Sranda topič
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...
Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.
A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.
A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
"I'm over being a pop star. I don't wanna be a hot girl. I wanna be iconic."
"Misogyny is ingrained in people from the time they are born. So to me, feminism is probably the most important movement that you could embrace, because it's just basically another word for equality."
"We should stop calling feminists ‘feminists’ and just start calling people who aren’t feminist ‘sexist’ — and then everyone else is just a human."
"Whether you are a woman on a tea plantation in Kenya, or a stockbroker on Wall Street, or a Hollywood actress, no one is being paid equally." =D no shit Sherlock!
Lawrence je navíc hnusná a Watson vypadá jak kulturista z Dachau
Čímž nechci říct, že bych zrušila očkování, ale zase se netvařme, že je absolutně bez jakéhokoliv rizika.
EDIT: Co se týče těch ostatních věcí, každý může dosáhnout vlastní pracovitostí vytoužené pozice, stereotypní výchova...ehm, to je taková pěkná výmluva, když se nedaří, můžeme si alespoň pofoukat ego :) Zeptej se babičky, jak byla vychována a srovnej to se svojí pozicí.
Doporučuji, ještě toto video, velmi srozumitelné a jednoduše vysvětlené, proč je feminismus v západním světě přežitek a proč feministky tak často přehlíží skutečné problémy a řeší nesmysly a žádají omezování svobody nebo diskriminační opatření. Současné top feministky jsou přesným opakem silných a sebevědomých žen.
Ja netvrdím, že všetko, čo dnešné tzv. feministky požadujú je OK, ale treba si priznať, že stále žijeme vo svete, ktorý je v niektorých ohľadoch ústretovejší voči mužom než ženám. A to, že niektoré ženské si na takýchto témach riešia svoje komplexy, nie je dôvod, aby sme na ne (tie témy) zanevreli a zavrhli ich.
EDIT: dodala bych, že v tomto se opravdu nevyplatí generalizovat, protože to velmi závisí na individualitě a o tom by snad dnešní svobodný demokratický svět měl být především :) nemyslím si, že to lze prohlásit jako cosi obecně platného, lze to vzít i z druhé strany, v jiných ohledech společnost zase vychází velmi naproti ženám, zakládají se kvůli tomu někde nějaká hnutí na obranu práv mužů v západním emancipovaném světě?
A totéž s tím feminismem, pokud je o nerovnosti v platech, stačí, když si to hodíš na internetu, vyjede ti dost studií. Podrobné bývají v Hospodářkách, ale tam se asi nedá volně dostat do archivu vydání.
Když tě chceš konkrétní případ, můžu jsmenovat třeba sebe. Napíšeš mi pro změnu, že jsem výjimka? Vlastně nevím, co tě teda zajímá. Nicméně prohlášení jakože feminismus je přežitek beru jako strašně krátkozraké a hlavně nevědomé, protože (a už jsme to tu řešili, tak se nebudu dlouze opakovat), protože feminismus nejsou ty blábolivé nesmyslné požadavky a omezovaní svobody (svatá prostoto!).
A už končím s OT na tato témata.
Nie je to dosť diskriminujúce - voči chlapcovi sa správam inak keď podvádza a voči dievčaťu tiež inak?
Kdyby lidi přestali plýtvat časem na takovýhle škatulky, tak by to bylo všechno jednodušší..
@Lara hmm, zajímavé, já se to snažím vždycky prohlížet ze všech stran :) to mě tedy dost mrzí, že působím jako nějaký radikál. Ale myslím si, že pozitivní diskriminace, kvóty a jiná zákonná opatření, po kterých feministky hlasitě volají, nejsou řešením. Co mě jako ženě přijde palčivější, je například problém s nedostatkem míst ve školkách nebo neexistuje nějaká podpora pro matky, které nedisponují širokou záchrannou sítí v podobě příbuzenstva a nemá jim kdo pohlídat nemocné dítě a tímto se pro zaměstnavatele stávají nevýhodnými a musí například vzít zavděk hůře placenou prací a s tím také souvisí, že zaměstnavatelé někdy nedrží ženám po mateřské místo. Nějaké manažerské, vedoucí a politické pozice jsou mi hodně vzdálené a hlavně u těch nejvyšších pozic mi přijde, že velmi záleží na konkrétní osobě, co je schopná si vydupat, nemyslím, že by to měl nějak ošetřovat stát. Já nemůžu posloužit příkladem ze zaměstnání, pracovala jsem pouze na brigádách, hodinová mzda byla stejná pro všechny lidské bytosti pracující na dané pozici :) A stereotypy se dotýkají obou pohlaví, netrpí jimi jen ženy.