!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.
Tady je pár dalších známých teorií:
zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven
Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností
Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana
Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse
Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny
Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington
Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.
Jaime je valonqar
Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové
Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem
roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy
Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova
Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane
Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra
Septa Lemore je Ashara Dayne
Zelená Milost je Harpyje
Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)
Dany se nikdy nedostane do Západozemí
Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených
Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)
Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka
Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse
Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem
Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara
Syrio Forel je/není mrtvý
Muži bez tváře způsobili konec Valyrie
Dračí ocel je/není Valyrijská ocel
mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu
Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů
Benjen je/není mrtvý
Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg
Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony
Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla
můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)
Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám
Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
Tady je pár dalších známých teorií:
zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven
Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností
Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana
Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse
Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny
Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington
Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.
Jaime je valonqar
Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové
Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem
roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy
Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova
Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane
Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra
Septa Lemore je Ashara Dayne
Zelená Milost je Harpyje
Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)
Dany se nikdy nedostane do Západozemí
Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených
Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)
Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka
Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem
Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara
Syrio Forel je/není mrtvý
Muži bez tváře způsobili konec Valyrie
Dračí ocel je/není Valyrijská ocel
mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu
Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů
Benjen je/není mrtvý
Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg
Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony
Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla
můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)
Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám
Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
jo tady je to taky možnost ale lady Lemore
jenže Daenerys byla vdaná za Droga a zasnoubená za Quentyna, Aegon je na dobré cestě se oženit s Arianne a nezapomeňme, že první byl v plánu Viserys a ten by se s Aegonem asi těžko oženil...
upřímně se mi to nezdá ale uznávám, že možný to je vzhledem k Varysově oholené hlavě a neznámé barvě očí ... o něm jsem už skoro přesvědčen že je nějakej ztracenej Targaryen nebo Blackfyre
ale Aegon... to už se mi zdá jako moc konspirační teorie najednou
Tyrion je povahově Lev jako řemen!
Neříkám, že to tak 100% bude, ale náznaky k tomu, že Aegon není Targaryen tam prostě jsou. Možná toho Martin nevyužije a bude to Rhaegarův syn, možná jsou to opravdu vodítka k tomu,že je to Blackfyre nebo nějaký podobný dáreček. Já si myslím, že Aegon je Blackfyre.
Jaime a Cersei být Targaryeni nemohou. Tyrion naopak ještě pořád může. A vzhledem k tomu, že otcové Tywina a Joanny byli bratři, tak není důvod, proč by Tyrion nemohl mít povahu Lannisterů. Nicméně Tywinovo chování se moc neliší od chování některých Targaryenů. Lpění na rodové hrdosti, pomstychtivost, krutost, pýcha, arogance a přesvědčení o vlastní výjimečnosti nejsou nic jedinečného ;)
:D obdiv nad výdrží u slohovky
já vím že má u Martina všechno kličku ale tohle je podle mě moc a už vidíme za vším něco jiného zas nemůže být každá druhá postava někdo úplně jinej
můj názor je že Aegon i přes různé možnosti a chybějící informace je Targaryen ale chápu a uznávám tvůj nesouhlas, jen tomu prostě nechci věřit :P a nevěřím, zato Varys je podle mě určitě o něco víc než se zdá
Tyrion je podle mě 100% Lannister, a spekulace kolem jeho postavy mi připadají pravě jako problém, že už vidíme stíny za každým rohem ...a prostě jako blbost a jak už tu někdo pronesl tak jestli jím doopravdy je pak demonstrativně spálím svou čtečku :D
než přemýšlet nad Tyrionem a podobnými nesmysli radši přemýšlím nad Varysem a dalšími tahy Malíčka protože tito dva jsou podle mě největší hráči hry o trůny a Tyrion jim nesahá ani po kolena
... nu zkuste se zamyslet sami zítra bych se pokusil sepsat slohovku já okolo toho co jsem s nimi vymyslel :D
Malíček
u Malíčka skoro jistě víme kdo je a co chce jediné co zbývá je jak?
Zaprvé musím zmínit jednu z mých domněnek.. Malíček má (může mít) dle mého názoru uzavřenou nějakou dohodu s Tyrelly již od té doby co je ve Střetu králů jel získat na stranu Lannisterů po Renlyho smrti ... Tyrellové uzavřeli dohodu s Lannistery ale hned následovně se podíleli na vraždě Joffreyho čirou náhodou naplánovanou Malíčkem, nezdá se mi, že by se jen tak někdo domluvil na jedné vraždě a toť vše
nadruhou stranu Malíček byl v té době tak trochu nikdo a mocní a pyšní Tyrellové by neslíbili podporu někomu pod jejich úrovní, ale nějaká vzájemně prospěšná dohoda by tam mohla být..
do současnosti Maliček je protektor údolí a má Sansu, avšak jeho největším problémem již od začátku hry je získání vojska a lordů, kteří půjdou přímo za ním, protože zatím jen poštvával ostatní proti sobě ale pokud chce na trůn tak musí mít vlastní meče
k tomu by mohla posloužit jako zástava Sansa či malý Robert Arryn a lordi údolí se již třesou do války stačí jim obratně slíbit že jdem na pomoc Starkům a Tullyům, nějaké pozemnky a pak se postavit do čela jako opatrovník právě Sansy čí malého Arryna
nu a teď co stím, podle mne jsou dvě možnosti v závislosti na tom jestli malíček skutečně má dohodu s Tyrelly
1) pokud ano tak bych přešel průsmyk a zaútočil na Freye (zbývá jím malá armáda a s celým údolím by nebyl problém dobýt ani Dvojčata) lordi celého údolí mě budou zbožňovat a bez výtek půjdou za mnou potom co osvobodím zbylé zajatce z Rudé svatby získám celý trojzubec a pokud vrátím Edmurovi vládu nad ním, mám podporu celé své armády pro to i kdybych chtěl být třeba králem ;) pak se jen moho obrátit na Královo přístaviště vrazit Lannisterům nůž do zad nechat pokleknout Tyrelly třeba za Castarlyovu skálu (můžou mi ji jít i dobýt ;) a poslat Sansu a říční lordy na sever se starkem v čele který mě uzná jako krále :) ...nádhera
2) pokud ne, tak je to těžší, protože armáda z údolí by asi nestačila na Lannistery a Tyrelly dohromady a proto to musím vzít oklikou, tedy mám Sansu, kterou představím údolí vznesu nárok na sever lordi budou slintat a zbožňovat mě a poskytnou armádu pro její nárok na Zimohrad, já budu doufat že Údolí má nějaké lodě co by jeho armádu dokázali přepravit na sever kde ve jménu Sansy přivezu Starka, vylodím se porazím Boltony (uznávám, že kalamita a Stannis by mohli dělat problémy) pokud se ale zbavím i Stannise (asi bych ho zavraždil - nemá dědice) můžu jít na jih pobít Freye a pokračovat dle plánu č. 1
*nejsu názoru, že Malíček a Varys můžou dožít oba do konce protože jsou to vlastně úhlavní nepřátelé a proto předpokládám, že potom co se Varys dal do úklidu v Králově přístavišti pošle ty svoje děti s dýkami také na Malíčka a Malíček ve Vichrech zemře a nebude Martin vůbec nebude muset řešit problém jak to udělat, aby to dávalo logiku že za neurozeným Baelišem táhne tisícihlavá armáda
podpořil bych to tím, že Malíček se mi zdál do této chvíle o něco aktivnější než Varys a zastávám názor že Varys si tak trochu naplánoval to co fyzicky dal do pohybu Malíček a teď už je Varysovi na obtíž
:D jsu zvědavej kolik lidí si to ode mě přečte :D
máš pravdu pokud vím nebyl a byl jen náhradou za sńatek Arianne a Viseryse
ad lemore; este je tu moznost ze to je Jonova matka, nejaka ina dvorna dama Elii Martel z Dorne ako spominal Aryi maly Dane. Ashara podla mna nezije.
Že Tyrion je synem Aeryse II. a hlavně tou třetí hlavou draka je teorie zhruba stejně stará a stejně probíraná, jako ta, že Jon je synem Rhaegara a Lyanny. A náznaky tam pro to taky jsou, stejně jako u toho Aegona :)
(A aby nedošlo k mýlce. Ač se přikláním k tomu, že Tyrion není Tywinův, tak mi nijak nebude vadit, když se ukáže, že je to Lannister od hlavy až k patě. Stejně jako nebudu rozladěná, když skončí na dračím hřbetě.)
Na tu slohovku si určitě udělám čas později.
nedoufej v záloze mám druhou :D
tři hlavy - podle mne možná jen metafora, že nám tu někde zbývají tři Targaryeni - Daenerys, Aegon a Jon
Martin mluví v náznacích ale okolo Tyriona je tam tak často černé na bílém pravý Lannister, jako jediný se podobá otci atd. že by mi to nepasovalo
U Tyriona to není jen záliba v čtení o dracích, ale fascinace draky a ohněm.
Tyrion vytře všem zrak svým brilantním intelektem a vlastními schopnostmi (jako ostatně pokaždé) a žádnou královskou krev ani věštbu k tomu nebude potřebovat, doufám.
EDIT: upřímně, pokud bych žila v Západozemí asi by mě taky fascinovali draci a strašně ráda zapaluju svíčky :D
@Nevada
neboj já taky tak nastuduj moji slohovku a jen do mě, rád taky uslyším pokud jsi vymyslela něco lepšího ;)
další slohovka až zítra :D