Hra o trůny 5x10 - Matčina milost - Ice & Fire

upraveno 27. června 2015 v 5. řada
1679111218

Komentáře

• @Denebola Tak kolik stříbrovlasých žen si nějaký dotrak vzal :D Navíc, když ji našel khalasar, který původně byl jejího manžela, takže ji tam takždý stejně zná, takže jediné co s ní udělají je její identifikace :(
  • upraveno 18. června 2015
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Já vím, že jsem to moc nepatří :D ale podle čeho usuzujete, že Hound je živ ? V serialu nejspíš široko daleko nebyl, takže lze předpokládat, že je mrtev, ale v knížce septon řiká, kde ho pohřbil ...
  • @Pukuos Tak taky problém je, že arya ho oputila, když byl na tom zle, ale žil. Pak teda ten mnich nebo septon či co byl tvrdil, že ho našel a abyl sním až do úplného konce. Jen otázka jetli briene nelhal to vi jenom martin a nás nechává spekulovat. Dokud něčí smrti není svědkem postava s vlastní kapitolou, tak tomu nevěřím :D nebo to tam není popsáno třeba jako Quentina, kde mne překvapilo, že umíral několik dní a neumřel hned.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Navíc v seriáli je jeho návrat vzhledem k oblíbenosti a vynikajícímu herci na snadě. Možná ho dokonce uvidíme jako jednoho z vrabčáků. :D. Navíc proti zombie Gregorovi by v soudu bojem mohl mít vítězící zàvěr jen Ohař. Třeba to byl právě Nejvyšší Vrabčák, co Sandora zachránil.
  • Právě jsem tu slávu dokoukal. Zdejší diskuze je velmi zajímavá, ale kdybych měl číst všechny příspěvky k této epizodě, musel bych si vzít zítra dovolenou, takže přidám jen své vlastní hodnocení:
    GoT podle mne zůstává i nadále v rámci žánru tím zdaleka nejlepším, ale ono moc dobrých fantasy seriálů není, že :-? ...
    V 5. sérii se nahromadilo tolik nesmyslů a děr v logice, že by jimi hravě propadl i ser Strong (ať už je pod tou maskou kdokoliv). A nebude to tím, že tam divák logiku nevidí či vidět nechce, ale prostě tím, že tam chybí :wall: .
    10. epizoda - bavilo mne:
    Cerseina procházka, to je jasný :-D
    Vražda té čubky s lukem (promiň Everette, ale já jí holt od začátku nesnášel :twisted: )
    Trantův konec -ten byl vskutku luxusní a náležitě jsem si jej užil :applause: .
    Nasralo mne:
    Stannis a vše kolem, já mu tak fandil :-( .
    Dorne, Mereen a Dany - to je pro mne takový standart této série, který mne nijak zvlášť netočí ale rozhodně ani nenadchne.
    Podle všeho to vypadá, že Jon asi v seriálu opravdu definitivně zařval, ale kdo ví, naděje mne ještě zcela neopouští...
    Další sezónu budu sledovat již s daleko menším nadšením než ty dosavadní, ale odpustit si ji nedokážu...

:-k
  • I já už to mám za sebou...
    Klady
    +Slepá dívka
    +Útěk Sansy a Theona ze Zimohradu
    +Konec Everettovy lásky
    +Jakžtakž Madr of Dwaguns
    +Cinkilinky hanba, cinkylinky hanba :D
    +Pro Hlídku.

Zápory
    -Dorne-WTF?
    -opouštím Tým Stannis
    -Epilog z Tance? Není?

Tak celkově to bylo asi nejlepší finále co jsme kdy v HoT měli, i přes moře cliffhangerů. I když Arya působila trochu smrskle, u Cersei jsem blahem učůrával(samozřejmě kvůli zachování předlohy :D). Co mně ale pěkně nasralo byl Stannis. To vážně? A Dorne? Já vím že to celou sérii byla pitchovina, ale takhle to dorazit? Proboha,Proč?Jinak jsem u Jona, kdy se objevil Olly a zazněla znělka Starků vrněl blahem. A taky jsem ve skrytu duše čekal paní se srdcem z kamene, ale tomu už je asi definitivně konec.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Můžete mi někdo jen tak zhruba říct, co všechno je tam jinak než v knize? Na seriál se nedívám a diskuzi jsem nečetl. Ale kdyby jste si někdo myslel, že některá z těch věcí by mohla být spojler i pro Vichry, tak mi to raději neříkejte. :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Riokai V tomhle díle nebo v celé sérii?
    @Monte Karstark třeba tak celkově.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. června 2015
  • @Monte Karstark Mě by osobně zajímalo jak to jako dopadlo s Frey? ( nevím jak napsat 7. pád) Přišlo mně, že se prostě vytratili to časoprostoru.
  • @Monte Karstark Když to takhle vidím napsané dohromady, tak kdybych k tomu příběhu přišla úplně poprvé jako slepá k houslím, tak by mě napadlo, že by měl už autor přestat hulit :D
    a taky bych se divila nad tím, co všechno se dá vejít do jedné knihy / série seriálu. Vojna a mír hadr.
    @Monte Karstark Tak to potěš pán bůh, ještě že se na to fakt nedívám, protože bych byl asi fakt dost nasraný, že to takhle překopali. Dík :-)
    upraveno 19. června 2015
  • Bohové, jen to ne :O
  • Tá manga Arya vyzerá dosť desivo.
  • Přidám i svou trošku do mlýna.
    Za mě rozhodně nejslabší finále všech sérii. Pořád je seriál koukatelný (extra pro nečtenáře), některé situace jsou dobře změněny oproti knize, ale těch nelogických kroků/ momentů, které v této sérii seriál ukazuje, je fakt kopa a jejich počet snad jen roste.
    S čím mám problém v aktuální epizodě:
    Braavos - co to sakra D-D vymysleli s těma maskama? proč by muži bez tváře brali obličeje mrtvým, když mohou změnit obličej i na obličej živých lidí? To je opravdu tak snadné změnit obličej nebo jak se to Arya naučila?
    Zeď - to mi chcete říct, že by Jon po tom, co vidí ceduli "ZRÁDCE" a první bratr ho bodne, jen v klidu čeká na další bodnutí a nic nedělá? Proč se nebránil? nezavolal Ducha? neudělal hunbuk, aby došel někdo další?
    KL - to ponížení Cersei bylo fajn, ale nepřišlo vám, že to hrozně natahovali? pořád se mluví o tom, jak není čas nic vysvětlit, ale nechat deset minut procházet nahou Cersei městem, na kterou se plive atd to jde. Připadlo mi, že by to D-D nejraději natáhli na celý díl. Jinak hlava byla Cersei, ale tělo ne. Šlo to celkem dobře poznat z opáleného obličeje a krku oproti bílému tělu.
    Stannis - dobívání zimohradu se dá označit jen za trapnost, k tomu prostě není co říct víc. Obecně zato, co D-D udělali ze Stannise, by zasloužili nakopat do ......
    Dorne - jeden nelogický krok za druhým, proč otrávit myrcelu, když je s ní na lodi dědic Dorne? i když problém Dorne začal už, když se Jamie rozhodl tam jet, proč? kompletně nelogický příběh. Od paragánského vysazení u slunečního oštěpu po zákeřné přepadení ve Vodních zahradách.

To se vědělou už dlouho.
  • @Hildegarda Myslím že sa hovorilo, že bola pri natáčaní danej scény tehotná, takže by to ani fyzicky nebolo možné.
  • @Hildegarda V některých scénách to jde i vidět(nedokonalé CGI)
  • @hnzanai Ohledně té Zdi-ono po i jedné dýce do břicha je těžké se vůbec udržet na nohou, natož bojovat nebo křičet. Krásně to bylo popsané v knize, kdy Jon chce tasit Dlouhý dráp ale prsty má jako z kamene.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.