Malíček a další intrikáři
Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.
Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.
Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...
Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).
Komentáře
Ale samozřejmě to má hodně trhlin. Nejvíc ohledně Illirya, u kterého je od začátku jasné, že mu na Viserysovi a Dany nezáleží a že je jen využívá (sehnání armády, a jako štít pro Aegona, kdy všechna pozornost je zaměřena na V + D a dalšího Targeryena nikdo nehledá), ale nakonec by nebylo udivující, kdyby ho Varys do všech svých plánů nezapojil a jejich přátelství a spolupráce byla založena na tom, že oba si z toho vytěží svoje.
V tomto s tebou souhlasím. Viserys, měl být ten hlavní tahoun. Danny mi ze začátku přišla, něco jako Sansa ve svém světě a naivka, která dopadla hodně tvrdě na dno.
Rozhodně jednodušeji šlo zařídit podporu Targeryenům přes peníze, kdy si mohli najmout více společenství a vyrazit s nimi do Západozemí, než provdat Dany za dothraka, s tím, že si nakloní khala natolik, aby dothrakové, jež se bojí vody, poprvé vody překonaly, nehledě na to, že i kdyby se to stalo, tak dothrakové by se na západě vyřádili natolik, že bych chtěl vidět ty štastné rody, jež by Targeryeny uznali, pravděpodobně, až by dothrakové odtáhli, by skončili tuzí, a i kdyby ne, jakmile jednou dothrakové moře překonají, co jim zabrání se vrátit a drancovat znovu, že?
A vůbec s Aegonem, mě Martin nehorázně naštval, toho měl nechat u ledu, je to pro mě mnohem horší kopanec než oživení Cat.
Taky souhlasím, Viserys si chtěl za jedno vejce koupit armádu žoldáků a za druhé loďstvo. Taky si myslím, že vejce jsou velice hodnotná věc a dá se s ní zaplatit v podstatě co chceš. Klidně je mohli šetřit pro Aegona, který by si s nimi koupil všechny žoldáky světa a pak by to mlátil, mlátil, mlátil.
za vzácnými kameny mají dračí vejce jen ti, kteří nevěří v magii (Tywin atd.). Jak by jsi jinak vysvětlil, že v Dunkovi a Eggovi ten mladej Blackfyre věřil že se z toho "zkamenělýho vejce" vylíhne drak? proč se pokoušel Egg na Letohrádku o to sámé?
Pro někoho jen vzácný kámen pro někoho poklad neuvěřitelných možností. My z knih víme o dracích, spojení draků a Targaryenů jen velmi málo, ale já nevidím důvod, proč by některé postavy ságy neměli mít dostatečné portfólio informací=D
Souhlasím, že Illyrio a Varys budou potomci Bitterstela nebo Blackfyra.
Dračí vejce byl v tu dobu opravdu jen hodně drahý dar (Illyrio si může dovolit a přízeň Krále Západozemí se hodí, přesto pro něj mohlo mít větší okamžitý předpokládaný efekt "přátelství" s Drogem)...
Jasné, takže Varys a Illyrio vedeli, že tie vajcia sa vyliahnu. Preto ich zverili nesebstačnej mladej dievčine manželstvom ovládanej divochom, ktorý by tie vajcia mohol kdesi zapatrošiť, pretože neverím, že Dothrakovia majú až tak vyvynutý zmysel pre obchod (popravde ho podľa kníh nemajú vôbec), rátajúc s tým, že zhodou okolností Drogo dostane zápal, po ruke bude čarodejnica, ktorá sa Daenerys znepáči, a dany sa rozhodne ho upáliť aj s drakmi a so sebou a zhodou okolností prežije, aby tie draky oživila.
A čo s nimi potom? Nuž samozrejme ich zase raz nechajú tej dievčine, ktorá má takú škálu vedomostí o tom, ako správne vychovať draka, aby z nich vychovala mierumilovné, poslušné vojnové nástroje, ktoré ju budú poslúchať, vďaka ktorým sa stanú esom v rukáve. Hej, zatiaľ mi to až na pár detailov vychádza :-k
heleď se já jsem v tom příspěvku snad psal něco v tom smyslu, že vše měli promyšlené, jak ty píšeš? Ne, psal jsem jen o těch vejcích a že klidně některá z postav může mít vědomosti, o kterých mi nevíme(rozhodně si nemyslím, že je má Dany). Plus jsem doplnil, že si nejspíš všichni nemyslí, že jde jen o zkamenělé drahé kameny, viz. výše.
Každopádně k těm náhodám co jsi vyjmenoval, buď jim nešlo podle plánu skoro nic a nebo prostě věřili nějakému proroctví a dle něho konali.
P.S. Když poznali jakej je Viserys budižkničemu mohlo je napadnout, že si s khalem asi moc dobře rozumět nebude..
ale mne tak v predchadzajucom prispevku vadi skor a myslim, ze je neriestilne hladat logiku v vajce- Dany a jej rodinka - plan Illyria, Varysa - ?.
Jako neříkám, že s ním počítal na 100%, jen mám pocit, že si budoval cestičku, aby se mohl rozhodnout později, zda to přežil... stejně jako je možné, že má vybudované cestičky, kdo je Jon Snow - zatím to nebylo důležité, tak proč si uzavírat možnosti... A pak se mu to nakumuluje do toho "Meereenského uzlu".
bylo při čtení Tance hned několik a když si na ně vzpomenu, pořád mám chuť vzít tu tlustou bichli a prohodit ji oknem. Jestli Martin chystá na Vichry ještě horší wtf momenty, tak se ani nedivim, že to tak zdržuje. Nejspíš dokončuje úpravy na svém opevněném sídle někde na opuštěném ostrově, kam se hodlá schovat před hněvem fanoušků :D
Ono je docela logické, že i v případě plánu Aegon, je dobré mít Dorthaky na své straně. Dost lidí ve Svobodných městech si pamatuje na Sarnor a tedy pokud budete posílat khal blízko Svobodným městům budete je držet v šachu, kdyby se jim nějak nelíbil návrat Aegona do Západozemí či by ho dostatečně nechtěli porazit. Takže Dorthakové mají silnou pozici i pokud se nepřeplaví do Západozemí.
:twisted:
@Dreamer Na mne moc ne, jako určitě to neodporuje ničemu, co jsme doposud četli. Docela mě baví, jak všichni předpokládají, že Aegon je opravdu Aegon Targaryen. Těm doporučuji přečíst tenhle článek na wiki
cs.wikipedia.org/wiki/L%C5%BEidimitrij
Jeho účel je podle mne jednoduchý. Eunuch a sýrař potřebovali plán B, přece jen dost často hrozilo, že Varys a Daenerys zemřou, takže Aegon byl jejich pojistka a záloha. Věřím, že původně to mělo být tak, že Viserys s Dany poslouží jako štít. Nicméně teď se situace obrátila a Aegon spíš poslouží jako štít pro Dany :twisted:
@Dreamer Jestli se někde opevňuje, tak proto, že brzy fanouškům oznámí, že ho psaní Písně nebaví a že ji nedokončí. :twisted:
@šedostín Většina svobodných měst by v té válce nic neudělala, ale to co píšeš je zajímavá myšlenka. Možná by Dothraci fungovali jako páka na Braavos, aby ve válce nezačal financovat špatnou stranu. Přece jen víme, že Pentos a Braavos nemají zrovna přátelské vztahy.
@suertuda Inu většina šlechty už je natolik unavena, vyčerpána z války, bez jídla a u konce se silami, že by to spíš skončilo tak, že Aegona či Dany by někdo podřízl. Spíš Aegona, protože proti Dany s draky by šli válčit jen nějací lord se sebevražednými sklony. Obzvlášť teď, když už skoro stejně většina bojeschopných frakcí přestala existovat.