Malíček a další intrikáři

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.

Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.

Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...

Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).

1101113151627

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    brbr napsal(a):

K té (ne)možnosti sňatku Sansy s Harrym (nebo kýmkoliv jiným); nemůže být sňatek Sansy a Tyriona anulován, protože nebyl "konzumován"? (Není z mojí hlavy, přišel s tím seriálový Malíček.)

Může, je to zmíněno i v knihách. Ale může to udělat jen církev.
    (Ale jinak seriál nebrat. Seriál nechat v seriálových vláknech, prosím.)
  • @p1e9t9r2 Mno, teoreticky by šlo použít nějaké septy z Údolí, které by potvrdily, že je před svatbou s Harrym panna a sňatek s Tyrionem by byl zpětně anulován za příznivějších politických okolností. Ale to je fuk, vzhledem k tomu, že v Údolí to není vdaná Sansa, ale svobodná Alyanne.

@Nevada Už mlčím. :-)
  • Nevada napsal(a):

brbr napsal(a):

K té (ne)možnosti sňatku Sansy s Harrym (nebo kýmkoliv jiným); nemůže být sňatek Sansy a Tyriona anulován, protože nebyl "konzumován"? (Není z mojí hlavy, přišel s tím seriálový Malíček.)

Může, je to zmíněno i v knihách. Ale může to udělat jen církev.
    (Ale jinak seriál nebrat. Seriál nechat v seriálových vláknech, prosím.)
    Ale v knihách není jak to mají na severu, kde se berou před čarostromem. Když chtějí anulovat jestli se něco děje :D to mají asi smůlu

• brbr napsal(a):

@Nevada K té (ne)možnosti sňatku Sansy s Harrym (nebo kýmkoliv jiným); nemůže být sňatek Sansy a Tyriona anulován, protože nebyl "konzumován"? (Není z mojí hlavy, přišel s tím seriálový Malíček.)

No, nevím jak to má GRRM vymyšlený, ale dřív to bývalo tak, že během svatební noci museli být i přítomni svědci, aby potvrdili, že byl snatek konzumován. Ale o této možnosti jsem se v knížce nikdy nedočetl, takže to tam asi není :-)

Podle mě pokud se rozjede plán Malíčka, tak asi nikoho nebude zajímat, co je s Tyrionem a že Sansa je jeho manželkou. Leda by ještě mohlo dojít k tomu, že Tyrion bude prohlášený za mrtvého (vzhledem k množství popravených trpaslíků by to šlo) a Sansa bude vdovou a hůrááá na to.
  • Kamilkazi napsal(a):

brbr napsal(a):

@Nevada K té (ne)možnosti sňatku Sansy s Harrym (nebo kýmkoliv jiným); nemůže být sňatek Sansy a Tyriona anulován, protože nebyl "konzumován"? (Není z mojí hlavy, přišel s tím seriálový Malíček.)

No, nevím jak to má GRRM vymyšlený, ale dřív to bývalo tak, že během svatební noci museli být i přítomni svědci, aby potvrdili, že byl snatek konzumován. Ale o této možnosti jsem se v knížce nikdy nedočetl, takže to tam asi není :-)

Podle mě pokud se rozjede plán Malíčka, tak asi nikoho nebude zajímat, co je s Tyrionem a že Sansa je jeho manželkou. Leda by ještě mohlo dojít k tomu, že Tyrion bude prohlášený za mrtvého (vzhledem k množství popravených trpaslíků by to šlo) a Sansa bude vdovou a hůrááá na to.
    To je ten obřad uvedení na lože, ale Tyrion ho odmítl, takže k tomu vůbec nedošlo, což mne velmi překvapilo, když i velmi četsný lord eddard ho měl
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Kamilkazi napsal(a):

brbr napsal(a):

Nech mě hádat... Nejvyšší vrabčák a jeho zfanatizovaní bojovníci? Každý král (ať už jím bude kdokoliv), který si bude chtít upevnit vládu dodržováním práva? Alespoň formálním dodržováním.
  • Nevada napsal(a):

Kamilkazi napsal(a):

brbr napsal(a):

Nech mě hádat... Nejvyšší vrabčák a jeho zfanatizovaní bojovníci? Každý král (ať už jím bude kdokoliv), který si bude chtít upevnit vládu dodržováním práva? Alespoň formálním dodržováním.

Špatně jsme se vyjádřil, zajímat to možná někoho bude, ale prd s tím někdo něco udělá pokud bude mít Malíček za zadkem celou armádu a moc. Viz. Tommen atd.
    Když to Stannis rozhlásil, tak to muselo každému dojít, jelikož, ale měli za Lannisteři za zadkem armádu tak mohli maximálně pokývat hlavou a to je vše. :-)
  • @Dreamer @svoa00 @Stannis_Baratheon Někteří mě tady dojímají, jak automaticky předpokládají, že se Sansa zbaví Malíčka. Někdo si fakt ještě myslí, že Sansa dospěje a bude schopná, rozhodná a samostatně myslící žena? :D
  • @Denebola já si to pořád myslím :-P
  • Denebola napsal(a):

@Dreamer @svoa00 @Stannis_Baratheon Někteří mě tady dojímají, jak automaticky předpokládají, že se Sansa zbaví Malíčka. Někdo si fakt ještě myslí, že Sansa dospěje a bude schopná, rozhodná a samostatně myslící žena? :D

No uvidíme, jelikož Malíček jí vytáhl ze všech sraček (pardon), má s ní určitě nějaký plány. Otázka je zda to co jí odhalil v knížce je pravda nebo zas jeho krásná hra s "figurkama" a má jiné plány. Taky k tomu spěje to, že Sanse odhalil jak se hraje jeho hra a učí jí. Přijde mi, že v těch kapitolách se ze Sansy postupně stává nezávislá žena, která bude schopná samostatně myslet a uvažovat, nějakou chvíli to určitě potrvá. Navíc ti riziko je, že se Sansa dozví o tom co malíček udělal. A pokud se z ní stane taková nezávislá osoba, bude chtít hrát vlastní hru. (může se tvářit, že hraje Malíčkovu hru a pak ho podrazí)

Mně se líbilo jak to GRRM napsal z pohledu Sama. Sam je prostě popisován jako zbabělec atd. atd. Dokázal zabít Jiného, což krásně napsal jakože se to stalo omylem a u mě pocit toho zbabělého Sama pořád zůstal. Nejlepší ovšem bylo jak Sam intrikoval, aby se z Johna stal lord velitel a to se mu povedlo. Vem si jak ta postava došla od válení v blátě, až po intrikána a Sama "zabijáka". A ve mě pořád zůstal pocit, že Sam je zbabělec. Nevím jak to vnímáš ty, ale mně to přijde, že GRRM si s tím krásně hraje. Mohl bych pokračovat i vývojem postavy Theona. Podle mě nám Sansa ještě ukáže. :-)
  • @Denebola Tak to je hezké, že tě dokážeme dojmout, těší to moje naivní srdíčko. Taky se chci zeptat - vnímal jsi ten pomalý vývoj Sansy (až do její první kapitoly z Vichrů), nebo jsi byl tak okouzlený Malíčkem, Ohařem a Joffreym?
  • svoa00 napsal(a):

@Denebola Tak to je hezké, že tě dokážeme dojmout, těší to moje naivní srdíčko. Taky se chci zeptat - vnímal jsi ten pomalý vývoj Sansy (až do její první kapitoly z Vichrů), nebo jsi byl tak okouzlený Malíčkem, Ohařem a Joffreym?

Hele ze Sansy se stává hráčka viděli jsme v té kapitole z vichrů, jak to hraje na harryho dědice to bylo ukázkové. Z naivní holčičky, která sní o pohádkách se stává něco jiného
  • p1e9t9r2 napsal(a):

Je když jsou mužští dědicové posmrti. Celé západozemí si myslí, že bran a rickon jsou mrtví, takže dědí sansa. Pokud nežijí můžsští dědicové dědí ženy. Takže pokud edmure a jeho dítě zemřou , tak dědičkou tullyu je sansa po své matce.

Nechci rejpat, ale nemají náhodou mužští potomci přednost i "přes generaci" tedy nedědil by po Edmurovi primárně jeho strýc Brynden Černá ryba (a toho na černou listinu nechci...) spíše než jeho neteř Sansa?

• @svoa00: Jak si udrží to co má? No, on má co nabídnout a zatím se ze všeho vykroutil, takže hlavu na to má a přizpůsobí se každé situaci, had jeden slizkej (a to říkám jako jeho příznivec)... Podle mě nedojede na to, že se změní "politická situace" (jako povstání lordů Údolí, změna krále), ale na svůj vztah k Sanse.
    @Nevada: A k čemu potřeboval "PARDON"? Jako, kdyby se od Hořkomostu stáhnul, tak má Rovinu v pohodě a může si z ní udělat vlastní království (kdyby chtěl) stejně jako může odpřísáhnout věrnost "tomu, kdo vyhraje" - bez vlastních ztrát, bez rizika, že si zvolí špatnou stranu. Pořád ať by Černovodu vyhrál Stannis nebo Joff, myslím, že by byl v takové situaci, kdy by mu generální pardon dali už jenom za to, že zůstane sedět doma a zůstane věrný "trůnu" (nemluvě o tom, že to jídlo, které tam navozil by mu vydalo na deset pardonů... od kterékoli strany)
  • p1e9t9r2 napsal(a):

svoa00 napsal(a):

@Denebola Tak to je hezké, že tě dokážeme dojmout, těší to moje naivní srdíčko. Taky se chci zeptat - vnímal jsi ten pomalý vývoj Sansy (až do její první kapitoly z Vichrů), nebo jsi byl tak okouzlený Malíčkem, Ohařem a Joffreym?

Hele ze Sansy se stává hráčka viděli jsme v té kapitole z vichrů, jak to hraje na harryho dědice to bylo ukázkové. Z naivní holčičky, která sní o pohádkách se stává něco jiného
    Já jsem teda jenom viděla, jak Sansa opět poslušně udělala to, co jí poradil Maíček. A ne, nepřipadá mi, že by se z ní stávala hráčka, jen pomalu dospívá a nepouští si tolik hubu na špacír.

• Možná se pletu, ale v současné době si myslím, že Malíček skonči na Železném trůně a jeho manželkou bude Sansa, protože díky ní získá podporu Severu a Řekotočí. PŘI svých schopnostech si jistě získá podporu i od jiných významných rodů.
  • Hodně tady diskutuje o tom jako má legitimitu Malíček u svých lidí, ale může jí mít přeci obrovskou. Nezapomínejte na rudou svatbu, kde nezemřeli jenom Stárkové. Malíček může postavit svojí legitimitu na tom, že jen on má armádu schopnou zlikvidovat tvůrce rudé svatby a nemyslím tím jen Boltony.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Já bych tady uvedl příklad z historie. Alžběta I. Tudorovna také začínala jako naivní, mladá husa a světe div se, nakonec se z ní stala jedna z nejmocnějších panovnic své doby. Protože se Martin velice často při psání ohlíží nazpět do anglické historie, může to být se Sansou to samé.
  • Jay napsal(a):

p1e9t9r2 napsal(a):

Je když jsou mužští dědicové posmrti. Celé západozemí si myslí, že bran a rickon jsou mrtví, takže dědí sansa. Pokud nežijí můžsští dědicové dědí ženy. Takže pokud edmure a jeho dítě zemřou , tak dědičkou tullyu je sansa po své matce.

Nechci rejpat, ale nemají náhodou mužští potomci přednost i "přes generaci" tedy nedědil by po Edmurovi primárně jeho strýc Brynden Černá ryba (a toho na černou listinu nechci...) spíše než jeho neteř Sansa?

To jsem si myslel, taky ale martin to tak tady nemá neb podívej se jak to je u karstarků starý měl bratry a synovce a přesto pokud umře jeho poslední syn tak dědí jeho dcera alys. To samé je u arynů ten rod má několik větví, které jdou po můžském dědici až k hlavní vládnoucí linii a přeci se tam šlo dozadu od žijících příbuzných a z toho důvdu je nejbižší dědic harry. Takže pokud umře edmure a jeho dítě, tak by dědit měla matka sansy, která je už taky mrtvá, takže dědí její dědi.
  • @p1e9t9r2 Nebo ti tu tvojí Sansu Martin odkrágluje a máš po srandě s tím, že ji cpeš jako vládkyni půlky Západozemí :twisted:
  • Necpu jen říkám fakt jako upřímně Martin nám může odkráglovat i malička s varysem a přiletí šílená daenerys, která všechno s pálí na uhel a bude vládnout kostem a popelu :D
  • @p1e9t9r2: Hmmm, já nemyslím, že je to to samé - z uvedeného příkladu vidíme, že dcera má přednost před strýcem (bratr otce), ale nepochybně by měla dcera přednost i před neteří (dcera sestry), takže o tom, jestli má neteř přednost před strýcem to myslím nevypovídá... minimálně nyní (když se o Sanse a Bryndenovi neví) je po po smrti Edmura a dítěte formálním dědicem Tullyů chcípáček z hnízda, čímž se nám dostává do hry syn druhé sestry, který jako mužský potomek stejně vzdálené linie má asi přednost (možná příkladem Elbert Arryn, ale nejsem si 100% jist)
  • svoa00 napsal(a):

p1e9t9r2 napsal(a):

Já jsem si ničeho takového v té nové kapitole nevšimla. Od budoucí "hráčky" jsem teda čekala něco víc, ne že se rozbulí, když ji někdo (oprávněně) nazve bastardem, odkýve Malíčkovi všechno do posledního slova a rozplývá se nad budoucím manžílkem jen proto, aby se na něj vzápětí napučila, jak je na ni ošklivý. Její konverzace s Harrym mi tak úchvatná nepřišla, spíš je to takový styl "mám o něj hrozný zájem, ale budu se chovat hrozně nepřístupně, abych mu ukázala". Tohle chování mě fakt nebere. Sorry, ale nějaký extra vývoj tu nevidím. Bohatě by mi stačilo, kdyby se chovala aspoň jakž takž dospěle, pořád tu ale vidím malou holku. Díky bohu, že se aspoň naučila, že mlčeti zlato.
    Takže za mě, já jsem ně nějaký převratný charakterový vývoj Sansy rezignovala.
  • @Denebola : tady podle mého každý chápe osobnostní vývoj Sansy jinak. Ona jedna věc je, že se rozbrečela (obrat z citlivé holčičky na tvrdou a sebevědomou ženu typu Cersei by asi nebyl příliš reálný), nicméně musíš brát v potaz, že situaci tam zvládla dobře a brečet ji nikdo neviděl. Takže vývoj její postavy je hlavně v tom, že konečně začala používat mozek, nečeká, až ji někdo zachrání, ale sama se angažuje. To, že jí to zatím moc nejde, je věc druhá ;-)

Jinak s tou konverzací s Harrym máš naprostou pravdu. Bylo mi za ni trapně už jen při tom čtení... Naštěstí pro ni ale Harry vypadá na pořádné jelito, tak třeba zaboduje.
  • Denebola napsal(a):

Já jsem si ničeho takového v té nové kapitole nevšimla. Od budoucí "hráčky" jsem teda čekala něco víc, ne že se rozbulí, když ji někdo (oprávněně) nazve bastardem, odkýve Malíčkovi všechno do posledního slova a rozplývá se nad budoucím manžílkem jen proto, aby se na něj vzápětí napučila, jak je na ni ošklivý. Její konverzace s Harrym mi tak úchvatná nepřišla, spíš je to takový styl "mám o něj hrozný zájem, ale budu se chovat hrozně nepřístupně, abych mu ukázala". Tohle chování mě fakt nebere. Sorry, ale nějaký extra vývoj tu nevidím. Bohatě by mi stačilo, kdyby se chovala aspoň jakž takž dospěle, pořád tu ale vidím malou holku. Díky bohu, že se aspoň naučila, že mlčeti zlato.
    Takže za mě, já jsem ně nějaký převratný charakterový vývoj Sansy rezignovala.

Ono určitě nedojde k převratnému vývoji Sansy z knížky do knížky, ten přechod bude pomalý. Polehoučku žádný spěch. Jde o to, že Sansa byla zpočátku naivka a tvrdě dopadla na hubu. Naivkou byla po celou dobu, ale dělala jen to co se jí řeklo, a na všechny se usmívala. Myslím, že i Tyrion poznamenal: Lady Sansa nás všechny přežije. Jak psal Suertuda, nemůže se z ní stát hned Cercei nebo Maergery či Danny. Sansa, už nedává navenek svoje pocity, jak dřív. I v jejím myšlení mi přijde vyzrálejší posun, ano je stále naivka, která chce prince a děti a čokoládový nebe, prostě snílek. Ale šlo v knížkách vidět, že se dokázala chopit vlastní iniciativy, při vítaní lordů z Údolí nebo s Robertem či s dívkami, které cestovali s ní dolů z Orlího hnízda. To já považuji za vývoj té hloupé holky v pomalu nezávislou ženu. Navíc jí Malíček učí hrát hru, samozřejmě, že tím sleduje svoje vlastní cíle, ale podle mě tu udělal obrovskou chybu. Malíček to má krásně naplánované s tím co on ví. Musím ještě říct, že kapitoly Sansy mě začali v poslední knížce bavit hodně, z počátku mě štvala hodně. Asi je to tím, že jsem nahlédl do intrik Malíčka a objevuje se skoro v každé kapitole. :-) Zkrátka uvidíme, jak to dopadne. Je tu velká možnost, že Sansa zůstane tou naivkou. Osobně bych to považoval za chybu a nevyužití toho potenciálu, co Sansa jako postava má a to podle mě GRRM nedopustí. Pravděpodobnější bude její vývoj. Už nebude jen tou postavou, co přihlíží plánům ostatních, ale bude je sama vytvářet. :-)
  • Chci se zeptat, jak vyznané jsou panství, které dostal Maliček od Lannnisterů a má šanci si je udržet, když proti nim půjde do otevřené války?
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 23. května 2015
    @Djokovic Je lordem Trojzubce, což znamená, že je lenním pánem Říční země, je pánem Harrenova se všemi jeho pozemky avýnosy. Současně je protektorem Roberta Arryna. Do války s Lannistery nepůjde, jejich mocenská pozice se ve Vichrech asi definitivně zhroutí.
    Jestli bude s někým válčit tak s Argonem VI.
  • Malíček nikdy s nikým otevřeně bojovat nebude. To by pak nebyl Malíček. Pak i pochybuju že by ho jeho leníci následovali. Podle mě mezi svými poddanými z řad menších lordů nebude úplně oblíbený. Jako totální loser, který není žádný velký lord, jen uměle dosazený pletichář. Tohle na krásno může být důvod na co dojede, že nezvládne přerod z politika v lorda jaksepatří.
  • upraveno 23. května 2015
    Do války podle mého půjde. V seriálu říká, že zaútočí na vítěze bitvy o Zimohrad a podle mého to udělá i v knize. Já už jsem psal, že má legitimitu a to díky Sanse a díky tomu že se může prezentovat, jako jediný člověk schopný potrestat autory rudé svatby. Je třeba si uvědomit, že tam nezemřeli jen Stárkové.
    Osobně mi jde o to, zda mu državy od Lannisterů pomohou v boji o Železný trůn, který je jeho cílem a bude pro něj vše riskovat.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Djokovic Malíček nechce trůn, on chce ovládat toho, kdo na něm bude sedět
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.