Hra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

Arya trénuje. Jorah a Tyrion narážejí na otrokáře. Trystane a Myrcella plánují. Jaime a Bronn dorazí do cíle. Píseční hadi útočí. Šestá epizoda pochází stejně jako ta předchozí z pera Bryana Cogmana, režíroval opět Jeremy Podeswa.

Read the full story here

2456789

Komentáře

• upraveno 19. května 2015
    pejnpejn napsal(a):

V první svojí kapitole z Vichrů má Arya hrát v představení, kde je její postava znásilněná.
    Jinak má věci ve svých rukou. Ostatně kdyby chtěl Martin nechat Aryu znásilnit, tak měl lepší příležitosti.

Tak ale to je len v hre, ci to mam chapat ako predpoved? Nemyslim si, beriem to len ako provokaciu zo strany MartIna. Zo zenskych postav je postava Arye jednou s najsilnejsou volou, teda znasilnenie by nemalo na citatela taky efekt ako napr. u Sansy.
    Everett_Young napsal(a):

@pejnpejn to nemusí dávat smysl, hlavně že na to lidi koukají :-D

No on koli Sanse podla mojho nazoru extremne riskoval v Orlom hniezde(udalosti s lisou sa odohrali moc skor po svadbe) a teraz ju len tak podhodi ludom co maju v znaku muza stiahnute z koze a maju na svedomi redwedding? Ma Malicek slabost pre Sansu ci nie? Chce ju len vyuzit ci aj ochranovat? Bral udalosti s Boltonovcami ako nevyhnutnost, ak ano tak za akym ucelom? Rozoberam zbytocne nieco co na konci dna aj tak nebude davat zmysel? :D

Mylsím si, že tak vznikl dojem, že se to událo skoro hned po svatbě. V seriálu asi nemůžou napsat ke každé scéně uběhlo 5 měsíců od toho a toho. On ji určitě "pohodil" záměrně, aby ji zpátky hned osvobodil a nebo okamžitě využil situace, kdy ho povolala Cercei, aby se dostal na svém "žebříku" ještě výš. Vem si, že Údolí není zasaženo válkou nemá žádné problémy, ani ztráty na životech a ekonomicky je na tom asi dobře, je tedy v plné síle, narozdíl od domlácenýho Severu a chudáka Stannise, který dluží kam se podívá a s armádou je na tom taky na štíru.
  • @Specialone mně to nedává smysl ani tak :D seriálový Malíček se spíš vždycky choval jako hňup, ač scénáristé vždycky tvrdili, jak jeho postavu zbožňují, totálně tu auru dokonalého intrikána a zákulisního hráče zničili. Sansu Ramsayovi strčili do postele asi proto, aby nemuseli představovat novou postavu a zavděčili se fanynkám 50 odstínů šedi, vzhledem k tomu, že seriálový Ramsay je oproti knižnímu slabý čajíček, navíc má pěknou tvářičku, jistě bude mít dost zbožňovatelek. Tohle je pro mě teda slušné wtf, doufám, že Martin nic podobného nezamýšlí.
    Sedm pekel, tak tohle byl masakr. Ty tři blbky v akci měly bejt jako klubko neblaze proslulých Písečných zmijí? Už jsem jenom čekala, kdy "Tyene" po té Bronnově poznámce o malých holkách začne dupat a vřískat: "Já tě chci podříznout a chci a chci a chci!"
    A seriálovému Lorasovi intenzivně přeju po jistém historickém vzoru rozpálenej rožeň vražený tam, kde ho ani Renly nenajde. Ségru k němu můžou klidně přihodit.
    Nad koncem jsem po tomhle všem jenom pokrčila rameny s tím, že tohle jako má bejt ta hlavní zrůdnost? Ty předchozí to hravě překonaly.

Tohle dal někdo jako souhrn svých dojmů, myslím, že je to výstižný:
    http://i.imgur.com/0hcquE8.gif
  • svoa00 napsal(a):

Ale v seriálu očividně veškeré seveřanské lordstvo kromě Boltonů umřelo na Rudé svatbě, tak čemu se divím.

když už jsme u seveřanského lordstva, tak to mi přijde, že už chybělo na Rudé svatbě. kde byl Umber, co hodil stůl před svého krále, Dacey se sekyrou zabodnutou v břiše, Manderlyho syn s rozříznutým krkem a tak dál? upřímně nechápu, jak si dokázali nečtenáři vytvořit pouto k Seveřanům, když vlastně žádné krom Starků a Boltonů pořádně neznají. a "The North remembers" a kecy typu, že tu má Sansa stále přátele, vyznívají akorát prázdně.

Scény, u kterých jsem se tu nemusela ušklíbat, byly jen ty, co se odehrály v Králově přístavišti a Volantisu.

• Tak v knize část severské armády před rudou svatbou odešla, aby je bažináři převedli přes bažiny, a do války nevarazil každý lord mají bratry i sestry a potomky :D
  • červ napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Ale v seriálu očividně veškeré seveřanské lordstvo kromě Boltonů umřelo na Rudé svatbě, tak čemu se divím.

...Manderlyho syn s rozříznutým krkem ...

Vtipné je, že Manderly mladší na Rudé svatbě opravdu byl.

image

Fakt nepochopím uvažování scénáristů, že si vymýšlejí trapnou vatu v Dorne a kašlou na Eurona Greyjoye nebo Manderlyho a Karstarky, zkrátka věci, co můžou k nečemu vést. Nechat zprznit Sansu je holt jednodušší. Jestli na konci série přestanu seriál sledovat, nebude to kvůli změnám předlohy, ale kvůli jejich vypravěčské neschopnosti.
  • Televizní seriál má úplně jiná pravidla vyprávění než kniha, do knihy můžeš dát kolik postav chceš, ale v seriálu to tak nejde, rozšiřuje se délka scén, dějové linky, děj se stává nepřehledným, pomalým, natáčení se prodražuje... GoT musí v první řadě fungovat jako seriál sám o sobě, ne jako adaptace (což se ne vždy úplně daří, linka v Dorne je prozatím strašná , wtz.)
  • @Fawkens Ale ten seriál nefunguje v mnoha věcech ani v rámci své vlastní logiky, v tom je ten problém. Dorne je dostatečným důkazem. Když už i postavy říkají, že jejich jednání nemá žádnou logiku (jak prohlásil Bronn) tak je prostě něco špatně.
  • Předhodit Sansu Boltonům nemělo absolutně žádný smysl, Malíček tím nezískal nic. Bylo to hloupé a riskantní. Sansa je navíc stále na útěku, po obvinění ze spoluúčasti na vraždě krále a vdaná za Tyriona. Logičtější by bylo snažit se ji ukrýt a přijít s tímhle esem v rukávu později za příznivější situace. Ta svatba byla opět jen laciným pokusem o kontroverzi a zvrat. Nemuselo se nic rozšiřovat mohlo se dokonce ještě víc krátit, Sansa vůbec nemusela být na Zimohradu, mohli si vymyslet jiné motivace pro budoucí události.
    Navíc Ramsay se nepotřeboval ženit nebo si mohl vzít klidně nějakou dojičku a poslat vymyšlený dopis Sněhovi, mělo by to žádoucí efekt i tak.
    @svoa00
    ok, to jsem si měla před svou lamentací nejdřív ověřit :D a i kdyby tam takhle za stolem sedělo v řadě dalších dvacet chlapů s různými znaky vyšitými na kabátcích, tak to bude jedno. mě jen mrzí, že kniha poskytla tak dobrý materiál a filmaři tu šanci vytřískat z té scény maximum promrhali. na mě osobně seriálová RW působila jako komorní pohřeb Robba, Cat a Šedého větra. Jo a Talisy.
    @Fawkens
    tak zrovna s "rozšiřováním se délky scén" mi přijde, že seriál problém nemá. že mají pár minut stopáže navíc soudím dle všech těch postelových scén, milostných trylkování Missandei a Šedého červa apod. Tímhle vynecháváním, nahrazováním a překrucováním se možná ušetří peníze a čas, děj je možná přehlednější a rychlejší, ale na úkor toho, že nedává místy smysl viz Malíček. když existující postavy přebírají činy vynechaných postav, tak pak musí přebrat i jejich motivace pro ty činy, anebo to můžou udělat i bez tý motivace, ale to maj pak filmaři práci navíc s tím, aby to nevypadalo nelogicky nebo OOC.
  • Nemesis napsal(a):

Nuže...

Nejhorší scéna: Jak již bylo řečeno výše - souboj ve Vodních zahradách. Kompletně hrozné, včetně absolutní nepravděpodobnosti toho, že se dva únosy zrovna náhodou potkají. Jaime se proplíží absolutně nepozorován přes všechny stráže až k princovi a princezně jen proto, že má oblek nějakého mrtvého vojáka. Dva z nejlepších bojovníků (no, žoldnéř a stratég) mají plán, že "rádi improvizují." Jsem hnidopich, nebo vás to taky vytáčí?
    Jediné pozitivum co mě napadá je krutopřísný Areo Hotah.

Nejlepší scéna: Popravdě mám problém nějakou vybrat. Asi soud v KL. Zajímavě udělané, zavřeli tedy nakonec i Margery (která ale tady narozdíl od knížky je vinná... no uvidíme).

Jinak spíše slabší díl, narozdíl od minulého dílu u mě spíš převažovaly scény, ze kterých jsem byl zklamán. Každopádně děj pádí a jsem zvědav, jak se to bude odvíjet dál.

Nepádí děj, pádí pátá série, vždyť už zbývají jen čtyři díly a zase rok čekání, sakra! :wall:
  • Terezička napsal(a):

Díl jsem v půlce vypla protože mě nebavil, no nakonec jsem ho dokoukala. Všimla jsem si že Jorah sáhl na Tyriona (když se setkali s otrokáři), to ho nakazil? Nebo musí jít o dotyk na holou kůži?

Že se dvoji únosci sejdou ve stejnou dobu, to je mi náhodička! (Skoro jako v Životu Briana, když se Lidová fronta Judeje a Národní judejská fronta potkali při pokusu o únos pilátovy ženy.) A ještě si vyberou takové pěkné místo kde jsou krásně vidět.

Svatební noc - myslím že už jsme viděli horší, myslela jsem že se do toho Theon případně Myranda vloží. Třeba se dočkáme v dalších dílech.

Líbilo se mi Kingslanding.

Moje řeč, s očekáváním vyhlížím další díly! :-P Nedokážu si představit, že by se dala hůř natočit linka v Dorne než tak, jak ji vidíme natočenou teď. Škoda, na nové prostředí - postavy jsem se docela těšil. :-(
  • no tak jako to dorne bylo zklamání čekal jsem taky něco velkolepého jak ukazovaly v tom 0 dílu a ono todle a ti píseční hadi no já bych čekal něco opravdu něco jiného to samé elaria v králově přístavišti byla zajímavá, ale tady no nechci ji urážet
  • Co nechápe na motivaci Malíčka? Chce se stát pánem Západozemí a dost možná se jim i stane. Nejdřív získal Harrenov, následně Údolí, teďka získá Sever a s ním pravděpodobně Řekotočí a uvidíme, kdo dál se k němu připojí proti Lanisterům/Tyrelům. Třeba mu bude stačit jen přesvědčit Dorne a spolu všichni smažou z povrchu zemského Lanistery. Nakonec si ho vezme Margaery, ta je taková prodejná dívka a chce být TA královna! :)
  • tak z praktického hlediska je je sansa klíček k západozemí. Vem ty si, že je dědička roba, krále severu a trojzubce to jsou dvě královsví zároveň je provdaná za Tyriona, který de fakto je dědic Lanisterů :D V knize ji zaslíbily dědici údolí, ale to je vedlejší. Inak ten krok s sansou byl nepochopitelný potom co ji tak pracně dostal k králova přistaviště se jí takhle zbavit je nesmysl. Navíc jsem nepochopil je vdaná za tyriona, tak ji mohou ještě jednou provdat a pokud už nebude panna nepůjde anulovat manželství s Tyrionem což je taky nepochopitelný krok
    @Rybba jak získal Sever, když klíč k severu předhodil Boltonovi, teda Bolton si upevnil sňatkem pozici a co z toho má Malíček? Sansa taky není zrovna Malíčkova nejlepší kamarádka, proč by pro něj měla nyní cokoliv dělat? Nebo snad plánuje Malíček odstranit nějak zázračně Boltony, jak? Proč musel proběhnout svatba právě teď? Boltoni nemají důvod jít Malíčovi na ruku, můžou ho klidně ignorovat, když mají Sansu. Na vděk nebo loajalitu se u nich taky nehraje.
    Proč prostě nepočkal až se to na Severu pomláti a pak slavnostně nepřijel s dědičkou Zimohradu?
    Ten sňatek mi nedává smysl, ať se na to dívám z jakékoliv stránky. Navíc je to velmi riskantní počin, vzhledem k psychopatické povaze Ramsaye a v seriálu navíc ještě je ta Ramsayova harpie Myranda, která je schopná snad čehokoliv.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    svoa00 napsal(a):

Vtipné je, že Manderly mladší na Rudé svatbě opravdu byl.
    image

Mám taký pocit, že v prvej sérií bola aj Jeyne Pool
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 19. května 2015
    Dnešní díl musím říct nebyl zas tak špatný. Pěkně popořadě.

Tyrion a Jorah

Docela hodně dobré, ne-li přímo vynikající. Oba dva herci jsou skvěle sehraní. Při scéně s otrokáři jsem ocenil Tyrionovu schopnost ze všeho se vykecat.

Braavos

Neymslím si, že by se Aryina linka nikam neposouvala, právě naopak. Díky Merynově a Maceho cestě do Braavosu se konečně pohne z místa a doufám, že Západozemí zažije Assasin´s Creed: She-wolf´s revenge.

Oberynovi andílci 2: Muž s jednou rukou

Nechápu, proč jsi ty tři brali masky. Jako by v Dorne existovali nějací další lidi s dívčím hrudním plátem, co chtějí unést princeznu, ale v pořádku. Souboj dopadl hrozně jako vždycky, když je v seriálu něco akčního, ale myslím si, že všichni víme, že to není akční seriál. Každopádně princi Doranovi musím pogratulovat, protože tímhle vyhrál doslova jackpot. Věřím, že si Králokata nechá ve Vodních zahradách jako své rukoj....ehm hosta a využije tuto skutečnost k dalšímu vyjednávání s Královnou Matkou. Gratuluji velký princi a nechť tě Pán Světla provází.

Královo přístaviště aneb Návrat Olenny the Debilslayer

Upřímně čekal jsme, že Olenna Cersei sežere k snídani a ani si přitom neodříhne. Minimálně ve v vztahu k těm obviněním, mohla pronést nějakou uštěpačnou poznámku o incestu jako při debatě s Tywinem.

O to se ovšem postaral Malíček. Jeho plány se Severem jsou zajímavé, čeká nás zřejmě největší bitva od Černovody. :twisted:

Co se týče samotné scény v Baelorově septu, no můžu jen říct, že Tommenova neschopnost, už je trochu přehnáná. A divím se, že když Margaery s Lorasem zatkli na základě výpovědi nějakého buzeranta, tak proč nezatkli i Cersei, vzhledem k tomu, kolik lidí ji stále obviňuje z krvesmilstva.

Zimohrad

Z poslední scény, musel být Rybba zklamaný, že nic neviděl a jenom slyšel

=D =D :-P =D =D :-P

Jinak zde už můžete vidět ukázku na další epizodu The Gift:

My pochodujeme buď k vítězství nebo k porážce, ale pochodujeme kupředu.
    image

P.S. Jo Malíčkovi plány nedávají smysl, ale to poslední dobou spoustu věcí
  • Já si naopak myslim, že Malíčkova reakce není náhodná, nebo vyústěním toho, že by scénáristé potřebovali zaplácnout děj. On tím, že dal Boltonům Sansu, tak je může u Cersie naprášit za zradu a má díky tomu možnost stát se Strážcem Severu. Jinak by jí neměl, protože Boltonové Cersie nic jiného neprovedli. Zároveň počítá s tim, že když Cersie ztratí pozici a Boltonové posílej, tak taky nic neztratí, protože je s nima na oko za dobře a oni nevěděj, že má pakty s Cersie. Další věc je, že počítá s tim, že jim moc dlouho nevydrží. Takže shrnuto a podtrženo, tim, že nechal Sansu Boltonům, tak pravděpodobně získá titul Strážce Severu.
    upraveno 19. května 2015
    @drjano Tady jde spíš o tu hrubku s tím hostincem. Že by se nerozneslo, že Brienne z Tarthu přepadla Malíčka se Sansou na cestě na sever? Zvlášť, když v první sérii, po tom, co zatkla Catelyn Skřeta, tak to věděl každý. I kdybych uznal, že bez Varyse nejsou Lannisterští vyzvědači, to co bývali, tohle by minimálně někdo někomu řekl. Už jen proto, aby si vydělal nějakou zlatku. A to nemluvím o tom, že Malíček Sansu osobně dovedl na Zimohrad. Opět ticho po pěšině. Ale hlavně, že všichni vědí, že Roose Bolton zabil Robba Starka. =D =D
  • @drjano Jako uvědumeješ si sám, jak to zní, že jo? Jediné, co seriálový Malíček dělá, je to, že otevřeně hraje na všechny strany. To je vždycky nejrychlejší cesta na špalek.
  • @drjano to teda nechápu jak? Získal možná další pěkný prázdný titul, ale faktickou moc nad Severem nemá žádnou. Nemůže si být vůbec jistý loajalitou Sansy, ostatně proč by se na něj měla ohlížet? Navíc pochybuji, že by Cersei potopila významné spojence, jen kvůli tlachům které jí přinese Petyr (který za sebou nemá žádné vojsko) o nějaké zradě. Vždyť Cersei ani nemá žádnou kontrolu nad Královým přístavištěm, natož nad zbytkem Západozemí. Je to celé vratké a ušité horkou jehlou a vůbec to nedrží pohromadě. Malíčkovo rozvážné jednání v knihách a opatrné našlapování okolo (kromě toho "úletu" s Lysou :D ) a skrývání skutečného záměru, dává mnohem větší smysl.

• P.S. Jo Malíčkovi plány nedávají smysl, ale to poslední dobou spoustu věcí

Já si nemyslím, že jeho plány nedávají smysl. Pokud se odprostím od knížky, tak to má Malíček dobře vymyšlený.
    Vládne Údolí a shromáždí její armádu pod záminkou osvobození Sansy, na co třeba pánové Údolí kývnou jako šlechetný čin (co si budem říkat shromáždit armádu není sranda), počká až se Boltonové a Stannis pomlátí, vpadne na Sever pobije to co zůstane z jedné armád a "zachrání Sansu". Bude mír armádu Údolí a Severští lordové mu budou vděčný, že zachránil Sansu a Sever před krutovládou Boltonů a třeba se k němu přidají. Sande řekne "promin já jsem netušil, že je to takový "slušný kluk" ten Ramsay" Navíc mu odpadnou dva konkurenti. Potom se může vydat směrem na KL a cestou se mu třeba podaří přibrat něco s armády, co zbylo z Řekotočí. To máte 3 části Západozemí proti Kytkám a Lvům, kteří jsou momentálně v sobě a jdou si po krku díky Cercei. Tywin je mrtvý, takže už žádný geniální stratég v zemi nežije (nepočítám postavy z knihy, jen seriál). Martellové se podle něj asi do boje nepřidají jako vždycky. No uvidíme co vymyslí v seriálu. :-)
    @Kamilkazi Viz. moje reakce na drjano. Jestli to praskne, jako že by zákonitě mělo, tak je Malíček v ***** tečka.
    @Kamilkazi nejsem si jistá tím, jestli Malíček někdy dokáže vést nějakou armádu, je to především intrikán, jako vůdce může (a nejspíš i bude) stát celkem za pendrek. Pořád ještě potřebuje někoho mocnějšího, za koho by se mohl schovat.

EDIT: a taky někoho, kdo si místo něj ušpiní ruce, pochybuji, že on sám je ochoten stát v čele a nést rizika s tím související.
  • @Everett_Young no já mluvil o přidávání nových dějových linek a nových postav, ne o seriálové logice v těch stávajících :) už tak je tu minimálě 7 různých prostředí (Dorne, Královo přístaviště, Zimohrad, Zeď, Braavos, Mereen a cesta z Volantisu do Mereenu, + scény za zdí co letos chybí) a v každé z nich je min. 5-10 hlavních postav, nedivím se že DaD se nechce moc přidávat nové :)

Jinak obecně k Malíčkovi, tam je problém že ta dějová linka co je v knižce (knihy jsem nečetl, ale podle toho co o tom vím) ze seriálového hlediska není taky nic moc. Chápu to tak, že Boltoni tam vytáhnou Jeyne Poole, vydávají ji za Aryu a Ramsay ji potom nechá Theonem připravit, znásilní a nechá ji znáslinit svými psy (prý). Z širšího knižního hlediska to možná smysl dává, ale z pohledu tv diváka se tam objeví nová neznámá holka ( v seriálu byla v prvních dvou dílech v pozadí a nikdo si ji nepamatuje) ke které divák nemá absolutně žádnej citovej vztah, a bude si říkat akorát "wtf, proč tu máme sledovat Ramseyho jak mučí a šuká nějakou neznámou holku, jakej to má smysl? Kromě toho že to ukáže, že Ramsay je zvrhlé prase a Theon vygumovanej domácí mazlíček, což už stejně víme?" Celá ta dějová linka by pro diváka vypadala jako absolutní marnění vysílacího času, zatímco Sansa, imho jedna z (nej)populárnějšch postav, by v seriálu nebyla prakticky vůbec (Samozřejmě že smysl je v legimitazi jejich vlády nad Severem, ale to má i když si vezme skutečnou Starkovou). Neříkám že současné řešení je lepší nebo logičtější, to ne, jen že pro tvůrce by to bylo prašť jak uhoď.
  • btw, ještě jedna poznámka ke zdejší kritice, pamatuju si, jak se tu kritizovaly postelové gay scény Lorase, jako absolutní zbytečnost, marnění času, kdyby místo toho raději ukázali to a to atd... v tomto posledním díle se ukázalo, že ty scény měly smysl a budou mít smysl pro další děj, že to nebylo samoúčelné. o to jde, seriáloví tvůrci (obecně) mají celkovou vizi kterou servírují po kouskách a kritizovat kousky dokud neznáme celek může být ošidné.
  • @Stannis_Baratheon - To jo, ten středověkej internet se jim v tomhle trošku vytratil no... :D

@svoa00 - No většinou právě končej "na špalku" ti, co to hráli moc jednostranně. Navíc nějaký posuny v postavení a snahy o vylepšení u něj vidět jsou, a to i v seriálu. A z toho, jak to zatim (zdůrazňuju zatim :D ) v seriálu je, tak mi přijde, že to má docela pošéfovaný. Zase se mu jednim tahem podařilo oddělit sever proti jihu, navíc to vypadá, že sever "zdědí" v takový pozici, že ten nebude schopnej klást odpor a proč by taky, když je to kamarád Sansy (tohle je podle mě jeho uvažování, neříkám, že to tak Sansa má, nebo bude mít, až se setkaj).

@Dreamer - To ho moc nemusí zajímat, i tak na tom vydělá. Pokud Cersie udrží vládu, bude mít legálně sever a pokud ne, tak ho buď nová "vláda" prohlásí oficiálně opět Strážcem Severu, nebo si dokonce bude moct postavit hlavu a oddělit se, protože bude mít na své straně Sever a silné Údolí. Jinak ke vztahu se Sansou, on prostě podle mě spoléhá na to, že s ní bude za dobře. Ale jako může to dopadnout tak, že to bude nakonec Sansa, kdo ho sundá a jeho propočty ho zklamou, ale to se dozvíme asi až ve Vichrech. Uvidíme, kam se bude směřovat v nich.
    upraveno 19. května 2015
    @Fawkens No to už si snad ze mě dělají srandu?!!!!!!!

Tak pěkně popořadě přátelé. Oni by problém přidat nové postavy vůbec neměli kdyby za

a) Danerys celé dvě série nedobývala otrokářská města a nesouložila s Dariem.
    b) Kdyby si Stannis dvě řady, neválel šunky na dračím kameni
    c) Kdyby si Jenda Sníh nemastil bezvýsledně péro Za Zdí a na Zdi
    d) Celé dvě série Brandon Stark necestoval ze Zimohradu za Zeď
    e) Asha neútočila bezvýsledně na Hrůzov.
    f) Arya celé dvě série necestovala Říčními krajinami
    g) Vynechala se většina bordelových a sexuálních scén
    h) Celou sérii nemučil Ramsay Theona, to se také dalo zkrati. Stačila by scéna s klobásou a něco z mučení. Chuťovky jako Ramsay zachraňuje Theona před análem si mohli odpustit.

Faktem je, že třetí a čtvrtá série, by se krásně dala sestřihat do jedné. Dva roky mlátí prázdnou slámu a teď se budou vymlouvat, že nemají čas na nové postavy kvůli romanci překladatelky a eunucha, Ramsayovi, co šuká Sansu do pr****.

Jen pro srovnání Tyrion procestoval v 1. sérii půlku říše během pár epizod, Danerys se také dostala k Dothrakům celkem rychle, to samé Ned do Králova přístaviště a další. A to vůbec nemluvím o Stannisovi z Dračího Kamena přes Bouřlivý Konec, Královo přístaviště a zpátky na Dračí kámen. Prostě když se podíváte, co všechno se stálo v první a druhé sérii a co všechno se stalo v třetí a čtvrté, svitne vám. Dva roky tady čumíme na ty jejich vylomeniny a teď si vyslechneme, že vše výše uvedené je důležitější než
    Barbery Dustin, Genna Lannister, Aegon a spol, Karstarkové a Manderlyové, Černé ryby co umějí plavat, nebo Arianne Martell.

No nezlobte se na mě, ale ať je vezmou Jiní.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.