Hra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
A seriálovému Lorasovi intenzivně přeju po jistém historickém vzoru rozpálenej rožeň vražený tam, kde ho ani Renly nenajde. Ségru k němu můžou klidně přihodit.
Nad koncem jsem po tomhle všem jenom pokrčila rameny s tím, že tohle jako má bejt ta hlavní zrůdnost? Ty předchozí to hravě překonaly.
Tohle dal někdo jako souhrn svých dojmů, myslím, že je to výstižný:
http://i.imgur.com/0hcquE8.gif
ok, to jsem si měla před svou lamentací nejdřív ověřit :D a i kdyby tam takhle za stolem sedělo v řadě dalších dvacet chlapů s různými znaky vyšitými na kabátcích, tak to bude jedno. mě jen mrzí, že kniha poskytla tak dobrý materiál a filmaři tu šanci vytřískat z té scény maximum promrhali. na mě osobně seriálová RW působila jako komorní pohřeb Robba, Cat a Šedého větra. Jo a Talisy.
@Fawkens
tak zrovna s "rozšiřováním se délky scén" mi přijde, že seriál problém nemá. že mají pár minut stopáže navíc soudím dle všech těch postelových scén, milostných trylkování Missandei a Šedého červa apod. Tímhle vynecháváním, nahrazováním a překrucováním se možná ušetří peníze a čas, děj je možná přehlednější a rychlejší, ale na úkor toho, že nedává místy smysl viz Malíček. když existující postavy přebírají činy vynechaných postav, tak pak musí přebrat i jejich motivace pro ty činy, anebo to můžou udělat i bez tý motivace, ale to maj pak filmaři práci navíc s tím, aby to nevypadalo nelogicky nebo OOC.
EDIT: a taky někoho, kdo si místo něj ušpiní ruce, pochybuji, že on sám je ochoten stát v čele a nést rizika s tím související.
Jinak obecně k Malíčkovi, tam je problém že ta dějová linka co je v knižce (knihy jsem nečetl, ale podle toho co o tom vím) ze seriálového hlediska není taky nic moc. Chápu to tak, že Boltoni tam vytáhnou Jeyne Poole, vydávají ji za Aryu a Ramsay ji potom nechá Theonem připravit, znásilní a nechá ji znáslinit svými psy (prý). Z širšího knižního hlediska to možná smysl dává, ale z pohledu tv diváka se tam objeví nová neznámá holka ( v seriálu byla v prvních dvou dílech v pozadí a nikdo si ji nepamatuje) ke které divák nemá absolutně žádnej citovej vztah, a bude si říkat akorát "wtf, proč tu máme sledovat Ramseyho jak mučí a šuká nějakou neznámou holku, jakej to má smysl? Kromě toho že to ukáže, že Ramsay je zvrhlé prase a Theon vygumovanej domácí mazlíček, což už stejně víme?" Celá ta dějová linka by pro diváka vypadala jako absolutní marnění vysílacího času, zatímco Sansa, imho jedna z (nej)populárnějšch postav, by v seriálu nebyla prakticky vůbec (Samozřejmě že smysl je v legimitazi jejich vlády nad Severem, ale to má i když si vezme skutečnou Starkovou). Neříkám že současné řešení je lepší nebo logičtější, to ne, jen že pro tvůrce by to bylo prašť jak uhoď.
@svoa00 - No většinou právě končej "na špalku" ti, co to hráli moc jednostranně. Navíc nějaký posuny v postavení a snahy o vylepšení u něj vidět jsou, a to i v seriálu. A z toho, jak to zatim (zdůrazňuju zatim :D ) v seriálu je, tak mi přijde, že to má docela pošéfovaný. Zase se mu jednim tahem podařilo oddělit sever proti jihu, navíc to vypadá, že sever "zdědí" v takový pozici, že ten nebude schopnej klást odpor a proč by taky, když je to kamarád Sansy (tohle je podle mě jeho uvažování, neříkám, že to tak Sansa má, nebo bude mít, až se setkaj).
@Dreamer - To ho moc nemusí zajímat, i tak na tom vydělá. Pokud Cersie udrží vládu, bude mít legálně sever a pokud ne, tak ho buď nová "vláda" prohlásí oficiálně opět Strážcem Severu, nebo si dokonce bude moct postavit hlavu a oddělit se, protože bude mít na své straně Sever a silné Údolí. Jinak ke vztahu se Sansou, on prostě podle mě spoléhá na to, že s ní bude za dobře. Ale jako může to dopadnout tak, že to bude nakonec Sansa, kdo ho sundá a jeho propočty ho zklamou, ale to se dozvíme asi až ve Vichrech. Uvidíme, kam se bude směřovat v nich.