Druhý trailer na 5. řadu - Ice & Fire

upraveno 9. března 2015 v 5. řada
124678

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mimochodem, fascinuje mě, že když vám nějakou informaci člověk dá do přehledu novinek, tak to s vámi ani nehne. Ale jak tutéž zprávu někdo hodí do naprosto nesouvisejícího topicu, tak to hned přiběhne komentovat 10 lidí ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 17. března 2015
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 17. března 2015
    @Stannis_Baratheon Protože D+D jsou na to dost velcí magoři. A protože Malíček Stannise na trůnu nechce a kromě Boltonů jsou ostatní rody víceméně ignorovány, tak je nahradí armáda Údolí. Jako neříkám, že Ramsay musí nutně Sansu dostat. Jen se Malíček se Sansou můžou objevit na Zimohradu a domluvit spojenectví a svatbu. A ano, pak v 7. sérii bude třeba Pink Wedding, která dopadne dle nejlepších západozemských tradic :)
    Ale to si prostě jen tak spekuluju pro odreagování ;)
    upraveno 17. března 2015
  • upraveno 18. března 2015
    @Nevada zpeněžnit ano, ale nechat tyhle tragédy dokončit svoje životní dílo dříve než on sám, jasně ukazuje jeho přístup. Tímhle klesl pro mě hodně nízko, no jo každý není Tolkien. Takže ano, Martin je prostě prodejná děvka a zatím si stojím. PS. O můj přístup k životu se opravdu bát nemusíš.
  • @Kalam Mekhar Tak Martin nejspíš neuvažuje tak, že by je nechal dokončit svoje životní dílo. Jsem zastánce teorie, že seriál skončí nakonec dost odlišně od Písně. Nebo to bude zatraceně okleštěná verze zaměřená jenom na určité postavy (které v Písni stejně můžou skončit mrtvé a naopak). Jestli si myslíš, že by případný fakt, že Martin v příští knížce nechá oběsit Jaimeho, HBO zabránil v tom, aby neskončil se Cersei na Casterlyově skále, tak se mýliš.
  • @Stannis_Baratheon: Souhlasím s tebou, Sansu by mu Malíček nedal, ale "Sansu" v podání Mia Stone mu klidně dát může a myslím, že tohole klidně okecá i u Lannisterů,... ale hrozí tam riziko, že Sansa je celkem známá proti Arye (ale D'n'D jsou stejně takoví velikáni, že tohle jim nedojde... :o)). Malíček nemá důvod angažovat se v čemkoli, ten bude armádu údolí šetřit a až sevšichni vymlátí, shrábne vše (pokud jej dřív nezabije Sansa).
    @Stannis_Baratheon Knižní předloha je nářez, ale jako přelomové dílo aby se dostalo do osnov to nevidím (vycházím z toho, že v '98 se u nás neučilo ani o Tolkienovi). Seriál má své boty, vidím jej jako lehce nadprůměr - k jasnýmu nadprůměru má dost "bot" a k přelomovosti musí mít ještě něco navíc (třeba takový ŘÍM/Spartakus měli taky něco do sebe v mnohém lepší než GoT. ale k přelomovosti daleko, za pár let zapadnou)
    @svoa00: Vztah Martin D'n'D vidím podobně,... akorát ten příklad s Jaimem mohl být spíše obráceně - D'n'D jsou krvelačnější než Martin (to řekl on na smrt Pypa, Grenna, Jojena,...), martin je zvrhlejší - pro něj by incest byl heppy end a když z toho bude plynout, že ti dva se vlastně nenávidí, tak pro něj jen líp. :o) Jen doufám, že to Martin nedotáhne s tou Cersei až tak daleko aby si s ní Jaime užíval na CS, vzhledem k tomu, jaký má předpovězený osud....
  • @svoa00 spíš bych se bál o to, že zaklepe brzo bačkorama a dokončená verze bude jen ta seriálová.
    upraveno 18. března 2015
    upraveno 18. března 2015
  • @Stannis_Baratheon každý nemá tak šikovného syna jako Tolkien. V pokročilém věku může umřít i naprosto zdravý člověk. Infarkt, mrtvice apod...

@up_er ta holka je prostě ošklivá...
    upraveno 18. března 2015
    @Kalam Mekhar Otec, syn, žena, bratranec, sestřenice, matka, synovec, vnuk, pravnuk nebo přítel, to je jedno. Tak jako tak, někdo to stoprocentně dokončí a vzhledem k tomu, co už jsem napsal, tak v duchu v jakém by to Martin chtěl. A naprosto zdravý člověk těžko může dostat infarkt nebo mrtvici, tudíž je vidět, že si velmi přející osubu. :D Co se týče Sophi Turner, je to hodně o vkusu, ale jestli ti Sansa přijde ošklivá, tak chci vidět ženskou, která je podle tebe hezká. :D :D
    upraveno 18. března 2015
    @Jay Tak jasně, že když je Tolkien zakladatelem žánru fantasy, on ho vlastně vytvořil, tak mu i Martin vděčí za hodně(především se určitě inspiroval Tolkienovým perfekcionalismem), ale on ten žánr někam posunul, Píseň je vlastně fantasy, jen tak mimochodem. Ty důležitější prvky jsou nadčasové postavy, docela spoustu zajímavých myšlenek a poutavý příběh, to jsou věci, které přetrvají staletí, takže bych to neviděl zas tak černě.
    Co se týče dějových spekulací, tak ano to by mohlo fungovat, ale Malíčkovi nepomůže žádná argumentace, když Cercei tak trochu magor a takovým lidem můžeš vysvětlovat, co chceš stejně to nepomůže. Prostě by se začal pohybovat na tenkém ledě, když by přiznal, nějakou takovouhle činnost bez vědomí Koruny. A myslím si, že to on nebude chtít, alespoň zatím ještě není zcela připravený na tom, aby proti Lannisterům otevřeně vystoupil. Tímhle by i riskoval válku Údolí se Železným Trůnem, což i přes všechny potíže, které lvi postihly, by stále byl poměrně riskantní krok.
  • @Stannis_Baratheon 1) Tolkien fantasy žánr opravdu nezaložil, pouze ho více popularizoval. Tolkienova perfekcionismu nedosahuje GRRM ani omylem, už jen proto že se ve vedlejších dějových linkách dopouští faktických chyb tím že něco pplácne, pak to zapomene a když to znovu potřebuje, tak to napíše jinak. Pak vznikají příbuzenské vztahy které nejsou možné, a podobné věci, protože GRRM na to prostě zapomněl. Ano, ASOIAF nejspíše neupadne v zapomnění, ale rozhodně to není přelomové dílo.
  • @Stannis_Baratheon Martin fantasy nikam neposunul(maximálně tak do TV). Je to "pouze" dobrá fantasy napasována na feudální Anglii.
    @Everett_Young Aha, tak mi řekni nějaké fantasy dílo před rokem 1937, jsem jedno velké ucho. :D :D. A uveď příklad nějakého takového omylu, kterého GRRM dopustil.
  • @Stannis_Baratheon Conan ty pejlo. Howard umřel roku 36
  • oskliva? mas zvlastni meritka...
  • @up_er naprostá tuctovka, navíc přerostlá, v mém okolí se pohybuje minimálně nekolik hezčích dívčin...
  • @Stannis_Baratheon Co třeba Howard? :-k
  • @Nevada na druhou metu? Seš holka nějaká nedočkavá .)
  • JayJay
    upraveno 18. března 2015
    @Stannis_Baratheon: Zdravého člověka může srazit auto... :o) (Já třeba "vidím",že mě srazí tramvaj, až ji ve svém "hlava v oblacích stavu" nedám přednost)
    @Stannis_Baratheon: Sansa je kus, ale rozhodující je vkus, tak se s ním nehádej a buď rád, že máš v cílové skupině o konkurenta méně... :o)
    @Stannis_Baratheon: On ani Tolkien fantasy nestvořil (stejně je to jen novější obdoba hrdinských eposů (Tolkien)/ gotických románů(Martin),... alespoň co mé znalosti a popis žánru na wiki stačí :o)), jen jej notně posunul k epičnosti a síle vztahů a jazyka. Fantasy (i těch čtených, tedy dobrých) není úplně málo (střelím Zeměplocha, Zaklínač, Narnie, Potter,... - ač jsem ostuda, že jsem nečetl ani jedno z toho) a nějak nevidím, proč by zrovna Martin měl být v učebnicích... navíc když učebnice jsou velmi konzervativní a "dětský" Potter (kterému zfilmování udělalo sakra dobrou reklamu) to bude mít u puritánů snazší než "sex, zrada a podrazy" Martin. Co se učí a co se čte se holt může lišit (a 100krát radši Martina číst jako zálibu, než jako povinnou četbu).
  • Aha, to jses ty...
    To je jen otazka vkusu.
    pokud napises ze je oskliva,coz neni pravda, tak si o tobe pomyslim, ze jsi strasnej rejpal, nebo troll a asi nebudu sam :-k
  • @Jay Narnie je spíše alegorií, i když ve fantasy podobě, ale to je jedno...
  • @up_er aha díky za trolla. jakou krásnou zrzku si představuji třeba http://styletofollow.com//wp-content/gallery/simone-simons/Simone-Simons_Dutch_soprano.jpg

Sophie je pro mě naprosto asexualní, smiř se s tím, že každý to má nějak...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.