Malíček a další intrikáři
Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.
Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.
Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...
Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).
Komentáře
Dojde k odhalení, že Tommen a Myrcella, jsou vlastně z krvesmilstva a Lannisterové se asi budou stahovat do Lannisportu. Tyrellové budou taky oslabeni boji s Železnými muži na jedné straně a spojenectvím Doran a Aegon na straně druhé. (předpokládám, že se spojí, no uvidíme jak to GRRM vymyslí :-))
Jediné co Malíčkovi může překazit plán a podle mě překazí bude objevení Rickona Stannisem (snad ho Cibuláček najde).
Jaime v knize není zajatec. Odjel někam s Brien.
Rickon je jen dítě a Sansa jako dospěla žena má podle mého větší legitimitu na to, aby vládla Severu minimálně do doby než Rickon bude dospělý.
V tomto s tebou naprosto souhlasím. V knize také mluvil o tom ,že chce sedět na Železném trůnu. Řekl to nepřímo Sanse, když jí zachránil a několikrát to tam i zmínil.
Nemyslím si, že Sansa má větší legitimitu vládnout, tu má jasně Bran (ten se jí vzdal, tím že odešel za lepším údělem pro knihu) a pak hned Rickon. Sansa bude možná vládnout za něj nějakou chvíli. Rickon (pokud přežije) bude Pán Severu, myslím si to podle nástupnických práv co má GRRM vymyšlený (kromě Martellů).
Ne to samozřejmě, nevěřím :-D :-D já čekám, kdy Danny sundá masku a ejhle Malíček. :-D
Jen odhaduji, jak se zachová (spíš je to takový moje přání, protože mu fandím). Je hodně pravděpodobné, že se zachová úplně jinak, než každý očekává. To je právě kouzlo Malíčka a Varyse. Defacto ti dva mohou udělat cokoliv. Viz. o Varysovi jsme nečetli nic celou knihu a na konci taková bomba. :-)
A ty ne? :-D
Fandím mu pro jeho ambice a kam se to snaží dotáhnout jako někdo, kdo se vyšplhal z nicky na muže, který dokáže ovlivnit dění v Západozemí. Fandím mu taky pro styl jak je vykreslen, člověk co nikdy nebude silný a nebude bojovník a sílu se snaží dohnat svojí genialitou a inteligencí či vychytralostí.
Samozřejmě, je to postava amorální jde přes mrtvoly, a nezajímá ho nikdo a nic jen, aby dosáhl svého cíle, to nepopírám. Ovšem myslím si, že ho k tomu donutili i okolnosti, ale samozřejmě ho nikdo nenutil dělat to co dělá.
Zradil i několik postav co jsem měl rád nebo mám rád, v tomto mu samozřejmě nefandím :-)
Bez toho jestli si myslím že je Malíček dobrá nebo špatná postava, tak leze nahoru velmi rychle a podle mě to je postava, která spadne. Možná ho zradí někdo komu bude (v jeho mezích) věřit - Sansa, nebo do té jeho geniální podvodný lživý rovnice pletich zasáhne nějaká jiná síla, která ji vykolejí. Tam bych sázel na příchod zimy a to co přijde s ní.
Já jo :-D :-D
Já s tím počítám, že Malíček zemře, není postava, která by vydržela až do konce. Za tu dobu svými činy si vytvořil určitě hodně nepřátel, a ti půjdou proti němu. Podle mě možná usedne na Železný trůn, ale zemře.
Nejspíš máš pravdu, musím ovšem podotknout, že lordi si krále nevolí.
Myslím si, že Malíček to moc dobře ví a první zkušenosti nabral při hájení své vedoucí pozice v Údolí, kde krásně s pomocí svých tahů a argumentů si dokázal vynutit slib, jednoho roku. Tam udělali lordi Údolí chybu. Jak Malíček poznamenal, ten do roka zemře, ten je nemocný, ten má ambiciozní syny, ten mě nikdy neuzná atd. atd.
Tohle mě nejvíc zaujalo, jaký má Malíček přehled o tom kdo jak je zdraví a kdo má jaké syny, atd. atd.
On dokáže využít situace ve svůj prospěch a během roku může pracovat na tom, aby lord který ho nebude nikdy podporovat, náhle zemřel nebo se mu stala nějaká nehoda a namísto něj nastoupí nový lord, který by třeba neměl šanci se nikdy stát lordem (třeba díky nástupnictví) nebo není tak ambiciozní nebo jiné důvody, ale díky Malíčkovi se to podaří. Tomu udělá laskavost, ten dostane najednou moc peněz, tomu domluví svatbu.
Jde o to, že lordi, kteří ho nebudou podporovat (a Malíček moc dobře ví, kteří to jsou), můžou zmizet, být nahrazeni nebo uplaceni.
A ted si to představ v měřítku na Západozemí.
Já neříkám, že to tak dopadne, jen si myslím, že Malíček takhle uvažuje vzhledem k tomu, jak jedná v Údolí.
Samozřejmě, že se vždycky najdou lordi kteří ho nebudou uznávat, nikdo nezíská všechny na svou stranu. Bude záležet kolik jich, Malíček "ukecá".
Zkrátka moc nevěřím tomu že bude armáda Jiných a proti ní armáda živých a že ti živí se budou nuceni spojit, aby čelili hrozbě největší :)
Mně se líbí jak tu lidi debatují, vymýšlí různé příběhy jak by to mohlo dopadnout a dávají různé podněty a nápady ostatním na přemýšlení :-)