Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
1123124126128129144

Komentáře

• upraveno 4. srpna 2016
    Promiň, nesleduju všechny mé oblíbence denně, počkala jsem si na pár recenzí.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nic proti. Mě jen překvapuje, že to lidi překvapuje, protože se to, že je to scénář k divadelní hře, omílá pořád dokola od chvíle, kdy se zpráva o knižním vydání objevila :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Jen tak ve zkratce. Vzhledem k tomu, že si nechci nechat kazit oblíbenou knižní ságu bych se jen rád zeptal, zda by mi někdo nechtěl nastínit, případně vyspoilovat děj HP osmičky... Najde se tu někdo takový?
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Pustil jsem se do Les Mytág, prý legendární knížka.
    Zatím hodně slušný :applause:
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Sagart to si niekde rychlo vygooglis
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    Tak jsem precetl od Robin Hobb:
    The Farseer Trilogy (Assassin's Apprentice, Royal Assassin, Assassin's Quest)
    The Tawny Man Trilogy (Fool's Errand, The Golden Fool, Fool's Fate)
    The Fitz and the Fool Trilogy (Fool's Assassin, Fool's Quest), posledni knizka jeste nevysla

Dobre to bylo, 4/5. Uz ted se mi po knizkach styska :(
  • upraveno 7. srpna 2016
  • @Vena @Arutha mám dve otázky: 1. to sú tri rôzne trilógie, ktoré na seba nejakým spôsobom naväzujú? 2. vyšlo to aspoň v češtine? Vďaka.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
  • @Vena Ja sa teda musím priznať, že knihu si najprv prečítam v elektronickej podobe (ehm, ehm...) a až keď sa mi fakt páči, tak si kúpim fyzickú kópiu. Problém je v tom, že mňa je celkom jednoduché uspokojiť, takže knihovnička sa mi plní rýchlejšie než by sa páčilo mne alebo mojej peňaženke. :D
  • @Arutha ďakujem, našla som si to na Martinuse, zápletka zaujala, tak mám ďalšiu knižnú sériu, u ktorej môžem čakať na preklad do slovenčiny :-(.

• @Katrina Odporúčam všetkými desiatimi, ak sa k tomu dostaneš, daj vedieť, ako sa páčilo. :)
  • @Arutha dám, len čo niekoho na Slovensku napadne vydať to :-)
  • Les Mytag jsem dočetla minulý týden a úplně mně nenadchnul. Trochu červená knihovna. Druhý díl už kupovat nebudu, možná si ho někdy v budoucnu půjcím, ae spíš ne. I když já moc nemusím fantasy všeobecně.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 11. srpna 2016
    Mám dočteného Prince dvojí krve a musím říct, že Harry moc inteligence od minula nepobral :D opět ho k něčemu kloudnému musí dokopat Hermiona nebo Ron. Ale bylo to o mnoho lepší než předchozí díl, nebýt Potterovy nudné posedlosti Malfoyem a dalšími věcmi, které by šly vyřešit rychleji, mohlo to být taky o tři sta stran kratší...a romantika s Ginny (nebo co to mělo být) moc nefunguje, je to takové podivně křečovité, ale alespoň u toho nemusím sledovat tragické herecké pokusy o projevy emocí u filmové představitelky Ginny.
  • Podle mě Rowlingové moc psaní pro náctileté nejde. Podle mě poslední dobrý díl byla pětka.
  • @Gepeto pripúšťam, že máš čiastočne pravdu, ale tiež si myslím, že tie knihy (resp. Rowlingová) tak nejak predpokladali, že čitateľ bude rásť a dospievať spolu s hrdinami, a nie že ich niekto bude čítať všetky naraz v konkrétnom veku.
  • @Katrina takže si na Potterovskou sérii nemůžu udělat ten správný názor, protože to čtu ve špatném věku a se špatnými časovými rozestupy? Takhle by se mohl vymlouvat každý :-P
    @Dreamer Taky jsem se do Pottera nedávno pustil znovu. Teď jsem u pětky a hodně s tebou souhlasím. S těmi puberálními výlevy mi lezl na nervy už když jsem to četl poprvé. Teď už mi to sice tak moc nevadí, ale teď mi zas vadí jiné věci.
  • @Dreamer tak to nie je. Jednoducho si myslím, že Rowlingová si myslela, že to budú čítať hlavne deti a puberťáci, ktorý sa v tých pubertálnych výlevoch nájdu, a nie dospelí, ktorým to bude liezť na nervy.
    @Katrina no spíš si myslím, že je to pořád napsané jakoby napůl pro děcka (viz "muckání" a jiné rozpačitosti ohledně dospívání) zatímco ta druhá půlka je o dost drsnější a plná násilí a smrti, přijde mi to někde mezi :) ve filmech mě Potter tak neštval ani mi nepřišlo, že je nějak extrémně zaseknutý nebo paličatý, tady to zkracování jen prospělo.
  • upraveno 12. srpna 2016
    @Sagart že má hlavní hrdina stejný věk jako já, tak z toho jsem byla odvařená možná v deseti :) mám ráda některý knížky pro děti a ráda čtu pohádky, netvrdím, že je Potter špatný, to vůbec ne, jen Harry není moje oblíbená.... ani druhá nebo třetí ...postava a od pětky mě mírně řečeno štve a Snape měl o něm vždycky pravdu :P Hmm, dětské seriály, tím se myslí krtek nebo Arabela?
    upraveno 12. srpna 2016
  • Posledná aktualizácia Gričskej čarodejnice - Tá Zagorka je knihu od knihy lepšia, alebo sa len knihu od knihy približuje k tématike, ktorú preferujem, alebo si na jej písanie viac zvykám. Whatever, really... Veľkú zásluhu má na tom samozrejme prítomnosť Márie Terézie a Jozefa II (a Kaunitza). Že tam nepadlo ani slovo o Isabele Parmskej (a dvoch dcérach) a Salierim ma síce stále škrie, ale co se dá dělat, je to beletria. Tretia kniha sú prevažne dvorné intrigy a celkom pekne sa to napája na dej prvej knihy. Kto nemá rád cirkevných hodnostárov, ten si bude mať na koho zanadávať. V štvrtej sa pripojí cestovanie a veci sa jakž takž rozuzlia, zvyšné dve tretiny sú už vyslovene o Jozefovi II a to je, hlavne v závere, smutné čítanie. Som rada , že som sa do toho pustila.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Ty mě vážně donutíš si to přečíst :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.