@Denebola Tak kolik stříbrovlasých žen si nějaký dotrak vzal :D Navíc, když ji našel khalasar, který původně byl jejího manžela, takže ji tam takždý stejně zná, takže jediné co s ní udělají je její identifikace :(
Já vím, že jsem to moc nepatří :D ale podle čeho usuzujete, že Hound je živ ? V serialu nejspíš široko daleko nebyl, takže lze předpokládat, že je mrtev, ale v knížce septon řiká, kde ho pohřbil ...
@Pukuos Tak taky problém je, že arya ho oputila, když byl na tom zle, ale žil. Pak teda ten mnich nebo septon či co byl tvrdil, že ho našel a abyl sním až do úplného konce. Jen otázka jetli briene nelhal to vi jenom martin a nás nechává spekulovat. Dokud něčí smrti není svědkem postava s vlastní kapitolou, tak tomu nevěřím :D nebo to tam není popsáno třeba jako Quentina, kde mne překvapilo, že umíral několik dní a neumřel hned.
Navíc v seriáli je jeho návrat vzhledem k oblíbenosti a vynikajícímu herci na snadě. Možná ho dokonce uvidíme jako jednoho z vrabčáků. :D. Navíc proti zombie Gregorovi by v soudu bojem mohl mít vítězící zàvěr jen Ohař. Třeba to byl právě Nejvyšší Vrabčák, co Sandora zachránil.
Právě jsem tu slávu dokoukal. Zdejší diskuze je velmi zajímavá, ale kdybych měl číst všechny příspěvky k této epizodě, musel bych si vzít zítra dovolenou, takže přidám jen své vlastní hodnocení: GoT podle mne zůstává i nadále v rámci žánru tím zdaleka nejlepším, ale ono moc dobrých fantasy seriálů není, že :-? ... V 5. sérii se nahromadilo tolik nesmyslů a děr v logice, že by jimi hravě propadl i ser Strong (ať už je pod tou maskou kdokoliv). A nebude to tím, že tam divák logiku nevidí či vidět nechce, ale prostě tím, že tam chybí :wall: . 10. epizoda - bavilo mne: Cerseina procházka, to je jasný :-D Vražda té čubky s lukem (promiň Everette, ale já jí holt od začátku nesnášel :twisted: ) Trantův konec -ten byl vskutku luxusní a náležitě jsem si jej užil :applause: . Nasralo mne: Stannis a vše kolem, já mu tak fandil :-( . Dorne, Mereen a Dany - to je pro mne takový standart této série, který mne nijak zvlášť netočí ale rozhodně ani nenadchne. Podle všeho to vypadá, že Jon asi v seriálu opravdu definitivně zařval, ale kdo ví, naděje mne ještě zcela neopouští... Další sezónu budu sledovat již s daleko menším nadšením než ty dosavadní, ale odpustit si ji nedokážu...
I já už to mám za sebou... Klady +Slepá dívka +Útěk Sansy a Theona ze Zimohradu +Konec Everettovy lásky +Jakžtakž Madr of Dwaguns +Cinkilinky hanba, cinkylinky hanba :D +Pro Hlídku.
Zápory -Dorne-WTF? -opouštím Tým Stannis -Epilog z Tance? Není?
Tak celkově to bylo asi nejlepší finále co jsme kdy v HoT měli, i přes moře cliffhangerů. I když Arya působila trochu smrskle, u Cersei jsem blahem učůrával(samozřejmě kvůli zachování předlohy :D). Co mně ale pěkně nasralo byl Stannis. To vážně? A Dorne? Já vím že to celou sérii byla pitchovina, ale takhle to dorazit? Proboha,Proč?Jinak jsem u Jona, kdy se objevil Olly a zazněla znělka Starků vrněl blahem. A taky jsem ve skrytu duše čekal paní se srdcem z kamene, ale tomu už je asi definitivně konec.
Můžete mi někdo jen tak zhruba říct, co všechno je tam jinak než v knize? Na seriál se nedívám a diskuzi jsem nečetl. Ale kdyby jste si někdo myslel, že některá z těch věcí by mohla být spojler i pro Vichry, tak mi to raději neříkejte. :-D
@Monte Karstark Když to takhle vidím napsané dohromady, tak kdybych k tomu příběhu přišla úplně poprvé jako slepá k houslím, tak by mě napadlo, že by měl už autor přestat hulit :D a taky bych se divila nad tím, co všechno se dá vejít do jedné knihy / série seriálu. Vojna a mír hadr.
Přidám i svou trošku do mlýna. Za mě rozhodně nejslabší finále všech sérii. Pořád je seriál koukatelný (extra pro nečtenáře), některé situace jsou dobře změněny oproti knize, ale těch nelogických kroků/ momentů, které v této sérii seriál ukazuje, je fakt kopa a jejich počet snad jen roste. S čím mám problém v aktuální epizodě: Braavos - co to sakra D-D vymysleli s těma maskama? proč by muži bez tváře brali obličeje mrtvým, když mohou změnit obličej i na obličej živých lidí? To je opravdu tak snadné změnit obličej nebo jak se to Arya naučila? Zeď - to mi chcete říct, že by Jon po tom, co vidí ceduli "ZRÁDCE" a první bratr ho bodne, jen v klidu čeká na další bodnutí a nic nedělá? Proč se nebránil? nezavolal Ducha? neudělal hunbuk, aby došel někdo další? KL - to ponížení Cersei bylo fajn, ale nepřišlo vám, že to hrozně natahovali? pořád se mluví o tom, jak není čas nic vysvětlit, ale nechat deset minut procházet nahou Cersei městem, na kterou se plive atd to jde. Připadlo mi, že by to D-D nejraději natáhli na celý díl. Jinak hlava byla Cersei, ale tělo ne. Šlo to celkem dobře poznat z opáleného obličeje a krku oproti bílému tělu. Stannis - dobívání zimohradu se dá označit jen za trapnost, k tomu prostě není co říct víc. Obecně zato, co D-D udělali ze Stannise, by zasloužili nakopat do ...... Dorne - jeden nelogický krok za druhým, proč otrávit myrcelu, když je s ní na lodi dědic Dorne? i když problém Dorne začal už, když se Jamie rozhodl tam jet, proč? kompletně nelogický příběh. Od paragánského vysazení u slunečního oštěpu po zákeřné přepadení ve Vodních zahradách.
@hnzanai Ohledně té Zdi-ono po i jedné dýce do břicha je těžké se vůbec udržet na nohou, natož bojovat nebo křičet. Krásně to bylo popsané v knize, kdy Jon chce tasit Dlouhý dráp ale prsty má jako z kamene.
Komentáře
GoT podle mne zůstává i nadále v rámci žánru tím zdaleka nejlepším, ale ono moc dobrých fantasy seriálů není, že :-? ...
V 5. sérii se nahromadilo tolik nesmyslů a děr v logice, že by jimi hravě propadl i ser Strong (ať už je pod tou maskou kdokoliv). A nebude to tím, že tam divák logiku nevidí či vidět nechce, ale prostě tím, že tam chybí :wall: .
10. epizoda - bavilo mne:
Cerseina procházka, to je jasný :-D
Vražda té čubky s lukem (promiň Everette, ale já jí holt od začátku nesnášel :twisted: )
Trantův konec -ten byl vskutku luxusní a náležitě jsem si jej užil :applause: .
Nasralo mne:
Stannis a vše kolem, já mu tak fandil :-( .
Dorne, Mereen a Dany - to je pro mne takový standart této série, který mne nijak zvlášť netočí ale rozhodně ani nenadchne.
Podle všeho to vypadá, že Jon asi v seriálu opravdu definitivně zařval, ale kdo ví, naděje mne ještě zcela neopouští...
Další sezónu budu sledovat již s daleko menším nadšením než ty dosavadní, ale odpustit si ji nedokážu...
:-k
Klady
+Slepá dívka
+Útěk Sansy a Theona ze Zimohradu
+Konec Everettovy lásky
+Jakžtakž Madr of Dwaguns
+Cinkilinky hanba, cinkylinky hanba :D
+Pro Hlídku.
Zápory
-Dorne-WTF?
-opouštím Tým Stannis
-Epilog z Tance? Není?
Tak celkově to bylo asi nejlepší finále co jsme kdy v HoT měli, i přes moře cliffhangerů. I když Arya působila trochu smrskle, u Cersei jsem blahem učůrával(samozřejmě kvůli zachování předlohy :D). Co mně ale pěkně nasralo byl Stannis. To vážně? A Dorne? Já vím že to celou sérii byla pitchovina, ale takhle to dorazit? Proboha,Proč?Jinak jsem u Jona, kdy se objevil Olly a zazněla znělka Starků vrněl blahem. A taky jsem ve skrytu duše čekal paní se srdcem z kamene, ale tomu už je asi definitivně konec.
a taky bych se divila nad tím, co všechno se dá vejít do jedné knihy / série seriálu. Vojna a mír hadr.
Za mě rozhodně nejslabší finále všech sérii. Pořád je seriál koukatelný (extra pro nečtenáře), některé situace jsou dobře změněny oproti knize, ale těch nelogických kroků/ momentů, které v této sérii seriál ukazuje, je fakt kopa a jejich počet snad jen roste.
S čím mám problém v aktuální epizodě:
Braavos - co to sakra D-D vymysleli s těma maskama? proč by muži bez tváře brali obličeje mrtvým, když mohou změnit obličej i na obličej živých lidí? To je opravdu tak snadné změnit obličej nebo jak se to Arya naučila?
Zeď - to mi chcete říct, že by Jon po tom, co vidí ceduli "ZRÁDCE" a první bratr ho bodne, jen v klidu čeká na další bodnutí a nic nedělá? Proč se nebránil? nezavolal Ducha? neudělal hunbuk, aby došel někdo další?
KL - to ponížení Cersei bylo fajn, ale nepřišlo vám, že to hrozně natahovali? pořád se mluví o tom, jak není čas nic vysvětlit, ale nechat deset minut procházet nahou Cersei městem, na kterou se plive atd to jde. Připadlo mi, že by to D-D nejraději natáhli na celý díl. Jinak hlava byla Cersei, ale tělo ne. Šlo to celkem dobře poznat z opáleného obličeje a krku oproti bílému tělu.
Stannis - dobívání zimohradu se dá označit jen za trapnost, k tomu prostě není co říct víc. Obecně zato, co D-D udělali ze Stannise, by zasloužili nakopat do ......
Dorne - jeden nelogický krok za druhým, proč otrávit myrcelu, když je s ní na lodi dědic Dorne? i když problém Dorne začal už, když se Jamie rozhodl tam jet, proč? kompletně nelogický příběh. Od paragánského vysazení u slunečního oštěpu po zákeřné přepadení ve Vodních zahradách.
Takze Lena taku odvahu nemala :)