Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1277278280282283581

Komentáře

• My už jsme jim zamávali. Vtipné, že někteří dopadli jak ty české tanky, co jeli zachraňovat Svobodnou Evropu :-D
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 29. března 2015
    @flanker.27 No v te Ustave to vypada, ze je to napsane dost vagne. Takze mi pripada, ze ten zakon je uplne k nicemu, kdyz si kazdy muze vylozit "zpravidla" jak chce.

Toto me vzdycky dokaze tak nastvat, zakony by nemely byt vagni jak Bible.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Vena To "zpravidla" není v ústavě, ale v prováděcím zákoně. Jenže zákon nikdy nemůže vypočítat všechny eventuality, které mohou nastat, a zákony, které se o to pokouší, dopadají velmi špatně, např. když se v živnostenském zákoně pokusil zákonodárce pozitivně vymezit, co všechno není živnost. Co se týče tohoto konkrétního případu, tam opravdu není dán důvod, který by odůvodňoval průjezd přes naše malé území, který by trval déle než 48 hodin. Účelem průjezdu je jednoznačně cesta z A do B, pokud má přítomnost cizích ozbrojených sil účel jiný, už jde o pobyt a podle toho má být posuzován.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Včera jsem koukala na nějaké zprávy, kde ukazovali kudy ten konvoj má jet - byl tam most, před nímž byla škrtnutá cedule 3,5t. Takže se trochu bojím, aby ČR nebyla označená za teroristický stát, až se pod těma óbrněnýma transportérama most sesype, spadne tam celá americká armáda a dole to ještě rozeberou sběrači kovů a prodají do sběren.
  • @Krisa celá americká armáda? :D to né, kdo bude zachraňovat svět až na nás zautočí slizouni z vesmíru nebo až vypukne zombie apokalypsa?
    @Dreamer Pche, před slizouny z vesmíru lidstvo obvykle zachraňuje zneuznaný vědec, který to dávno předvídal a před zombíky skupinka disidentů zalezlá někde v garáži :)
    upraveno 29. března 2015
    @flanker.27 Ok, ale zrovna toto mi prijde, ze by slo napsat jednoznacnej, napr. bez toho "zpravidla".
    Podle me to tudiz v tomto pripade lze vykladat tak, ze toto je pouhy prujezd, a tedy je to v poradku.
    @Vena Pokud jde o čistý průjezd, tak ten opravdu nemusí trvat skoro tři dny s přestávkami. Jeho účelem je dostat se z A do B, nic jiného. I tu nejdelší trasu, kterou část konvoje jede, lze projet ani ne za den, v tomhle dle mého jednoznačně vláda překročila pravomoc a měl to schválit parlament. Jak jsem napsal, nemělo by být napsáno striktně 48 hodin a dost, protože nelze vyloučit nepředvídanou okolnost, jak už jsem uváděl. Kvůli např. havarovanému transportéru, který jinak neměl na území pobývat déle než na dobu nezbytně nutnou k přepravě z např. z Broumova do Rozvadova není třeba svolávat parlament. Ale pokud je účelem výskytu cizích OS něco jiného než cesta z A do B, o pouhý průjezd nejde.
    @flanker.27 Podle me je ucelem prujezd, takze mi to prijde docela v poradku. Mozna mas ale pravdu a je to opravdu protiustavni, takze at to klidne resi Ustavni soud.
    Ja naprosto souhlasim s tim, ze pokud to protiustavni je, tak sem bez souhlasu parlamentu nemeli ty tanky pustit. Problem je, ze to nedokazu rozhodnout, jednak protoze mi prijde, ze je ten zakon vagni a rozhodne taky proto, ze nejsem (ustavni) pravnik.
    @Vena Skupina poslanců by samozřejmě podat ústavní stížnost mohla, v tomto případě by asi jediným výsledkem bylo, že by ÚS vyložil zákon do budoucna.
    jak jsem napsal, mně osobně tohle konkrétně samo o sobě nijak nevadí, ale mám za to, že souhlas měl udělit parlament a nikoli jen vláda.
    http://www.novinky.cz/domaci/365601-americky-konvoj-zbrzdila-v-praze-nehoda-kamionu-vojaci-jeli-po-objizdne-trase.html

Přesně pro tyhle situace by neměl být čas průjezdu určený rigidně, jak jsem již byl pravil.
    Za komunistů Smutný muž Jaroslav Válek vyprávěl vtip: "Otevřu noviny, Lenin. Otevřu rádio, Lenin. Otevřu televizi, Lenin. Již se bojím otevřít i konzervu."
    Dneska by se dal Lenin nahradit americkým konvojem. Konvoj mi nevadí, ale jak s tím furt otravujou, to jo, teď jsem pustil zprávy z regionů, konvoj, co fojačci papali, kusali, cucali a bumbali, to zpravodajství je fakt maximálně řiťolezecký a trapný.
  • http://www.novinky.cz/muzi/365612-legendarni-predstavitel-bonda-se-brani-narceni-z-rasismu.html

Takže... pokračuje tancování po tenkém ledě, aby někdo za určité výroky na jejich autora nezačal hned řvát, že je rasista. Všem bojovníkům za sociální spravedlnost bych vzkázala - a co takhle osobní právo na svobodu názoru? Pokud si Roger Moore myslí, že jednu z anglických ikon by měl ideálně hrát bílý Angličan, je to regulérní názor. Pokud si radikální feministka myslí, že by štafetu měla převzít Jane Bondová, je to taky názor, ať si o jeho absurditě myslím cokoliv. Chtěla bych upozornit, že postava Bonda je pořád syn skotského otce a švýcarské matky. To se nezměnilo, ať už jsou v bondovkách nevyhnutelné absurdity týkající se Bondova věku. Takže bych se potrhala smíchy, kdyby najednou Bond měl nejenom jinou tvář, ale byl černý, a my měli přijmout, že je to pořád ten samý chlápek, protože FIKCE. Ani nevím, proč by měl Idris Elba zapotřebí tu vlnu nenávisti, kterou by schytal od skalních fanoušků série.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    a aky je vyznam slova rasista v 21.storoci?? lebo ja uz neviem
  • @flanker.27 no mě to tak před pár dny připadalo s tou leteckou havárií, ještě ani nenašli trosky a všude už bylo možno najít podrobný rozbor celé katastrofy atd. bylo to všude. Tak teď zas mají místo toho konvoj a příští týden se možná poštěstí a spadne někde meteorit a bude o čem psát další měsíc :D
  • @Edem zřejmě pokud bílý člověk, ponižuje "barevné", obráceně to zdá se neplatí.
  • Evidentně nesleduju ta správná média, kdybych nelezla na net, tak těch zpráv o konvoji jinak nějak moc nepotkávám.
  • upraveno 31. března 2015
    Kurnik, teď se mi smazal poměrně dlouhý příspěvek, na to kašlu. =D V zásadě jsem chtěla říct, že v médiích, která sleduju pravidelně, se to moc neřeší. Jelikož TV nemám a nevyhledávám a na zpravodajských serverech typu iděs čtu hodně výběrově, tak jako celek nemám dojem, že bych na ty zprávy narážela pořád, ok? Tím nepopírám, že ostatní třeba mají jinou zkušenost, ale dá se tomu docela snadno vyhnout.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    mne sa hlavne nepaci veta, ktoru casto v mediach vidim: Vsetkych 10 milionov ludi, ktory v Cesku (alebo 5 na sSlovensku) ziju prave najviac trapi konvoj, pad lietadla atd. Pricom urcite viem, ze tych ludi je mozno 1000- web diskutery a nejaky lduia, ktory su oznacovany za kaviarensku lavicu ( i ked vobec netusim, kto to ma byt).
    @Lara Jo, to beru, samozřejmě pokud člověk se spíše zpravodajství vyhýbá nebo hodně filtruje, pak logicky nenarazí nejen na zprávy o konvoji, ale na většinu zpráv vůbec. I já to obvykle dělám, ale zjevně ne v dostatečné míře :)

@Edem Zajímá nezajímá... Třeba já jkakožto člověk zajímající se o vojenskou techniku bych se možná na nějakou statickou ukázku strykerů šel podívat, nikoli však pokud by to bylo spojeno s máváním vlajkami a nadšeným vyvoláváním sláva našim velkým bratrům, na to mě nikdy neužilo.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @flanker.27 Rusáky v 68 tu snad nikdo nevítal
  • upraveno 31. března 2015
    @flanker.27 Myslím, že tak 90 % lidí se tam jde podívat na "tanky" a ne mávat vlajkami. I my jsme byli :-) A zrovna u Tebe jsem čekala, že si je půjdeš omrknout, když je máš téměř pod nosem (tím myslím v jednom městě).
    @Achileus I tam se pár našlo, minimálně autoři "zvacího dopisu".

@brbr Počkám si na ně do muzea :)
    @flanker.27 Těch pět zoufalců se nepočítá, navíc minimálně jeden z nich byl Slovák
    @Achileus Těch pět zoufalců rozhodně netvořilo samo "poučení z krizového vývoje"
    @flanker.27 Dobře několik desítek zoufalců z ÚV KSČ
    @Achileus Obávám se, že ani desítek. Nepletu-li se, kolem roku 89 bylo členem KSČ cca 1 milion lidí. To už je příliš velká skupina, než aby se dala paušálně onálepkovat.
    @flanker.27 No většina lidí tam vlezla z čistě zištných důvodů
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.