Malíček a další intrikáři

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.

Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.

Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...

Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).

1151618202127

Komentáře

• Nikdo ani Varys nemohl počítat s vylihnutim draků, Daenerys byla jen zboží vyměněné za armádu a sám Martin někde prohlásil, že to, že Dany přežila hranici, byla jen náhoda (která se posléze opakovala v Tanci, kde přežila Drogonovo chrlení ohně :D ) já si fakt nemyslím, že se někde dalo nastudovat jak oživit draky a počítat s tou souhrou náhod, která k tomu vedla.
  • Jasně, do posledních podrobností se to očekávat nedalo. Ale v knize je nám zprostředkováno jen pár úryvků z toho, čemu věří služebníci Pána světla, nebo čemu věřili Targeryeni, těch informací a indicií mohl mít mnohem víc, skloubeno s vírou a zážitkem s dětství, dostatek na to, aby předpokládal, že když dostane vejce, dřív nebo později se vylíhnou, s tím, že i kdyby to nepřežila, nic strašného by se nestalo.

Ale samozřejmě to má hodně trhlin. Nejvíc ohledně Illirya, u kterého je od začátku jasné, že mu na Viserysovi a Dany nezáleží a že je jen využívá (sehnání armády, a jako štít pro Aegona, kdy všechna pozornost je zaměřena na V + D a dalšího Targeryena nikdo nehledá), ale nakonec by nebylo udivující, kdyby ho Varys do všech svých plánů nezapojil a jejich přátelství a spolupráce byla založena na tom, že oba si z toho vytěží svoje.
  • Proč by dával ta vejce Dany, když divoká karta byl Viserys? To jako počítal s tím, že sestřičku a Droga natolik vytočí a ti ho následně popraví? Daenerys nikdy neměla být hlavnim tahounem, i kdyby tohle vše plánoval, šlo to udělat asi stokrát jednodušeji než touhle překombinovanou cestou plnou nástrah a náhod :)
  • Dreamer napsal(a):

Proč by dával ta vejce Dany, když divoká karta byl Viserys? To jako počítal s tím, že sestřičku a Droga natolik vytočí a ti ho následně popraví? Daenerys nikdy neměla být hlavnim tahounem, i kdyby tohle vše plánoval, šlo to udělat asi stokrát jednodušeji než touhle překombinovanou cestou plnou nástrah a náhod :)

V tomto s tebou souhlasím. Viserys, měl být ten hlavní tahoun. Danny mi ze začátku přišla, něco jako Sansa ve svém světě a naivka, která dopadla hodně tvrdě na dno.
    Neznalec napsal(a):

Aegon podle mě není Ilyriův syn, to by Gryf pozal nebo mi měl podezření, podle mě ja Aegon max Blackfyre, ale to je zatím spekulace.
    Varysovi podle mě jde hlavně o návrat Danny na trůn popř. Aegona, bude mít možná nějaké vedlejší úmysly, ale nebude jí chtít zabít.
    Na objevení Rickona dojede podle mě více lidí ne jenom Malíček :-)

• Min. Melisandra si proroctví vysvětluje tak, že se to točí kolem Dračího kamene, jestli je toto vysvětlení správné, tak už od začátku to Viseryse házelo do bétýmu , nehledě na to, že pro ně byl pravděpodobně od začátku nejdůležitější Aegon, takže ani nebyl důvod cokoliv V dávat.

Rozhodně jednodušeji šlo zařídit podporu Targeryenům přes peníze, kdy si mohli najmout více společenství a vyrazit s nimi do Západozemí, než provdat Dany za dothraka, s tím, že si nakloní khala natolik, aby dothrakové, jež se bojí vody, poprvé vody překonaly, nehledě na to, že i kdyby se to stalo, tak dothrakové by se na západě vyřádili natolik, že bych chtěl vidět ty štastné rody, jež by Targeryeny uznali, pravděpodobně, až by dothrakové odtáhli, by skončili tuzí, a i kdyby ne, jakmile jednou dothrakové moře překonají, co jim zabrání se vrátit a drancovat znovu, že?
  • Neznalec napsal(a):

Nejvíc mě fascinuje Varys, u něhož si nejsem jist, kam ho zařadit.
    Dle mého je všechno, co dělá ovlivněno zážitkem z dětství, jeho vyprávění věřím, že ho "zneužil" čaroděj při rituálu, který se povedl. Nedivil bych se, kdyby To, co čaroděj vyvolával byl někdo z dvojice Rohlík/Velký Jiný, případně, že Varys něčemu z toho, co zaznělo rozuměl, i kdyby ani jedno neplatilo, tak tento zážitek musel ovlivnit jeho názor na svět. Tedy minimálně to, že začal věřit na magii, proto zájem o Západozemí, kde tehdy potomci Targaryenů pokoušeli přivést draky. Dále kvůli tomu zážitku z dětství musí věřit zprávám od zdi a tomu, že se Jiní vracejí. A z toho vycházejí i další věci, tedy nemyslím si, že darování tří dračích vajec byla náhoda, je posedlý informacemi, takže pročetl dost proroctví na to, aby usoudil, že se vejce dřív nebo později vylíhnou.
    Zajímavý vztah je vzhledem k Illiryovi, jehož pohnutky jsou zastřenější, ačkoliv by Aegon mohl být skutečný, tak dle mého je to Mopatisův syn, což je hlavní důvod, proč Varyse podporuje.
    Jenom si neodhaduju tipnout konečný Varysův plán, jestli všechno dělal, aby se Targaryeni s draky vrátili do Západozemí/světa a přispěli k porážce zimy/blockquote>

Podle mě náhodou super teorie. I když pořád zastávám názor, že Aegon je Blackfyre a Varys/Mopatis potomek Hořkooceli.
    Na druhou stranu, pokud by se prokázal jako skutečný Rhaegerův syn (tedy princ, který byl přislíben) dávalo by to obrovský smysl.
    Otázka by pak byla, kdo byl ten čaroděj...

• Dreamer napsal(a):

Proč by dával ta vejce Dany, když divoká karta byl Viserys? To jako počítal s tím, že sestřičku a Droga natolik vytočí a ti ho následně popraví? Daenerys nikdy neměla být hlavnim tahounem, i kdyby tohle vše plánoval, šlo to udělat asi stokrát jednodušeji než touhle překombinovanou cestou plnou nástrah a náhod :)

Nikdy neuvěřím, že Viseris byl hlavní tahoun. Naopak, celou dobu se mu Ilirio do očí vysmíval. Spíš už bych věřila tomu, že provdáním Dany chtěli pohřbít možnosti návratu Targaryenů do Západozemí, přesunout na ně pozornost a pak nenápadně dosadit Blackfyra. Ale proč by dali vejce zrovna jí, pokud neveřili proroctvím?
  • Protože ta vejce byla jen vzácnými kameny, nikdo nepočítal s tím, že je v nich život, jinak by na nich, jak někdo v knize vtipně poznamenal, seděl Ilyrio sám, dokud by je nevyseděl. Nikdy by je nesvěřili nikomu, koho jak říkáš chtěli vyřadit ze hry. Narození draků byla obrovská náhoda a nepočítají s nimi ani vize Melisandry, která furt žvaní o kamenném drakovi. Varys očividně nestaví svoje plány na náhodách, a vývoj Danyina života byl sakra nevyzpytatelný, tohle je moc velký úlet i na Martina :) Spíš bych věřila tomu, že je chtěli odstavit, ale je i možné, že Aegon se našel později, po Viserysově nečekané smrti a Varys ho započítal do plánů.
    A vůbec s Aegonem, mě Martin nehorázně naštval, toho měl nechat u ledu, je to pro mě mnohem horší kopanec než oživení Cat.
  • Mě s Aegonem potěšil :-D No však já to myslím tak, že proč by Dany dávali tak vzácné kameny (mohli je dát Aegonovi, který je očividně jejich č.1) , když s ní nepočítali? Jako i kdyby se draci nevylíhli, tak to je natolik hodnotná věc, obzvláště v Západozemí, že by je neměli dát osobě, se kterou nepočítají. V tom musí být víc...
  • Dreamer napsal(a):

Protože ta vejce byla jen vzácnými kameny, nikdo nepočítal s tím, že je v nich život, jinak by na nich, jak někdo v knize vtipně poznamenal, seděl Ilyrio sám, dokud by je nevyseděl. Nikdy by je nesvěřili nikomu, koho jak říkáš chtěli vyřadit ze hry. Narození draků byla obrovská náhoda a nepočítají s nimi ani vize Melisandry, která furt žvaní o kamenném drakovi. Varys očividně nestaví svoje plány na náhodách, a vývoj Danyina života byl sakra nevyzpytatelný, tohle je moc velký úlet i na Martina :) Spíš bych věřila tomu, že je chtěli odstavit, ale je i možné, že Aegon se našel později, po Viserysově nečekané smrti a Varys ho započítal do plánů.
    A vůbec s Aegonem, mě Martin nehorázně naštval, toho měl nechat u ledu, je to pro mě mnohem horší kopanec než oživení Cat.

Tak to mě zas potěšil, protože já Danny moc nefandím, ale zas mi přišlo líto, že kdyby nenapsal Aegona, tak by Draci vymřeli tak jako tak, díky její neplodnosti :-). Nijak si nevzpomínám, kdy o Aegonovi věděl Ilyrio, Varys ho přece zachránil. Já si prostě myslím, že Viserys byl nejstraší, tudíž měl největší nárok tak s ním počítali, ale měli samozřejmě i záložní plány. Teď si představte, že by Viserys ukecal Koníky a dostal se snima za Úzké moře, Robert se jich tolik bál, že by to vyhráli, a pokud by Viseryse Ilyrio a Varys hodili přes palubu, tak by to pro ně neznamenalo nic dobrýho.
    suertuda napsal(a):

Mě s Aegonem potěšil :-D No však já to myslím tak, že proč by Dany dávali tak vzácné kameny (mohli je dát Aegonovi, který je očividně jejich č.1) , když s ní nepočítali? Jako i kdyby se draci nevylíhli, tak to je natolik hodnotná věc, obzvláště v Západozemí, že by je neměli dát osobě, se kterou nepočítají. V tom musí být víc...

Taky souhlasím, Viserys si chtěl za jedno vejce koupit armádu žoldáků a za druhé loďstvo. Taky si myslím, že vejce jsou velice hodnotná věc a dá se s ní zaplatit v podstatě co chceš. Klidně je mohli šetřit pro Aegona, který by si s nimi koupil všechny žoldáky světa a pak by to mlátil, mlátil, mlátil.
  • upraveno 12. června 2015
    @Dreamer
    za vzácnými kameny mají dračí vejce jen ti, kteří nevěří v magii (Tywin atd.). Jak by jsi jinak vysvětlil, že v Dunkovi a Eggovi ten mladej Blackfyre věřil že se z toho "zkamenělýho vejce" vylíhne drak? proč se pokoušel Egg na Letohrádku o to sámé?
    Pro někoho jen vzácný kámen pro někoho poklad neuvěřitelných možností. My z knih víme o dracích, spojení draků a Targaryenů jen velmi málo, ale já nevidím důvod, proč by některé postavy ságy neměli mít dostatečné portfólio informací=D
    Souhlasím, že Illyrio a Varys budou potomci Bitterstela nebo Blackfyra.
  • Možná trochu kacířská myšlenka - víme, že Varys a Mopatis jsou si opravdu tak oddáni? To, že o Aegonovi věděl Varys je skoro jisté, ale máme potvrzeno, že se o tomtéž rozhodl informovat i Illyria (třeba jako Doran věděl o V a D, ale ne o A).
    Dračí vejce byl v tu dobu opravdu jen hodně drahý dar (Illyrio si může dovolit a přízeň Krále Západozemí se hodí, přesto pro něj mohlo mít větší okamžitý předpokládaný efekt "přátelství" s Drogem)...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @hnzanai
    Jasné, takže Varys a Illyrio vedeli, že tie vajcia sa vyliahnu. Preto ich zverili nesebstačnej mladej dievčine manželstvom ovládanej divochom, ktorý by tie vajcia mohol kdesi zapatrošiť, pretože neverím, že Dothrakovia majú až tak vyvynutý zmysel pre obchod (popravde ho podľa kníh nemajú vôbec), rátajúc s tým, že zhodou okolností Drogo dostane zápal, po ruke bude čarodejnica, ktorá sa Daenerys znepáči, a dany sa rozhodne ho upáliť aj s drakmi a so sebou a zhodou okolností prežije, aby tie draky oživila.

A čo s nimi potom? Nuž samozrejme ich zase raz nechajú tej dievčine, ktorá má takú škálu vedomostí o tom, ako správne vychovať draka, aby z nich vychovala mierumilovné, poslušné vojnové nástroje, ktoré ju budú poslúchať, vďaka ktorým sa stanú esom v rukáve. Hej, zatiaľ mi to až na pár detailov vychádza :-k
  • upraveno 12. června 2015
    @Gepeto
    heleď se já jsem v tom příspěvku snad psal něco v tom smyslu, že vše měli promyšlené, jak ty píšeš? Ne, psal jsem jen o těch vejcích a že klidně některá z postav může mít vědomosti, o kterých mi nevíme(rozhodně si nemyslím, že je má Dany). Plus jsem doplnil, že si nejspíš všichni nemyslí, že jde jen o zkamenělé drahé kameny, viz. výše.
    Každopádně k těm náhodám co jsi vyjmenoval, buď jim nešlo podle plánu skoro nic a nebo prostě věřili nějakému proroctví a dle něho konali.
    P.S. Když poznali jakej je Viserys budižkničemu mohlo je napadnout, že si s khalem asi moc dobře rozumět nebude..
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    moj nazor na toto je, ze nazacitaku Martin(ked este nevedel, ze to bude mat 7 knih, 20 rokov pisania) nejake taketo Illyriove a Varysove machinacie nejak riadne neriesil. Takze pozerat sa spetne a dopasovat Aegona a vajcia je neodvoditelne.
  • @Edem: protiargument: To, že to bude mít 7 knih tvrdí už poměrně hodně dlouho... a myslím, že zrovna Aegona nedopasovával nijak zpětně, což lze usuzovat (ano hypotéza) z toho, že o tom děťátku s rozflákanou hlavičkou k nepoznání mluvil již poměrně záhy (skoro bych věřil že již v první knize)...
    @Jay
    Jay napsal(a):

@Edem: protiargument: To, že to bude mít 7 knih tvrdí už poměrně hodně dlouho

to je pravda, ale urcite to nemal do detailu vymyslene a mozno ani len velmi ramcovo, cim vznika priestor na nejasnosti, ktore Martin nevyjasnuje, ano citalelia sa mozu zamysliet, ako to asi bolo ale dojdu k zaveru, ze moze to byt tak ako si to myslim ja alebo ty alebo on. Nejaky pravdivy alebo spravny nazor vlastne neexistuje. (zatial) Netreba polemizovat ci to je super, ze mame na to priestor alebo nie je.
    Jay napsal(a):

a myslím, že zrovna Aegona nedopasovával nijak zpětně, což lze usuzovat (ano hypotéza) z toho, že o tom děťátku s rozflákanou hlavičkou k nepoznání mluvil již poměrně záhy (skoro bych věřil že již v první knize)...

no myslim, ze ho dopasoval tak akurat nato aby sme mali o com najblizsie roky bavit. (sak uz je kolko rokov po tanci a kazdy prichadza s niecim novym)

ale mne tak v predchadzajucom prispevku vadi skor a myslim, ze je neriestilne hladat logiku v vajce- Dany a jej rodinka - plan Illyria, Varysa - ?.

• Jay napsal(a):

@Edem: protiargument: To, že to bude mít 7 knih tvrdí už poměrně hodně dlouho... a myslím, že zrovna Aegona nedopasovával nijak zpětně, což lze usuzovat (ano hypotéza) z toho, že o tom děťátku s rozflákanou hlavičkou k nepoznání mluvil již poměrně záhy (skoro bych věřil že již v první knize)...

V tom případě se mu to tedy vůbec nepovedlo, protože jistě ne jen na mě to působí tak, že je tam Aegon procpaný na sílu. Za celé čtyři knihy mě ani jednou nenapadlo, že by se náhle zjevil někdo, kdo byl celé roky považován za mrtvého, aby to celé rozseknul a zachránil svět. Tohle mi nepřijde ani jako Martinův styl, takže věřím spíš tomu, že Aegon má s Targaryeny společný maximálně vzhled.
  • ... nejlepší výtlem bude, až se zjistí, že Aegona zachránil Jaime a že Jonu Conningtonovi jej předal Ned u Tower of Joy (to, čím jej zachránil Howland)... :o)
  • @Dreamer: Jako může být. To že o něm věděl málokdo je fakt, to že jej Mistr držel jako Eso v rukávu (plánované) mi holt přijde pravděpodobnější, než že se jednoho dne v roce 2010 vzbudil a řekl si "
    zabiju Jona
    , oživím Aegona" :o)
    Jako neříkám, že s ním počítal na 100%, jen mám pocit, že si budoval cestičku, aby se mohl rozhodnout později, zda to přežil... stejně jako je možné, že má vybudované cestičky, kdo je Jon Snow - zatím to nebylo důležité, tak proč si uzavírat možnosti... A pak se mu to nakumuluje do toho "Meereenského uzlu".
  • Nepopírám, že to mohl plánovat třeba od začátku, ale krucinál, to nemohl na takovou facku čtenáře nějak připravit, nebo se rozhoupat o dva tisíce stránek dřív? Silně mě naštvalo, že trpím u kapitol Daenerys možná úplně zbytečně, to ji mohl nechat klidně shořet v první knize a vytasit se s Aegonem. Byla to pěkná blbost ho tam dát až v páté knize, pokud s ním má nějaké větší úmysly, takhle to totiž vypadá jako laciný zvrat a podpásovka pro čtenáře.
  • Musím přiznat, že těchto momentů:
    image

bylo při čtení Tance hned několik a když si na ně vzpomenu, pořád mám chuť vzít tu tlustou bichli a prohodit ji oknem. Jestli Martin chystá na Vichry ještě horší wtf momenty, tak se ani nedivim, že to tak zdržuje. Nejspíš dokončuje úpravy na svém opevněném sídle někde na opuštěném ostrově, kam se hodlá schovat před hněvem fanoušků :D
  • Vejce dostala Danny asi jako vzácní svatební dar, když dáváte dar Dorthakům musí být vzácný. V tomto případě byla darem Danny a vejce připomenutím, že je to krev draků, takže měla spíše symbolický charakter, než nějaký tajný plán.
    Ono je docela logické, že i v případě plánu Aegon, je dobré mít Dorthaky na své straně. Dost lidí ve Svobodných městech si pamatuje na Sarnor a tedy pokud budete posílat khal blízko Svobodným městům budete je držet v šachu, kdyby se jim nějak nelíbil návrat Aegona do Západozemí či by ho dostatečně nechtěli porazit. Takže Dorthakové mají silnou pozici i pokud se nepřeplaví do Západozemí.
  • Když už jsme u těch Dothraků, bylo by krásné, kdyby Dany v čele jejich armády jela ovládnout Západozemí, které by se vlivem těchto skutečností (nikdo nechce aby jejich země plenila skupina negramotných koňáků) spojilo dohromady v čele s Aegonem a vykopalo je zpět kam patří.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @hnzanai
    hnzanai napsal(a):

@Gepeto
    heleď se já jsem v tom příspěvku snad psal něco v tom smyslu, že vše měli promyšlené, jak ty píšeš? Ne, psal jsem jen o těch vejcích a že klidně některá z postav může mít vědomosti, o kterých mi nevíme(rozhodně si nemyslím, že je má Dany). Plus jsem doplnil, že si nejspíš všichni nemyslí, že jde jen o zkamenělé drahé kameny, viz. výše.
    Každopádně k těm náhodám co jsi vyjmenoval, buď jim nešlo podle plánu skoro nic a nebo prostě věřili nějakému proroctví a dle něho konali.
    P.S. Když poznali jakej je Viserys budižkničemu mohlo je napadnout, že si s khalem asi moc dobře rozumět nebude..

Největší problém je, že tenhle komplot by byl závislý na tolika proměnných a neznámých, že pokud Varys s Mopatisem nedisponují křišťálovou koulí, těžko mohli něco vědět. A Mopatis mi přijde celkem racionální člověk, pochybuji, že by uvěřil nějakým povídačkám. Viseryse mohli za ta léta zabít už stokrát (jedem do jídla, případně nechat Robertovi zabijáky odvézt špinavou práci.) Neudělali to, protože Viserys byl šílený, ale zároveň strašně arogantní a svým způsobem naivní, takže by si zřejmě nikdy nevšiml, že ho ti dva používají jen jako loutku. Naproti tomu Daenerys, která je přece jen všímavější by nebyla úplně tou nejlepší marionetou. O tom, že lordi Západozemí budou spíš následovat muže než ženu ani nemluvě. A jak trefně poznamenal Jorah Mormont o magistru Pentosu:
    Kdyby věděl, že se z těch vajec mohou vylíhnout draci, sám by na nich seděl.
    Navíc tomu odporuje i fakt, že Varys je znám svým odporem k veškerému čarodějnictví, tudíž by to musel utajit před ním. Jasně, je možné, že ti dva nejsou zas takoví kamarádi, na jaké si možná před Skřetem hrají, ale přece jen, kdyby dělal Mopatis nějaké experimenty, Varys by se to nejspíš dozvěděl. A tomu, že by Pán sýrů jednal na základě povídaček a toho, co si přečte v knihách, se mi moc věřit nechce. Neříkám, že to není možné, ale pravděpodobnost, že se to stalo je jedna ku milionu. Na realizaci tohohle mistrovského plánu by potřebovali Sosukeho Aizena z Bleache
    image
    :twisted:
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

@Edem: protiargument: To, že to bude mít 7 knih tvrdí už poměrně hodně dlouho... a myslím, že zrovna Aegona nedopasovával nijak zpětně, což lze usuzovat (ano hypotéza) z toho, že o tom děťátku s rozflákanou hlavičkou k nepoznání mluvil již poměrně záhy (skoro bych věřil že již v první knize)...
    V tom případě se mu to tedy vůbec nepovedlo, protože jistě ne jen na mě to působí tak, že je tam Aegon procpaný na sílu. Za celé čtyři knihy mě ani jednou nenapadlo, že by se náhle zjevil někdo, kdo byl celé roky považován za mrtvého, aby to celé rozseknul a zachránil svět. Tohle mi nepřijde ani jako Martinův styl, takže věřím spíš tomu, že Aegon má s Targaryeny společný maximálně vzhled.
    Na mne moc ne, jako určitě to neodporuje ničemu, co jsme doposud četli. Docela mě baví, jak všichni předpokládají, že Aegon je opravdu Aegon Targaryen. Těm doporučuji přečíst tenhle článek na wiki
    cs.wikipedia.org/wiki/L%C5%BEidimitrij

Jeho účel je podle mne jednoduchý. Eunuch a sýrař potřebovali plán B, přece jen dost často hrozilo, že Varys a Daenerys zemřou, takže Aegon byl jejich pojistka a záloha. Věřím, že původně to mělo být tak, že Viserys s Dany poslouží jako štít. Nicméně teď se situace obrátila a Aegon spíš poslouží jako štít pro Dany :twisted:

@Dreamer
    Dreamer napsal(a):

Musím přiznat, že těchto momentů:
    image

bylo při čtení Tance hned několik a když si na ně vzpomenu, pořád mám chuť vzít tu tlustou bichli a prohodit ji oknem. Jestli Martin chystá na Vichry ještě horší wtf momenty, tak se ani nedivim, že to tak zdržuje. Nejspíš dokončuje úpravy na svém opevněném sídle někde na opuštěném ostrově, kam se hodlá schovat před hněvem fanoušků :D

Jestli se někde opevňuje, tak proto, že brzy fanouškům oznámí, že ho psaní Písně nebaví a že ji nedokončí. :twisted:

@šedostín
    šedostín napsal(a):

Vejce dostala Danny asi jako vzácní svatební dar, když dáváte dar Dorthakům musí být vzácný. V tomto případě byla darem Danny a vejce připomenutím, že je to krev draků, takže měla spíše symbolický charakter, než nějaký tajný plán.
    Ono je docela logické, že i v případě plánu Aegon, je dobré mít Dorthaky na své straně. Dost lidí ve Svobodných městech si pamatuje na Sarnor a tedy pokud budete posílat khal blízko Svobodným městům budete je držet v šachu, kdyby se jim nějak nelíbil návrat Aegona do Západozemí či by ho dostatečně nechtěli porazit. Takže Dorthakové mají silnou pozici i pokud se nepřeplaví do Západozemí.

Většina svobodných měst by v té válce nic neudělala, ale to co píšeš je zajímavá myšlenka. Možná by Dothraci fungovali jako páka na Braavos, aby ve válce nezačal financovat špatnou stranu. Přece jen víme, že Pentos a Braavos nemají zrovna přátelské vztahy.

@suertuda
    suertuda napsal(a):

Když už jsme u těch Dothraků, bylo by krásné, kdyby Dany v čele jejich armády jela ovládnout Západozemí, které by se vlivem těchto skutečností (nikdo nechce aby jejich země plenila skupina negramotných koňáků) spojilo dohromady v čele s Aegonem a vykopalo je zpět kam patří.

Inu většina šlechty už je natolik unavena, vyčerpána z války, bez jídla a u konce se silami, že by to spíš skončilo tak, že Aegona či Dany by někdo podřízl. Spíš Aegona, protože proti Dany s draky by šli válčit jen nějací lord se sebevražednými sklony. Obzvlášť teď, když už skoro stejně většina bojeschopných frakcí přestala existovat.
    podla mna Aegon je taka vabnicka aby Dany z Merenu odisla a asi nam zomre lenze Dany bude na ceste a pravdu ( od koho) o jeho povode sa neozvieme, mozeme si len mysliet ci je pravy a ci nie je.
  • Podle čeho proboha usuzejete, že Aegon je plán B? Aegon : vychováván jako budoucí vládce od malička. Dany : hloupá holka, které si nikdo nikdy nevšímal, nikdo ji ničemu neučil - ostatně podle toho taky ta její vláda vypadá... Tohle je snad jasné jako facka, že na trůn chtějí dosadit Aegona, jinak by se s ním tolik nenamáhali a veškerou tuto péči by poskytli Dany.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 12. června 2015
    Podle čeho proboha usuzejete, že Aegon je plán B? Aegon : vychováván jako budoucí vládce od malička. Dany : hloupá holka, které si nikdo nikdy nevšímal, nikdo ji ničemu neučil - ostatně podle toho taky ta její vláda vypadá... Tohle je snad jasné jako facka, že na trůn chtějí dosadit Aegona, jinak by se s ním tolik nenamáhali a veškerou tuto péči by poskytli Dany.
    Tak už by s ním vyšli ze stínů dřív ne? Krom toho pro ně byl ideálnější někdo hloupý, stupidní, šílený, který sebou nechá manipulovat. A to Aegon asi těžko. Krom toho Aegonova výchova je spíš práce Connigtona než Varyse. Je otázka, jestli to tak chtěli od začátku nebo to bylo spíše na Connigtonův nátlak. Nemluvě o tom, že se k nim měl dle Tance připojit Žebrácký král s armádou Dothraků. Přece jen, jak správně poznamenali někteří členové Zlatého společenstva bez Daenerys nebo Viseryse je Aegon jenom podvodník. To, že pak mohli naplánovat odstranění Viseryse s Dany se nevylučuje, ale první měli být oni.
  • @Stannis_Baratheon : já si teda nemyslím, že Varysovi jde o to manipulovat s někým, koho dosadí na trůn. Tam budou jen tři možnosti: a) Varys je potomek Bittersteela a chce dosadit Aegona Blackfyra na trůn, jak kdysi Hořkoocel slíbil (od přečtení Dunka a Egga jsem si touto verzí naprosto jistá, navíc ta zmínka Stannise z jeho kapitoly z Vichrů... takže jestli to tam Martin dával zbytečně, tak mě naštve :-D ) b) Varys je Targaryen a chce dosadit jakéhokoli Targaryena. c) Varysovi uřízl přirození čaroděj kvůli oživení Jiných, a ten se tomu teď snaží zabránit za pomocí proroctví (jak psal někdo výše).
  • Tak za c) leda pokud se Martin rozhodne zajet na dovolenou na Jamaicu, dá si pár jointů a následně si zatančí makarenu na pláži a nad ránem to sepíše na svoji pravou děravou ponožku a pokračování na levou půlku surfařky, co mu na snídani upeče citronový zákusek :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.