Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...

Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.

A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
1308309311313314354

Komentáře

• Tady se to strašně zvrhlo v báječný hejtování, to se mi děsně líbí :D
  • upraveno 11. května 2016
    Momentálne žiadnym nedisponujem :anxious:
    A co celebrity, co se hrdě (některé v určitých situacích, kdy potřebují působit in nebo se jim zdá, že nejsou finančně dostatečně ohodnoceny) hlásí k feminismu, ale když o tom začnou hluboce hloubat na kameru, není to zas taková sláva :D

"I'm over being a pop star. I don't wanna be a hot girl. I wanna be iconic."
    image

"Misogyny is ingrained in people from the time they are born. So to me, feminism is probably the most important movement that you could embrace, because it's just basically another word for equality."
    image

"We should stop calling feminists ‘feminists’ and just start calling people who aren’t feminist ‘sexist’ — and then everyone else is just a human."
    image

"Whether you are a woman on a tea plantation in Kenya, or a stockbroker on Wall Street, or a Hollywood actress, no one is being paid equally." =D no shit Sherlock!
    image
  • Lawrence a Watson zase bodují :D asi dvě nejvetší husy v Hollywodu
    Lawrence je navíc hnusná a Watson vypadá jak kulturista z Dachau
  • Emma je fakt dobrá... nezarába toľko ako chlapi, ale na značkové kabelky to očividne stačí =D
  • @Katrina hlavně nechápu, proč remcají, když nebyly schopné si vyjednat lepší podmínky, jejich problém, co by na to asi řekl mužský komparzista č. 273 nebo kolegové s nižší star power?
  • Krisa napsal(a):

Dreamer napsal(a):

"drž si měsíc v úplňku za zády"

Chvíli jsem přemýšlela, co si má držet za zády, když je měsíc v úplňku :)

@Dreamer A pak si ještě přidej škodlivost očkování, které způsobuje autismus, plíseň na nohou a všechno zlo světa a je zaděláno na kvalitní život chcípáčků. To je fakt peklo.
    Vzdáleně znám jednu vegetariánku, která v době těhotenství maso jedla, aby dítě mělo všechny živiny a po konci kojení sama maso nejí, ale dětem ho dělá. Takhle by to mělo vypadat.
    Zase na druhou stranu, když děcko po očkování prodělá prudkou reakci, v důsledku čehož se jeho vývoj výrazně zhorší a zpomalí, následně je pak do konce života v podstatě též "chcípáček" , taky to není nic moc. Ani pro něj, ani pro rodiče.
    Čímž nechci říct, že bych zrušila očkování, ale zase se netvařme, že je absolutně bez jakéhokoliv rizika.
    @Lara to samozřejmě není, ale hádám, nikde jsem to nehledala, že rizikových bude minimum případů, lze to i obrátit, kolik dětí skončí s trvalými následky kvůli tomu, že nebyly na přání rodičů očkovány? A spojitosti s alergiemi, autismem, hyperaktivitou a podobně nejsou prokázány. Sečteno podtrženo, vychází mi, že zdravé dítě se vyplatí nechat očkovat.
  • @Dreamer ale na druhej strane je to fakt, že ženy zarábajú aj o tretinu menej než muži pracujúci na rovnakých pozíciách, resp. obsadzujú vedúce pozície. Pripúšťam, že si za to čiastočne môžeme i my samé, lebo nie sme dosť priebojné na to, aby sme si vybojovali to, čo chceme, a to zasa veľakrát vyplýva z výchovy, kedy sú dievčatá vedené k tomu aby boli zdvorilé, snažili sa každému vyhovieť a pod. Je to ako začarovaný kruh, z ktorého sa nie a nie vymaniť, pretože sme poznačení rodovými stereotypmi, ktoré nám boli v detstve vštepované a prenášame ich ďalej na naše deti.
    @Katrina konkrétní příklad prosím, tedy příklad té ženy z vyspělého (zádního) státu, která za stejný počet odpracovaných hodin a za stejnou práci, dostává o třetinu méně, než muž na stejné pozici.

EDIT: Co se týče těch ostatních věcí, každý může dosáhnout vlastní pracovitostí vytoužené pozice, stereotypní výchova...ehm, to je taková pěkná výmluva, když se nedaří, můžeme si alespoň pofoukat ego :) Zeptej se babičky, jak byla vychována a srovnej to se svojí pozicí.

• @Dreamer konkrétne meno alebo všeobecnejšie? Lebo všeobecnejšie viem povedať, že podľa prieskumov na Slovensku väčšina žien vo vedúcich pozíciách zarába menej než ich mužskí kolegovia na rovnakých postoch (pokiaľ sa dobre pamätám, výnimkou bolo školstvo, ale to vyplýva aj z toho, že v tejto oblasti je značná prevaha žien)
  • @Dreamer Akorát jako rodiči takového dítěte je ti celkem na houby, že jsi ze skupiny minima případů. Ale nejsem proti očkování, nehodlám to tu sáhodlouze rozvíjet, stejně jsme OT. Jenom nemám ráda ty hrozně rychlé a jasné soudy, které tu občas padají.
  • @Katrina ty průzkumy najdu kde? :) a je to skutečně za stejný počet odpracovaných hodin? Taky jsem četla nějaký článek o primářce, co si stěžovala, že je platově diskriminována oproti bývalému primáři, ukázalo se, že jednak nedosahuje stejné kvalifikace a druhé si o zvýšení platu na rozdíl od kolegy neřekla...čí je to chyba, má tuhle její neschopnost snad ošetřovat zákon?

Doporučuji, ještě toto video, velmi srozumitelné a jednoduše vysvětlené, proč je feminismus v západním světě přežitek a proč feministky tak často přehlíží skutečné problémy a řeší nesmysly a žádají omezování svobody nebo diskriminační opatření. Současné top feministky jsou přesným opakem silných a sebevědomých žen.

• @Dreamer no neviem ako koho, ale mňa rodičia príliš neviedli k tomu, aby som si vydupala to, čo chcem. Skôr to bolo o tom, že mám byť (po)slušná, pomáhať ľuďom... K tomu boju som dospela sama, keď som si uvedomila, že tá slušnosť mi na jednej strane síce pomáha, ale na strane druhej to ľudia často využívajú proti mne a snažia sa z toho vyťažiť, lebo vedia že ich neodmietnem a budem sa snažiť im pomôcť. Moja mama robila to isté (jednoducho nevie povedať nie) a pred ňou aj moja babka (ale tá si od nikoho nenechala skákať po hlave)
  • @Lara tak přijde mi zbytečné vypisovat výjimky :) u každého léku je sáhodlouhý seznam vedlejších příznaků a nějaké procento výskytu, očkování není myslím speciální, ale bohužel, ta reakce asi nelze předpovědět, přesto bych se rozhodla spíše pro očkování, než abych ho vynechala. Mě zase vadí ta démonizace očkovaní, ale chápu tvůj postoj.
  • @Dreamer na názov agentúry, ktorá to robila si už nespomeniem a hľadať to v správach sa mi veľmi nechce.
    Ja netvrdím, že všetko, čo dnešné tzv. feministky požadujú je OK, ale treba si priznať, že stále žijeme vo svete, ktorý je v niektorých ohľadoch ústretovejší voči mužom než ženám. A to, že niektoré ženské si na takýchto témach riešia svoje komplexy, nie je dôvod, aby sme na ne (tie témy) zanevreli a zavrhli ich.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Krisa napsal(a):

Dreamer napsal(a):

"drž si měsíc v úplňku za zády"

Vzdáleně znám jednu vegetariánku, která v době těhotenství maso jedla, aby dítě mělo všechny živiny a po konci kojení sama maso nejí, ale dětem ho dělá. Takhle by to mělo vypadat.
    A nie je ona len "chuťová" vegetariánka? Že jej proste mäso nechutí?
  • @Katrina Boj, až tak? :D vidíš někde něco, co tam možná ani není, sama jsi to dokázala na příkladu povah tvojí maminky a babičky, každá je jiná, to nemusí nutně souviset s výchovou. Já jsem stejně jako můj bratr také byla vedena ke slušnosti, k tomu, že chci pomáhat lidem jsem došla postupem času sama. Samozřejmě vím, že někteří lidé se mojí povahy snaží využít, ale postupně jsem dospěla k tomu, že nemusím být vždy za vola. Za svoje chování a přešlapy absolutně nehodlám vinit výchovu ani stereotypy, svoje chyby se snažím brát spíše konstruktivně a poučit se z nich a vím, že celý život se budu učit a neberu to jako nějaké omezení. Slušné chování beru jako samozřejmost a ve většině případů jsem si ověřila, že pokud se k někomu chovám mile, vstřícně a slušně, má to pozitivní vliv i na odpověď, samozřejmě ne u všech, ale z takových lidí se nepo..ehm :D Nevzdávej se slušného chování, je to veliká přednost, člověk se naučí nebýt za blbce a být obezřetnější sám.
    Katrina napsal(a):

žijeme vo svete, ktorý je v niektorých ohľadoch ústretovejší voči mužom než ženám.

opět, toto by chtělo konkretizovat, takové obecné plky se dají vést o všem ;-)

EDIT: dodala bych, že v tomto se opravdu nevyplatí generalizovat, protože to velmi závisí na individualitě a o tom by snad dnešní svobodný demokratický svět měl být především :) nemyslím si, že to lze prohlásit jako cosi obecně platného, lze to vzít i z druhé strany, v jiných ohledech společnost zase vychází velmi naproti ženám, zakládají se kvůli tomu někde nějaká hnutí na obranu práv mužů v západním emancipovaném světě?
  • @Katrina vydupat si co chceš a říct si o zvýšení platu spolu moc nesouvisí
  • @Dreamer V podstatě jsem měla na mysli hlavně ten zdejší přístup (krisin, tvůj a jiných) - jasně je spousta pošahaných odpůrců očkování, ale to neznamená, že to jde všechno jen tak hodit do jednoho pytle s výsměchem a poukazem na totální magory.

A totéž s tím feminismem, pokud je o nerovnosti v platech, stačí, když si to hodíš na internetu, vyjede ti dost studií. Podrobné bývají v Hospodářkách, ale tam se asi nedá volně dostat do archivu vydání.
    Když tě chceš konkrétní případ, můžu jsmenovat třeba sebe. Napíšeš mi pro změnu, že jsem výjimka? Vlastně nevím, co tě teda zajímá. Nicméně prohlášení jakože feminismus je přežitek beru jako strašně krátkozraké a hlavně nevědomé, protože (a už jsme to tu řešili, tak se nebudu dlouze opakovat), protože feminismus nejsou ty blábolivé nesmyslné požadavky a omezovaní svobody (svatá prostoto!).
    A už končím s OT na tato témata.
  • @Dreamer Tak uvediem veľmi konkrétny príklad z vlastnej skúsenosti - v škole máme v skupine len dvoch chlapcov a vyučujúci ich neustále protežujú - minule pri písomke chalan všetko opísal z ťaháku, vyučujúca ho prichytila a len sa pousmiala. Kamarátka pri tej istej písomke len zašušťala papierom a daná vyučujúca jej bez meškania vzala prácu a kamoška potom musela ísť na opravák.
    Nie je to dosť diskriminujúce - voči chlapcovi sa správam inak keď podvádza a voči dievčaťu tiež inak?
  • @Dreamer ja by som si položila otázku, či muži majú vôbec dôvod zakladať si hnutia na ochranu svojich práv...a muži si dnes veľakrát zamieňajú feminizmus so samostatnosťou žien a nedostatok slušnosti voči ženám obhajujú akousi "daňou za emancipáciu"
  • @Katrina Takže za to může učitelka.. můžou bejt vlastně ženský šovinistky? to snad nejde ne?
    Kdyby lidi přestali plýtvat časem na takovýhle škatulky, tak by to bylo všechno jednodušší..
  • @sfik přestaň tady filosofovat a mazej k plotně! :-D
  • @sfik ale dnes sa často ľudia zapodievajú vecami, na ktorých až tak nezáleží, ale vo svojej malichernosti ich považujú za dôležité, a na to, čo je skutočne dôležité sa zabúda
  • @Katrina hmm, já uvedu jiný příklad, u zkoušek k jednomu předmětu, byla velmi ve výhodě sympatická děvčata, jako další mohu uvést případ třídní učitelky, která velmi protěžovala děvčata a spoustu věcí jim odpouštěla, chlapci naopak byli malí satanáši, kteří to schytali za každý zapomenutý úkol, toto opravdu není záležitost, kterou by měl řešit feminismus :)

@Lara hmm, zajímavé, já se to snažím vždycky prohlížet ze všech stran :) to mě tedy dost mrzí, že působím jako nějaký radikál. Ale myslím si, že pozitivní diskriminace, kvóty a jiná zákonná opatření, po kterých feministky hlasitě volají, nejsou řešením. Co mě jako ženě přijde palčivější, je například problém s nedostatkem míst ve školkách nebo neexistuje nějaká podpora pro matky, které nedisponují širokou záchrannou sítí v podobě příbuzenstva a nemá jim kdo pohlídat nemocné dítě a tímto se pro zaměstnavatele stávají nevýhodnými a musí například vzít zavděk hůře placenou prací a s tím také souvisí, že zaměstnavatelé někdy nedrží ženám po mateřské místo. Nějaké manažerské, vedoucí a politické pozice jsou mi hodně vzdálené a hlavně u těch nejvyšších pozic mi přijde, že velmi záleží na konkrétní osobě, co je schopná si vydupat, nemyslím, že by to měl nějak ošetřovat stát. Já nemůžu posloužit příkladem ze zaměstnání, pracovala jsem pouze na brigádách, hodinová mzda byla stejná pro všechny lidské bytosti pracující na dané pozici :) A stereotypy se dotýkají obou pohlaví, netrpí jimi jen ženy.
    Katrina napsal(a):

@Dreamer ja by som si položila otázku, či muži majú vôbec dôvod zakladať si hnutia na ochranu svojich práv...a muži si dnes veľakrát zamieňajú feminizmus so samostatnosťou žien a nedostatok slušnosti voči ženám obhajujú akousi "daňou za emancipáciu"

jasně takový alibismus je pro některé zástupce mužského pohlaví typický, ale je fér to hodit na všechny muže? Tak například, co kdyby se ti kamarád svěřil, že ho sexuálně obtěžuje kolegyně, a teď si představ jakou reakci by vyvolalo, kdyby stejné obvinění (tedy ze sexuálního obtěžování) vznesla žena proti muži? Myslíš, že by lidé reagovali stejně? Nebo jakou šanci má muž na svěření dítěte výhradně do své péče oproti ženám? Jsou nějaké útulky pro týrané muže a jejich děti? Neříkám, že je špatně, že všech těchto výhod požívají ženy, ale proč by stejně chápavě a vstřícně nemohlo být v těchto ohledech přistupováno i k mužům?

• sfik napsal(a):

@Katrina Takže za to může učitelka.. můžou bejt vlastně ženský šovinistky? to snad nejde ne?
    Kdyby lidi přestali plýtvat časem na takovýhle škatulky, tak by to bylo všechno jednodušší..

ámen bratře :D

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Katrina napsal(a):

ale treba si priznať, že stále žijeme vo svete, ktorý je v niektorých ohľadoch ústretovejší voči mužom než ženám.

A treba si priznať, že žijeme vo svete, ktorý je v niektorých prípadoch ústretovejší k ženám než k mužom. Netreba z jedného z tých pohlaví tvoriť ultimátnu obeť.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.