Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1656668707175

Komentáře

• paulczpaulcz zima se blíží
    @Khardoom Dík za upozornění na chybu. Snad jsem to opravil.

@Gepeto Jo, proč to seznam tak blbě zalamuje nechápu. A dělá to i v HTML verzi, vůbec přitom neřeší, co zalamuje, takže zalomí klidně HTML element.
  • Prosím, nesmějte se mi. Mám udělat do práce prezentaci ve firemních barvách a s naším logem. Napadlo mě udělat obrázek a použít ho jako pozadí na všechny snímky. Jaký rozměr by měl ten obrázek mít (jde mi o poměr stran, abych to neměla nějak deformované).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Terezička PowerPoint?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Terezička A ten obrázok bude mierne priesvitný, ako vodoznak? Ja len, aby to nerušilo obsah (text).
  • U novych oficu je myslim nastaven vychozi pomer 16:9 podle monitpru novych. Obrazek tedy dostatecne velky aby po roztahnuti nekostickoval a zaroven dost maly aby z toho souboru nebyla velikost panama papers :)
  • PowerPoint. Úkol zněl logo v plné parádě (černá-modrá-bílá), žádný vodoznak. Takže logo půjde někam před nadpis.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. dubna 2016
    Tak s PP už jsem hodně dlouho nedělal, ale snad by obraz na různých monitorech neměl nijak deformovat. Tedy, když to uděláš 16:9 (1920x1080 px) a pak si to někdo pustí na monitoru 16:10, nebo 4:3, tak by se to mělo přizpůsobit obrazovce a jen přibudou černé pruhy po stranách.

Rozměry monitorů: ODKAZ
    HD 1080 by mělo být ok. To pokryje většinu monitorů.
    Pokud se bojíš, že by se grafika lehce rozostřila při promítání na větším monitoru, tak to můžeš udělat v rozměru WUXGA nebo rovnou WQXGA (největší monitory, iMac 27) cokoli většího už je ale zbytečné.
  • @Monte Karstark Dík, jdu se s tím poprat.
  • @Monte Karstark @Terezička Ale slajdy v powerpointu má vždy poměr stran 4:3 ne?
  • @Terezička: Tak myslím, že designu stránky se říká Šablona a dost firem má šablonu pevně danou... (a ty zákeřnější ji ještě každou chvíli mění). :o)
    Osobně mívám spíše problém s tím, že nevím, kde šablonu najít.
    Jinak můj oblíbený design stránky (krom úvodní a závěrečné s poděkováním za pozornost) se většinou (kvůli přehlednosti) omezuje na bílé pole s pruhem nahoře a dole ve firemních barvách přičemž horní (širší) nese logo a případně "Kapitolu", ke které se vztahuje daný slajd.
  • @Jay my právě firemní šablonu nemáme, tak ji mám vytvořit. Asi to udělám jak říkáš, vezmu nějakou tu přednastavenou, upravím do firemních barev a logo prásknu jen na "oddělovací" stránky (je tam jen název tématu) a závěr. To logo je totiž takové těžkopádné, z 60. let a potřebovalo by redesign jako sůl, jenže na to si netroufnu a nejsme v situaci, abychom zaplatili pořádného grafika. Ale chtěla bych alespoň 3 varianty, šéfové si rádi vybírají a jednu bych chtěla s logem na každé stránce.
  • JayJay
    upraveno 8. dubna 2016
    @Terezička: Taky je varianta kouknout na to, jak to mají jiné firmy (prezentací se dají najít kvanta) a vybrat si nejlepší a volně se inspirovat.
    Oddělovací stránky s kapitolou... asi záleží na prezentaci, ale v takových těch běžných jsem se s tím moc nesetkal (ale to jsou prezentace do 20 slajdů).
    Logo na každé stránce se dobře řeší buď v hlavičce (ideální pokud obsahuje výraznou vodorovnou linku, kterou lze vizuálně "protáhnout" na oddělení hlavičky od hlavní stránky), nebo "přes celou stránku" s tím, že se to zakryje poloprůhlednou plochou (aby byl zachován kontrast textu),... ale tohle druhé řešení je brutálně nepraktické, protože buď to logo nebude vidět, nebo bude příliš rušit. Jak říkám, honit firemní ego celostránkovým logem se hodí na úvodní slajd, který má být v textu jen CO, KDO (a kdy) a závěrečný slajd (Děkuji za pozornost a kontakt).
  • Jay napsal(a):

@Terezička: Taky je varianta kouknout na to, jak to mají jiné firmy (prezentací se dají najít kvanta) a vybrat si nejlepší a volně se inspirovat.
    Oddělovací stránky s kapitolou... asi záleží na prezentaci, ale v takových těch běžných jsem se s tím moc nesetkal (ale to jsou prezentace do 20 slajdů).

Jde o to že mluví jeden o problematice A, pak druhý o problematice B. Než si předají slovo tak bych tam nechala "téma B, přednáší XY" s logem.

• @Terezička: Jo, to pak jo... Já jsem zvyklý, že se to řeší dvojicí samostatných prezentací... :o)
  • lidi potřebuju pomoc :) chi odborný článek o Ferdinadovi I. a kdyby se to týkalo dvora tak to bude nejlepší
    jestli víte dejte mi vědět
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Článek nemám, ale čistě ze zvědavosti. Ferdinand I. Habsburský (manžel Anny Jagelonské), nebo Ferdinand I. (jako český král Ferdinand V.) Dobrotivý?
  • manžel Anny tedy český král Ferdinand I.
  • znáte nějaké historické odborné časopisy co jsou online ? mám jen pár čísel Historického Obzoru v pdf
  • @DanielSvatoš Ak ti nevadí angličtina, tak veľmi rád si prečítam All About History od Imagine Publishing. Predáva sa síce iba v UK, ale uhm, ehm, veď vieš. :twisted:
  • Neznáte někdo v Brně dobrou pražírnu? Ideálně někde poblíž centra nebo Králova Pole :) dvakrát jsem se spálila, příště bych chtěla jít na jisto.
  • @Dreamer Ja chodím na Panamu do Olympie do Oxalisu. Bola vždy výborná. :)
  • Já se rovnou zeptám.. jak zjistím detaily grafický karty? Prodávám počítač a poptávající se mě na to ptá a já vím leda prd :D
  • @sfik No, otázka je jaké informace. Typ grafické karty? Paměť? Nebo nějaké jiné informace? :D
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 16. května 2016
    @sfik Byt tebou, tak bych si proste nainstaloval GPU-Z a vyfotil mu/ji spusteny program:
    https://www.techpowerup.com/downloads/2699/techpowerup-gpu-z-v0-8-8
    Tam jsou vsechny informace, ktere by mohl(a) potrebovat. Nejrelevantnejsi jsou policka Name a Subvendor, pomoci nich muze poptavajici dohledat zbytek (mozna krome Memory Size a GPU Clock, coz se muze lisit).
  • nakonec mi na aukci přihodil týpek kterýmu to bylo u pr... :D takže dík, ale gpu-z zkusím doma na vlastním compu zní to užitečně :)
  • Arutha napsal(a):

@Dreamer Ja chodím na Panamu do Olympie do Oxalisu. Bola vždy výborná. :)

děkuju tip, vyzkouším :)
  • @Dreamer Nejlepší je si koupit dobrou výběrovou kávu v pražírně, k tomu nějaký mlýnek za 200,- frenchpress v ikee za 150,-/případně moka konvičku, a uvařit si skvělou kávu doma :)
  • upraveno 16. května 2016
    @sfik jop, mlýnek už taky konečně mám, a dělá ten správný kravál, když melu :D frenchpress plánuju časem pořídit nějaký lepší, ten stávají pořízený za levno se pomalu rozpadá.
  • jaký máš? Já jsem ještě pořád u elektrickýho bosche za tři kila, ale chci ruční, ať to mám i s posilováním. Dneska jsem v práci kolegovi dělal kafe z frenchpressu a to on je zapřísáhlej mokakonvička. A byl dost překvapen. Ty kávovary domů se děsně přeceňujou, levný dělaj hnusný kafe a drahý doma neužiješ. tyhle dvě věci za pár stovek bohatě stačí a když se naučíš jak na to, jdou s tím dělat úchvatnosti. Čerstvě namletý kafe je zázrak. Škoda že jsem odsouzen k supermarketovejm značkám, v té naší prdeli nic lepčího neseženu. Ale aspoň melu těsně před užitím.

I tak jsem ale spokojen, tuhle mi známá říkala že dostala to "dolčegusto" :D a jak moc je to super, tak jsem jí na to ani nic neříkal a jenom jsem s úsměvem přikyvoval :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.