Hra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

upraveno 10. června 2015 v 5. řada
imageHra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire

Arya trénuje. Jorah a Tyrion narážejí na otrokáře. Trystane a Myrcella plánují. Jaime a Bronn dorazí do cíle. Píseční hadi útočí. Šestá epizoda pochází stejně jako ta předchozí z pera Bryana Cogmana, režíroval opět Jeremy Podeswa.

Read the full story here

1356789

Komentáře

• @Fawkens Tady je asi každému jasné, proč se rozhodli tak, jak se rozhodli, a stejně je to líné psaní. A nejsem si jistá, pro kolik zůstane ten otloukánek, co nepředvedl skoro nic kromě stálé nutnosti záchrany, oblíbenou postavou, když pominu její představitelku. Pokud má někdo rád Starky, je snazší dát přednost Jonovi nebo Arye. Pokud chce někdo vidět "girl power", tak Dany a Margaery jsou daleko lepší postavy.
  • @Kamilkazi Viz. moje reakce na drjano. Jestli to praskne, jako že by zákonitě mělo, tak je Malíček v ***** tečka.

No jasně, určitě by se to měl někdo dozvědět, otázka jak se k tomu postaví tvůrci seriálu. Můžou říct, že v hostinci nikdo nepoznal ani jednoho aktéra a já nevím co si kde si. Malíček se z toho může taky vykecat. Nebo to praskne ve fázi, kdy už to bude jedno.

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Fawkens Aha, takže Podrick Payne v bordelu, byl taky součást nějakého propracovaného plánu. Hmm no i když.....
  • Dreamer napsal(a):

@Kamilkazi nejsem si jistá tím, jestli Malíček někdy dokáže vést nějakou armádu, je to především intrikán, jako vůdce může (a nejspíš i bude) stát celkem za pendrek. Pořád ještě potřebuje někoho mocnějšího, za koho by se mohl schovat.

Ano to máš pravdu, Malíček je nejspíš nepovede, velení přenechá někomu jinému, kdo je v oblasti války schopnější, ale nemusí to znamenat, že je nepovede. Vem si Robba a Černou rybu. Černá ryba mu radil kde mohl a bez něj by podle mě takových úspěchů nedosáhl, ale každý věděl, že v čele stojí Robb. Může to být podobné i s Malíčkem.

upraveno 19. května 2015
    @Kamilkazi Já zapomněl, že Západozemí je přímo přeplněné amazonkami v těžkých zborjích. Taky se určitě spoustu lidí jmenuje lady Sansa a Petyr Baelysh, taky spoustu lidí cestuje pod zástavou Arrynů na Zimohrad. Ale což, jo klidně se to může dozvědět pozdě, jen poukazuji na fakt, že v první sérii, Jaime řádil kvůli Tyrionovi poměrně rychle.
  • @Fawkens jenže tohle tam vůbec ale vůbec být nemuselo dokonce ani žádná svatba. Sansu Ramsayovi do postele házet nemuseli.
  • upraveno 19. května 2015
    Mno, jsem ráda, že se na seriál už nedívají heavy_head a flanker. Aspoň nemusejí čekat, až se v příští epizodě dozvědí, že Sansa byla análně deflorovaná násadou od koštěte nebo že je těhotná :-@
    @svoa00 Já jenom ukojím svou zvědavost, výsledku bitvy u Zimohradu a se seriálem končím. Ten konec si vážně raději přečtu, než podívám.
  • @Kamilkazi Já zapomněl, že Západozemí je přímo přeplněné amazonkami v těžkých zborjích. Taky se určitě spoustu lidí jmenuje lady Sansa a Petyr Baelysh, taky spoustu lidí cestuje pod zástavou Arrynů na Zimohrad. Ale což, jo klidně se to může dozvědět pozdě, jen poukazuji na fakt, že v první sérii, Jaime řádil kvůli Tyrionovi poměrně rychle.

No, pokud zas vezmeme knihu, tak to nějakou dobu trvalo než zjistili, že vězní Tyriona. (GRRM to myslím nikdy nenapsal, ale mohlo by se to vyřešit tak, že Lysa vše psala Maličkovi, a ten okamžitě šel za Lannistery, aby se pochlapil, atd. atd.)

Jinak máš určitě pravdu, že by si mrtvých chlapů někdo všiml a určitě by se o tom někdo dozvěděl. Jméno Sansy by bylo určitě známý v těch končinách :-)

Hitler reaguje na zprávu, že HBO dokončí příběh dřív než George Richard Raymond Martin

• @Stannis_Baratheon Tak to video je teda maso :-) A jak se Hitler rozčiluje nad Rudou svatbou je možná ještě lepší. Když nic jiného, tak v tomhle aspoň stojí na mojí straně..
    upraveno 19. května 2015
    @Lady_Stark Ještě je dobrý video Hitler reaguje na Joffreyho smrt a nebo video Hitler reacts to death of Oberyn Martell.

• @Stannis_Baratheon eh, já nikoho necitoval, jen píši jak si myslím, že tvůrci přemýšlí. Většina těch scén co píšeš byla i v knihách, a myslím že tempo seriálu bylo tak akorát. Tvůrci prostě chtěli první tři knihy v prvních 4 seriích a to se jim povedlo. JInak, o psaní seriálů toho moc nevím, ale nemyslím si že to funguje tak že si řeknu: tady škrtnu minutovu erotickou scénu už zaběhnutých postav které divák zná a místo toho tady připíšu nějakou novou postavu...

Kromě toho jestli nějaká postava bude fakt důležitá pro celkový děj resp. pro halvní dějovou linku, tak v seriálu bude, DaD to pořád konzultují s Martinem, i když se od knih už odstřihli.

• Dreamer napsal(a):

@Fawkens jenže tohle tam vůbec ale vůbec být nemuselo dokonce ani žádná svatba. Sansu Ramsayovi do postele házet nemuseli.

Z hlediska knižní adaptace asi ne, ale z hlediska vlastního příběhu, kterej si teď DaD v podstatě jedou, to smysl dávat může. Myslím že to bude důležité jak pro další vývoj Sansy, tak Theona. A myslím, že za ty šokovaný a pobouřený reakce na americkejch internetech to stálo :) (jinak je mi ale Sansy líto, wtz)
    upraveno 19. května 2015
    @Fawkens Aha, ja nevěděl, že mučení Theona bylo i v knihách(max poměrně krátký flashback v Tanci), hmm já nevěděl, že Stannis plul do Braavosu(v seriálu díky bohu za to, protože jinak bych se zbláznil nudou). Já nevěděl že v knize Asha útočí na Hrůzov, já nevěděl, že v knize pořádala Noční Hlídka nějaké útoky proti vzbouřencům a podobně. A ne nepovedlo, protože věci z hostiny a tance už byli ve čtvrté sérii!
    !! (Moat Calinn)

Prostě měli dvě série 20 epizod na zadaptování jedný knihy, a teď chtěj tři knihy narvat do jedné série Bullshit.

Co se týče těch konzultací, obávám se, že to probíhá tak, že DD přinesou kufřík, kufřík se otevře a velký žužu George jde počítat ty hezké zelené papírky. A tím konzultace končí, dle toho jak seriál vypadá.

Faktem je, že to zjednodušování udělalo ze seriálu alternativní realitu. A vskutku raději bych viděl víc postav, než tyhle jejich ptákoviny. Dá se pochopit logické zjednodušování, ale tohle už jde opravdu přes čáru.
  • upraveno 19. května 2015
    @Fawkens Šok? Pobouření? Předpokládám spíš záplavu fanficů s tímhle novým párem. Já se teda divím, že někdo na tu jejich hru ještě přistupuje. To jako někdo fakt při té svatbě opravdu čekal, že někdo zavolá "Námitka!"? To by bylo jako čekat, že ve Walking Dead nějaká postava prochází opuštěným bytem a doufat, že tam nebude zombie. Při té rádoby odvážné poslední scéně mi bylo hlavně smutno za tvůrce a jejich laciné triky.
  • Kdo ví, co zhruba tu píšu o seriálu, tak si jistě všiml, že se seriálu víceméně zastávám (ale i tak Tyene nesnáším a to ani nemluví (naštěstí)). Myslím že zastávat se seriálu pro mě osobně mělo zatím smysl, každopádně jen hluchý slepec si nevšimne, že tahle epizoda byla zaručeně nejhorší a nejnesmyslnější ze všech zatím odvysílaných epizod...
  • @pavel Ano, pod to se podepíšu.
  • K Malíčkově logice, zajímalo by mě, co si myslíte o tomhle; dívali jsme se se sestrou a ona vyslovila názor, že Malíček nechal Sansu Boltonům úmyslně, aby se tak říkajíc "trošku potrápila" a potom, až se vrátí na Sever jako zachránce, mu spadla do náruče. Potom by měl zajištěnou její loayalitu. Jinak tam ten smysl lze hledat těžko, protože nevěřím ani na vteřinu, že by nevěděl o Ramseyho úchylkách. Jak že se tomu říká, tuším metoda cukru a biče?
    Anebo je tu ještě jedna velmi nepatrná možnost, a to ta, že scenáristi seriálu jsou vymaštění kr*téni a logika jim silně ulítla. Ach, ty moje kacířské myšlenky...

Jinak Dorne samozřejmě úplná pitomost, jakože uprostřed palácových zahrad se za bílého dne pokoušet o únos... Ale nejvíc mě serou Trystan a Myrcella. Teenagerovské milostné romance jsem už viděla lepší. (But still better lovestory than Twillight.)

Nejlepší podle mě Tyrion a Jorah, a hlavně scéna s otrokáři. "Guess again!"

Lorasův soud dobrý, akorát jsem čekala, že ten jeho milenec bude aspoň nějak poznamenaný výslechem. Tenhle týpek mě vždycky štval... Důvod uvěznění Margeary trochu slabý, řekla bych, ale schyluje se k vyvrcholení procesů inkvizice, tak se těším na tu blonďatou třešničku na dortu :) Upřímně se divím, že Lancel stále drží jazyk za zuby, člověk by čekal, že se po uvedení do svatého řádu vyzpovídá ze svých hříchů, a ono nic...

Svatba moc krásná, v tom Božím háji mezi vločkami sněhu, krásné svatební šaty, to se musí uznat :) A to je tak všechno krásného na Severu. Závěrečná scéna mi trochu vzala dech, podlehla jsem přesvědčení, že se z toho Sansa nějak vykroutí nebo to přijme tak nějak... vyspěleji. No hezky se mi na to nedívalo... hlavně jak tam stála a tvářila se jak blbec. Ale pokračuje to v trendu Sansa = hloupá husa. Nějaký naznačovaný a slibovaný přerod postavy se stále nekoná a slíbená pomsta Boltonům už vyznívá dost naprázdno.
  • Tohle je dobrý, tohle je špatný... To bude teprve taškařice, až D&D budou dopisovat i knihy.
  • Nejsem si jist, zdali tohle vyjádří mé včerejší pocity dostatečně...WTF?
    Z knih nám zbyl jen rámec, prakticky nic víc. Úplné vypuštění A6 a Conningtona a nahrazení jejich dějové linie tím, že se nakažený Jorah vydá za Dany v prakticky sebevražedné misi? Jasně, proč ne? Zrušit skrz tři knihy pečlivě plánované Malíčkovy intriky a vykašlat se na nějakého dědice Údolí? Jsme scénáristi, biatch, v bedně bude líp vypadat, když ta Turnerka už konečně někomu dá! Arya, která je prakticky největší badass z knížek, je tentokrát nevýrazná jak korek na řece. Promrhání šance na skvělé scény v chrámu neodpustím ani kameramanovi ani režisérovi. Obžaloba Tyrellat? Směšná. A ještě směšnější je obhajoba, respektive její absence. "Loras má znamínko ve tvaru Dorne," super. Jsi panoš, co šmíruješ svýho pána, když jde do lázně? To tam ani Olenna už nemá mozek?
    Jakž takž světlý moment je diskuse Petyra s královnou Zlatotupkou, ta mi poskytovala až nemístné potěšení.
    Za mě nejslabší epizoda - Absolutně nejslabší epizoda - která byla ze všech řad dosud odvysílaná. Strašný zklamání.
  • @64871 Dodatečně jsem si všimla, že tuhle epizodu napsal Bryan Cogman. Stejně jako minulou, která naopak plynula dobře. On teda do vedení dějových linie nejspíš nemá moc co mluvit, ale tentokrát i to zpracování scén bylo z větší části slabé.
  • 64871 napsal(a):

"Loras má znamínko ve tvaru Dorne," super. Jsi panoš, co šmíruješ svýho pána, když jde do lázně? To tam ani Olenna už nemá mozek?

Přesně! Navíc panoš pomáhá i s oblékáním tak si mohl všimnout u toho.
  • Abych se přiznal, tak se mi tento díl líbil. Viděl jsem včera společně 05+06 a přechod i děj byl plynulý, rozumný... nemám asi jako jediný nic proti scéně z Dorne, ačkoli ty holky tak nějak nemusím, tak to nebyla špatná "přestřelka".
  • Mě tam prudilo, jak futr všichni točej těma kopíma. Kopím se dá buď bodat (hlavně!), nebo dávat údery švihem jedním nebo druhým koncem. Dost špatně se dřevěným kopím vykrývají údery ostřím meče. To by muselo výt kovový (to Obařino není), což jsme tam taky několikrát viděli... Ale nevidím důvod proč s ním během souboje desetkrát točit jak s ohnivou fakulí a to ještě (jako Obara) v pozici zády k útočníkovi. To mi fakt hlava nebere. Ta s tím bičem a kudličkou byla taky zoufalá. ta s dýkama zase úsměvná. Nejvíc se mi na tom souboji líbil Bronn a Jaime (ten už se naučil zlatou ruku běžně používat jako štít :) )
  • Co se týče Sansy a Malíčka, pak je zajímavé porovnat děj v seriálu s knihou, protože v ukázkách ze 6. knihy Sansa je pořád v Údolí a vypadá to, že si docela rozumí s Maličkem. Osobně si myslím, že Malíček i v knize vytáhne na Zimohrad. Podle mého ho v knize bez problémů získá, protože Stanis ani Boltnové nemají v současnosti armádu, která může konkurovat silám Údolí.
    Co se týče Malíčka, pak očekávám, že skončí na Železném trůně nebo bude zabit. Neočekávám nic mezi tím, jako že by třeba skončil jako ochránce Severu.
  • @Robb Stark Pro jistotu jsem se na tenhle kousek podíval znovu s pomocí mapy a rozmístěním vojsk. Boltoni povětšinou na Zimohradě, část na Dreadfortu. Ze severu Stannis. Malíček nabádá Cersei, aby nechala prakticky svou jedinou pořádnou sílu - lannisterské jednotky - táhnout na sever a chce být jmenován Strážcem Severu.
    Petyr Baeliš je už teď de facto (de iure ani být nemusí) Strážcem Východu. Stannis nalomí Boltony, případně se zmasakrují navzájem a zbytek dorazí lannisterská armáda. Když bude po boji oslabená, rytíři Údolí pobijí i je, osvobodí Sansu - čerstvě ovdovělou právoplatnou dědičku Zimohradu - a po sňatku Petyra se Sansou se z Malíčka stává Strážce Severu i Východu, Lannisteři jsou oslabení a bez podpory Tyrellů => žádost o pomoc v Dorne, které mezitím kontaktuje Dany. Co ty na to?
  • @64871 Malíček po Cersei ale nechce jediného lannisterského vojáka. Plánuje dobýt sever s armádou Údolí
  • @s.fík Neřekl si o ně, nicméně Cersei je tak tupá, že chce vítězství pod svou zástavou, takže mám za to, že je pošle ráda sama.
    Hehe, pobavila mě ještě scéna - Cersei x Olenna, zvlášť ta patetická snaha chovat se tvrďáčtěji než Tywin :D
    Malíček táhnoucí na Sever nebo Lannisterové. Tento zapeklitý problém se dá vyřešit touhle rovnici:
    image
    +
    image
    =
    image

A abych naplnil proroctví svoa00
    image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.