Fantasy komedie

upraveno 25. prosince 2010 v Film a televize
245

Komentáře

• upraveno 5. prosince 2010
    Okej, teď si řekl jednu akční scénu, jenže předtim a potom spousta nudnýho balastu. Nezáživný a naprosto zbytečný scény. Ano, byly tam akční scény, ale film jako celek byl nudnej a o ničem. Akce od začátku dokonce tak vážně není, jen nějaký scény, který to jakštakš oživí, aby člověk vážně neusnul. Já to místy vážně nedávala a zavíraly se mi oči. Sirien si tam na mě naférovku lehnul a párkrát skoro usnul. Kamarádka s kámošem tam akorát jedli a jen to jim zabránilo následovat Siriena. Co jsem mluvila s dalšíma lidma, tak těch pár chvil, kde se něco dělo, je probralo a chvíli aspoň dávali pozor, pak zase pomalu upadali do apatie, usínali, nebo kecali. Režizér měl udělat jeden film, nudný scény vynechat a celý to udělat úplně jinak...
  • upraveno 6. prosince 2010
    Já sice nejsem k HP tak kritický, ale poslední dva díly už mě taky dost nebavili (z konce 7čky jsem stejně znechucen, jako ty siriene :-D). Na druhou stranu mě nebavil ani první díl, jednak jsem ho viděl v kině dřív, druhak jsem ho začal číst docela pozdě, prostě jsem na něj byl asi už moc "starý". Mně spíš začal vadit už ten stále stejný koncept, který už v Relikviích nebyl, ale tam došel autorce dech celkově, takže to stejně zaplácla nudnou vatou, a sice - Harry začíná u svého strýce, tam se nudí, ob díl se mu podaří provést nějakou lumpárnu, pak jede do Bradavic, tam se celý rok nic moc neděje, a pak teprve těsně před koncem škol. roku odhalí nějakou skrytou pravdu, kterou nějakým štěstím vyřeší...., a pak jede zpět ke strýci. Když se nad tím zamyslíte, tak takový průběh mají prakticky všechny HP knihy. :-)
    Je to čtení určené pro pubertální a čerstvě adolescentní mládež - a vy se divíte, že vás to nebaví? A co Martínek se ztratil, u toho jste se náhodou nenudili? Když čtete knížky pro děti a jste dospělí, někde něco musí skřípat...
    Řekla bych, že dobře napsaná dětská knížka bude člověka bavit vždycky. Vždycky se ráda vracím k Paní Láry Fáry a Mikulášovým Patáliím...
    noir - To je ovšem zvláštní, že se mi druhý, třetí, čtvrtý a docela i pátý díl líbil. :-) Á propos myslel jsem, že to je mezigenerační četba, když to čtou jak děti, tak i dospělí.
    No, abych to uvedl na pravou míru. K HP jsem se dostal až díky filmům, kdy jsem viděl první díl, když měl vyjít druhý díl, tak jsem si půjčil jeho knižní předlohu, abych věděl co se tam bude dít, pak jsem si přečetl i třetí a čtvrtej (v té době už vyšly), pak jsem se vrátil k prvnímu, ale to mě už tak nebralo, respektive jsem se neprokousal ani přes druhou kapitolu. A pak jsem čekal na pátý díl, a tak dál až k sedmému. Od pátýho už mě to ale moc nebralo a četl jsem to jen proto, abych se dozvěděl jak to celé dopadne, prostě jakoby samospádem.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. prosince 2010
    Chmur: to je samozřejmě dobrá otázka a přiznávám, že odpověď neznám, resp. něco si myslet můžu, ale nemám jak bych to doložil. Ale když to tak vemu, takové gladiátorské zápasy také měly svého času slušnou popularitu (i když asi nebyly tak krvavé jak to vypadá ve filmech).
    sarevn: četl jsem před zhlédnutím a teď znovu. No, se závěrem souhlas, snad máš pravdu :-)
    hej... ten Kamil Fila se docela příjemně čte... si projdu nějaké jeho další práce a možná zauvažuju nad svým předchozím plošným odmítnutím filmových kritiků jako takových
    sirien: Kamil Fila alias Tetsuo je asi nejlepší český filový publicista současnosti. Chytrej chlap, kterej dokázal skloubi akademickou kariéru (učí na FF MU) s novinářskou praxí. A navíc je kulturista, což působé mezi rachitickými nebo pupkatými kritiky jako pěst na oko a rudá muleta současně :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.