!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1166167169171172243

Komentáře

• Pcha, počkejte, až se ukáže, že Jonova matka je nějaká dojička krav z Horní Dolní =D a co teprve "tři hlavy"? Drakovi už dávno dvě upadly a bude jen jedna, trololol.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada
    jenže Daenerys byla vdaná za Droga a zasnoubená za Quentyna, Aegon je na dobré cestě se oženit s Arianne a nezapomeňme, že první byl v plánu Viserys a ten by se s Aegonem asi těžko oženil...
    upřímně se mi to nezdá ale uznávám, že možný to je vzhledem k Varysově oholené hlavě a neznámé barvě očí ... o něm jsem už skoro přesvědčen že je nějakej ztracenej Targaryen nebo Blackfyre
    ale Aegon... to už se mi zdá jako moc konspirační teorie najednou
  • Omg, né, jen ať Varys není Targaryen, to už by Martin rovnou mohl udělat z Malíčka ztraceného Starka :roll: zase bych to s tou konspirací nepřeháněla, něco prostě je takové, jak to na první pohled vypadá, ne třeba za vším hledat záhadu.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • Tyrion je povahově Lannister mnohem víc než Cersei, Jaime a jejich incestní děti, kteří tímhle vztahem a potěrem inklinovali k Targaryenům....

Tyrion je povahově Lev jako řemen!
  • @Blackfish taky to tak vidím, je synem svého otce víc, než by se na první pohled mohlo zdát.
  • @Dreamer: a o co víc mu byl podobný povahově (včetně vkusu na ženy :o)) o to víc jej samozřejmě Tywin nenáviděl za to, že mu není podoben i fyzicky...
  • @Nevada
    :D obdiv nad výdrží u slohovky
    já vím že má u Martina všechno kličku ale tohle je podle mě moc a už vidíme za vším něco jiného zas nemůže být každá druhá postava někdo úplně jinej
    můj názor je že Aegon i přes různé možnosti a chybějící informace je Targaryen ale chápu a uznávám tvůj nesouhlas, jen tomu prostě nechci věřit :P a nevěřím, zato Varys je podle mě určitě o něco víc než se zdá
    Tyrion je podle mě 100% Lannister, a spekulace kolem jeho postavy mi připadají pravě jako problém, že už vidíme stíny za každým rohem ...a prostě jako blbost a jak už tu někdo pronesl tak jestli jím doopravdy je pak demonstrativně spálím svou čtečku :D

než přemýšlet nad Tyrionem a podobnými nesmysli radši přemýšlím nad Varysem a dalšími tahy Malíčka protože tito dva jsou podle mě největší hráči hry o trůny a Tyrion jim nesahá ani po kolena
    ... nu zkuste se zamyslet sami zítra bych se pokusil sepsat slohovku já okolo toho co jsem s nimi vymyslel :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    BTW nejako mi vypadlo, že by bol Quentyn zasnúbený s Dany. Zdalo sa mi, že v prvom rade bol vybavený sobáš Arianne-Viserys (čiže bez vedomia boli zasnúbení) a až po Viserysovej smrti Doran poslal Quentyna, aby si vybavil sobáš s Dany.
  • @Gepeto
    máš pravdu pokud vím nebyl a byl jen náhradou za sńatek Arianne a Viseryse
  • to_ja_: plan cislo 1 znie slubne, osobne si vsak myslim ze sa Sansa/Varys o Malicka 'postaraju' skor ako vyjde z Udolia

ad lemore; este je tu moznost ze to je Jonova matka, nejaka ina dvorna dama Elii Martel z Dorne ako spominal Aryi maly Dane. Ashara podla mna nezije.
  • upraveno 18. března 2015
    @Gepeto aha, no tak to jsem asi opět nepozorný čtenář, já myslela, že Varys spíš "fandil" Rhaegarovi. O motivacích Varyse toho moc známo není, jen doufám, že to nebude kvůli tomu, že je nějaký Targaryenský bastard, konec konců, proč by měl v takovém případě pomáhat rodu, který ho odkopl do bídy, dovedu si představit, že by k Targaryenům pak cítil spíš zášť.
    @Dreamer Tak vychádzam len z toho, že Varys nechcel, aby Tywinovi Aerys otvoril bránu. To, ale, uznávam, môže znamenať, že len chcel zahriať trón pre Rhaegara.
    upraveno 18. března 2015
  • Koukám, že jsem se asi špatně vyjádřil, nebo čteme jinou knížku :)
    Pokud by Tyrion nebyl Tywinův syn, tak mě to pěkně naštve. Žádných náznaků jsem si během čtení ságy nevšimla, nebo mi nepřipadaly nijak významné (to, že Tyrion rád čte knihy, mimo jiné i o dracích, fakt neberu jako náznak ničeho). Tyrion jako nenáviděný syn, bratr, v otcových očích zrůda, která Tywinovi neustále připomíná, že jeho milovaná manželka již není mezi živými, přesto vlastní krev. Tywin svého syna nenávidí, ale zároveň je to jeho syn a Lannister a nevěřím, že mu byl naprosto lhostejný. Na druhé straně Tyrion, kterého otcova nenávist a pohrdání zformovala právě do té podoby, kterou čtenáři tak žerou. I když tuší, že je to marné, stále se snaží otci dokázat, že za něco stojí a zaslouží si jeho uznání. Tenhle konflikt postav se mi zamlouvá mnohem víc a má to pro mě větší hloubku, než kdyby byl Tyrion "jen" kukačkou v Lannisterském hnízdě. A taky budu radši, když to bude pouhý zohavený trpaslík z Casterlyovy skály, než aby mu byl na konci ságy náhle přisouzen jakýsi zázračný post třetí dračí hlavy. Věřím, že GRRM má svoje lůzry raději, tam kde jsou a nebude z nich náhle vytvářet nějaké osudem přislíbené hrdiny...od toho jsou tu typicky hrdinské postavy jako třeba Jon :)
  • @Nevada
    nedoufej v záloze mám druhou :D

tři hlavy - podle mne možná jen metafora, že nám tu někde zbývají tři Targaryeni - Daenerys, Aegon a Jon

Martin mluví v náznacích ale okolo Tyriona je tam tak často černé na bílém pravý Lannister, jako jediný se podobá otci atd. že by mi to nepasovalo
    @_Já_ Sem s tím. Spekulace, teorie, debatění o ději, historii a postavách Písně miluju (pokud to není úplné mimo) :) Jen teď bohužel nemám až tolik času.
  • No celkově ta Tyrionova záliba je interesantní, ale nemá jezdec pocházet z valirijského rodu? Trochu mi vrtá hlavou, když si člověk projede historii západozemí, že jezdci byli jenom z řad Targarienů
    O třetí hlavě se dá dost spekulovat lidí co pochází z targaryenů je tam hodně např Aurane Vodský, Ariane říkala o temnohvězdě, že má tmavě fialové oči. To samí tam říkala arya o jednom klukoj co potkala v králově přístavišti. JO a jen otázka není někde zmínka co se stalo s vejci Targaryenů? V rytíři sedmi království malý eg říká,že každý targaryen má své vejce a v té době jich žilo docela dost, takže museli mít slušnou zásobu nevylíhlých vajec, ale v písni o nich ani čárka a jak jsem počítal museli jich mít no hodně.
    @Nevada Melisandra má taky velmi ráda oheň (dalo by se mluvit o fascinaci) a o jednom drakovi sní a Bran zas rád vyprávění o Jiných, nejlépe před spaním :-k
    Tyrion vytře všem zrak svým brilantním intelektem a vlastními schopnostmi (jako ostatně pokaždé) a žádnou královskou krev ani věštbu k tomu nebude potřebovat, doufám.

EDIT: upřímně, pokud bych žila v Západozemí asi by mě taky fascinovali draci a strašně ráda zapaluju svíčky :D
  • @p1e9t9r2 vtip je v tom že tu spekulujeme jestli Tyrion vlastně není Targaryen

@Nevada
    neboj já taky tak nastuduj moji slohovku a jen do mě, rád taky uslyším pokud jsi vymyslela něco lepšího ;)
    další slohovka až zítra :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.