Malíček a další intrikáři
Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.
Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.
Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...
Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).
Komentáře
(Ale jinak seriál nebrat. Seriál nechat v seriálových vláknech, prosím.)
@Nevada Už mlčím. :-)
Podle mě pokud se rozjede plán Malíčka, tak asi nikoho nebude zajímat, co je s Tyrionem a že Sansa je jeho manželkou. Leda by ještě mohlo dojít k tomu, že Tyrion bude prohlášený za mrtvého (vzhledem k množství popravených trpaslíků by to šlo) a Sansa bude vdovou a hůrááá na to.
Špatně jsme se vyjádřil, zajímat to možná někoho bude, ale prd s tím někdo něco udělá pokud bude mít Malíček za zadkem celou armádu a moc. Viz. Tommen atd.
Když to Stannis rozhlásil, tak to muselo každému dojít, jelikož, ale měli za Lannisteři za zadkem armádu tak mohli maximálně pokývat hlavou a to je vše. :-)
No uvidíme, jelikož Malíček jí vytáhl ze všech sraček (pardon), má s ní určitě nějaký plány. Otázka je zda to co jí odhalil v knížce je pravda nebo zas jeho krásná hra s "figurkama" a má jiné plány. Taky k tomu spěje to, že Sanse odhalil jak se hraje jeho hra a učí jí. Přijde mi, že v těch kapitolách se ze Sansy postupně stává nezávislá žena, která bude schopná samostatně myslet a uvažovat, nějakou chvíli to určitě potrvá. Navíc ti riziko je, že se Sansa dozví o tom co malíček udělal. A pokud se z ní stane taková nezávislá osoba, bude chtít hrát vlastní hru. (může se tvářit, že hraje Malíčkovu hru a pak ho podrazí)
Mně se líbilo jak to GRRM napsal z pohledu Sama. Sam je prostě popisován jako zbabělec atd. atd. Dokázal zabít Jiného, což krásně napsal jakože se to stalo omylem a u mě pocit toho zbabělého Sama pořád zůstal. Nejlepší ovšem bylo jak Sam intrikoval, aby se z Johna stal lord velitel a to se mu povedlo. Vem si jak ta postava došla od válení v blátě, až po intrikána a Sama "zabijáka". A ve mě pořád zůstal pocit, že Sam je zbabělec. Nevím jak to vnímáš ty, ale mně to přijde, že GRRM si s tím krásně hraje. Mohl bych pokračovat i vývojem postavy Theona. Podle mě nám Sansa ještě ukáže. :-)
@Nevada: A k čemu potřeboval "PARDON"? Jako, kdyby se od Hořkomostu stáhnul, tak má Rovinu v pohodě a může si z ní udělat vlastní království (kdyby chtěl) stejně jako může odpřísáhnout věrnost "tomu, kdo vyhraje" - bez vlastních ztrát, bez rizika, že si zvolí špatnou stranu. Pořád ať by Černovodu vyhrál Stannis nebo Joff, myslím, že by byl v takové situaci, kdy by mu generální pardon dali už jenom za to, že zůstane sedět doma a zůstane věrný "trůnu" (nemluvě o tom, že to jídlo, které tam navozil by mu vydalo na deset pardonů... od kterékoli strany)
Takže za mě, já jsem ně nějaký převratný charakterový vývoj Sansy rezignovala.
Jinak s tou konverzací s Harrym máš naprostou pravdu. Bylo mi za ni trapně už jen při tom čtení... Naštěstí pro ni ale Harry vypadá na pořádné jelito, tak třeba zaboduje.
Jestli bude s někým válčit tak s Argonem VI.
Osobně mi jde o to, zda mu državy od Lannisterů pomohou v boji o Železný trůn, který je jeho cílem a bude pro něj vše riskovat.