Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

1108109111113114144

Komentáře

• RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Jinak nejlepší je jednoznačně Deoch! :-D
  • @Riokai Co tě na něm tak uchvátilo?
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    upraveno 4. března 2015
    @CervenKa Já ani nevím. Jak se s ním potkal Kvothe poprvé, představil jsem si ho jako Johna Coffeyho ze Zelené míle, i když nevím proč. A pokaždé, když se v příběhu objevil, představil jsem si Coffeyho úsměv. :-D
  • Zas na druhou stranu to můžeme považovat za postavu "ze života", protože téměř každý má někoho, kdo mu nedal
    :-))) Tak to je opravdu výborná hláška:-)
  • Ok díky mám dočtené obě dvě knihy četlo se to fakt pěkně a teď opět nekolik let čekat na pokračovaní :D Inak dena mi pak fakt lezla na nervy, ale v druhém díle byly velké části bez ní a teď doufám, že v tom třetím bude to jeho setkání a Amyry a další části o kterých mluví jen okrajově. Nakonec jen jeden postřeh nepřijde Vám to spíš jako začátek dalšího pokračování, kde se bude jeho příběh odehrávat v současnosti, vzhledem k tomu o co se snaží Bast
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 18. března 2015
    @p1e9t9r2 hej to ma napadlo tiez, ze povie nam historiu, ktoru ten kronikar zapisuje, a potom to skutocne zacne.(alebo umre pretoze dostane infarkt a bude koniec)
  • @Edem zatím to vypadá že Kronika skončí dosti tragicky.
  • @Everett_Young Tím myslíš, že všichni umřou, nebo že se to autorovi tragicky nepovede? :)
  • @CervenKa Myslím, že umře Kvothe.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Já bych si chtěl přečíst Zaklínače, ale v knihovně je rozpujčovanej na tři měsíce dopředu
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Everett_Young napsal(a):

Myslím, že umře Kvothe.

Nééééé, já nechci!!! :'-(
  • @Everett_Young Hm, to by nejspíš zamezilo dalšímu pokračování Kvothova příběhu :twisted:
  • No tak kwothe je dost mladý kolik mu tak může být no moc asi ne :D ale ted se těším až budou ty jeho nové krátké příbě o aury a i ten druhý k mání, ale jak jsem psal výše ty dvě knihy mají nádech jako začátek něčeho daleko většího
  • @Achileus
    tak jestlis ho ještě nečet tak to bys měl rychle dohnat!
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    _Já_ napsal(a):

@Achileus
    tak jestlis ho ještě nečet tak to bys měl rychle dohnat!

Prej bude na narozky

• A nevíte někdo jak to tam je s tou třetí knihou, respektive něco o jejím vydání internet mlčí :(
  • @p1e9t9r2 Rothfuss se na svém blogu vyjádřil že by chtěl poslední díl vydat do konce roku 2016.

Potom má v plánu vydat ještě další knihy z toho samého světa, ale v nich už nebude Kvothe vystupovat.
  • To je škoda, ale tak třeba změní plány by mi udělal velkou radost
  • Rozhoduji se, jestli se pustit do Eriksona a jeho světa Malazu. Podle anotací mi jeho knihy připadají jako stašnej guláš, ale reakce čtenářů i kritiky jsou veskrze pozitivní, každý to jen vychvaluje, jak je všechno dokonale promyšlené, čtivé, zkrátka prý čtenářský zážitek jako víno. Může mi tu někdo poradit, zda opravdu stojí za to investovat do tohoto autora čas a značné místo v knihovně, které sága zabere :-) ?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Crocuta No, Erikson je autor u kterého musíš přečíst první tři díly aby ses rozhodl jestli tě baví nebo ne =D

První díl mi přijde ze všech nejslabší, ale pak (od trojky) se to rozjede opravdu brutálním způsobem.
    Dvojka je v úplně jiném prostředí než jednička a hodně lidem tahle změna vadí. Taky je to o dost náročnější na pozornost a vnímání než třeba Zaklínač.
  • Já jsem teda výjimka s negativními dojmy. Zkoušlal jsem Malaz 2x a nakonec jsem si řekla, že to nemá cenu. Ano, od fanoušků se mi dostávalo rad, musíš se prokousat začátkem, soustředit se na postavy (připadně si dělej poznámky... cha cha) a podobně. Ale vzhledem k tomu, že ani styl psaní mě nějak moc neuchvátil, tak jsem si nakonec řekla, že holt smůla. Je spousta jiných knih, které člověka chytnou hned od začátku, tak jsem moc neshledávala důvod, proč marnit čas tady.
    Ale zase pokud to člověk nezačne číst, tak nikdy neví. Odložit tu knihu můžeš vždycky. ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mám to stejný. Příběh, kde se neustále do hry dostávají další a další elementy - tu nějaký mocný tyran, tu nějaká rudá garda - o kterých nejdřív nepadlo slovo a pak náhle jako deus ex machina naprosto zásadně změní směřování děje mi nějak neučaroval. A čekat další dva díly, až to prý začne do sebe zapadat, se mi nechce.
  • Já to měl tak, že první díl mě bavil hodně. Líbil se mi zcela originální světa a náznaky mytologie. Druhý díl se mi zdál o dost slabší a moc mě nebavil. Třetí považuji za nejlepší z celé série. Tak to šlo dál jako na houpačce. Je fakt, že když jsem pak četl sérii po druhé, tak to dávalo větší smysl a jednalo se o zábavnější počtení než na poprvé.
    Já osobně mám nejraději Vzpomínky ledu, Vichr smrti, Měsíční zahrady a Chromý bůh. Za nejslabší a nejnudnější považuji Půlnoční vlny a Dóm řetězů.
    Zrovna čtu Kroniku Sialy od Pechova a musím říci, že mě strašně baví. Nečetl jste někdo?
    Moc se mi líbí netradiční elfové.
    @Krisa jak tak čtu synopsi, klasický standard, projít nástrahami, najít artefakt a porazit mocného nepřítele, kolikrát jsem už slyšeli tenhle příběh :D
    @flanker.27 Jo, je to jako jako půlka fantasy... V té druhé není potřeba najít artefakt, ale stačí rovnou porazit zlo :P
    @Krisa To je pravda, on i Alík Ahoj je vlastně takový artefakt, který všichni hledají :)
  • @Lara dělat si poznámky, to jako fakt? Tak tohle ani náhodou nesplňuje moji představu o beletrii =D chtěla jsem to ještě zkusit, ale teď na to asi kašlu. Nacpat do něčeho tuny informací a udělat čtenáři chaos v hlavě to fakt není umění, to spíš svědčí o chybě spisovatele, pokud neumí svůj svět ukočírovat a překombinované se pak vydává za hluboké a propracované.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    flanker.27 napsal(a):

@Krisa jak tak čtu synopsi, klasický standard, projít nástrahami, najít artefakt a porazit mocného nepřítele, kolikrát jsem už slyšeli tenhle příběh :D

To sedí aj na hru Crash Bandicoot :D
  • Ja teraz fičím na Sandersonovi. Elantris sa mi moc moc páčila, a akurát včera som sa pustil do Mistbornu. Kým mojím tempom dočítam tie tri diely, dúfam, že už bude vonku aspoň tretí diel Stormlight Archive. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.