Hra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire
Hra o trůny 5x06 - Neohnuti, neskloněni, nezlomeni - Ice & Fire
Arya trénuje. Jorah a Tyrion narážejí na otrokáře. Trystane a Myrcella plánují. Jaime a Bronn dorazí do cíle. Píseční hadi útočí. Šestá epizoda pochází stejně jako ta předchozí z pera Bryana Cogmana, režíroval opět Jeremy Podeswa.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
No, pokud zas vezmeme knihu, tak to nějakou dobu trvalo než zjistili, že vězní Tyriona. (GRRM to myslím nikdy nenapsal, ale mohlo by se to vyřešit tak, že Lysa vše psala Maličkovi, a ten okamžitě šel za Lannistery, aby se pochlapil, atd. atd.)
Jinak máš určitě pravdu, že by si mrtvých chlapů někdo všiml a určitě by se o tom někdo dozvěděl. Jméno Sansy by bylo určitě známý v těch končinách :-)
Kromě toho jestli nějaká postava bude fakt důležitá pro celkový děj resp. pro halvní dějovou linku, tak v seriálu bude, DaD to pořád konzultují s Martinem, i když se od knih už odstřihli.
!! (Moat Calinn)
Prostě měli dvě série 20 epizod na zadaptování jedný knihy, a teď chtěj tři knihy narvat do jedné série Bullshit.
Co se týče těch konzultací, obávám se, že to probíhá tak, že DD přinesou kufřík, kufřík se otevře a velký žužu George jde počítat ty hezké zelené papírky. A tím konzultace končí, dle toho jak seriál vypadá.
Faktem je, že to zjednodušování udělalo ze seriálu alternativní realitu. A vskutku raději bych viděl víc postav, než tyhle jejich ptákoviny. Dá se pochopit logické zjednodušování, ale tohle už jde opravdu přes čáru.
Anebo je tu ještě jedna velmi nepatrná možnost, a to ta, že scenáristi seriálu jsou vymaštění kr*téni a logika jim silně ulítla. Ach, ty moje kacířské myšlenky...
Jinak Dorne samozřejmě úplná pitomost, jakože uprostřed palácových zahrad se za bílého dne pokoušet o únos... Ale nejvíc mě serou Trystan a Myrcella. Teenagerovské milostné romance jsem už viděla lepší. (But still better lovestory than Twillight.)
Nejlepší podle mě Tyrion a Jorah, a hlavně scéna s otrokáři. "Guess again!"
Lorasův soud dobrý, akorát jsem čekala, že ten jeho milenec bude aspoň nějak poznamenaný výslechem. Tenhle týpek mě vždycky štval... Důvod uvěznění Margeary trochu slabý, řekla bych, ale schyluje se k vyvrcholení procesů inkvizice, tak se těším na tu blonďatou třešničku na dortu :) Upřímně se divím, že Lancel stále drží jazyk za zuby, člověk by čekal, že se po uvedení do svatého řádu vyzpovídá ze svých hříchů, a ono nic...
Svatba moc krásná, v tom Božím háji mezi vločkami sněhu, krásné svatební šaty, to se musí uznat :) A to je tak všechno krásného na Severu. Závěrečná scéna mi trochu vzala dech, podlehla jsem přesvědčení, že se z toho Sansa nějak vykroutí nebo to přijme tak nějak... vyspěleji. No hezky se mi na to nedívalo... hlavně jak tam stála a tvářila se jak blbec. Ale pokračuje to v trendu Sansa = hloupá husa. Nějaký naznačovaný a slibovaný přerod postavy se stále nekoná a slíbená pomsta Boltonům už vyznívá dost naprázdno.
Z knih nám zbyl jen rámec, prakticky nic víc. Úplné vypuštění A6 a Conningtona a nahrazení jejich dějové linie tím, že se nakažený Jorah vydá za Dany v prakticky sebevražedné misi? Jasně, proč ne? Zrušit skrz tři knihy pečlivě plánované Malíčkovy intriky a vykašlat se na nějakého dědice Údolí? Jsme scénáristi, biatch, v bedně bude líp vypadat, když ta Turnerka už konečně někomu dá! Arya, která je prakticky největší badass z knížek, je tentokrát nevýrazná jak korek na řece. Promrhání šance na skvělé scény v chrámu neodpustím ani kameramanovi ani režisérovi. Obžaloba Tyrellat? Směšná. A ještě směšnější je obhajoba, respektive její absence. "Loras má znamínko ve tvaru Dorne," super. Jsi panoš, co šmíruješ svýho pána, když jde do lázně? To tam ani Olenna už nemá mozek?
Jakž takž světlý moment je diskuse Petyra s královnou Zlatotupkou, ta mi poskytovala až nemístné potěšení.
Za mě nejslabší epizoda - Absolutně nejslabší epizoda - která byla ze všech řad dosud odvysílaná. Strašný zklamání.
Co se týče Malíčka, pak očekávám, že skončí na Železném trůně nebo bude zabit. Neočekávám nic mezi tím, jako že by třeba skončil jako ochránce Severu.
Petyr Baeliš je už teď de facto (de iure ani být nemusí) Strážcem Východu. Stannis nalomí Boltony, případně se zmasakrují navzájem a zbytek dorazí lannisterská armáda. Když bude po boji oslabená, rytíři Údolí pobijí i je, osvobodí Sansu - čerstvě ovdovělou právoplatnou dědičku Zimohradu - a po sňatku Petyra se Sansou se z Malíčka stává Strážce Severu i Východu, Lannisteři jsou oslabení a bez podpory Tyrellů => žádost o pomoc v Dorne, které mezitím kontaktuje Dany. Co ty na to?
Hehe, pobavila mě ještě scéna - Cersei x Olenna, zvlášť ta patetická snaha chovat se tvrďáčtěji než Tywin :D
+
=
A abych naplnil proroctví svoa00