Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
16970727475

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já mám iTunes a už jsem si na něj za ta léta tak zvykla, že nic jiného nechci. Před ním jsem měla winamp.
  • upraveno 29. listopadu 2016
    Já pro přehrávání hudby, pokud nemám puštěný youtube momentálně používám clementine. Podporuje internetové rádia, taky různé služby, např. last.fm, spotify dále umožňuje přehrávání hudby vámi nahrané na externí uložišťě, například onedrive, dropbox, google drive a jiné.
  • Osobnosti, které nás poctili(y) návštěvou. Nebudu psát které i/y je mým favoritem, ale poraďte.. Nebo se pohádám a někoho zabiju :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ty osobnosti nás poctily.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Osobnost bez osobnosti jako kost bez kosti. Slyšim měkký, píšu tvrdý.
  • upraveno 7. prosince 2016
    Děkuju, mám pocit že jsem měl od začátku pravdu, ale bude ze mě vrah :D Argumentovat mi kostí to jsem ještě nezažil! :D Teda to nemyslím na tebe flankere, to mi vážně hustili... Slyšším měkký, píšu... taky měkký :D
    @sfik To je hláška Škopkový ze Slunce seno, abych si to neuzurpoval. Jinak musíš zachovat shodu podmětu s přísudkem, jak už ti napsala nevada.
  • @flanker.27 Tak já to neuměl argumentačně zpracovat, ale s tím měkkým to prostě vypadá na pár facek od Škopkový :D
    @sfik Kdybys věděl, kolik lidí neumí pravopis. Já "u nás na rathausu" kontroluju po jiných, jestli postupovali při zadávacím řízení, ale často se to zvrhne do opravy diktátu. Někdy mám chuť vzít červenou tužku a začít jim to známkovat.
  • Díki bohu, že u nás je už jen "li". Ale za to máme oni/ony a to je ten samý princíp.
    Nenapadá vás nějaká aspoň přibližná česká alternativa k bytosti zvané "sandman"? (Tudíž ne tomu od Gaimana.)
    Napadá mě samozřejmě klekánice, ale to je negativní postava, potřebuju něco pozitivního/pozitivnějšího.
  • upraveno 25. prosince 2016
    Díky, to by možná šlo.
  • upraveno 27. února 2017
    Přátelé, můžu nějak podat daňový přiznání abych nemusel na berňák nebo to je jenom pro ty s datovou schránkou? :D

Někdy si přeju bejt cikán, abych uměl zvládat rychle vyplňovat tyhlety formuláře... :(
    Je to sice hrozně staromódní, ale můžeš ho poslat poštou ;)
    Jinak máš bez elektronického podpisu nebo datové schránky smůlu. Resp. jde to podat přes daňový portál i bez el.podpisu nebo datovky, ale musíš pak stejně doručit podepsané potvrzení. Takže prašť jako uhoď.
  • Hmm :D takt o já se tam hold zítra zastavím.. cestu tam mám, ale nechce se mi tam sledovat ty kyselý ksichty :D
    Teď je to tam ještě pohoda. Ještě je brzo :-D
    (btw - holt)
  • @Nevada Ano :D a třeba paní úřednice bude mít lepší den, až tam k ní přijde smíšek jako já :twisted:
  • A když to jde poslat poštou tak to nestačí pohodit na podatelně?
    To samozřejmě jde. Ale v původním dotazu bylo "abych nemusel na berňák".
    Nicméně některé úřady to mají na podatelně tak, že tam lidi s daňovými přiznání posílají stejně do kanceláří, aby si to správci mohli hned projít. Jejich tvrzení, že lidi "musí" ke správcům je sice chybné, ale logiku v tomto jednání chápu. Pokud mám čas, správcům to zanesu. Pokud nemám, hodím celou hromadu na podatelnu a starejte se.
  • @Nevada Obrním se proti blbé náladě a zítra tam vlítnu jak uragán. Díky ti za rady :) Ono to asi nebude tak vostrý když ta snad ještě nebudou ty davy...
  • upraveno 14. dubna 2017
    - no tak jsem se chytil na špek a odpovědl jsem na měsíc a půl starý post no.
  • Jak zabránit dospělému člověku, navíc pedagogovi, aby dítěti v tom nejzranitelnějším telecím pubertálním věku, navíc ve složité životní situaci, valil do hlavy esoterické hovadiny a radikální výživové postoje, které dovedou děcko na pokraj anorexie? Bohužel rodič i jakýkoliv dospělý s rozumnými argumenty je nepřítelem, protože dotyčná spočítá energie a nakreslí čakry, ze kterých následně vyčte, že rodič je zdroj všeho špatného...navíc je dotyčný zásoben fundovaně se tvářící literaturou, kterou cpe i puberťákovi, takže má vše podloženo "důkazy". Jak si vůbec může učitel tohle dovolit a tvářit se, že má morální převahu nejen nad rodiči, ale snad i nad polovinou planety.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Dreamer no predsa naucit dieta neuznavat autority, kritickemu mysleniu . To by bola moja odpoved.
  • @Edem tohle neovlivním.
    @Dreamer Promluvil bych s ředitelem. pokud učitel dělá něco, co ohrožuje vazbu dítěte na rodiče nebo dokonce zdraví dítěte, je to na vyhazov.
    Mimochodem mi to připomnělo zážitek, už tak 15 let starý, kdy jsem byl svědkem toho, jak numeroložka vysvětluje své kamarádce, jak z ní její rodina vysává energii, protože manžel i děti jsou "lichá čísla" a ona je "sudé číslo" a že by měla rodinu opustit. A co horšího, ta dotyčná, které to bylo určeno, to evidentně brala naprosto vážně.
  • @flanker.27 bohužel rodiče tomuto na začátku sami podali prst, když si od dotyčného nechali radit ohledně různých homeopatik a podobně, po pár letech je výsledkem dítě s precizně vymytým mozkem, které své rozhodování zcela podřizuje těm hloupým výpočtům osudu nebo co to je. Dotyčný je zručný manipulátor, samozřejmě za účelem konání všeobecného dobra a pomáhání lidem, dítěti vždy těmi ezo pitomostmi potvrdí přesně to, co chce slyšet. Bohužel se obávám, že mu na tyhle nesmysly a dobré srdíčko letí půlka vesnice i včetně ředitele. Je pravda, že dotyčný to nedělá se zlým úmyslem a naprosto tomu věří, což je asi nejhorší varianta. Dostalo mě, kolik lidí té hlouposti jde zcela bez rozmyslu na ruku.
    @Dreamer Tak to se obávám, že moc pomoci není, jestliže je celá rodina podobně postihnutá. Tedy pokud by do toho člověk nechtěl zatahovat orgán sociálně právní ochrany dítěte, což je velmi dvousečná zbraň.
  • upraveno 15. května 2017
    @flanker.27 rodina právě tyhle věci neprožívá, ale přijde mi, že nějak okrajově je vírou v tyhle nesmysly (homeopatika, čínská medicína, jedovatá éčka všude kolem nás, horoskopy,...) je postihnutý téměř každý člověk, což pak asi vytváří jisté podhoubí pro radikalizaci v těchhle způsobech uvažovaní, žijeme doopravdy ve střelené době, kdy se spousta lidí kasá ateismem a pak si jdou nechat uvolnit čakry nebo si nechají namíchat středověkem prověřený všelék.
    @Dreamer Tak je to pořád především odpovědnost rodiny, aby zasáhla, pokud se tam děje něco škodlivého. Stále je možno obrátit se na ředitele.
    Nejlepší je clusterová medicína. Proženeme vodu vlastní stolicí, případně močí a krví, pak ji homeopaticky zředíme a vypijeme...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.