Malíček a další intrikáři

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.

Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.

Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...

Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).

1121315171827

Komentáře

• @Dreamer to s tím dreamteamem jsem to nemyslel na tebe, já se taky těším až zima přijde. Ale vezmi v potaz na co jsme se na všechno těšili. před dlouhou dobou jsme se těšili třeba i na to, že Robb pomstí svého otce :D Teď se těšíme že Sansa bude badass, že Daenerys bude krutohustopřísná a tak dále. Kolikrát vyšel s těmito očekáváními Martin vstříc svým fanouškům..? :D
  • @Dreamer Taky si myslím, že Martin Západozemí fakt šetřit nebude. Sever a Řekotočí na tom hůř snad být nemůžou, tak uvidíme, jak si poradí ostatní území. Ale bylo by vtipné vidět Malíčka bezradného proti soupeři, co není člověk.
  • @svoa00 to by asi pan politik neukecal :D
  • Možná nějaké zombieprostitutky..

image

• upraveno 24. května 2015
    pavel napsal(a):

fuj to jsem se lekl :-D

• No jasně a mohly by se uzavírat sázky, kdo komu dřív sežere mozek.
  • Jo, ta fotka je větší než jsem čekal :D a ani se neptejte co jsem psal za kombinace do vyhledávače :D
  • pavel napsal(a):

Jo, ta fotka je větší než jsem čekal :D a ani se neptejte co jsem psal za kombinace do vyhledávače :D

:-D :-D :-D no nebudu :-D
  • Hele co vime třeba malíček nějak komunikuje s jinými a oslabuje jim případné nepřátele :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jay napsal(a):

A k čemu potřeboval "PARDON"? Jako, kdyby se od Hořkomostu stáhnul, tak má Rovinu v pohodě a může si z ní udělat vlastní království (kdyby chtěl) stejně jako může odpřísáhnout věrnost "tomu, kdo vyhraje" - bez vlastních ztrát, bez rizika, že si zvolí špatnou stranu. Pořád ať by Černovodu vyhrál Stannis nebo Joff, myslím, že by byl v takové situaci, kdy by mu generální pardon dali už jenom za to, že zůstane sedět doma a zůstane věrný "trůnu" (nemluvě o tom, že to jídlo, které tam navozil by mu vydalo na deset pardonů... od kterékoli strany)

Teď už předpokládám jen vtipkuješ...
    Djokovic napsal(a):

Do války podle mého půjde. V seriálu říká, že zaútočí na vítěze bitvy o Zimohrad a podle mého to udělá i v knize.

Djokovic napsal(a):

Nevím, zda to řekl i v knize, ale v seriálu v rozhovoru s Varisem poměrně jasně naznačil, že chce sedět na Železném trůně a bude pro to riskovat vše.

Nepleť sem seriál, prosím. Na to je jiné vlákno.
    Kamilkazi napsal(a):

V tomto s tebou naprosto souhlasím. V knize také mluvil o tom ,že chce sedět na Železném trůnu. Řekl to nepřímo Sanse, když jí zachránil a několikrát to tam i zmínil.

Kde to řekl?
    upraveno 24. května 2015
    Kamilkazi napsal(a):

Everett_Young napsal(a):

Už jsem to psal asi milionkrát. Malíček se může stát lordem čeho chce, ale ostatní lordi by ho jako krále nezvolili, kvůli relativně nízkému původu. Malíček může tak maximálně krále ovládat. Jediná možnost jak by se Malíček mohl skutečně stát králem je ta, že by ze Sansy udělal královnu a oženil se s ní, ale on sám o sobě se králem stát nemůže.

Nejspíš máš pravdu, musím ovšem podotknout, že lordi si krále nevolí.
    Když vymře panovnická linie, nebo je nástupnictví z nějakého důvodu nejasné, tak volí. Tudíž pokud by se měl Malíček dostat na trůn, tak leda zvolením, nebo přiženěním se k vládnoucí královně, jak psal Everett.

p1e9t9r2 napsal(a):

Hele co vime třeba malíček nějak komunikuje s jinými a oslabuje jim případné nepřátele :D

Tak určitě...
  • Inak u targarienů, taky docházelo k přeskakování. Takhle se na trůn dostal maerkar, otec ega, protože u jeho bratra bylo šílenství, tak jeho i jeho děti vynechali. U ega též vynáchali potomky jeho bratrů, ten co hodně pil měl slaboduchého syna, takže ho vynechali a též dceru aeriona, protože ten byl šílený s zabil se vypitím dračího ohně :D. Jen nevím jak ti to měli ošetřené.
  • JayJay
    upraveno 25. května 2015
    @Nevada: Ne, nevtipkuju... Ve chvíli, kdy by král (Jedno zda Joff nebo Stannis) měl otevřenou rebelii (Starkové), armádu poloviční síly než Mace a akutní neodstatek jídla, tak si myslím, že by udělal vše pro to, aby Tyrrely dostal na vlastní stranu, nebo aby se alespoň nezapojili... Ta vyjednávací pozice byla sakra silná a byla by i kdyby se od Hořkomostu stáhl - myslím, že ta svatba by připadala v úvahu i tak...
  • Mellien napsal(a):

Zapomínáte na jeden důležitý fakt. Když bude autor chtit, tak může byt králem i Malíček. Nebo kdokoli jiný :)

Na to myslím nikdo nezapomíná. Je to sice fakt, ale Martin se (alespoň podle mě) snaží věci udělat tak, aby do sebe zapadaly (ačkoli detaily si může nechávat "na později") a na to aby se Malíček stal králem Západozemí by musel hoooooodně popustit uzdu své fantazii. Ne, že se to nemůže stát, jen myslím, že umím od boku vystřelit alespoň 10 jmen, která jsou pravděpodobnějším adeptem...
  • Dreamer napsal(a):

Ať už má kdokoliv momentálně jakékoliv plány, všichni včetně Malíčka zapomínají, že zima se blíží a s ní postupuje na jih velká pohroma :other:

No, s tím, že se zima blíží zrovna Malíček počítá (Viz kapitola Alayne z Vichrů)... ani on však zřejmě nepočítá s Jinými.
  • Achileus napsal(a):

@Djokovic Je lordem Trojzubce, což znamená, že je lenním pánem Říční země, je pánem Harrenova se všemi jeho pozemky avýnosy. Současně je protektorem Roberta Arryna. Do války s Lannistery nepůjde, jejich mocenská pozice se ve Vichrech asi definitivně zhroutí. Jestli bude s někým válčit tak s Argonem VI.

Lord Trojzubce je teď formální titul na který mu všichni leníci kašlou a dost možná o tom ani nevědí. Pán Harrenova - Zřícenina a vypleněné země bez výnosů (výnosy má jinde a řádově vyšší), no to je terno. V podstatě největší moc a armádu má v Údolí a tam zřejmě jeho moc stojí a padá s Robertem - až umře (a Malíček tvrdí, že otázkou není jestli, ale kdy), tak je tu Harry a s tím může Malíčkova hvězda dost upadnout - myslím, že jeho může ovládat jen skrze Sansu a moc jiných šancí nemá - nechat ho zabít, tak to neukecá.
  • Tak Harrenov je sice ruina, ale budou k němu asi patřit velké pozemky. Takže s dobrou správou se může stát velmi dobrou základnou pro mocný rod. I když pro Malíčka asi bylo důležitější povýšení do Velkých rodů, aby si mohl vzít Lysu.
    Jay napsal(a):

Ne, nevtipkuju... Ve chvíli, kdy by král (Jedno zda Joff nebo Stannis) měl otevřenou rebelii (Starkové), armádu poloviční síly než Mace a akutní neodstatek jídla, tak si myslím, že by udělal vše pro to, aby Tyrrely dostal na vlastní stranu, nebo aby se alespoň nezapojili... Ta vyjednávací pozice byla sakra silná a byla by i kdyby se od Hořkomostu stáhl - myslím, že ta svatba by připadala v úvahu i tak...

Ach tak, zase dojmy. No, vzhledem k tomu, že mi argumenty celou dobu ignoruješ, tak to asi utneme, což?
  • upraveno 25. května 2015
    Kamilkazi napsal(a):

V tomto s tebou naprosto souhlasím. V knize také mluvil o tom ,že chce sedět na Železném trůnu. Řekl to nepřímo Sanse, když jí zachránil a několikrát to tam i zmínil.

Nevada napsal(a):

Kde to řekl?

Neřekl přímo, že chce sedět na trůně, ale vždy mluvil o hře o trůny a jak jsou lidi figurky a hráči atd. Myslím, že i zmínil, že Cercei je špatná ve hře o trůny, a že jí to pohltí nebo co. Mně tedy z toho vyplývá, že chce sedět na trůně. :-)

V knize také mluvil o tom ,že chce sedět na Železném trůnu. Řekl to nepřímo Sanse, když jí zachránil a několikrát to tam i zmínil.
    vs.
    Neřekl přímo,

hm, aha
  • Nevada napsal(a):

V knize také mluvil o tom ,že chce sedět na Železném trůnu. Řekl to nepřímo Sanse, když jí zachránil a několikrát to tam i zmínil.
    vs.
    Neřekl přímo,

hm, aha

ojojoj :-D tady to někdo potřebuje doslovně a přesně jinak je to špatně :-D
    No já si na to dobře nevzpomínám, vím že o tom mluvil se Sansou, když jí zachránil a po té když byli na Orlím hnízdě. Prostě o tom, mluvil :-), Malíček není takový, že by to řekl přímo a jasně, ale dle mého názoru mu o trůn jde :-)

• @Kamilkazi Tak pevně v to doufám, protože tahle absurdní ambice, kterou mu přisuzuješ, by mu nejlíp srazila vaz.
  • svoa00 napsal(a):

@Kamilkazi Tak pevně v to doufám, protože tahle absurdní ambice, kterou mu přisuzuješ, by mu nejlíp srazila vaz.

Já si to taky myslím, že to byla první chyba, kterou udělal a nebo už je tak namyšlený, že je mu to jedno. Já si spíš myslíš, že Sansa mu připomíná Caytlin a chybuje.
  • Jedna věc je, že Cat miloval, druhá je ta, že ji nechal bez lítosti zemřít (a neříkejte mi prosím, že netušil, že se to stane). Takže je jasné na čem mu záleží nejvíc. Že by pro Sansu udělal víc než pro Cat, nezjištně a z lásky, mi přijde jako hloupý vtip. Sansa bude muset dál hrát svou roli poslušné holčičky, nebo ho přechytračit (na což zatím nemá, ale snad se toho v poslední knize dočkáme), aby ji neposlal ze hry stejnými dveřmi jako její tetu.
  • @suertuda: Jako, jestli Malíček věděl o chystané Rudé svatbě? Tak, přichystal to Tywin, nikoli Cersei, takže tady bych klidně věřil tomu, že na zjištění tohohle byl krátký nejen Tyrion, ale i Varys a Malíček... Co víc, dosud mě nenapadlo, že by to mohlo od Tywina prosáknout.
  • @Nevada: Tak ano, klidně si tomu říkej dojmy, ale nejsou to o nic víc dojmy než tvoje "argumenty" - ostatně nevzpomenu si na jiný, než že Tyrell potřeboval "pardon".
    Takže shrňme FAKTA - měl armádu (~50t) mocnější než Tywin(~20t + ~7t v KL) a Stannis (~21t) dohromady? Měl. Hrozil Rovině akutní útok jako trest za to, že se postavil za jednoho z pretendentů? Nehrozil. Mohl využít klasického "když se dva perou, třetí se směje"? Mohl.
    Sorry, ale v tu chvíli prostě měl trumfy v ruce on a mohl z toho vytřískat téměř cokoli.
  • Jay napsal(a):

@Nevada: Tak ano, klidně si tomu říkej dojmy, ale nejsou to o nic víc dojmy než tvoje "argumenty" - ostatně nevzpomenu si na jiný, než že Tyrell potřeboval "pardon".
    Takže shrňme FAKTA - měl armádu (~50t) mocnější než Tywin(~20t + ~7t v KL) a Stannis (~21t) dohromady? Měl. Hrozil Rovině akutní útok jako trest za to, že se postavil za jednoho z pretendentů? Nehrozil. Mohl využít klasického "když se dva perou, třetí se směje"? Mohl.
    Sorry, ale v tu chvíli prostě měl trumfy v ruce on a mohl z toho vytřískat téměř cokoli.

Zapomínáš na fakt, že u hranic mu stála a stále stojí armáda z dorne, co by se dělo, kdyby vytáhl na královo přístaviště a hned proti němu vytáhnout dornové na nechráněné krainy a začnou plenit. Plus v dorne v té době byla princezna Myrcela zasnoubená se Tristanem a pokud by doran šel na pomoc tak se ocytnou v kleštích z jedné strany dorne z druhé lanisterové. To už je lepší čekat na místě.
  • suertuda napsal(a):

Jedna věc je, že Cat miloval, druhá je ta, že ji nechal bez lítosti zemřít (a neříkejte mi prosím, že netušil, že se to stane). Takže je jasné na čem mu záleží nejvíc. Že by pro Sansu udělal víc než pro Cat, nezjištně a z lásky, mi přijde jako hloupý vtip. Sansa bude muset dál hrát svou roli poslušné holčičky, nebo ho přechytračit (na což zatím nemá, ale snad se toho v poslední knize dočkáme), aby ji neposlal ze hry stejnými dveřmi jako její tetu.

No podle mě Malíček o tom, že se chystá Rudá svatba nevěděl, nemůžu to nijak dokázat. Co si tak vzpomínan, tak Tywin řekl Tyrionovi, že o tom plánu věděl jen on, Kevan, a Freyové a možná ještě tak dva lidi a to přímo z okruhu Tywina. Podle mě o tom nevěděl nikdo. Ale důkaz jsou jen Tywinova slova.
    Jde spíš o to, že Sansa mu Cat připomíná, dokonce tvrdí, že je ještě krásnější. Navíc Cat nepřestal milovat, což potvrdil při zabití Lysi. A mohl se zamilovat do Sansy (já si myslím že jo, když po ní vyžaduje polibky) a samozřejmě, že jí vdá za Harryho dědice a tím postoupí ve svém plánu. Ovšem udělal chybu, když učí Sansu hrát hru jakou hraje on.
    Sansu určitě nezabije, ona je klíč ke všemu co potřebuje.

• Tak malíčkoj stačí, když sansa harrymu porodí syna či dva, pak harryho odstraní a ze sansi je de facto vládkyně údolí do dospělosti svých synů :D
  • @Jay , @Kamilkazi : když Cat úmyslně uvedl do omylu s "Tyrionovou" dýkou, což byl první krok, díky němuž se Stárkové dostali do války, vůbec netušil co bude následovat že? On je teda Malíček podle vás naivka a myslel si, že se z toho Cat vylíže? Aha, tak potom vaši reakci chápu.

@Kamilkazi : jo Sansa mu Cat připomíná a přitahuje ho, ovšem to je spíš o jeho "malíčku", ne lásce :-D

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.