Hra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

Arya trénuje. Jorah a Tyrion narážejí na otrokáře. Trystane a Myrcella plánují. Jaime a Bronn dorazí do cíle. Píseční hadi útočí. Šestá epizoda pochází stejně jako ta předchozí z pera Bryana Cogmana, režíroval opět Jeremy Podeswa.

Read the full story here

1246789

Komentáře

• podle pravidel názvosloví shippingu by to mělo být buď Ramsan nebo Sansay
  • To ale nezní tak dokonale :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    A co takhle Ramsansay
  • Sansay je nejlepší, to je jakože nějakej japonskej mentor :D

Btw. filozofická otázka - má cenu diskutovat na edně? =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Já jsem pro Ramsansay. Zní to jako ideální název pro nějakou tvrďáckou Neue Deutsche Härte kapelu.
  • A jak se to má číst, jako [Ramsansy],nebo [Ramsansaj]?
  • upraveno 20. května 2015
    Sansay vyslovuju [Sansaj], stejnej překladovej vzorec bych využil i na Ramsansay.

Ale jaký si to uděláš, takový to máš, předpokládám že když @Montezuma3 chce německou tvrďáckou kapelu, tak taky zvolí koncovku -aj
  • Kamilkazi napsal(a):

@Kamilkazi Já zapomněl, že Západozemí je přímo přeplněné amazonkami v těžkých zborjích. Taky se určitě spoustu lidí jmenuje lady Sansa a Petyr Baelysh, taky spoustu lidí cestuje pod zástavou Arrynů na Zimohrad. Ale což, jo klidně se to může dozvědět pozdě, jen poukazuji na fakt, že v první sérii, Jaime řádil kvůli Tyrionovi poměrně rychle.

No, pokud zas vezmeme knihu, tak to nějakou dobu trvalo než zjistili, že vězní Tyriona. (GRRM to myslím nikdy nenapsal, ale mohlo by se to vyřešit tak, že Lysa vše psala Maličkovi, a ten okamžitě šel za Lannistery, aby se pochlapil, atd. atd.)

Jinak máš určitě pravdu, že by si mrtvých chlapů někdo všiml a určitě by se o tom někdo dozvěděl. Jméno Sansy by bylo určitě známý v těch končinách :-)

Mrtvý určitě někdo z jejich skupiny posbíral a ty jména v tý hospodě nikdo slyšet nemusel, dyť v hostincích bývá ruch a Malíček měl zabranou zadní část, takže tam nikdo cizí nemohl. :)
  • Dreamer napsal(a):

@Rybba jak získal Sever, když klíč k severu předhodil Boltonovi, teda Bolton si upevnil sňatkem pozici a co z toho má Malíček? Sansa taky není zrovna Malíčkova nejlepší kamarádka, proč by pro něj měla nyní cokoliv dělat? Nebo snad plánuje Malíček odstranit nějak zázračně Boltony, jak? Proč musel proběhnout svatba právě teď? Boltoni nemají důvod jít Malíčovi na ruku, můžou ho klidně ignorovat, když mají Sansu. Na vděk nebo loajalitu se u nich taky nehraje.

Proč prostě nepočkal až se to na Severu pomláti a pak slavnostně nepřijel s dědičkou Zimohradu?
    Ten sňatek mi nedává smysl, ať se na to dívám z jakékoliv stránky. Navíc je to velmi riskantní počin, vzhledem k psychopatické povaze Ramsaye a v seriálu navíc ještě je ta Ramsayova harpie Myranda, která je schopná snad čehokoliv.
    Podívéj se znovu na scénu Malíčka a Cersei a pochopíš proč to Malíček udělal tak, jak to udělal. :)

Ty víš jaký Ramsey je, Malíček možná tuší (jestli vůbec), ale určitě to doopravdy neví. A že existuje nějaká Myranda, tak o té ví už úplný prd. :king:
  • pavel napsal(a):

Kdo ví, co zhruba tu píšu o seriálu, tak si jistě všiml, že se seriálu víceméně zastávám (ale i tak Tyene nesnáším a to ani nemluví (naštěstí)). Myslím že zastávat se seriálu pro mě osobně mělo zatím smysl, každopádně jen hluchý slepec si nevšimne, že tahle epizoda byla zaručeně nejhorší a nejnesmyslnější ze všech zatím odvysílaných epizod...

Hele, a co ty proti ni vůbec máš? Jsem si všiml, že ji haníš hned od první scény cos ji viděl!! :twisted:
  • Phoebea napsal(a):

Mě tam prudilo, jak futr všichni točej těma kopíma. Kopím se dá buď bodat (hlavně!), nebo dávat údery švihem jedním nebo druhým koncem. Dost špatně se dřevěným kopím vykrývají údery ostřím meče. To by muselo výt kovový (to Obařino není), což jsme tam taky několikrát viděli... Ale nevidím důvod proč s ním během souboje desetkrát točit jak s ohnivou fakulí a to ještě (jako Obara) v pozici zády k útočníkovi. To mi fakt hlava nebere. Ta s tím bičem a kudličkou byla taky zoufalá. ta s dýkama zase úsměvná. Nejvíc se mi na tom souboji líbil Bronn a Jaime (ten už se naučil zlatou ruku běžně používat jako štít :) )

Protože to vypadá tak strašně KŮL!? A dnešní tínéjdžři žerou všechno co je kůl, tak proto! :roll: No zřéjmě se jim líbily ohlasy na souboj Oberyna s Horou v minulé sezóně, ale u toho herce šlo aspoň vidět, že on na to MÁ (umí to), ale tahle cuchtička, tak ta teda ani náhodou! :-|
  • červ napsal(a):

podle pravidel názvosloví shippingu by to mělo být buď Ramsan nebo Sansay

O čem je řeč? :-k
  • pavel napsal(a):

Sansay je nejlepší, to je jakože nějakej japonskej mentor :D

Btw. filozofická otázka - má cenu diskutovat na edně? =D

Co je na Edně? :-k
  • @Rybba Kdyby Tyene máchala těma kudličkama o pět minut déle tak se nejspíše sama podřízne. Vážně by mě zajímalo, kdo ty bojové scény vymýšlí, protože jsou čím dál horší.
    Lidi, to není ukázka historického šermu, moc to hrotíte :D
  • @Rybba shipping je akt fandění nějakému určitému spárování dvou postav. fanoušci, kteří někoho shipujou, se nazávají shippers. a shippers rádi vymýšlí názvy pro své shipy, tradičně skládáním prvních slabik jmen obětí shippingu.
    Ramsansu vymyslel nejspíš někdo, kdo považuje Sansu za dominantnější z páru :))
  • @Mellien Škoda že ses teď nebyl podívat v Praze na Battle of nations, nejde o to že to není historický šerm, ale její bojové umění je zhruba stejné jako Emiliino herecké umění.
  • červ napsal(a):

@Rybba shipping je akt fandění nějakému určitému spárování dvou postav. fanoušci, kteří někoho shipujou, se nazávají shippers. a shippers rádi vymýšlí názvy pro své shipy, tradičně skládáním prvních slabik jmen obětí shippingu.
    Ramsansu vymyslel nejspíš někdo, kdo považuje Sansu za dominantnější z páru :))

Pokud prvních slabik tak to to tvoje:

podle pravidel názvosloví shippingu by to mělo být buď Ramsan nebo Sansay

Nějako neplatí ne? Spíš tedy Sanram, hm? :king:

Ramsay - Sansa
    RamSan
    RamSa

Sansa - Ramsay
    SanRam
    SanSay

No jedno horší jak druhé! :P
  • Everett_Young napsal(a):

@Mellien Škoda že ses teď nebyl podívat v Praze na Battle of nations, nejde o to že to není historický šerm, ale její bojové umění je zhruba stejné jako Emiliino herecké umění.

Až TAK dobré? To snad né! 8-O
  • @Rybba já na to koukat nebudu a jak Malíček chytře vyžvanil svoje plány Cersei mě taky nezajímá :)
    @Everett_Young Vcera jsem maturoval, to bys toho po chtel nějak moc. :D Treba jindy.
  • @_Já_ no výborně, teď se budou D&D cítit jako polobohové a Martin se bude tlouct do hlavy za to, že ho to nenapadlo dřív a vymyslí si pro nás v následujících dvou dílech něco pěkného pro Sansu :D
  • _Já_ napsal(a):
    Jde vidět, že amíci nemají o středověku ani tucha... Stále nechápu, co na tom koho vůbec pohoršovalo? Dyť něco podobného se děje i v dnešní době, v Asii, Africe, Jižní Amerika na tom asi taky nebude kdovíjak... :roll:
  • Co bylo na té scéně tak hrozného? :D V tomhle seriálu už byly daleko horší scény...
  • Tím chci říct, že pokud se sejde faktor - svatba z donucení a dominantní chlap, s násilnickou povahou atd., je na podobnou scénu ze svatební noci zaděláno. U dobře vychované dcery (Sansa) se to obejde bez odporu, ty nevychované si manžel už převychová sám a zde je pak toho násilí na ženě pácháno mnohem víc. :-|
    LordStark napsal(a):

Co bylo na té scéně tak hrozného? :D V tomhle seriálu už byly daleko horší scény...

Bastard zrádného šlechtice, který ti zabil syna, zprznil tvoji dceru, a prý to má být kontroverzní a nepříjemné na pohled (ta scéna totiž měla jediného diváka), lorde Starku. Ale neboj, vdala se za něj dobrovolně, jenom byla podle scénáristů tak hloupá, že s něčím takovým vůbec nepočítala :roll: V příští epizodě jí bude olizovat tvář.

image
  • Dreamer napsal(a):

@Rybba já na to koukat nebudu a jak Malíček chytře vyžvanil svoje plány Cersei mě taky nezajímá :)

Nic ji nevyžvanil, z pohledu Cersei: Sansa je v rukou Boltonů, kteří se spikli proti králi, proti ni. Tudíž přijde na řadu Malíček s armádou údolí, aby udělal na severu pořádek, za to málo co udělá, získá sever pod svoji vládu, stane se strážcem severu, prostě easy. :) Na které straně je se dozvíme, až bude muset stít hlavu Sanse nebo si ji vzít, ale toho se nedočkáme, protože
    ji Briene zachrání.
  • @Rybba
    joo, máš pravdu, špatně jsem to napsala. ne prvních slabik, ale prostě slabik :D důležité je 1 slabika z 1 jména, aby to bylo rovnoprávné 8-) a další pravduumáš v tom, že všechno zní hrozně, protože celej ten shipping je hroznej.

Proč myslíš, že ji
    zachrání Brienne? To spíš Theon ne? Jinak by ta scéna, jak je nucen dívat se na Ramsayho prznící Sansu, ztratila účel. Zachrání ji stejně jako zachránil Jeyne Poole.

• V Dorne je teď jeden člen Královské gardy (čtenářům snad dojde, kterého myslím, a na co narážím). To by mohlo být zajímavé. U seriálových fandů pochybuju o tom, že vědí o existenci nějaké Královské gardy, takže snad se nebudou po nocích budit strachem o toho černouška. :) :D

Podle knihy to vypadalo, že Malíček má pro Sansu slabost. Doufám, že se ten starý úchyl neinspiruje seriálem. Harry Dědic vypadá spíš na děvkaře než psychopata. Tak snad. :D

Podle názvu epizody jsem si představoval zmrtvýchvstání Oberyna, naporcovaní Cersei, zneuctění kostí Tywina, oživení Joffa, opět smrt Joffa, skok Daenerys z terasy, Daaria v roli Quentyna (ta mu zatím chybí) a sborový pokřik hochů od Zborova: "Unbowed, unbent, unbroken!", který dříve zazněl v podání Merii Martell ve War of Conquest.
    "Ájem Obára Sánd, dótr of Obéryn Mártél." - Obara Sand. Ano, není to přesně to, co jsem chtěl, ale je to důstojná náhrada. Nejspíš tuhle svou řeč konzultovala s dosud v hereckém výkonu nedostižnou Drákárys Madgayryen.

Článek na novinky.cz je jako z bulváru. :D Příště tam budou psát o pohoršující romanci jedenáctileté Missandei s eunuchem Mr. Grey entertainment (čti jako umění zacházet s klacky, které umí bodat) worm s.r.o
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.