@Dreamer V súčasnosti sa zjavuje stále viac a viac hercov, ktorí študovali na Kristin Stewart's University of Facial Expressions. Tento ale vie mierne manipulovať s ústami, isto je to ešte len bakalár.
@brbr jojo on uz taky je ale zostarne a kus zmudrie. JA som dopozeral ten posledny diel a je fakt bozi. The Last Kingdom prva seria je skvela dufam, ze to predlzia.
Takže mám za sebou dvě epizody Jessicy Jones. Za prvé - Jessica je naštěstí trochu zajímavější postava než nálepka "drsná holka", je trochu sociopatka a kdyby nebyla rozhoďnožka, tak by se nejspíš nezapletla s Kilgravem. Za druhé - trochu mi dělá obavy, jestli dostatečně vybudují záporáka. V Daredevilovi byl na obrazovce skoro pořád, tady nejen že že o něm po dvou celkem dlouhých dílech nic nevím, ale mám štěstí, když se vůbec objeví. A co vlastně znamenají ty kamerové hrátky kolem něj - má nechutnou jizvu na obličeji nebo co? =D
@Dreamer Ale ano, Česká televize tvrdí, že je to variace na Panství Downton, jenom je trochu záhada, proč nedělají variace i na kvalitní britské minisérie =D
Nechápu ale na co byla variace, když jedna z dívek v českém seriálu začala vidět svou mrtvou kamarádku jako ducha :D Jediný klad první republiky z těch pár dílů co jsem viděl byl ultravillain Pavel Kříž :D
Jinak těžko nahradit Downton.. Jediné co mě bavilo skoro stejně byl Mr. Selfridge. Ale vůbec by mi nevadilo, kdyby udělali prequel k Downtonu.. Něco o mládí hraběnky vdovy :D
Viděla jsem asi tak dvě epizody, mamka na to koukala protože se těšila na náhradu Downtonu (který občas ČT vysílalo, ale samozřejmě v nějakou nesmyslnou noční hodinu, aby v prime timu byl čas na české skvosty...) Právě ta wtf zápletka s duchem mě málem donutila prorazit zeď hlavou, nemluvě o kostýmech z H&Mka nebo odkud to vyhrabali a vybrané "české" mluvě :D
@Dreamer Scénář byl vybroušený démant :D Jakož i herecké výkony. Z toho co jsem viděl mě potěšila smrt Jany Štěpánkové (tedy té role samozřejmě), protože koukat na ní byla muka, pak ta skvadra těch mladých herců, to bylo velmi výživný pošušňáníčko :D Jediný teda kdo fakt tam něco předváděl byl Vlasák. Toho odsunování Downtonu do absurdních vysílacích časů jsem si všimnul taky. U nás na to taky koukali naši, tak jsem vždycky tak prošel kolem vzdechnul, dočkal jsem se akorát "co si myslíš že tam asi je jinýho" ..
Jinak co se týká těch předělávek, teď dávají toho Doktora Martina :D předlohu jsem tedy neviděl musím říci. A přijde mi to špatný, snad jenom Donutil a ten týpek který hraje policajta tam něco předvádí. Přijde mi to špatné, ale ne tragické jako jiné z pokusů ČT. Bylo tam i pár světlejších momentů. Ale když si člověk uvědomí že kvůli tomuhle musela četka koupit nějaká práva aby znovuodvyprávěli to co už jednou bylo natočené někde jinde.. Bože.
Člověk se děsí s čím přijdou příště.. Kosmické války? :D tak trochu po česku, místo hvězdy smrti by mohli použít krabici od bot, ale od baťovek, ať to má tu národní hodnotu :D
Mně Doktor Martin připadá jako ne úplně špatný průměr, nekoukám na to pravidelně, jen občas něco zahlédnu, samozřejmě se nevyhneme násilnému tlačení postav do naprosto debilních rozhodnutí nebo chování, které by nenapadlo ani člověka s půlkou mozku, ale to už je asi taková klasika českých telenovel, aby byla zábava, že jo :D
Jo, Mr. Selfridge je skvělý. Doktor Martin ide aj u nás na STV1 a mne to príde ako celkom dobrá nedeľná večerná zábava. Predlohu som nevidela, takže neporovnám, ale som spokojná (ano, Donutilovi to jde a polda je k zulíbání). Aj napriek tej príležitostnej prepálenej absurdnosti. Ale telenovelou by som to neoznačila, lebo 16. diel je vraj posledný. Ale vieš čo? Tá Deathstar ala škatuľa Baťa by mohlo byť tak blbé, až by to bolo geniálne.
Jako nedávno mne zaujali neviditelní taková dobře koukatelná ptákovina :D Inak to panství mne velmi rmoutí, že to končí a je to škoda sice nechápu proč snad to sledovanost mít nějakou muselo, ale je pravda, že magie smith kolik je té hraběnce vdově vlastně let? Podle mojich propočtů když edith je 33 ji může být tak 80 minimálně :D
Za sebe můžu doporučit Knick: Doktoři bez hranic. Pokud jste viděli třeba film Nákaza, tak je to tím rádoby nezúčastněným stylem seriálu dost podobné, taky natáčí stejný režisér. Odehrává se to na samém počátku 20. století v New Yorku, tak kulisy a kostýmy víceméně podobné těm z Downtonu. Tady je to tedy vše vyobrazeno více naturalisticky. Docela dobrý náhled na všechny vrstvy tehdejší společnosti. Výprava i herci perfektní, i když stylem to nemusí asi sednout každému.
Komentáře
http://www.serialzone.cz/serial/panstvi-downton/epizody/christmas-special-2015-6-9/
náhrada :D :D :D =D =D =D
Jinak těžko nahradit Downton.. Jediné co mě bavilo skoro stejně byl Mr. Selfridge. Ale vůbec by mi nevadilo, kdyby udělali prequel k Downtonu.. Něco o mládí hraběnky vdovy :D
Toho odsunování Downtonu do absurdních vysílacích časů jsem si všimnul taky. U nás na to taky koukali naši, tak jsem vždycky tak prošel kolem vzdechnul, dočkal jsem se akorát "co si myslíš že tam asi je jinýho" ..
Jinak co se týká těch předělávek, teď dávají toho Doktora Martina :D předlohu jsem tedy neviděl musím říci. A přijde mi to špatný, snad jenom Donutil a ten týpek který hraje policajta tam něco předvádí. Přijde mi to špatné, ale ne tragické jako jiné z pokusů ČT. Bylo tam i pár světlejších momentů. Ale když si člověk uvědomí že kvůli tomuhle musela četka koupit nějaká práva aby znovuodvyprávěli to co už jednou bylo natočené někde jinde.. Bože.
Člověk se děsí s čím přijdou příště.. Kosmické války? :D tak trochu po česku, místo hvězdy smrti by mohli použít krabici od bot, ale od baťovek, ať to má tu národní hodnotu :D
Doktor Martin ide aj u nás na STV1 a mne to príde ako celkom dobrá nedeľná večerná zábava. Predlohu som nevidela, takže neporovnám, ale som spokojná (ano, Donutilovi to jde a polda je k zulíbání). Aj napriek tej príležitostnej prepálenej absurdnosti. Ale telenovelou by som to neoznačila, lebo 16. diel je vraj posledný.
Ale vieš čo? Tá Deathstar ala škatuľa Baťa by mohlo byť tak blbé, až by to bolo geniálne.