!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1165166168170171243

Komentáře

• Mezi proudy od Jiráska :-)
  • AyleenAyleen Zachovejte paniku!
    Křižácká trilogie :)
  • @KasKas pěknej avatar :-)
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 11. února 2015
    Vášnivá nenaplněná láska mezi Aryou a Jonem? Tyrion dobýjející a vypalující Zimohrad? Sansa šťastntě vdaná za Joffreyho obracející se proti svému rodu???
    Nu musím uznat, že to, co se ságou udělali D+D je hovno proti tomu, co s originální verzí udělal GRRM =D
  • Phoebea
    Já jsem ráda - takhle je to zajímavější :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    :D
  • LuLuFairy napsal(a):

Phoebea
    Já jsem ráda - takhle je to zajímavější :)

Nie len zaujimavejšie.. ale predovšetkým normalnejšie ..
    -(Jedine čo Tyrionovi ostalo keď bol v lochu bola Chajmeho surodenecka laska...Neviem si predstaviť, že by mali proti sebe utočiť)
    -(Trojuholník Tyrion-Arya-Jon je mazec.. chvala, že to tak nieje)
    -(že Catlin uteka s deťmi za Zeď je tiež o hubu...)
    no skratka je dobre tak ako to je a ni toto:
    http://www.hbo.cz/series/game-of-thrones/article/jak-mela-puvodne-vypadat-hra-o-truny-plany-george-r-r-martina-z-roku-1993_49910
  • Tak Martin by to pravděpodobně dokázal napsat tak, aby to fungovalo, i kdyby se držel původního plánu. Jenom teda nevím, jak se během třech knih chtěl poradit s věkem některých postav. Asi nejvíc by mě traumatizovala třináctiletá matka Joffreyho dědice Sansa :-@ Arya a bratránek Jon by byli ještě OK, ale milostný trojúhelník... budu předstírat, že jsem to nečetla. A chudák Jaime...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tak ty charaktery by asi taky nakonec byly jiné povahy a věku. Sanse by třeba bylo dvacet a chovala by se asi tak jako Lysa. Joffrey by byl hodné rozmazlené princátko co si hraje s kočičkami a Tyrion největší padouch, úlisný intrikář a jeho pravá ruka by byla Melisandra.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Montezuma3 napsal(a):

Tak ty charaktery by asi taky nakonec byly jiné povahy a věku. Sanse by třeba bylo dvacet a chovala by se asi tak jako Lysa. Joffrey by byl hodné rozmazlené princátko co si hraje s kočičkami a Tyrion největší padouch, úlisný intrikář a jeho pravá ruka by byla Melisandra.

Tyrion by zavraždil, svého hodného a mírného tatínka, poslal Jaimeho na Zeď a stal se lordem Casterlyovy skály

:twisted:
    YES!
    image
  • @Montezuma3 odkiaľ je ten gif?
  • @Montezuma3 Preco by Sanse muselo byt dvadsat? Deti moze porodit aj ako trinastrocna.
    @JoeGyry To je Penny
    @Hildegarda To jsem jen tak plácl, myslel jsem tím to, že ty postavy mohly původně vypadat úplně jinak a jediné co se nezměnilo je jméno.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. února 2015
    Ty jeho původní plány ledacos osvětlují ohledně chování Sansy ve Hře o trůny.
    A taky mu to umožnilo přetvořit nelítostného floutka Jaimeho v cílevědomého muže, který se musí a chce starat.
    Nad plánovaným trojúhelníkem Tyrion-Arya-Jon jsem se taky od srdce zasmála.

Třináctiletá matka (resp. téměř čtrnáctiletá v době porodu) Martinovi problémy nedělá. Hodně targaryenských princezen-královen v Písni rodilo ve věku 14-16 let.
    svoa00 napsal(a):

Jenom teda nevím, jak se během třech knih chtěl poradit s věkem některých postav.

Jestli si dobře pamatuju staré informace, tak chtěl mezi první a druhou knihou udělat několikaletý skok, přičemž na některé události měly postavy v té druhé knize vzpomínat.
  • on není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

[url=http://www.test-inside.com]70-480[/url]

smithjon napsal(a):

on není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

[url=http://www.test-inside.com]70-480[/url]

Varyse vykastrovali v jeho šesti, takže asi nic, jinak Varys není blázen a nechtěl by na trůnu nějakou lamu, která není s Targaryeny spřízněná

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Představ si, že i vykastrovaný může mít příbuzné.
    Nevada napsal(a):

Představ si, že i vykastrovaný může mít příbuzné.

Může, ale takovéhle riziko

• Jsem tu nový, takže jestě jsem nestihl přečíst všechny příspěvky, ale taky se zapojím. Dost se tu dikutuje smrt Johna, ale v knize jsem postřehl jen, že John omdlel ale byl zatím živ a doufám, že i na dále bude :D. Inak jak to vidíte s dany a jejím možným těhotenstvím.
  • upraveno 3. března 2015
    @JoeGyry Mr. Peabody & Sherman, aneb kreslený Doctor Who v psej podobe. =D
  • @p1e9t9r2 Vítej. Co se týče Jona, tak se obávám, že to už bylo prodiskutované horem dolem. Většina lidí tady na fóru tu věří, že se s ním ještě potkáme, i když někteří mají za to, že už Jon nebude zrovna "mezi živými". Co se týče Dany, tak neodvažuju hádat, a Martin se k tomu už ani nemusí vrátit.
  • \no doufám, že se brzo dočkám, docela mi začíná dělat strach jeho věk, aby to stihl vůbec dopsat
  • @p1e9t9r2: Žádný stres, kombinace věku a intervalů mezi jednotlivými knihami vyvolává u fanoušků obavy už přinejmenším od Hostiny... :o)
  • jjj touž jsem stihl postřehnout, ale pokud by to nestihl dopsat, chtěl bych vidět reakce fanoušků :D
  • @p1e9t9r2

Vsadím boty že by ho dokázali vzkřísit jenom aby to mohl dopsat... A to JAKÝMKOLIV způsobem.
  • Lidi znovu teď pročítám Tanec, abych to osvěžil před novou sérií...
    a mimo jiné..

jaké jsou vaše názory na Lemore=Ashara Dayne
    protože já nad tím dlouho přemýšlel a nikdo krom Ashary mě nenapadá nebo nedává smysl (Elia, Rhaella) a jelikož Connington o ní mluví jako o lady Lemore tak..
    jinak Aegon je určitě normální Targaryen jinak by to už bylo překombinovaný (pokud Varys pomáhá Daenerys která je 100% Targaryen tak by to ani nedávalo smysl..)
  • @_Já_ a co když je to prostě jen Lemore? :)
  • upraveno 17. března 2015
    @Dreamer Teda takové odvážné teorie tady pouštět, to musíš mít kuráž... :D

• @Dreamer To by nebyl George:D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.