[Spoiler] Vichry zimy

upraveno 22. ledna 2014 v Píseň ledu a ohně
GRRM měl v plánu započít práce na šestém dílu ságy Píseň ledu a ohně v lednu 2012. Nicméně několik kapitol, které se nevešly do Tance s draky, už má hotových.

V prosinci roku 2011 také zveřejnil první ukázkovou kapitolu, kterou si můžete díky Aruthovi přečíst v českém překladu....

Číst celý článek zde
1535456585972

Komentáře

• @Gepeto jo, já si to celý nějak popletla myslela jsem že Robert je ten co je s ním Sansa zasnoubená... No neřeš... Prostě moje inteligence :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Lady_Stark Ahá, prepáč, no treba povedať, že dosť mätie aj Jayov komentár.
  • Ale, tak když si to člověk vezme dokud je Sansa provdaná za Tyriona znova se vdát nemůže, jedině pokud by se prokázalo, že nedošlo k naplnění manželství, což dokazuje septy, ale člověk neví jaký je na to precedenz
  • @p1e9t9r2 no jo.. tak s ním ještě oficiálně zasnoubená není, ale chce to tak pravděpodobně Malíček a já si nemohla vzpomenout na to jméno
  • ale jen mi nejde na hlavu malíček ji dojednal snatek s Harrym dědicem, ale ještě k tomu je neoficiálně zasnoubená s Robertem Arrynem v tom aby se taky jeden vyznal
  • @p1e9t9r2: Přitom je to tak jednoduché:
    Sansa je vdaná za Tyriona,...
    Její alterego Alayne je Malíčkův bastard, tedy nehodna pána Údolí Roberta Arryna (tedy ne, není s ním zasnoubena ani neoficiálně)
    ano, mám za to, že Robert je Malíčkův

Její alterego chce Malíček provdat za Harryho Následníka, nicméně na konci Tance to není nic než plán, a tahle kapitola o tom mluví... Ne že bych měl apriori pocit, že pro Harryho by měla být coby Malíčkův bastard nějaká super partie,...
    Každopádně, to že je Sansa provdaná rozhodně nemůže v ničem bránit Alayne,... alespoň ne pokud to plánuje Malíček a ne do té doby, než bude chtít veřejně přiznat, že je Sansa (nejsme v seriálu, kdy to ví celé Údolí)...
    @Gepeto: Matoucí to snad bylo jen pro toho, kdo tu kapitolu nečetl... a ten "nemá" číst spoilery :o)...
    Mimochodem, jedna jazyková otázka: Robert Arryn (v seriálu Robin) je od Alayne oslovován jako SWEETROBIN... neznáte někdo náhodou význam (nebo jak se to překládá). Já v tom vidím to "sweet" čili něco jako sladký, cukroušek nebo tak a nějak nevím, jestli to "robin" je jen verze Roberta (podobně divně jako Eddard zdrobněle Ned)... Ostatně, perlička je, že slovník říká, že "robin" znamená v překladu drozd (zatímco Malíčkův rodový mockingbird je druh drozda)
  • Aha,... tak to asi není potvrzeno, že by Robert Arryn byl Malíčkův,... to jsem si asi jen vymyslel já - každopádně, nereálné to není a té scéně by to přidalo další rozměr. :o)
    upraveno 14. dubna 2015
    @Jay Kapitolu som čítal, ale stále nechápem, prečo by Robert mal byť Malíčkov. Lysa už jedno také dieťa mala a Hoster ju donútil sa ho vzdať.

BTW Mám taký pocit, že sweetrobin používala už Lysa.
  • Myslím, že v českém překladu knihy ho Sansa oslovovala "můj sladký Robine", nebo tak nějak.
  • @Gepeto: No jo, jenže to měla Lysa Malíčkovo dítě jako neprovdaná, proto to Hoster řešil tak jak řešil... Tady jde o to, že po svatbě s ní do Hnízda odjel tuším i Malíček... a upřímně pokud na to starý Jon už neměl, tak (ad absurdum) třeba i mohl vědět, že Robert není jeho, ale pokud šlo o oficiální pokračování rodu, mohl to tolerovat (i když bych spíš čekal, že to ani nevěděl... teda pokud je to pravda - už jsem to ostatně radši hodil do teorií...)
    @Gepeto @Denebola... asi to sweetrobin používala už Lysa.... tyjo a jestli to má opravdu TUHLE souvislost s drozdem (což ČJ nemá šanci podchytit), tak klobouk dolů, to by od ní byla drzost na entou...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Robert Arryn je Malickuv syn? Smarja, Martin by si s těmi vichry mel pospisit, protože jinak se objeví ještě silnější teorie
  • Achileus napsal(a):

Robert Arryn je Malickuv syn? Smarja, Martin by si s těmi vichry mel pospisit, protože jinak se objeví ještě silnější teorie

Co ta, že liana měla trojčata :D to tadle je věrohodnější
    @p1e9t9r2 Nakonec se objeví teorie, že Malíček je Targaryen :-D
  • Achileus napsal(a):

@p1e9t9r2 Nakonec se objeví teorie, že Malíček je Targaryen :-D

Čím je čekání delší tím jsou bláznivější teorie už se těším na teorie až se bude čekat na sen o jaru nebo vem si kolik by bylo teorii, kdyby dostal mrtvici a nebyl schopen dál psát
    @Achileus Veď Malíček má dva biele (strieborné) pásy vlasov na bokoch hlavy =D
    @Gepeto A už je to tady
  • Malíček je Mance, to je známo :weirwood:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. dubna 2015
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. dubna 2015
    ...
  • Ohledně věcí ze seriálu už tu existuje spekulační vlákno, tam bych přesunula tuhle diskuzi, tohle bych nechala čistě v knižním světě.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Přesně tak. Tohle je knižní diskuze. Debatu ohledně děje v souvislosti se seriálem směřujte sem: http://www.icefire.cz/forum/discussion/51767/spoileryrozdily-v-serialu-spoiler-vsech-knih-a-epizod-serialu
  • Prosím na kedy je plánované vydanie vichrou zimy ?
  • Téhle zimy už se nedožijeme :wall:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 24. května 2015
    @dadkov 2016 se předpokládaným zpožděním okolo 10 let. Sen o jaře někdy v roce 2021 s předpokládaným zpožděním 25 let. Samozřejmě s tím, že ho seriál už předběhl, takže už ho nic nenutí psát rychleji. Navíc konec už má vymyšlený, dle toho, že to vyslepičil DDebilům.Osobně s takovým přístupem už přestávám věřit, že se té knihy dočkáme, protože on to prostě vzdal.
  • @Stannis_Baratheon ďakujem ale snáď to nebude tak dlho trvať :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @dadkov Realisticky počítej, že si minimálně rok počkáš, i kdyby příští rok nakrásně vyšla, tak s českým překladem určitě taky nikdo pospíchat nebude(viz jak dlouho trvalo než vyšel Svět ledu a ohně). Doporučuji čekání strávit tím, že budeš velice dobře pilovat angličtinu.
  • upraveno 24. května 2015
    Já bych řekl, že je dost dobře možný, že to prostě nedokončí. Zvlášt, když vezmeme v úvahu, do kolika jiných projektů se pustil (přednostně). Zřejmě ho to netíží. Tím ted nemyslím, že by to nesthl, co se věku týče, ale že se mu nechce. Rád bych se pletl.
  • Ššššš, ticho! Už ani slovo o tom, že to nedopíše :anxious:
  • Jestli to nedopíše, tak pozvu do Čech Carice Van Houten (dokážu si představit kdo všechno zde na fóru bude nadšen), nechám jí se převléknout do kostýmu rudé kněžky (no, převléknout =D ) a uspořádám rituální pálení knih GRRM.

A nechte si toho že to nedopíše. Musí. :D
  • Hele není nejmladší a choroby spojené s jeho věkem typu mrtvice infarkt či demence nebo alzheimer nám to můžou zhatit raz dva
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.