Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
16971737475

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Většinu času na doma jako přenašedlo na filmy a seriály a další úložiště fotek, občas i na cesty.

Chjo, to jsem teda tam, kde jsem byla, protože jsem se rozhodovala mezi WD a Verbatimem 1TB (možná 1,5), 2,5, černá barva, cenový rozdíl minimální. Proč není v obchodech jen jeden? To by bylo vyřešené hnedle :D.
    Právě váhám, jestli pořídit "stejný", jen větší, nebo jiný, abychom si je nepletli, pokud bych ho hned neodvezla. No a vlastně ještě nějaký má máma a ta má jiný, než já, kruci :D
  • @Krisa vezmi westerna, vypada lip, jako dar udela i vetsi vizualni radost :) neni to moc odborna rada, ale srat na to. Ta radost v ocich kdyz se darek i libi je taky k nezaplaceni :)
  • @Krisa Zde rovnou 2TB
    http://pevne-disky.heureka.cz/western-digital-passport-portable-2tb-wdbu6y0020bbk/#

Heleď to s tebou jsem tu tenkrát řešil pražírny kávy? Mám za to že jo, pokud teda jo, odkud objednáváš? :D
    upraveno 15. listopadu 2016
    @sfik Asi jsem se do té diskuse taky zapojila. Kupovala jsem třeba z mammacoffee, nevím teda, jestli jsou dobří, zas takový odborník nejsem, ale káva všem chutnala. Navíc měli kavárnu kousek od práce, kde byl velmi sympatický mladý muž, který mi poradil :), no a taky mají i kávu bez kofeinu, což bylo plus (což pro tebe asi až zas takovou roli nehraje).
    Jinak prý je dobrý i eshop cerstvakava, ale osobní zkušenost nemám.

Já teď zas řeším, co pořídit na vaření kávy pro 1 člověka, jestli malou moka konvičku (zkušenost nemám - nepřipaluje se to), nebo dripper (tam mi asi vadí ty papírové filtry, nevím, jestli je nějaká alternativa)...
  • @Krisa to asi závisí na tom jaká káva ti nejvíc chutná, viděla jsem šikovný maličký moka konvičky a asi brzo neodolám a nějakou si pořídím, já kupovala mini french-press, akorát na jedno kafe, hlavně kvůli snadné přípravě a ještě jednodušší údržbě.
    @sfik naštěstí nemusím objednávat přes internet :D nakupuju tady: http://www.kafekodo.cz/ ale mám pocit, že na eshopu se bohužel ještě stále nedá platit kartou, asi by se to vyplatilo hlavně při objednávce většího množství.
  • upraveno 16. listopadu 2016
    @Krisa Já mám maličkou mokakonvičku která je skvělá! I taková obyčejná věc nabízí víc druhů přípravy (což nevím jestli kávoví nacisté uznávají) ale vždycky podle chuti to kafe na plotně dělám buďto rychle (což znamená že je káva rychle :D (překvapivě) a nebo pomalu (... :D ) což znamená, abych se dostal k jádru věci, že má vyšší obsah kofeinu, takže po ránu velmi dobré.

Dál jsem si koupil dva rozměry frenchpressu, oba z ikea a jsou perfektní, jak píše @Dreamer - na údržbu i rychlou přípravu kávy. Na pohled nic moc, jistě jdou sehnat i hezčí kousky, ale za ty peníze je to super! Ten dripper vypadá zajímavě. Ten mi ještě chybí.

Ještě jsem přemýšlel že bych si koupil něco na zpěnění mléka, takové ty ruční pěniče, jenomže nevím jak moc to je efektivní a hlavně kafe s mlíkem nepiju (do kafe mlíko, na rakev víko :D ).

Dneska mi mimochodem přišlo z butlers.cz (moje úchylka) pár nových "hrníčků" na kávu :)
    https://www.butlers.cz/Kuchyne/Nadobi-51/Hrnky-60/PURO-Kelimek-dekoracni-7-5cm

PS: jako vhodný dárek může posloužit i chemex ;)

Ale to už je totál pražská kavárna :D
    Mě ještě zaujal tenhle způsob přípravy kávy, ale zatím se mi nechce obětovat tolik kávy, když nevím, jak to bude chutnat. Zkoušeli jste to někdo?

Můj sen je, že si doma jednou udělám výborný espresso (žádný kapsle od Cloonyho) a i když piju kafe bez mlíka a bez cukru, tak bych si chtěla umět připravit i cappuccino s obrázkem :anxious:
  • @sfik pfff, to si jenom myslíš a pak zjistíš, že většina lidí, které by Ovčáček zametl k pražské kavárně, jde na radši na mandlové latté do Starbucks nebo jiného kávového řetězce, kde člověk dostane litrový cappuccino s karamelovou příchutí :-@
  • @Dreamer Asi mě neláká to zkusit.. Možná kdyby měl nějak vychytanej ten výrobní proces, tak si řeknu wau, to bude super.. Místo toho vidím jak si při přelejvání zamrdá celou kuchyni :D Ale jak říkáš ty, přijde mi to hodně kafe jen tak, a ještě to skladovat v lednici, to už vidím jak mi to načuchne :)
  • Dreamer napsal(a):

@sfik pfff, to si jenom myslíš a pak zjistíš, že většina lidí, které by Ovčáček zametl k pražské kavárně, jde na radši na mandlové latté do Starbucks nebo jiného kávového řetězce, kde člověk dostane litrový cappuccino s karamelovou příchutí :-@

A to je ještě ta lepší půlka, ta druhá si doma dá rozpustný případně ještě hůř 3v1 :D

• @sfik na tom jsem začínala, ale dalo se to pít jen půl na půl s mlíkem plus tři lžičky cukru, pak to šlo přes jihlavanku s doslova zemitou až hlinitou příchutí a teď už jsem mlsná :D
    Tak já nejsem zas takovej kávovej nácíček, já nemám problém ani s rozpustným - dá se najít chuťově dobré, ale nikdy nebude tak dobré jako čerstvé zrnkové. Navíc já jsem fakt prase a piju jakokouli kávu s mlíkem a cukrem (s hodně velkou spoustou mlíka, jo, jsem prase, vždyť to říkám :D ). Hlavně v létě mám ráda spíš ledové mlíko s příchutí kávy :).
    A dokonce nemám problém ani s litrovým vanilkovýmmokafrapučínem/frappém z řetězce, ale teda jen tak jednou za rok jako dobrotu místo zmrzliny, pít denně, to by mi asi rozežralo sklovinu.

French press mám, ale je obří a dělat si do toho 1 kafe mi přijde cáklý, protože stejně nepoznám, kolik vody tam přesně chci (v té obří sklenici), tak asi zkusím najít nějakej mrňavej. U té mokka konvičky mám problém s hliníkem (asi je ten problém jen v mé hlavě, to je možné), ale jsou i nerezové, takže nevím. Asi si napíšu Ježíškovi o malý french press i mokka konvičku a bude zabito víc much jednou ranou (já si budu moci dělat malé kafe a rodina mě přestane bombardovat dotazy, co chci k Vánocům) :)

@sfik Ty hrníčky jsou naprosto boží! Kdybych neměla před sebou vidinu toho, že se mi teď nikam nevejdou a během nějaké blízké budoucnosti se budeme muset pravděpodobně stěhovat, tak bych se asi neudržela, ale zatím mám vůli silnou a můj seznam, co chci, ale zatím počkám se opět rozrostl.
    Já teď (mimochodem taky od Ježíška) vybírám nějaký termohrnek na procházky, abych neumrzla (zatím plánuju na kafe a čaj, ale možná do toho časem přileju i rum, pokud ty procházky budou vypadat jak minule :other: ). Samozřejmě bych chtěla nějaký funkční (ty nerezové, co mám v HK vůbec netěsněj a jsou totálně na prdlačku) a hlavně přenádherný. Zatím se mi moc líbí KeecCup (maj i skleněný, ale to se bojím, že by nemusel přežít). Nemáte někdo nápad ještě na nějakej jinej? Děkuju :)
    @Krisa na KeepCup jsem naletěla, nesla jsem si v tom kávu nebo čaj zhruba dvakrát v životě a teď se na to práší v poličce. Zaprvé mě nebaví to nosit v ruce a za druhé, když už si s sebou chci někam vzít kávu, tak by měla ideálně vydržet horká, což se v tom plastovým kelímku taky moc nedařilo. Teď mám malou termosku z tescomy, kam se vejde jeden větší hrnek a je to mnohem praktičtější, drží teplo a vejde se mi do kabelky, mám ji už víc jak tři roky a furt těsní :)

image

Mám asi tu nejmenší, vejde se tam o trošku víc než 300 ml.
    @Dreamer Tos mě teda nepotěšila :D.
    Já bych právě potřebovala něco, co se dá ovládat jednou rukou, takže termosku nechci.
    @Krisa u toho krásného barevného kelímku je na houby, že ho nemůžeš hodit do tašky, protože moc netěsní, takže pokud by se nějak převrátil nebo naklonil, vyteče a neudrží teplo. Což je asi i problém u většiny termohrnků, mám zkušenost, že se taky nemohou převrátit, jinak vytečou do tašky :spike: a teplo bohužel taky nedrží tak dobře jako termoska.
    @Dreamer OK, KeepCup škrtám. Taky už by někdo mohl vynalézt funkční termohrnek :)
  • @Krisa Hliníková mokakonva.. Heleď ono jedním z důvodů proč se mokakonvičky nemají mýt je i to že to kafe časem vytvoří na tom hliníku souvislou vrstvu. Resp. hliník příjmá určité vlastnosti toho co do toho dáváš (jako nebelvírův meč) takže to je hlavní důvod proč se nemyje, nikdo nechce aby mu kafe chutnalo borovicovým Jarem :D
    sfik napsal(a):

nikdo nechce aby mu kafe chutnalo borovicovým Jarem :D

To je v poho, já mám jablkovej :D

Takže to není z toho ošklivého hliníku, který mě do pěti minut zabije? :P
    Já mám proti hliníku blok, protože nic není hnusnějšího, než polívka z hliníkové lžíce, bleeee
  • @Krisa Nenávidím hliníkový příbor, ale mokakonev snesu :D
  • @sfik to je taky důvod, proč s pořízením moka konvičky otálím, protože si ujíždím na tom, že svůj french press pokaždé rozeberu na součástky a vydrhnu, nikde ani zrníčko nebo stopy nánosu :D
    @Dreamer Oni dělají i nerezové, to mě láká asi víc. Prostě mám s hliníkem problém, ale aspoň si to dokážu přiznat :D
  • @Krisa @Dreamer Nejsme kávoví nacisté, tak proč ne nerez a naleštěný french press :D
  • @Krisa Jestli jsou moka konvičky to, co myslím tak nerezové, jednoporcové má Tescoma. Jinak jsi můj člověk; kafe jedině s větším obsahem mlíka než vody a cukrem!

S tím rumem bacha, ať trefíte domů. Mám pocit, že maluch nemá navigaci ještě úplně v malíku :twisted:
  • @Dreamer Cold Brew jsem měla v (brněnské) kavárně. Tam to podávali studené s ledem a málem mě to porazilo. Bylo hodně silné.
    brbr napsal(a):

S tím rumem bacha, ať trefíte domů. Mám pocit, že maluch nemá navigaci ještě úplně v malíku :twisted:

OK, tak já kdyžtak nahlásím přesnou polohu vysílající složce, aby nás mohla najít a zachránit :-k
  • Velmi jednoduchý a stručný dotaz... Existuje v dnešní moderní době ještě přehrávač hudby winamp? V čem přehráváte na PC?
  • Ano existuje, nedávno jsem ho opět ehm sehnala, přehrávám na youtube, plánuju jednou pořídit spotify.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jo já používám winamp, ale víc youtube =D
  • Spotify jsem si nainstaloval do mobilu, přijde mi to ale strašná zhýralost platit paušálem za hudbu :D

Jinak vím že ještě jde winamp nainstalovat ale nějak je 3 roky od poslední aktualizace... Tak proto ta otázka.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. listopadu 2016
    @sfik Používám prastarou, avšak dokonale funkční verzi winamp 2.80. Nejúžasnější je, jak tyhle staré věci na rozdíl od dnešních "aplikací" naprosto neotravují člověka s pikačovinami.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.