Malíček a další intrikáři
Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.
Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.
Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...
Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).
Komentáře
Pro konspirační teoretiky platí, že pokud je Jon Snow synem Rhaegara a Lyanny z manželského lože (což u mnohoženství Targaryenů není nemožné), tak má teoreticky větší nárok než měl Viserys a než má Dany.
Inak když se podíváte do kterékoiv fantazi, kde jsou draci, tak skoro všechny mají schodný znak v tom, že dračí vejce se nekazí a mohou se vylíhnout i po velmi dlouhé době. Jsou jako by v hibernaci a něco je musí donutit se z ní probrat. Co je tím impulzem to by se mohl jeden hádat. Jestli jejich trvanlivost je způsobena magii to už je jiná. Inak zpět i Egg se pokoušel probudit dračí vejce pomocí žáru a víme jak to skončilo. Takže otázka dokázala by dany, kdyby dostala další vejce je opět probudit k životu a z knich víme, že draci po sobě nechali hodně vajec viz vraní oko a to vejce co vyhodil, protože se nevylíhlo.
@Gepeto: Já mám trochu pochyby o tom, jestli s oživením draků počítala alespoň Dany alespoň v takové míře jako Egg, Aemon za mlada, Rhaegar a další... Od Illyria ty vejce beru jako vzácný dar, ale nic víc.
@Nevada: - Slynt jako našeptávač? Ale ne,... tohle byl jen nabubřelý idiot, který stejně rychle vystoupal, jako pak padl. Malíčkův člověk? V době vyhrocených událsotí nepochybně (protože Malíček měl peníze), ostatně postava Malíčkových ambicí, bezskrupulóznosti, ale bez jeho schopností a inteligence.
- Od kterého bodu chtěl válku? Nebylo to třeba až od bodu, kdy mu bylo jasné že je nevyhnutelná? Neříkám, že udělal něco proto aby ji zabránil, jen nemám pocit že by udělal něco pro to, aby ji vyvolal.
- Že jde přivolat pomoc a přivedl ji...
- Ale souhlasím s tím, ež Malíček nechce být králem... jen taková šedá eminence v pozadí.
Plus mám za to, že tu někdo mluvil o Robertově smrti... V té myslím má prsty jen a pouze Cercei,... nemyslím, že by s ní chtěl mít Malíček nebo Varys takovéto tajemství...
Psal jsem, že to je zjednodušeně. :o) Dobře, polopaticky a přesněji - ten kdo dokáže přežít nárokuje si korunu a dokáže si ji vojensky udržet...
Jenom dodám, že Malíček a Varys dokázali koexistovat celkem dlouho bok po boku - zřejmě díky tomu, že si nelezli do zelí... jen si stále nejsem jist, zda už si do toho zelí vlezli natolik, aby se jeden druhého potřeboval zbavit (a kdo koho)?
Neškrtnul sirkou, ale přiložil lupu. Moc dobře pak věděl, že v současném klimatu plameny zažehnou co by dup.
Nejsem si jist, ale myslím, že se touto částí v Orlím Hnízdě i chvástal.
Rady o sňatcích potomstva dával Nedovi, jehož charakter mu byl jasný. Určitě se nebál, že by ho Ned poslechl.
Malíčkova vina spočívá zdaleka nejvíc v tom, že když se dva perou, tak on je ten třetí co se směje... přesně řečeno, tady se jich pralo pět a on se jako šestý smál na celé kolo...
2) V tom sa teda fakt nezhodneme. Povedz mi jediný racionálny, plánovaný, funkčný výsledok, ktorý z tejto historky Varys získal. Neberiem za pravdu všetko, ale proste je rozdiel, keď Varys klame za účelom. Varys sa rozhovoril, Varys ten rozhovor podnietil, Varys sa rozhodol, že to Tyrion má vedieť. Akože Varys si robí ečívmenty "Sakra, dnes som klamal len deväťkrát, musím si rýchlo čosi vymyslieť" a začne hovoriť epický fantasy príbeh o tom, ako prišiel o svoje vajíčka? Proste nevidím, akým smerom by Varys Tyriona poslal, keby mu o tomto detaile klamal. Navyše Varysa netreba zase preceňovať. Je vidieť, že stačí niekto zbrklý (Jaime) a nepomôžu mu ani všetci ptáčkovia sveta.
Tu vizy o zrození draka, vysvětli Bloodraven tak, že se z Egga stal Aegon, ne? Navíc se ta vize netýkala Letohrádku, ale toho hradu, kde byli na turnaji.
Ok, třeba to je pravda, ale rozhodně to není celá pravda. Už jen to, že Varys sám od sebe začne o sobě něco vykládat, je divné a podle mě to má nějaký důvod. Z mého pohledu si tím Varys zajistil to, že takový šťoural, jako je Tyrion, se nebude pídit například po jeho původu, který podle mě není jen chudý kluk ze svobodných měst, který jezdil s herci. Pořád věřím v jeho dračí původ ať už Bittersteel, Blackfyre nebo nějaký zapomenutý Targaryen. Přeci jen Tyrion si umí celkem dobře dát jedna a jedna dohromady.
Ta holá hlava a znalost tajných cest v Králově přístavišti je mi podezřelá=D
@suertuda postava Aegona se mi líbí, ale nebude mít podle mě dloouhého trvání. takže s další svatbou Sansy bych nepočítal.. Navíc už by to měla být snad třetí, ne?=D
Titul nejlepší politik Západozemí z odborného pohledu by se nám uděloval obtížně. Neb by příslušel spíš některému z lordů, co nehrají až tak významnou roli v celkové hře. Někdo, jehož léno vzkvétá více, než čemu by podmínky nasvědčovali. Z významných postav bych ale asi jako dobrého politika vyzdvihnul Dorana.
Dobrým politikem a vládcem by měl být spravedliví člověk, který nestrpí bezprávý a ochraňuje svůj lid.
Skvělím politikem a vládcem pak ten komu se dobře daří oproti špatným podmínkám.
V dobrém světle je vykreslena hromada rodů Martelové, Tullyové, Starkové, Tyrelové atd.
@suertuda njn Martin je skvělí svatební organizátor=D
V současnosti to dobře vypadá s Davosem, jeho rady zatím byly velmi dobré, ale uvidíme co udělá čas. U ostatních postav často není jisté, jak vládnou či jak dopadnou v delším horizontu.
Koho si myslíte, že by podpořil Malíček po Robertově skonu, když by si počínal Tywin i v tomto čase politicky správně, byl by v hlavním městě a držel Cersei na uzdě?
Místo variant Ned a Cersie, která se mu očividně velmi hodila by mněl varianty Ned a Tywin. Ani jeden ze zmíněných by mu jako pobočník moc prostoru pro jeho plány neposkytnul.