Chování postav

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace
1246

Komentáře

• Tak jo.
    Mance nájezdník
    Je príliš ctižiadostivý rebel a barbar so sklonmi k ignorovaniu reality a fanatizmu (viz Mel), ktorému slovo "záväzok" veľa nehovorí?
    Alebo je charizmatický hrdinský patriot so slušnou dávkou rozumu a prekvapivo osvietenskými nápadmi, ktorý sa z úbohých pomerov vyškriabal vysoko - Mojžiš severu?
  • upraveno 26. listopadu 2015
    Mně hlavně není zcela jasné, proč chtěl Mance tak zběsile na jih. Bílí chodci? Lepší život na jihu? Nebo jen nenávist k Hlídce? A i kdyby nakrásně překonali Zeď( a trvalo by to pěkně dlouho, vzpomeňme, jak dvacet lidí na Zdi zastavilo dvacet tisíc), co si myslel, že je v Sedmi královstvích čeká? Šťastný farmářsko-loupežnický život? Jak je Mance jeden z nejlepších válečníků a vůdců ságy se smyslem pro vůdcovství a zodpovědnost, tohle já nechápu.
  • Mám taký dojem, že despair spôsobenú Bielymi chodcami nakrásne zaobalil do víťaznej výpravy k zasľúbenému juhu, aby celá imigrantská výprava fungovala hladšie. A som si istá, že mu nebolo ľúto nakopať pri tom pár vraních zadkov. Tiež sa pýtam, čo očakával od života za Zdí, ale ono je asi všetko lepšie, než temnota zo skučiaceho vetra a rezajúcich vločiek, v ktorej sa skrývajú chodiace ľadovce s jediným úmyslom - zabiť a zmeniť na modrookú zombiu.
  • Podle mě byl Mance za zdí spokojený do té doby, než přišli bílí chodci. Určitě mu styl života divokých vyhovoval. Nevěřím, že by jen tak využil situace "jít za lepším" - jednak za zeď si chodil celkem často, kdyby tam chtěl zůstat, příležitostí bylo habaděj. A druhak co by tím získal kromě zřejmé popravy?
  • Já vidím Mance spíš jako empatického oportunistu. Když viděl, že je nutné zachránit si kůži, tak se rozhlédl a říká si "přece je tady všechny nenechám". A tak všechny sbalil a vyrazil, s tím, že ono to nějak dopadne.
    Ostatně podobně jako Jon si uvědomuje, co se stane, když se všichni, co žijí za Zdí, promění v armádu nemrtvých.
  • @Denebola Mance sjednocoval divoké řadu let, i před nynějším ,,příchodem" Ww...To spíš vypadá jako organizovaná migrace na jih...A to Mancemu upřít nelze, jakkoliv byl dezertér a muž, který porušil zákony Sedmi království, měl zodpovědnost za Divoké a určitým způsobem se o ně staral. To mu dává vyšší morální kredit ve srovnání třeba s výše řešeným Tywinem.
  • Ale ďalej na severe sa možno zjavili skôr, než sa o tom mohla dozvedieť Nočná hliadka a teda by to mohlo odpovedať niekoľkým rokom.
  • Nevím, Mance se mi nezdá jako ten typ, který by si šel jen za lepším životem pro sebe. To rovnou mohl zůstat v Hlídce, tam měl přece všeho dost a o nějaký Divoké by se nemusel starat. Podle mě měl Mance stejný myšlenky jako Jon, jen si na to nevybral úplně dobrý způsob.
  • Mimochodem, Mance je původem divoký (k hlídce byl de facto unesen), takže jeho útěk k divokým je do jisté míry útěkem domů (v tom se zásadně liší od Krvevrána). Jinak ano, mám za to, že se snažil zachránit co nejvíc divokých před ww a proto, že prchali,... ostatně věděl, že Zeď není neproniknutelná a podle mě doufal, že když to nepůjde silou, že se domluví (ale předpokládal, že to nebude třeba... :o))
  • Zaujímalo by ma, čo bolo tým zlomovým bodom v jeho živote, kedy si povedal, že s Hliadkou končí a vracia sa k Divokým.
  • To je popsané v knížce, o rudém plášti z Ašaje...Vypráví to sám Mance...@Aviv
  • Ach, toto mi z hlavy jaksi vypadlo.
  • A čo taký milovaný a zároveň nenávidený Joffrey? :D Aké je jeho chovanie? Je to len malý sadista alebo je za tým niečo viac? :D
  • upraveno 29. května 2016
    @DonPadre něco víc? Jako, že mu maminka zatleskala pokaždé, když jí malý lev přinesl vykuchanou kočku?
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @DonPadre Rozmazlený psychopatický spratek. Nothing more
  • Takže sa zhodneme, že je to malý ko*ot :D
    A čo ostatné postavy?
    Jaime bol zo začiatku pekný zmrd a teraz? :D
    @DonPadre Přišel o ruku, která z něj dělala vše čím byl, ta změna byla logická, navíc ho cestou z Řekotočí vychovala Brienne. :D
    Můj názor je takový, že už na začátku ságy nebyl takový parchant jak tu někteří jedinci tvrdí. Vztah k Tyrionovi je toho důkazem
  • Keď už sme pri tých nepochopených postavách :D čo taký Bronn? :D ide mu len o peniaze alebo má aj nejakú emocionálnu stránku? :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
  • Niekto tu raz napísal, že za to, aká je Cersei mrcha mohol aj Robert svojím správaním. Myslím si, že podobne to bolo aj s Joffom. Síce už mal sklony ku krutosti v sebe (viď. tá nešťastná mačka), ale zanedbávanie zo strany otca a mamičkino rozmaznávanie jej poskytli živnú pôdu, v ktorej mohla bujnieť a zdokonaľovať sa. To ale nič nemení na fakte, že to bol hnusák prvej triedy a jeho koniec predišiel väčším škodám, ktoré mohol napáchať.
  • Súhlas. Je to docela smutné, ale to úplne bledne v svetle všetkého, čo nastváral. I was so glad, when he died.
  • @Aviv ja som sa pri pasáži v ktorej zomiera doslova šúľala od smiechu, ale musím priznať, že je to jeden z dvoch momentov, ktoré sa mi v seriály páčili viac ako v knihe. Zrejme to vyplývalo z toho, že v knihe bola tá Tyrionova kapitola hrozne rozťahaná, preplnená opismi jedla a atrakcií zo svadby, a tak som už v rozhodujúcom momente bola ako čitateľ už unavená, a ten moment keď zomieral (najmä to ako ho "zachraňovali"), mi prišiel hrozne komický.
  • Ono to je aj tým podaním tak typickým pre Tyriona, že to má vtipný nádych. Skvelou paralelou je Robbova smrť očami Cat. To je zas zaručený tearjerker (aspoň pre mňa).
  • upraveno 30. května 2016
    S RW absolútne súhlasím - George raz povedal, že to bola posledná (a najbolestivejšia) časť celej knihy, ktorú napísal, a tak som si ju aj ja nechala nakoniec, a pustila som nejednu slzičku. Vedela som síce čo sa stane, ale je to tak majstrovsky podané, že tie emócie prišli. :'-(
  • A čo chovanie hlavných ženských postáv? (Dany, Margaery, Sansa, Arya, Cersei, ...)
    Ktorá je najväčšia mrcha a aké má najlepšie a najhoršie schopnosti? :D
    Pretože každá z týchto žien má veľké ciele ale v ceste má ešte väčšie prekážky :-)
    @DonPadre Cersei ani Daenerys žádné schopnosti nemají... Obě jsou prudce neinteligentní
    Maegary je podle všeho pěkná potvora, důstojná následnice Královny trnů
    Arya zatím žádné super schopnosti nevykazuje
    Sansa začíná růst v Hráčku Hry. Podle mě je to aktuálně jediná postava, která může zastavit Malíčka.

Co soudíte o Aegonovi Blackfirovi?
  • AvivAviv
    upraveno 1. června 2016
    Arya zatím žádne super schopnosti nemá? Ehm... Je jí asi 9 a ušla z Rudé bašty, prežila v rozbitom Westerose, zorganizovala úspešný útek z Harrenova po tom, čo sa jej úspešný prevrat (ikeď s asistenciou) preukázal ako nie tak priaznivý a necháva za sebou nemožný počet mŕtvych a práve nastúpila na drsný asasínsky výcvik a ide jej to. Je prchká, ale v Braavose sa učí sebakontrole, cudziemu jazyku a aj keby jej to u beztvárých nevyšlo, zvládne predávať dary mora s tou rodinkou, u ktorej brigádovala. A už som spomenula, že sa vteľuje do mačiek a má vlčie sny?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.