asiaty jsem zmínil jako příklad, že spoustu věcí vidíme zkresleně - ať už proto, že pro výraznou odlišnost od "běžného" nevidíme vzájemné odlišnosti, tak proto, že často vidíme to co předpokládáme že vidíme (ne, nejsem Douglas Adams, abych popsal problém PNJ tak vtipně jako on). Jestli to to přijde k popukání, tak se směj, prodlužuje to život :o).

Tohle mě pobavilo hlavně proto, že sháníš přirovnání za každou cenu. Podobnost Margaery a Lorase nepozorovali obyvatelé Letních ostrovů nebo vyslanci z Yi-Ti... Když použijeme Tvou analogii, tak je to, jako by Angličan nepoznal, že francouzští sourozenci jsou si výrazně podobní. Ten někdo byla mimo jiné Cersei, která měla oba sourozence denně na očích a pozorovala je velmi pozorně.
  • @Nevada Tudíž je taky zhruba stejně stará jako Robb, přičemž Ned bojoval ve stejné válce. Inu, Mace se prostě stavil doma předtím, než vyrazil na turné po Bouřlivých krajinách. V počátcích války stejně vedl jeho vojska Randyll Tarly, takže je možné, že v první části války ani Vysokou zahradu neopustil.
    S tím Tarlym bych byl opatrný - vedl předvoj Maceova vojska,... které je uváděno jako Maceovo i u Ashfordu (jen se hlavní část nezapojila).
    Naopak o Nedovi je známo, že napřed mířil na sever a s Cat se oženil a počal Robba až cestou zpět přes Řekotočí, těsně krátce před bitvou Zvonů, kdy už Rebelie dávno běžela a Mace tou dobou již jistě BK obléhal "After the Battle of Ashford, Mace Tyrell marched on Storm's End, and laid siege to the castle. This siege would last "close to a year"."
    - Já netvrdím, že Mace neměl možnost (přeci jen, může být narozená ve stejném roce a přesto skoro o rok starší), jen že to vyvolává pochybnosti (a u Redwinea taky... :o))
    Příležitost... tak pokud se narodila spolu s Jonem a Hightower u ToJ nezemřel, tak příležitost odvézt ji měl... jestli by byla vůle - u něj nepochybně, Ned by asi souhlasil, že nemá cenu riskovat obě děti, Macova manželka byla Hightowerova... praneteř? a s Olennou (takyloayalista Redwine) mohly rozhodnout za Mace.
    Ale jak říkám, není to to teorie založená na faktech, je to spekulace založená na příležitosti,... což je podle mě i ta Tyrionova
    protože nemohu prokázat, že nejsi můj... ńemůže to prokázat třeba proto, že je jeho... ostatně, kdyby měl vážně pochybnosti, co mu bránilo řešit to jako Tarly (a ten se zbavil dokonce dědice)? Ano, zjevně Tyrion neměl rád (zabil Joannu), ale byl kvůli němu ochotný táhnout do boje (i když tady šlo o čest "rodiny"). Každopádně vůbec se skvělému a dokonalému Tywinovi nedivím, že by chtěl, aby mohl dokázat že ten pitoreskní skřet není jeho, protože to vrhá stín na jeho dokonalost...
    Joanina matka Marla Prester... a jediný zmiňovaný Prester je hnědovlasý. (což nepomůže).
    Ano, přitom stačilo uvědomit si, že šlo o pohled Cersei, která se s Jaimem odcizila, a tihle sourozenci jí nepochybně byli trnem v oku (a každým dnem jí štvali o to víc...) :o)
  • Všichni trpaslíci jsou bastardy v očích svých otců.
  • mě to přijde s Tywinem prosté...když si vyvodíme vzorec chování na základě jeho charakteru... měl podezření ale prostě si to nechtěl připustit, přílišná hrdost mu to nedovolovala, stejně tak jako nenávist k Tyrionovi, nenáviděl ho právě za to, že je to jeho syn... zrůda (jeho selhání)

*krásně je to napsané jako ironický žert v jedné z povídek tady (Tyrion - poloviční dítě)

....plus vina za smrt Joanny, Aryse bych tam vůbec netahala, to že má třeba Tyrion rád draky...možná Joanna skrytě taky obdivovala draky :D nebo Joannina babička :D co my víme
  • @Elendir Řekni to Gimlimu, synu Glóinovu. :twisted:
  • @Everett_Young
    Možná mu to zavolám, až si nechá zavést telefon, ale do očí mu to říkat nebudu.
  • upraveno 12. prosince 2014
    Mne sa zdá teória s Margaery ako úplný nezmysel založený na tom, že Renly chcel aby sa podobala Lyanne (ktorú pravdepodobne v živote nevidel), aby ju dohodil Robertovi, a preto sa na to opýtal Neda - ale Nedovi sa to nezdalo.
    Tyrionova teória znie tiež dosť nepravdepodobne, ale náznaky ako farba vlasov a fascinácia drakmi tu sú. Len som stále nenašla tie časové údaje, ktoré má @Nevada - kde v Písni píšu, že Cersei a Jaime sa narodili až 3 roky po svatbe, a kde Martin zmieňuje návštevu Joanny v KL?
  • Kde jste vzali, ze Tyrion ma cernou barvu vlasu? :-) Vzdyt v prvni Jonove kapitole ve Hre se pise, ze ma vlasy svetlejsi nez Jaime a Cersei...
  • upraveno 13. prosince 2014
    Já osobně jsem myslel, že Tyrion je špinavý blonďák.
    Každopádně vůbec se skvělému a dokonalému Tywinovi nedivím, že by chtěl, aby mohl dokázat že ten pitoreskní skřet není jeho, protože to vrhá stín na jeho dokonalost...
    Chtěl to opravdu? Myslím, že kdyby chtěl, tak to nějak zaonačí a nebo se ho přinejhorším zbaví. Kupodivu to neudělal.
  • @sveva @Tris - já beru data z ASOIAF wiki, Nevada má tuším i tu knihu...
    Mixture of pale blond and black hair.
    Later, he grows a beard, which also contains both blonde and black hair
    @Tris A znovu, to s Margaery není teorie, jen spekulace (a o co jí mám radši o to méně jí věřím), jen mi prostě nepřijde o nic neuvěřitelnější, než že Tyrion není Tywinův - ano, možné to je... Martin umí vymyslet hodně oslích můstků.
    Jako, to už se snáz uvěří tomu Aegonu VI Blackfyreovi... (i když ani to mi moc nesedí). - Každopádně, snad to autor dopíše a uvidíme, kdo kde podlehl jakému bludu a které z racionálních či ztřeštěných teorií obstála... Jo, klidně mi pak Tyrion Targaryena omlaťte o hlavu... :o)
  • A neříkala Genna Jaimemu, že Tywinovi je nejpodobnější Tyrion? (Já vím, že už to tady bylo někde asi stokrát a určitě v přesnějším znění, ale chci zase trochu rozvířit vody :twisted: )
  • @brbr povahovo nie výzorom
  • Jasně, že povahou. Myslím, že vzhledově podobných Tyrionovi mezi Lannistery a ostatně ani mezi Targaryeny není moc :-)

• ehm, žeby sa Martin zveril slečne van Houten?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @JoeGyry Som lenivý si to púšťať a premýšľať, o čom je tam, prosím, reč?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.