Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1246247249251252394

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    U mě osobně vedou "káhirský sirotek" aka Storm a kyklop s (jedním) laserovým okem.

Rosomák je překlad, který byl použitý i v dabingu (minimálně) prvního Singerova filmu.
  • @sarven Co je špatnýho na rosomákovi je to český výraz pro anglický wolverine.
    Ten chlap, jak se u toho tvářil =D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada největší fail je stejně "doktor žán" protože tím je myšlena Jean Grey. Ještě ten mužský rod u toho =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Docela by mě zajímalo, co by odpověděl ten druhý chlapík, ten co má na pultíku -58 000 bodů :D
    @Everett_Young Já vím. Ale tahle chyba se dá pochopit. Dotyčný nemohl poznat, že se jedná o ženu a ten pořad vznikal v době, kdy jednotlivé X-Meny znali v podstatě jen skalní fanoušci.
    @Nevada To sice ano, ale já nevím... snad když vytvářím otázku do soutěžního pořadu, tak bych o tom taky měl něco vědět nebo zjistit. Tohle je dost podstatný rozdíl.
    To se obávám, že tvůrce přeceňuješ. IMHO šlo jen čistě o překlad textu, který dostali spolu s licencí na ten pořad. A překladatel nevěděl o tom komiksu nic.
    @Nevada Pak samozřejmě ano, v takovém případě to chyba překladatele není.
  • Přezdívky hrdinů se v českém dabingu skutečně překládaly. Musím říct, že se mi místy poněkud svérázný český překlad prvních X-menů líbil natolik, že když jednoho dne došlo na uvolňování místa na disku, odskákala to EN verze (měl jsem oboje jako hardsub).
  • M1on napsal(a):

@sarven Co je špatnýho na rosomákovi je to český výraz pro anglický wolverine.
    Ten chlap, jak se u toho tvářil =D

špatné na tom nie je nič, len mi to prišlo vtipné v kontexte s priezviskom moderátora. inak ako písala nevada, som presvedčení, že to bol text, ktorý prišiel zvonku a nik naozaj netušil o čo ide.
  • Everett_Young napsal(a):

@Nevada největší fail je stejně "doktor žán" protože tím je myšlena Jean Grey. Ještě ten mužský rod u toho =D

Souhlasím Doktor Žán valžán :D
  • @sarven Přivítejte moderátora Honzíka Rosomáka? :D :D :D :D Děkuju že si musím v deset večer převlíkat trenýrky :D :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To bude rambajs
    image
  • upraveno 10. dubna 2015
    @Montezuma3 Taky se těšim :dance:
    Viděla jsem trailer v kině a moc mě to nepřesvědčilo. Nejspíš to bude jako s Terminátorem a Indianou Jonesem. K legendám se nečuchá.
  • upraveno 10. dubna 2015
    @Nevada Já si zase myslím opak. První Max totální rozvleklá nuda. Dvojka byla naprosto v pohodě. trojku jsem radši neviděl. Suprovej nápad vytvořit takovejhle svět, ale v původním Maxovi celkem nevyužitej potenciál. Víc se mi líbilo jak to Brian Fargo využil pro fallouty.
  • http://www.csfd.cz/film/373181-divoke-historky/

Můj nový nejoblíbenější film, rozdělen na několik povídek. Nejoblíbenější povídky asi The strongest a Until death do us part. Ale ono se těžko vybírá, jako celek je to super a to je hlavní :)
    upraveno 15. dubna 2015
    Tohle:
    image

vs Tohle:
    image

Jsem jediný, kdo vidí v novém Terminátorovi problém? :-k
  • upraveno 15. dubna 2015
    Ne, já ho už teď nesnáším a nesnášet budu na věky věků 8-) to obsazení je celkově tragický... a to jak se budou rýpat v celém univerzu a upravovat si předešlé události podle svého mě vytáčí asi úplně nejvíc. Navíc to vypadá hnusně asi jako Transformeři s polovičním rozpočtem.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Na adresu trojky a čtyřky se ozývalo mnoho kritických hlasů, ale ve srovnání s tím, jak se jeví pětka, lze myslím ty filmy ještě zpětně docenit :)
    Kalísí vs. Linda, to je jako Bárbí vs. bagr :)
  • @flanker.27 Na adresu trojky se zas tolik nekritizovalo, oproti čtyřce měla minimální problémy. U tohohle filmu ale snad všichni čekají, že ho recenze odstřelí, ale vydělá si na sebe, protože kalísí, Doctor Who a známá značka.
    @svoa00 Někteří neskousli, že to hodně přehodilo do komedie. Mně osobně se trojka docela líbila a celkem nic proti ní nemám, i když ve srovnání s předchozími díly je to pochopitelně jen chudší příbuzný. Čtyřka byla děravá jak ementál, ale taky jsem jí vlastně úplně neodstřelil. Zato pětka se jeví jako absolutní voser :)
    Jak moc jí to komerčně půjde se neodvážím hádat, Jon Sníh taky Pompeje nezachránil, i když on P. T. Anderson taky zrovna nemění ve zlato na co sáhne :)
  • upraveno 15. dubna 2015
    V pětce si těmi čachry s časem krásně připravili cestičku k vykrádání předchozích dílů, smutné, že si to na sebe nejspíš opravdu vydělá.

EDIT: Pompeje byly neznámá značka. Terminátor je skoro jistota ať už to zmrší sebe víc, lidi na to půjdou přinejmenším, aby se přesvědčili, že je to opravdu špatné, zbytku stačí Arnie popřípadě Kalísí a nějaké ti pěkné triky a půjdou z kina spokojení domů.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    ved je to len film, kde sa robot z buducnosti vrati do minulosti aby niekoho zabil. WTF co od toho pre bohov ocakavate, hlavne po 5 filmoch.
  • @Edem Božskýho Arniho v nejlepší formě? :-D
    @M1on akoze bozskeho herca Arniho? dobry vtip :D
    Edem napsal(a):

ved je to len film, kde sa robot z buducnosti vrati do minulosti aby niekoho zabil. WTF co od toho pre bohov ocakavate, hlavne po 5 filmoch.

No, jestli se ptáš takhle, tak se obávám, že to nepochopíš ani po detailním vysvětlení.
    upraveno 15. dubna 2015
    hlavne po 5 filmoch
    Zatím po čtyřech. Že si někdo se zdravým rozumem řekne, že to radši nebude kazit (=nebude dojit známou značku bez ohledu na kvalitu a všechno)? :wall:
    upraveno 15. dubna 2015
    @Nevada prave ja mam tie filmy velmi rad ale vazne, ked sa zamyslas trochu z odstupom tak ostane ti to co som napisal vyssie a ta ista otazka co preboha chces od piateho filmu(dik@flanker.27), kde len prvý sa paci 99% ludom, ktory ju zhliadli.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.