Hra o trůny 6×10 – Zimní vichry - Ice & Fire

Cerseina msta, sjednocení Severu, návrat Jaimeho a vyplutí Daenerys. Pravda je odhalena. Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Miguel Sapochnik
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Přirovnal bych to k čisté fantasy, nicméně je vidět, že se autor pokusil inspirovat naším Martinem a následně to s tou krví a špínou dost přehnal.
Představuje se nám tím temný svět plný smrti, násilí a zla, kde je až podiv nad tím, že se zde vyskytuje někdo, kdo smýšlí dobře.
Kniha mě bavila a konec mě naprosto odrovnal v tom dobrém slova smyslu.
Knihu doporučuji, už jen proto, že bych chtěl sylšet na ni názor Jiných lidí a také protože si myslím, že tento autor zaslouží podporu ;)
No jeden se ještě v nouzi největší objeví, až najde lék (Jorah). :-P No asi jsem nezačal správnou knížkou, ale četl jsem kousek a nějak mě to nechytlo, asi "nuda?". Ehm! Ale to můžu říct i o Pánovi prstenů. :-# Zase na druhou stranu Hobit se mi líbil! Já jsem spíš na ty dětské knížky, Harry Potter a tak! :oops:
Alebo potom samozrejme Rothfuss, kde sa ale čakanie na tretiu knihu už nebezpečne začína podobať čakaniu na Víchry.
Jinak Mostecký je dobrá volba, to potvrzuji, já mám hodně rád Žambocha, zejména knihy ze světa Koniáše a Baklyho - inteligentní ale zároveň akční fantasy.
Z českých autorů je pro mne ovšem číslo 1 Vladímír Šlechta - autor neskutečně čtivých knih, které kromě několika mimo série spadají do 2 cyklů - oggerdovská (podle titulního hrdiny) postapokalyptická sci-fi a můj nejoblíbenější český fantasy cyklus Krvavé pohraničí.
Já hry nehrál, takže nevím, co všechno z nich víš (a co tam vlastně je :)). Rozhodně doporučuji přečíst Zrod Hordy- je to úplný úvod a vysvětluje, co se dělo těsně před dějem filmu. Jinak dějově následuje Poslední strážce (cca film, Warcraft I), Příliv temnoty a Za temným portálem (oboje Warcraft II (a budoucí filmy?)). Pak jsem trochu ztratil přehled, ale myslím, že se dá zrekonstruovat pořadí podle her :)
Ono to v knížce někde je ? Že Joffreyho překecal Littlefinger ? Já jestli jsem něco nezapomněl či nepovšiml :D
- Nevěděla
- Věděla, ale nebrala to za Rhaegarovu vinu - ostatně na začátku rebelie na něj měl Aerys pifku (a jeho první ženu a děti držel za rukojmí do hořkého konce), takže žádný div.
- Věděla, kladla to R za vinu, ale přetrpěla to kvůli proroctvím.
- byla unesená, znásilněná a držená proti své vůli.
Osobně jsem za vysvětlení 2. :o)
Je to výborná story .... Anthony Ryan si vzal za vzor Geralta :) G.R.R. Martina a v prvním díle lehce Harryho Pottera ( učí se v zámku bojovat) :D
Tommen dost dobrý - takhle "blbou" smrt jsem fakt nečekala, takže za mne plus.
Má vůbec Cersie nějakou šanci proti Danerys? Osobně totiž nevím, co chtějí v seriálu dvě i když zkrácené série ještě řešit.