Poradna
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Chjo, to jsem teda tam, kde jsem byla, protože jsem se rozhodovala mezi WD a Verbatimem 1TB (možná 1,5), 2,5, černá barva, cenový rozdíl minimální. Proč není v obchodech jen jeden? To by bylo vyřešené hnedle :D.
Právě váhám, jestli pořídit "stejný", jen větší, nebo jiný, abychom si je nepletli, pokud bych ho hned neodvezla. No a vlastně ještě nějaký má máma a ta má jiný, než já, kruci :D
http://pevne-disky.heureka.cz/western-digital-passport-portable-2tb-wdbu6y0020bbk/#
Heleď to s tebou jsem tu tenkrát řešil pražírny kávy? Mám za to že jo, pokud teda jo, odkud objednáváš? :D
Jinak prý je dobrý i eshop cerstvakava, ale osobní zkušenost nemám.
Já teď zas řeším, co pořídit na vaření kávy pro 1 člověka, jestli malou moka konvičku (zkušenost nemám - nepřipaluje se to), nebo dripper (tam mi asi vadí ty papírové filtry, nevím, jestli je nějaká alternativa)...
@sfik naštěstí nemusím objednávat přes internet :D nakupuju tady: http://www.kafekodo.cz/ ale mám pocit, že na eshopu se bohužel ještě stále nedá platit kartou, asi by se to vyplatilo hlavně při objednávce většího množství.
Dál jsem si koupil dva rozměry frenchpressu, oba z ikea a jsou perfektní, jak píše @Dreamer - na údržbu i rychlou přípravu kávy. Na pohled nic moc, jistě jdou sehnat i hezčí kousky, ale za ty peníze je to super! Ten dripper vypadá zajímavě. Ten mi ještě chybí.
Ještě jsem přemýšlel že bych si koupil něco na zpěnění mléka, takové ty ruční pěniče, jenomže nevím jak moc to je efektivní a hlavně kafe s mlíkem nepiju (do kafe mlíko, na rakev víko :D ).
Dneska mi mimochodem přišlo z butlers.cz (moje úchylka) pár nových "hrníčků" na kávu :)
https://www.butlers.cz/Kuchyne/Nadobi-51/Hrnky-60/PURO-Kelimek-dekoracni-7-5cm
PS: jako vhodný dárek může posloužit i chemex ;)
Ale to už je totál pražská kavárna :D
Můj sen je, že si doma jednou udělám výborný espresso (žádný kapsle od Cloonyho) a i když piju kafe bez mlíka a bez cukru, tak bych si chtěla umět připravit i cappuccino s obrázkem :anxious:
A dokonce nemám problém ani s litrovým vanilkovýmmokafrapučínem/frappém z řetězce, ale teda jen tak jednou za rok jako dobrotu místo zmrzliny, pít denně, to by mi asi rozežralo sklovinu.
French press mám, ale je obří a dělat si do toho 1 kafe mi přijde cáklý, protože stejně nepoznám, kolik vody tam přesně chci (v té obří sklenici), tak asi zkusím najít nějakej mrňavej. U té mokka konvičky mám problém s hliníkem (asi je ten problém jen v mé hlavě, to je možné), ale jsou i nerezové, takže nevím. Asi si napíšu Ježíškovi o malý french press i mokka konvičku a bude zabito víc much jednou ranou (já si budu moci dělat malé kafe a rodina mě přestane bombardovat dotazy, co chci k Vánocům) :)
@sfik Ty hrníčky jsou naprosto boží! Kdybych neměla před sebou vidinu toho, že se mi teď nikam nevejdou a během nějaké blízké budoucnosti se budeme muset pravděpodobně stěhovat, tak bych se asi neudržela, ale zatím mám vůli silnou a můj seznam, co chci, ale zatím počkám se opět rozrostl.
Já teď (mimochodem taky od Ježíška) vybírám nějaký termohrnek na procházky, abych neumrzla (zatím plánuju na kafe a čaj, ale možná do toho časem přileju i rum, pokud ty procházky budou vypadat jak minule :other: ). Samozřejmě bych chtěla nějaký funkční (ty nerezové, co mám v HK vůbec netěsněj a jsou totálně na prdlačku) a hlavně přenádherný. Zatím se mi moc líbí KeecCup (maj i skleněný, ale to se bojím, že by nemusel přežít). Nemáte někdo nápad ještě na nějakej jinej? Děkuju :)
Mám asi tu nejmenší, vejde se tam o trošku víc než 300 ml.
Já bych právě potřebovala něco, co se dá ovládat jednou rukou, takže termosku nechci.
Takže to není z toho ošklivého hliníku, který mě do pěti minut zabije? :P
Já mám proti hliníku blok, protože nic není hnusnějšího, než polívka z hliníkové lžíce, bleeee
S tím rumem bacha, ať trefíte domů. Mám pocit, že maluch nemá navigaci ještě úplně v malíku :twisted:
Jinak vím že ještě jde winamp nainstalovat ale nějak je 3 roky od poslední aktualizace... Tak proto ta otázka.