Malíček a další intrikáři

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.

Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.

Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...

Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).

1111214161727

Komentáře

• Podle mého taky do války půjde. Otázka kdo ho bude následovat. Taky bych osobně řekl, že ho budou následovat všichni, kteří došli k újmě na Rudé svatbě. Což jsou skoro všichni lordi Severu a Řekotočí. Má v moci Sansu, kterou zasnoubí z dědicem Údolí, až odstraní toho malého trotla. Jméno Stark zapůsobí určitě jak na Sever tak Řekotočí spolu s pomstou proti Freyům a Boltonům. Jeho umění přesvědčit pomocí peněz zafunguje. Myslím si, že spoustu lordům se to líbit nebude, ale s nimi si nějak poradí. Lannisterové se určitě zhroutí, Jaime zajat, Tyrion pryč, Cercei zdiskreditovaná a Kevan mrtví zatím nevím o žádné jiné osobnosti, která byla měla dominantní postavení (Lancel je vlastně fanatik).
    Dojde k odhalení, že Tommen a Myrcella, jsou vlastně z krvesmilstva a Lannisterové se asi budou stahovat do Lannisportu. Tyrellové budou taky oslabeni boji s Železnými muži na jedné straně a spojenectvím Doran a Aegon na straně druhé. (předpokládám, že se spojí, no uvidíme jak to GRRM vymyslí :-))

Jediné co Malíčkovi může překazit plán a podle mě překazí bude objevení Rickona Stannisem (snad ho Cibuláček najde).
  • Achileus napsal(a):

@Djokovic Malíček nechce trůn, on chce ovládat toho, kdo na něm bude sedět

Nevím, zda to řekl i v knize, ale v seriálu v rozhovoru s Varisem poměrně jasně naznačil, že chce sedět na Železném trůně a bude pro to riskovat vše.
  • @Kamilkazi
    Jaime v knize není zajatec. Odjel někam s Brien.
    Rickon je jen dítě a Sansa jako dospěla žena má podle mého větší legitimitu na to, aby vládla Severu minimálně do doby než Rickon bude dospělý.
  • Djokovic napsal(a):

Achileus napsal(a):

@Djokovic Malíček nechce trůn, on chce ovládat toho, kdo na něm bude sedět

Nevím, zda to řekl i v knize, ale v seriálu v rozhovoru s Varisem poměrně jasně naznačil, že chce sedět na Železném trůně a bude pro to riskovat vše.

V tomto s tebou naprosto souhlasím. V knize také mluvil o tom ,že chce sedět na Železném trůnu. Řekl to nepřímo Sanse, když jí zachránil a několikrát to tam i zmínil.
  • Achileus napsal(a):

@Djokovic Je lordem Trojzubce, což znamená, že je lenním pánem Říční země, je pánem Harrenova se všemi jeho pozemky avýnosy. Současně je protektorem Roberta Arryna. Do války s Lannistery nepůjde, jejich mocenská pozice se ve Vichrech asi definitivně zhroutí.
    Jestli bude s někým válčit tak s Argonem VI.

Podle mého, když by Argon byl důležitý pro budoucí děj, pak by se objevil i seriálu a tam zatím o něm nebyla ani zmínka

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Kamilkazi Ty věřís něčemu co říká Malíček? Ten člověk hraje hru v další hře
  • Djokovic napsal(a):

@Kamilkazi
    Jaime v knize není zajatec. Odjel někam s Brien.
    Rickon je jen dítě a Sansa jako dospěla žena má podle mého větší legitimitu na to, aby vládla Severu minimálně do doby než Rickon bude dospělý.

Jaime v knize není momentálně zajatec, ale zajatcem určitě bude. Když Kamenosrdce nechala Brien žít, tak ta ho dovede přímo k ní, to je podle mého názoru jasné.

Nemyslím si, že Sansa má větší legitimitu vládnout, tu má jasně Bran (ten se jí vzdal, tím že odešel za lepším údělem pro knihu) a pak hned Rickon. Sansa bude možná vládnout za něj nějakou chvíli. Rickon (pokud přežije) bude Pán Severu, myslím si to podle nástupnických práv co má GRRM vymyšlený (kromě Martellů).
  • Achileus napsal(a):

@Kamilkazi Ty věřís něčemu co říká Malíček? Ten člověk hraje hru v další hře

Ne to samozřejmě, nevěřím :-D :-D já čekám, kdy Danny sundá masku a ejhle Malíček. :-D

Jen odhaduji, jak se zachová (spíš je to takový moje přání, protože mu fandím). Je hodně pravděpodobné, že se zachová úplně jinak, než každý očekává. To je právě kouzlo Malíčka a Varyse. Defacto ti dva mohou udělat cokoliv. Viz. o Varysovi jsme nečetli nic celou knihu a na konci taková bomba. :-)

@Kamilkazi Ty fandis Malickovi?? Proč proboha?
  • Achileus napsal(a):

A ty ne? :-D

Fandím mu pro jeho ambice a kam se to snaží dotáhnout jako někdo, kdo se vyšplhal z nicky na muže, který dokáže ovlivnit dění v Západozemí. Fandím mu taky pro styl jak je vykreslen, člověk co nikdy nebude silný a nebude bojovník a sílu se snaží dohnat svojí genialitou a inteligencí či vychytralostí.
    Samozřejmě, je to postava amorální jde přes mrtvoly, a nezajímá ho nikdo a nic jen, aby dosáhl svého cíle, to nepopírám. Ovšem myslím si, že ho k tomu donutili i okolnosti, ale samozřejmě ho nikdo nenutil dělat to co dělá.
    Zradil i několik postav co jsem měl rád nebo mám rád, v tomto mu samozřejmě nefandím :-)
    @Kamilkazi Sociopaty nepodporuju :-D
  • JJ na konci tance se varys krásně zapojil, to moc lidí nečekalo hlavně vražda dvou členů královské rady, a jeden je věrný lanisterům až za hrob a jeden lanister je a to co zbylo jsou tyrelové a písečný had z dorne :D
  • Achileus napsal(a):

Tuhle diskuzi už prosím znovu nee :D zdá se zkrátka, že některým lidem tenhle prototyp zloducha nějak imponuje :)

Bez toho jestli si myslím že je Malíček dobrá nebo špatná postava, tak leze nahoru velmi rychle a podle mě to je postava, která spadne. Možná ho zradí někdo komu bude (v jeho mezích) věřit - Sansa, nebo do té jeho geniální podvodný lživý rovnice pletich zasáhne nějaká jiná síla, která ji vykolejí. Tam bych sázel na příchod zimy a to co přijde s ní.
    @pavel Nebo ho Melisandra přiloží do večerního ohně
  • @Achileus U všech bohů, to bych viděl skutečně rád :onfire: :D
  • Achileus napsal(a):

@Kamilkazi Sociopaty nepodporuju :-D

Já jo :-D :-D

• pavel napsal(a):

Achileus napsal(a):

Tuhle diskuzi už prosím znovu nee :D zdá se zkrátka, že některým lidem tenhle prototyp zloducha nějak imponuje :)

Bez toho jestli si myslím že je Malíček dobrá nebo špatná postava, tak leze nahoru velmi rychle a podle mě to je postava, která spadne. Možná ho zradí někdo komu bude (v jeho mezích) věřit - Sansa, nebo do té jeho geniální podvodný lživý rovnice pletich zasáhne nějaká jiná síla, která ji vykolejí. Tam bych sázel na příchod zimy a to co přijde s ní.

Já s tím počítám, že Malíček zemře, není postava, která by vydržela až do konce. Za tu dobu svými činy si vytvořil určitě hodně nepřátel, a ti půjdou proti němu. Podle mě možná usedne na Železný trůn, ale zemře.
  • @Kamilkazi Už jsem to psal asi milionkrát. Malíček se může stát lordem čeho chce, ale ostatní lordi by ho jako krále nezvolili, kvůli relativně nízkému původu. Malíček může tak maximálně krále ovládat. Jediná možnost jak by se Malíček mohl skutečně stát králem je ta, že by ze Sansy udělal královnu a oženil se s ní, ale on sám o sobě se králem stát nemůže.
  • Everett_Young napsal(a):

@Kamilkazi Už jsem to psal asi milionkrát. Malíček se může stát lordem čeho chce, ale ostatní lordi by ho jako krále nezvolili, kvůli relativně nízkému původu. Malíček může tak maximálně krále ovládat. Jediná možnost jak by se Malíček mohl skutečně stát králem je ta, že by ze Sansy udělal královnu a oženil se s ní, ale on sám o sobě se králem stát nemůže.

Nejspíš máš pravdu, musím ovšem podotknout, že lordi si krále nevolí.
    Myslím si, že Malíček to moc dobře ví a první zkušenosti nabral při hájení své vedoucí pozice v Údolí, kde krásně s pomocí svých tahů a argumentů si dokázal vynutit slib, jednoho roku. Tam udělali lordi Údolí chybu. Jak Malíček poznamenal, ten do roka zemře, ten je nemocný, ten má ambiciozní syny, ten mě nikdy neuzná atd. atd.
    Tohle mě nejvíc zaujalo, jaký má Malíček přehled o tom kdo jak je zdraví a kdo má jaké syny, atd. atd.
    On dokáže využít situace ve svůj prospěch a během roku může pracovat na tom, aby lord který ho nebude nikdy podporovat, náhle zemřel nebo se mu stala nějaká nehoda a namísto něj nastoupí nový lord, který by třeba neměl šanci se nikdy stát lordem (třeba díky nástupnictví) nebo není tak ambiciozní nebo jiné důvody, ale díky Malíčkovi se to podaří. Tomu udělá laskavost, ten dostane najednou moc peněz, tomu domluví svatbu.
    Jde o to, že lordi, kteří ho nebudou podporovat (a Malíček moc dobře ví, kteří to jsou), můžou zmizet, být nahrazeni nebo uplaceni.
    A ted si to představ v měřítku na Západozemí.
    Já neříkám, že to tak dopadne, jen si myslím, že Malíček takhle uvažuje vzhledem k tomu, jak jedná v Údolí.
    Samozřejmě, že se vždycky najdou lordi kteří ho nebudou uznávat, nikdo nezíská všechny na svou stranu. Bude záležet kolik jich, Malíček "ukecá".

• Zapomínáte na jeden důležitý fakt. Když bude autor chtit, tak může byt králem i Malíček. Nebo kdokoli jiný :)
  • upraveno 24. května 2015
    Ať už má kdokoliv momentálně jakékoliv plány, všichni včetně Malíčka zapomínají, že zima se blíží a s ní postupuje na jih velká pohroma :other:
  • @Dreamer Já právě nejsem přesvědčen, že se dočkáme pochodu Jiných a mrtvých Západozemím. Byla by velká ironie, že vlastně nikdo na jih od zdi, krom pár jedinců, nevěří tomu co je za zdí. Představa, že divocí a hlídka nějakým způsobem zastaví tu hrozbu, budou mít ohromné ztráty a vlastně se nedočkají žádného vděku, protože kdo by věřil, že existují nějaké chodící mrtvoly. Tak bude hlídka pořád stejně ignorovaná a znevažovaná.
    Zkrátka moc nevěřím tomu že bude armáda Jiných a proti ní armáda živých a že ti živí se budou nuceni spojit, aby čelili hrozbě největší :)
  • Mellien napsal(a):

Zapomínáte na jeden důležitý fakt. Když bude autor chtit, tak může byt králem i Malíček. Nebo kdokoli jiný :)

No jasně :-D, ale tak to by tady ta stránka byla zbytečná a můžeme, jen čekat jak to napíše. :-D
    Mně se líbí jak tu lidi debatují, vymýšlí různé příběhy jak by to mohlo dopadnout a dávají různé podněty a nápady ostatním na přemýšlení :-)
  • @pavel to mi ani neříkej =D když už s tím straší celých pět knih, tak doufám, že to bude mega apokalypsa, jinak mě GRRM pěkně naštve, na tu válku s příšerama se těším!
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 24. května 2015
    No tak jedinej, kdo mohl zabránit průniku hrozby za zeď je Jon Snow a ten je mrtvej, bejby. Pak je tam teda ještě ta Zeď a my nevíme kdo přesně skrz ni projít může a kdo ne. Víme, že nemrtví se za ni dostat můžou (viz útok na Mormonta v Black Castle), Jiní asi ne. Tož ale možná se jim to nějak podaří, nebo ji prostě obejdou.
  • Není sto pro jisté jestli je Jon Snow po smrti, awoiaf s tím taky nepočítá jako s jistotou, ale pracuje s tím otevřeným koncem, který v jeho poslední kapitole byl. Skončilo to cliffhangerem, za který by se Martin měl stydět.
  • upraveno 24. května 2015
    Pokud Malíček půjde do války, kdo podle Vás povede jeho armádu? Osobně mi se v jejím čele líbil černá ryba, který by pak měl možnost se pomstít Freyům. Také se mi líbilo setkání Malíčka s Lady Stoneheart. Podle mého by spolu začali úzce spolupracovat a možná by Catelyn začala opětovat jeho lásku.
  • Djokovic napsal(a):

Pokud Malíček půjde do války, kdo podle Vás povede jeho armádu? Osobně mi se v jejím čele líbil černá ryba, který by pak měl možnost se pomstít Freyům. Také se mi líbilo setkání Malíčka s Lady Stoneheart. Podle mého by spolu začali úzce spolupracovat a možná by Catelyn začala opětovat jeho lásku.

tak určitě :D a Malíček by si nakonec podříznul krk a tvořili by roztomilý zombie pár...

• @Dreamer No nechci strašit, ale řekl bych že jediný kdo může spojit všechny Západozemce, je Daenerys, resp. její draci (ať jí mám či nemám rád). Jinak si nedookážu představit že všichni hodí x let války a x generací sporů za hlavu a budou tvořit nějaký westeros dreamteam. A právě se mi zdá to řešení s Daenerys tak nějak moc dokonalé na to aby nám ho takhle Martin naservíroval :)
  • @pavel však nečekám westeros dreamteam, to jsem ani nikde nenapsala, jen se konečně těším, až ta zima přijde se vším, co k tomu v Západozemí náleží a krev bude tuhnout v žilách a slunce zmizí za obzorem a světlo bude v nedohlednu. Taky jsem velmi zvědavá na Jiné a doufám, že si to se vší parádou napochodují do probíhající občanské války a všem, kdo je celou dobu ignorovali upadne čelist a uvědomí si malichernost a nicotnost svých dosavadních činů a tužeb :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.