!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1163164166168169243

Komentáře

• upraveno 8. ledna 2015
    Zdravím, mám dotaz ohledně poslední Selmyho kapitoly v Tanci, trochu jsem nepobral jednu věc. Citace:

Galazza Galare vstala. „Takto odpovídá Yunkai na tvoji nabídku, sere. Varovala jsem tě, že jejich
    odpověď se ti líbit nebude.
    Takže si vybrali válku. Ať ji tedy maji. Ser Barristan cítil zvláštní úlevu. Válce rozuměl. „Jestli si
    myslí, že porazí Meereen
    tím, že na nás budou vrhat kameny-"
    „Ne kameny." Hlas staré ženy byl plný žalu, strachu. „Těla."

Tak nějak nevím, jestli tím myslela to, že budou na Meereen vrhat mrtvoly, aby tam rozšířili mor, nebo jestli jim chtějí vrátit rukojmí (Daaria, Jhoga a Hrdinu).
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @JoffreyWater To není známo. Osobně doufám že přímo na hradbu katapultovali Daaria aby od něj byl konečně pokoj.
  • upraveno 9. ledna 2015
    @Everett_Young jestli jsou Bohové dobří tak to tak je

mimochodem mě napadla zajímavá teorie ale zapoměl jsem jí a nemůžu si za nic vzpomenout :D
  • @DanielSvatoš: Ten druhý odstavec je rozcvička pro kryptografy? :o)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • @Jay :D se mi to nějak rozskočilo
  • Já jsem si včera přečetl pár posledních kapitol z Tance a tohle mě docela zarazilo. Při minulém čtení jsem byl asi moc rozhozen z té události se Snowem, takže jsem to nějak nezaregistroval, ale teď jsem fakt čuměl. Pak jsem si uvědomil, že to možná myslela tak, že tam nahází nakažené mrtvoly, aby tam rozšířili mor. Nějak mi došlo, že nechci aby ti 3 umřeli, takže osobně doufám, že to je takhle. Kolik už ji je, o kterých nevíme, jestli jsou mrtví nebo živí? Sníh, Stannis, Podrick, Daario, Jhogo, Hrdina...
  • Jinak mě něco napadlo, co jsem tak kde četl, tak většina lidí má za to, že se v knížkách ještě podíváme na Casterlyovu skálu a že se na ní podíváme s Cersei. Ale mě napadlo, že se na ní podíváme spíš s Jaimem. Soudě podle toho snu co se mu zdál. Že se tam s Brienne uchýlí na útěku před Bratrstvem a něco se tam semele.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Editor: Je toto Benjen?
    GRRM: Nie.

neviem prečo ale príde mi to veľmi vtipné :D
  • @JoeGyry: Což je poměrně stručné shrnutí...
    Někde (asi awoiaf) jsem na tohle četl rozbor a plynulo z toho, že Coldhand je o hodně starší (osobně to vidím na někoho blízkého Bloodravena, nebo to klidně může být sám Azorek).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nemá byť Coldhands ešte starší než Bloodraven?
  • @Gepeto: Tož jsem to dohledal a vychází to z Leafova "zabili jej před dávnou dobou",... což může být dost snadno 80, 1.000 i třeba 10.000 let, ale celkem jistě to nebudou 2 roky od smrti Benjena. Ale je fakt, že toto zaznělo až v Tanci.
    @Jay Aha, mne sa len zazdalo, že bol priamo prirovnaný k Bloodravenovi. Moja chyba.
  • Nevím jestli to tady už bylo ale je možné že by septa Lemore byla Ašara Dayne?
  • Ano, už to tu bylo a ano, je jednou z možností :-)
  • @Jay Myslím, že už jsem to tu psal, ale sázím na syna Nočního krále a jeho nemrtvé královny. Proto je nemrtvý, ale zároveň si zachoval vlastní uvažování.
  • :DDD neee to neudělay ::d
  • Ohledně Jona- po prvotním šoku že ho zabili jsem si uvědomila jako většina lidí, že to nemůže být pravda a že musí přežít. Ale nenapadal mě způsob, jak by se tak stalo...

Nevěřím, že mu Melisandra pomůže, však se ho snažila varovat a on jí nevěřil. Tak proč by mu měla pomáhat?... kvůli sympatiím, nebo snad kvůli vizím, které ani jí nedávali žádný smysl? Vždyť ona sama nechápe, proč v plamenách vidí právě jeho smrt.

Takže jsem uvažovala dál, co když se žádný ohnivý polibek konat nebude. Co pak?
    Pravděpodobně by došlo k Jonovu upálení, aby po smrti neožil.

A kdyby se tak stalo a dejme tomu, že by ho upálili když by nebyl ještě úplně mrtví (tahle teorie má samozřejmě své mouchy, např. proč by měl ještě stále žít že...)a zároveň by byla pravdivá teorie, že je Targaryen,mohl by oheň přežít, pokud je pravý drak. Melisandra by viděla, že i přes upálení stále dýchá a pomohla by mu. Její Azor Ahai by byl na světě.

Vždycky jsem si myslela, že Azor Ahai bude Bren. Ale když jsem začala uvažovat o záchraně Jona, tak opravdu nevěřím tomu, že Melisandra nějak zasáhne. Myslím, že první kapitola ze zdi ve Vichrech bude vyprávěna právě z jejího pohledu a umím si představit, jak se dívá na to že ho upalují a ona tomu jen smutně přihlíží.
    Až pak si všimne, že i přes plameny stále ještě žije. Větší motivaci by pak už pro záchranu Jona nepotřebovala.

Vyřešili by se tím jak otázky kdo je znovuzrozený Azor Ahai a zároveň i to, kdo jsou rodiče Jona.
    Co myslíte vy? Je to možné?
  • @zmiaz: Možné je u Martina všelicos... na druhou stranu jestliže Martin prohlásil, že "nehořlavost" Targaryenů je spíše výjimka, už vidím, jak by to hned nato narval hned do dolší kapitoly... (navíc u polotargaryena) :o). A dál mám pocit, že Mel nebude mít prolog,... myslím, že ta žena má ještě sehrát důležitou roli, než aby se jí Martin hned zbavil... Ale jak říkám, jen můj názor, teprv se uvidí.
  • @zmiaz Velice zajimavá teorie... na hodně otázek by to odpovědělo a ty odpovědi nám slibuje už pěkně dlouho, takže kdyby to byla pravdivá teorie celkem bych ji uvítal. Ale podle mě má Martin vymyšlený ještě epičtější Jonův konec/přežití, jen netuším jak =D
    Nejsi jediný, ale tahle domněnka pokulhává právě na tom "za předpokladu, že se pak dokáže převtělit zpět do jiného člověka".
    Symboly značia, že AA je Dany. Tak sa prevtelí do Dany a je vyriešené - pravdivé budú obe teórie. Trololo....

BTW @Mikjan Je otázne, čo Martin zamýšľa s Varamyrom. Či malo ísť o prológ "Vysvetlím, čo sa stalo so zbytkom Divokých, a zároveň ukážem, že Iní sa naozaj blížia päť kníh, pretože predchádzajúce dva Prológi na to nestačili", alebo či práve skrze Varamyra chce nejako ukázať čo je s dušou toho, kto je meničom a zomrie. Len keďže Varamyr nemá POV, skôr len chcel ukázať, že taká možnosť tu je.
    upraveno 26. ledna 2015
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.