Malíček a další intrikáři

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.

Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.

Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...

Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).

18911131427

Komentáře

• @Gepeto: Hmmm to, že Cat neměla Renlymu moc co nabídnout je jedna věc, na druhou stranu po jeho smrti měla stejně tak možnost přetáhnout Tyrelly jako Malíček... a nebo je alespoň přesvědčit, ať se na válku vykašlou jako Údolí... Mohla přislíbit Robbovu ruku... v té době nebyl o nic víc vdaný než Joff se Sansou...
    Tyrionovy schopnosti vymýšlet řešení nezpochybňuji (spíš by byl div, kdyby Malíček dohodl v takovémto případě s Macem něco, k čemu neměl svolení...), ale tady malíček uspěl v tom, že to dojednal (a že s vidinou vlastního zisku na tom nic nemění). Takže ano, Tyrionův plán je skvělý, ale když Malíček odjížděl, nevěřil jsem, že to vyjde... (upřímně jsem čekal, že hlavním Malíčkovým motivem je nehnout ani prstem a zdekovat se z města, které čekal útok)
    @Achileus: Poslal jej do boje, ano. Byla ta jeho jednotka určená k tomu, aby vylákala nepřítele a mohl být obklíčen, ano. Očekával Tyrionovu smrt před bitvou Tywin či Tyrion? Myslím, že ne. Ostatně ona nejlítější řež to je podle Tyriona, což není úplně nezaujatá osoba... kdyby tutéž bitvu vyprávěl Kevan, mohlo to vyznít jinak. Pokud by chtěl Tyrionovu smrt, úplně jasně vidím, že by jej hned po bitvě poslal jako zastupujícího pobočníka do KL... Čímž samozřejmě neříkám, že měl Tywin Tyriona rád.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Jay Poslal ho do KL, protože mu nic jiného nezbývalo
  • @Achileus: :applause: Já občas napíšu blbost, ale tohle mi vyrazilo dech,... :-D :-D
    Jakože "Hmmm, přeju si tvoji smrt, tak tě pošlu na moje místo de facto vládnout Sedmi královstvím..." Tyjo, jestli měl Tywin takovouhle fantazii, jak zabít nezdárného syna, tak to pak jsou proti němu všichni břídilové, včetně Tyriona, který když se chtěl zbavit Slynta, tak jej přímočaře poslal k Hlídce...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Jay napsal(a):

*Hmmm to, že Cat neměla Renlymu moc co nabídnout je jedna věc, na druhou stranu po jeho smrti měla stejně tak možnost přetáhnout Tyrelly jako Malíček*... **Mohla přislíbit Robbovu ruku... v té době nebyl o nic víc vdaný než Joff se Sansou...**
    ***Tyrionovy schopnosti vymýšlet řešení nezpochybňuji (spíš by byl div, kdyby Malíček dohodl v takovémto případě s Macem něco, k čemu neměl svolení...), ale tady malíček uspěl v tom, že to dojednal (a že s vidinou vlastního zisku na tom nic nemění). Takže ano, Tyrionův plán je skvělý, ale když Malíček odjížděl, nevěřil jsem, že to vyjde... (upřímně jsem čekal, že hlavním Malíčkovým motivem je nehnout ani prstem a zdekovat se z města, které čekal útok)***

1) Hej, keď ju obvinili zo spolupráce na vražde Renlyho, určite by ju moc počúvali.
    2) Cat predpokladala, že Robb si bude chcieť zachovať česť a dodrží zásnubný sľub (LOL). To znova nie je o politickej schopnosti, ale o východiskovej situácií.
    3) :wall: Zase. Kde dokázal Malíček svoje schopnosti? Aké možnosti mali Tyrellovia? Renlyho zabila Melisandra, Joffreyho porodila a vychovala Cersei (nie žeby na tom záležalo alebo to niečo dokazovalo, ale tato debata sa zachvíľu nebude dať brať vážne), plán vymyslel Tyrion. Mám pocit, akoby svoje schopnosti v tom dokázal každý okrem Malíčka. S takou pozíciou v akej bol Malíček to naozaj nemohlo byť ťažké. Jediné, čo Malíček spravil bolo, že po Renlyho smrti (ktorú náhodou zariadila Mel) interpretoval plán (ktorý náhodou vymyslel Tyrion), aby si Marg (ktorá bola náhodou mladá znova slobodná dievčina) vzala Joffreyho (ktorý bol náhodou schopný Sansu odhodiť bez problémov).
    - Takisto netvrdím, že spochybňuješ Tyrionove schopnosti, len že Malíček vyjadril tu politické schopnosti asi tak, ako kat vyjadruje svoje sudcovské schopnosti vykonaním sudcovej vôle
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Jay Tywin chtěl zabít Tyriona, ald nechtěl, aby nekdo věděl, že je za tím on. V Zapadozemí je vražda přìbuzného stále v tabu, což by po vyplenění Králova přístaviště jeho prestiž nijak nevylepšilo. Kdy Tywin poslal Tyriona do hlavního města, tak Jaimeho věznili Seveřani. Proto v tu dobu ho zabít nechtěl, protože Tyrion se mu jevil vším, co mu zbylo. Každopádně bitva na Zeleném bodci svědčí o tom, že si přinejmenším přal, aby umřel. Jinak udělat z Tyriona pobočníka se ukázalo jako jediná možnost. Kevana potřeboval u sebe jako rádce a Marbrand je příliš čestný a Swyft zbabělý. Zbyl Tyrion. Navíc, ačkoliv Tywin Tyrionem opovrhoval, tak moc dobře věděl, že má talent po něm. Toho možná nejspíš žralo nejvíc, že dìtě stejně chytré a schopné jako on sám vypadá jako trpaslík. A myslíš, že Tyrion byl ve městě v bezpečí? Na začátku to nevypadalo, že by Lannisterové měli vyhrat a KP mohlo kdykoliv padnout. Tudiž Tyrion tam nebyl o nic víc v bezpečí, než by byl v Harrenově nebo Skále. A o tom, jak bude Tyrion se Cersei nebi Joffreym jednat ani nemluvě. A jeho chovaní během soudu, také svědčí o mnohém. Ano řekl, že ho chce poslat na Zeď, ale až ve chvilí, kdy na něj mířila kuš, což mu jistě v tom rozhodovàní pomohlo. Tywin možná nechtěl Tyriona zabíť, ale taky nechtěl aby zůstal naživu.
  • @Gepeto: 2,3) To je ten rozdíl - vědět, co můžu nabídnout, vymyslet co bych za to tak mohl chtít (a mohla by to druhá strana akceptovat) a na rozdíl od toho to dojednat. Mám v kapse 100, moc rád bych si dal támhletu lahev vína, kterou běžně prodávají za 150, ale mám tušení, že ji nakupují za 80... to místo k obchodu tam je, ale musíš být sakra dobrý vyjednavač abys ji dostal...
    Ono často slibem nezarmoutíš, a poté co by se Tyrellové přidali, tak mohl Robb hodit Freye přes palubu se vší parádou. I kdyby ne, tak svatba se dala rozmyslet dodatečně... upřímně, mezi Tyrelly byl asi sotva někdo, kdo mohl říct "To jako asi těžko, Robb už je slíbený Freyům"...
    Ostatně, po smrti Renlyho Mace mohl (a myslím, že i měl) armádu rozpustit a počkat, jak se to vyvrbí... Ono hlídat si svoje (jako Údolí) by jej nestálo (krom toho, že někteří vojáci padli) hromady jídla, nestálo trápení ohledně dcerky v žaláři, Železní by si asi netroufli,...
    upraveno 15. května 2015
    @Jay Tywin sam po Zeleném bodci přiznal, ze chtěl, aby Tyriona umřel
    @Jay Tyrionova nabídka.byla příliš lakava, než aby Mace odmitl.Nakonec vydelali na tom obě strany
  • @Stannis_Baratheon: K zelenému bodci tolik, že popsána je bitva z Tyrionova pohledu tedy není objektivní. Podle awoiaf to vypadá, že Gregor Tywinovi zhatil plán podobně jako Edmure Robbovi u Brodů - prostě byl příliš akční a kde se čekalo, že ustoupí, tak porazil nepřítele a postupoval...
  • @Achileus: Jako takové ty proslovy "nejsi můj syn", "kéž bys tehdy zemřel" a podobně je třeba posuzovat v kontextu, ve kterém to pronese... tady nevím, kdy to řekl, nicméně Tywin Tyriona rád neměl ale nemyslím, že si kdy přál jeho smrt (zvláště ne poté, co kvůli němu začal válku a on se objevil)...
    Myslím, že Zeď Tyrionovi nabízel, když se přizná... a on se přiznal k tomu, co na něm Tywinovi popravdě vadilo za všeho nejvíc...
    Mace na tom opravdu vydělal? Syn zraněný, dcera vězněnáa obviněná zahrdelní zločin, Vysoká zahrada vystavená útoku železných, rozdal kvanta jídla a má z toho co? Úřad, který v daném roce drží už třetí člověk a během předchozích tří let jej tři opustili nohama napřed? No, tak to je teda terno.
    @Jay Tyrellove maji nejlépe rozehranou hru, ovládají Malou radu, navíc je velká šance, ze se Mace stane Tomenovym regentem. Jsou na nejlepší cestě nahradit Lannisteri na mocenské špičce Zapadozemi
    @Jay K RW byla i elegantnější řešení. Tywin mohl nechat Robby odtáhnout na Sever, aby se vypořádal se Železnými, potom s lordy Západu a Roviny vpadnout do Říčních krajin.Dobyt Rekotoci, tím pádem by se zhroutil odpor lordu Trojzubcem.Potom počkat az Stark porazí Greyjoye, potom přijmout Robbovu kapitulaci a udělat z něj strážce Severu.
  • No to je pravda lanistrové mají svoje politické esa pryč a nikdo nevíc na co dalšího se zmůžou. Jen máme spíš otázku ohledně dorne, jak se zachová. Neúčastnili se války a řeněmě, že vysoká zahrada bude vyčerpaná z jedné strany útoky železných, ted potřebná armády v králověk přístavišti. Navíc se tam objevilo zlaté společenstvo, což je dobře vycvičená armáda pokud se k nim připijí dornové určitě se najdou lordi, kterí zradí a půjdou s draky, takže dá se říct tyrelové jsou zrovna na vrcholu moci, ale je před nimi hluboký pád, který je může stát vše. Nevíme jestli se ubrání dvěma nepřátelům nebo třem pokud jsou lanistrové něčeho schopni. Uvidíme co martin vymyslí, ale tuším že tam bude i problém s církví viz to , že může mít vlastní armádu a de facto může ohrozit pozici krále, viz zatčení cercei a margery. Takže aby tyrelové neměli podobný osud jako starkové, kde mám jich už hafo zlikvidovali. Čím větší úspěch tím horší pád
    @p1e9t9r2 Hafo Starku? Myslis ty dva?
  • Achileus napsal(a):

@p1e9t9r2 Hafo Starku? Myslis ty dva?

No tak prakticky od začátku umřeli 3 z 9.( Nedd, rob, a catlin nepočítám že je oživena) pak benjen je nezvětsný patrně mrtví někde za zdí John je pobodaný. A celé západozemí si myslí, že živa je jenom Sansa a nikdo krom malíčka neví, kde je. Takže si vem co zbylo z mocného rodu, který vládl největšímu království ze západozemí a je to jeden z nejstarších rodů vůbec. No a bran ten potomka zplodit nedokáže, takže budoucnost rodu je na jenom na málem rickonovi
    @p1e9t9r2 Catelyn je Tully
  • Achileus napsal(a):

@p1e9t9r2 Catelyn je Tully

Neříkají ji po svatbě lady stark? Původem ano, ale po svatbě patři do rodu starků. To samé Lysa Arryn.
    @p1e9t9r2 Ale je počítána jako Tully, ve hře umřeli dva cistokrevni Starkove
    upraveno 15. května 2015
    Jinak Lannisteri jsou odepsana veličina
  • Achileus napsal(a):

@p1e9t9r2 Ale je počítána jako Tully, ve hře umřeli dva cistokrevni Starkove

Ok nebudu se hádat. Tak z 8 pokud tam počítam i Johna) umřeli 2. Jeden je neznámo, kde a john to neví nikdo jestli žije nebo ne, takže jsem na 4 z nichž všichni jsou prakticky uprchlíci a ještě k tomu děti. Jejich sídlo je vypálené severu prakticky vládnou Boltoni. A když byl Rob prohlášen králem severu a trojzobce dá se říci, že byly na vrcholu moci v tomto momentě a pak nastal schodou náhod pád na samé dno (viz. útok železných, nevhodný snatek a vrchol byl rudá svatba a tyky nesmyslné propuštění králokata). V tomto momentě jsou dá se říci tyrelové též na vrcholu své moci, ale opět se okolnosti začínají otáčet proti nic a otázka zda budou obratní politici a vyváznou nebo spadnou.
    @p1e9t9r2 Okolnosti proti nim? Lannisteri jsou K.O, Blackfyre je obležený v Bourlivrem konci, Martellove nedělají nic.
  • Achileus napsal(a):

@p1e9t9r2 Okolnosti proti nim? Lannisteri jsou K.O, Blackfyre je obležený v Bourlivrem konci, Martellove nedělají nic.

Vylodili se jim tam železní, Drak dobyl bouřný konec a stále má vycvičenou armádu a nevíme co udělá dorne. Pokud doran uvěří, že je to jeho synovec vytáhne se vším co bude mít a v západozemí jsou pořád rody, které jsou věrné drakům (co, když několik lordů zradí maceho a přidá se k drakovi s vidinou odměny, pokud vyhraje). Nevíme co se bude dít po smrti Kevana s lanistery a ja se zachovají proti tyrelům. A divoká karta ve hře je církev, viz uvěznění margery jako členky královké rodiny a to že opět církev má svoji armádu. A obležený drak zatím není teprve bude a mace bouřný konec dobýt nedokázal a nemá lodstvo na jeho odříznutí od moře.
    Takže okolnosti pokud nebudou mít štěstí taky je může čekat strmý pád.
    @p1e9t9r2 Lannisteri půjdou ve Vichrech definitivně do prcic. Stejně tam od Bouře směřují. Greyjoyove podle me vypálí par vesnic a stáhnou se. Pochybuju, že Doran provede něco na Blackfyrovu záchranu
  • Achileus napsal(a):

@p1e9t9r2 Lannisteri půjdou ve Vichrech definitivně do prcic. Stejně tam od Bouře směřují. Greyjoyove podle me vypálí par vesnic a stáhnou se. Pochybuju, že Doran provede něco na Blackfyrovu záchranu

poslal tam svoji dceru a jeho dědičku neposlal by ji tam jenom tak pro srandu králíkům. A víme o jeho ambicích se železným trůnem. Navíc stále má svolanou armádu připravenou k útoku a držet ji takto taky nebude levná záležitost.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    svoa00 napsal(a):

To o Plantagenetech mě nenapadlo... spíš mě hned napadli Ptolemaiovci v Egyptě. Pokud chtěl Martin hrát na to, že předobraz Targaryenů jsou Plantageneti, čekala bych téma krále zavražděného ve vězení a vymření hlavní linie rodu :-k

Martin je sice nekopíruje úplně přesně, ale s Plantagenety mají Targaryeni dost podobného, hlavně dynastie jako taková. Třeba i ten Tanec draků má předobraz v občanské válce mezi císařovnou Matyldou a Štěpánem z Blois. I když ta skutečná trvala téměř 20 let, tak výsledek byl podobný. Štěpán sice vyhrál, ale jeho následníkem se stal Matyldin syn Jindřich II.
    hnzanai napsal(a):

postava Aegona se mi líbí, ale nebude mít podle mě dloouhého trvání. takže s další svatbou Sansy bych nepočítal.. Navíc už by to měla být snad třetí, ne?=D

Druhá. Ale Sansa je hlavně pořád vdaná za Tyriona a navíc pořád obviněná ze spoluúčasti na vraždě krále.
    Gepeto napsal(a):

p1e9t9r2 napsal(a):

No tak malíček byl správcem díky svým schopnostem vyčarovat peníze, tam kde by to jiný nedokázal. Za stav pokladny mohl především robert tím jak rozhazoval za turnaje a podobné nesmysly. Sán ned se divil, kam se podělo všechno zlato co targarieni měli v zásobě, takže za stav mohl jak sám robert tak jeho rada, která ho nedokázala ukočírovat

Vyčarovať mohlo znamenať nekonečné pôžičky od Železnej banky. Niekde sa tam vzal dosť veľký dlh.
    Půjčoval si hlavně od Tywina. Zhruba polovina dluhu koruny byla u Lannisterů.
    p1e9t9r2 napsal(a):

Gepeto napsal(a):

p1e9t9r2 napsal(a):

No tak malíček byl správcem díky svým schopnostem vyčarovat peníze, tam kde by to jiný nedokázal. Za stav pokladny mohl především robert tím jak rozhazoval za turnaje a podobné nesmysly. Sán ned se divil, kam se podělo všechno zlato co targarieni měli v zásobě, takže za stav mohl jak sám robert tak jeho rada, která ho nedokázala ukočírovat

Vyčarovať mohlo znamenať nekonečné pôžičky od Železnej banky. Niekde sa tam vzal dosť veľký dlh.
    To se právě pleteš. Njedřív byl zaměstnán v u arynů na přímluvu lysi v tom velkém přistavu (nepamatuji si jméno) a během jeho trvání se zisky ohromně znásobili a došlo k zefektivnění postupů co tam probíhaly. Díky tomu si ho John Arryn vybral a vzal do králova přístaviště a dostal na starosti pokladnu. V knize se nepíše v jakém stavu pokladnu dostal a jak byl velký dluh. A on byl jen správce financí stav musíš vyčítat radě, protože tam o tom věděla taky a robertovi neodporovala v ničem a dovolila mu to viz zbytečný a drahý pobočníkův turnaj a další věci. Stav pokladny bylo selhání hlavně malé rady a pobočníka dá se říct, že za Roberta vládli právě oni
    I to nahrává domněnce, že si Malíček přihrával královské finance do vlastní kapsy. Jon Arryn nevypadal podle popisu na troubu, který by jen Robertovi přitakával. Možná už v posledních letech na svůj post nestačil, byl přece jen starý, ale že by nechal Roberta jen tak rozhazovat tak obrovské částky celých 16 let, to není moc pravděpodobné.
    Jay napsal(a):

Japato, že jim nic jiného nezbývalo? Mohli se dát k Robbovi (Cat byla ten neúspěšný vyjednávač), Stannisovi (část armády udělala), nebo si sbalit svých šest pětek a vyrazit domů a počkat jak to dopadne...

Dej už té Catelyn pokoj. Kdy měla přesvědčovat Mace, že Robb je pro něj ten pravý spojenec? Když prchala po vraždě Renlyho? Jinak Mace Tyrell jinou možnost fakt neměl. Robb pro něj vhodný spojenec nebyl. Potřeboval někoho, kdo by ho ochránil před Stannisem, a to Stark nebyl. Pro Tyrelly byl navíc jen další vzbouřenecký lord.
    Ke Stannisovi se přidat nemohl, protože se bál jeho pomsty (IMHO oprávněně). A samozřejmě navíc byl jeho nejoblíbenější syn proti. Čekat jak to dopadne taky nemohl. Korunovací Renlyho se stal vůči všem ostatním vzbouřencem. Musel se přidat k někomu, kdo by mu zajistil pardon.
    Lannisteři byli logickou a taky jedinou v(ý)hodnou volbou.
    Jay napsal(a):

Hmmm to, že Cat neměla Renlymu moc co nabídnout je jedna věc, na druhou stranu po jeho smrti měla stejně tak možnost přetáhnout Tyrelly jako Malíček... a nebo je alespoň přesvědčit, ať se na válku vykašlou jako Údolí... Mohla přislíbit Robbovu ruku... v té době nebyl o nic víc vdaný než Joff se Sansou...

Panenko skákavá. Ne, neměla tu možnost... Po Renlyho smrti prchala Catelyn od Tyrellů spolu s Brienne. Kdyby na ni přišel Loras, tak by ji nejspíš ve vzteku zabil taky.
    Jay napsal(a):

Ostatně, po smrti Renlyho Mace mohl (a myslím, že i měl) armádu rozpustit a počkat, jak se to vyvrbí... Ono hlídat si svoje (jako Údolí) by jej nestálo (krom toho, že někteří vojáci padli) hromady jídla, nestálo trápení ohledně dcerky v žaláři, Železní by si asi netroufli,...

Ale houby. Kdokoliv příčetný by nečekal, až to Stannis vyhraje a přijde si pro jeho hlavu. S Údolím to srovnávat nemůžeš, protože to se do žádné vzpoury nezapojilo. Mace Tyrell byl zrádce pro Stannise i pro Lannistery. Na straně Lannisterů byl ovšem prostor pro výhodné vyjednávání a taky z toho Tyrellové nemálo získali. Kdokoliv jiný by za něco takového halasně oslavován jako schopný politik...
    Jay napsal(a):

Mace na tom opravdu vydělal? Syn zraněný, dcera vězněnáa obviněná zahrdelní zločin, Vysoká zahrada vystavená útoku železných, rozdal kvanta jídla a má z toho co? Úřad, který v daném roce drží už třetí člověk a během předchozích tří let jej tři opustili nohama napřed? No, tak to je teda terno.

Vydělal. Zmíněné nemohl předvídat jako výsledek vyjednávání. To snad nemůžeš ani myslet vážně.
    Z vyjednávání vyšel s generálním pardonem, dcerou jako královnou a nejmladším synem na váženém postu (a navíc mu nemusel složitě obstarávat manželku a pozemky, jak vtipně poznamenal Malíček). Železní na Rovinu zaútočili až po volbě Eurona a navíc je jen otázkou času, než je zase z Roviny vytlačí. Tak rozsáhlé území bez podstatné části sil, které Euron poslal s Viktarionem, nejsou železní schopní udržet.
  • @Nevada: Neříkám, že jsou Železní schopni rovinu udržet (to není jejich způsob),... ono stačí, když vyplení, vypálí, unesou solné ženy a zase zmizí... věř, že na podlomení morálky vojáků to vědomí, že oni bojují v daleké cizině, zatímco doma jim vraždí rodiny, bohatě stačí.
    Ohledně vydělal nevydělal samozřejmě záleží na úhlu pohledu - bezesporu měl nejsilnější armádu - mohl vyčkat, až se ti dva (Lannisteři a Stannis) pomlátí a pak s přehledem vyklepnout toho, co zbyde (tipuji, že by vyhráli Lannisteři, ale jen těsně) - Stannis pro něj nebyl hrozba. Stejně tak se mohl stáhnout a nebo když už, tak mohl chtí od Lannistrů víc, mnohem víc (ale to už je o schopnostech Malíčka), než jen ruku krále pro Margaery (když mluvíme jen o té dohodě, tak z té nic jiného nezískal... a přitom mohl chtít skoro cokoli)...
  • Malíčkovi fandím hodně, zamíchá kartami hodně a zkušeně, má to naplánovaný. Je to takový amorální člověk, "vychcánek" a přitom génius. Někdo tu psal, že není dobrý politik a politik se vyznačuje nějakými vlastnosti podle různých teorií atd. Tohle je období středověku, ne období dnešních dějiny, politika současnosti a politika ve středověku měla jiné cíle (nikdo se nemusel zajímat o názor veřejnosti a obyčejných lidí). Podle mě svůj talent pro politiku ukázal Malíček, při jednání se šlechtou Údolí, věděl přesně kde má zatlačit a co komu prospěje. Podle mě mu jde o trůn a o nic jiného v pozadí se podle mě už držel a nyní se chopil iniciativy. Jen si vemte, sám si řekl o Harennhall, aby povýšil do šlechtického titulu a hned toho využil pro svatbu a získání jednoho ze sedmi území, které momentálně ovládá. Už se nedrží ve stínu jak ze začátku příběhu. Navíc sám přece říkal, že chce trůn.

Za dalšího velkého intrikána, který bude pro příběh důležitý považuji Varyse, ten podle mě dostane větší prostor v další knížce a asi nejvíc v souvislosti s Danny.

A můj poslední oblíbený intrikán je Doran Martell, takový nenápadný klučina na vozíčku, který vzdáleně připomíná Timmyho a má to všechno krásně vymyšlený. No uvidíme.
    Jay napsal(a):

Ohledně vydělal nevydělal samozřejmě záleží na úhlu pohledu - bezesporu měl nejsilnější armádu - mohl vyčkat, až se ti dva (Lannisteři a Stannis) pomlátí a pak s přehledem vyklepnout toho, co zbyde (tipuji, že by vyhráli Lannisteři, ale jen těsně) - Stannis pro něj nebyl hrozba. Stejně tak se mohl stáhnout a nebo když už, tak mohl chtí od Lannistrů víc, mnohem víc (ale to už je o schopnostech Malíčka), než jen ruku krále pro Margaery (když mluvíme jen o té dohodě, tak z té nic jiného nezískal... a přitom mohl chtít skoro cokoli)...

Ohledně vydělal-nevydělal záleží leda na úhlu pohledu všeznalého čtenáře.
    Tyrell potřeboval pardon, tudíž se potřeboval spojit s jednou ze stran. Přičemž jeho nabídkou bylo, že té straně výrazně dopomůže k vítězství. Sedět a čekat by byla hodně nebezpečná hra. Nezapomeň, že část jeho vazalů navíc přešla ke Stannisovi. A vést pak další rebelii proti vítěznému králi? Kvůli čemu, aby se sám posadil na trůn? Nemohl tušit jak by na něco takového reagovali v Údolí, Dorne a Říčních krajinách.
    Co mohl chtít od Lannisterů víc? Získal místo v radě, pro nejmladšího syna prestižní post, pro prostředního syna hrad a pozemky s výnosným lénem, z dcery udělal královnu. Majetek a tituly získali i mnozí jeho vazalové. Měl chtít ještě práva těžby zlata v Casterlyově skále?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.