[Spoiler] Vichry zimy
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale na druhou stranu souhlasím i s tím, že prostor po dopsání ságy není otevřen jen tímhle směrem. Může napsat kratší práci o některé přeživší postavě, nebo může psát paralelní kratší příběhy, jen jinak zeměpisně umístěný. Prostor je.
Po přečtení jiných jeho povídek netýkajících se Hry o trůny, rozhodně nevěřím v nějaký alespoň trochu šťastný konec.
http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/
http://www.edna.cz/game-of-thrones/clanky/george-r-r-martin-je-odhodlany-vydat-vichry-zimy-pred-sestou-serii/
Co myslíte která postava bude mít tak velký zvrat a jaká odlišnost bude v seriálu
najzákladnejšie zmeny seriál vs kniha mi napadli tieto:
1) v knihe ešte Jojen teoreticky žije
2) v knihe ešte teoreticky žije Jeyne, a teoreticky má Robovho potomka
3) to isté sa týka Pypa a Greena
napadá vám ešte niekto?
a btw možno sa rozhodol vrátiť do hry Benjena :))))
Takže bych možná řekl Sansu - nebo možná Varyse, který v seriálu opustil Kings Landing.
Já vím že každýmu občas ulítne nějaká hrubka takhle na fórech, ale děkuju že to tady není jako pěst na oko, jako na edně =D
Anebo třeba Theon, kterého v seriálu vykastrovali, ale v knize to potvrzené není.
A vůbec, těchto odlišných rozhodnutí je v seriálu spoustu, takže to může být kdokoli :P A to ještě nebereme v úvahu pátou řadu, možná Martin zahrnuje i tu, když si tipnu, že ví, co se v ní bude dít.
Ja len či je nejaký ofiko HBO odkaz, kde je napísané, že tam zomrel.
Tohle si holt přečtu a uvidím, jak je to psané a kolik bude času a buď se do toho pustím, nebo ne... Zkusím se poptat, jestli se na tom už nepracuje... :o)
@redhrad: Jak jsem slíbil, poptal jsem se a jelikož se na to někdo vrhnul (informace zněla tak, že to někdo začal překládat do slovenštiny), tak jsem kapitolu jen přečetl... no, četlo se to pěkně, děj to moc neposouvalo, ale pár rozhovorů tam bylo velmi luxusních - ať skrytou ironií, použitými slovy, nebo tím, že do toho by se člověk dokázal vžít...
povídkykapitoly je rozhovorRobert: vznešený rod (R) vs bastard (S)
Sansa: vznešený rod (R) vs vznešený rod (S)
Skutečnost: bastard (R) vs vznešený rod (S)
Je vidět, že jsi mně vůbec nepochopil, protože tvá odpověď je stejně dobrá, jako bys napsal „no a“.
Variant jak se může děj v onom světě odvíjet je nespočetně. Ne jenom dvě varianty. Kdokoliv si může představovat cokoliv, proto nevidím žádnou výhodu ve srovnání dvou odlišných vývojů událostí. Autorova verze mývá výsadní postavení té skutečné varianty, pro kterou celý svět / prostor vznikl. Tady však přestává být jedna autorova verze, takže autor vlastně sám neví, jak se to stalo a proč mně vlastně má zajímat příběh, když všechno může být i jinak.
PS. Jsi si jistý, že svět kolem nás je skutečnost? Mohl bych nadhodit myšlenku Matrixu, ale stačí si srovnat naše smyslové vnímání světa kolem nás a skutečnou nám skrytou podstatu hmoty, energie, sil, ale i mnoha sociálních vazeb. Reálné vjemy jsou ve skutečnosti jen zprostředkované a velmi zkreslené impulsy v nervové soustavě.